register | account recovery | profile | help / abiinfo | search
show today's posts | mark all read
ukraina
tqhq.ee foorum : tqhq.ee : Teemade pealkirjastamisest ja offtopic postitustest  
Poster Message
peep
 
Moderator
Teemade pealkirjastamisest ja offtopic postitustest
Kõigepealt palun lugeda selles teemas minu ja newtoni postitusi:

http://www.tqhq.ee/forum/viewtopic.php?tid=11662

Meil ei ole midagi sele vastu, kui tqhq.ee temaatika huviline esitab küsimusi teemaväliste autode kohta. Kõigil meil on igapäevaliikurid ja vahel ikka nõu vaja. Aga usun, et enamik sellele foorumile sisu andvaid postitusi tegevatest kasutajatest nõustuvad, et teemad "Astra vs. Golf" ja "kas tasub osta vana diislit" ei anna sellele foorumile sisus juurde ning viivad saidi fookuse mujale kui ta algselt ette nähtud on. Eestis on ka teisi foorumeid kus need hädalised abi saavad.
28.09.2004 at 17:19
PlyVal64
Teemade pealkirjastamisest ja offtopic postitustest
quote:
peep: Eestis on ka teisi foorumeid kus need hädalised abi saavad.
OT in: Siin võite koos Newtoni ja Pärtliga "nina püsti ajada", sest üldiselt tunnistatakse tqhq.ee foorum siiski Eesti informatiivseimaks ja parimaks. Seda just asjalikkuse, kogemuste ja inimeste tõttu. Ise tegite "liiga hea saidi";) :OT out

Aga siit ettepanek: äkki oleks siiki vaja ka alamrubriik "muud autod" teha, et USA-raua teemad liiga ruttu alla ei vajuks. Vaba teema võiks siiski päris autovaba olla ... või nii asjaliku autojutu vaba. Eks paljud tehnilised probleemid on siiski kõigil maailma autodel sarnased ja ei saa salata, saab tihti just mitte USA-raua tehnilisi probleeme lahkavatest teemadest pisut targemaks.
28.09.2004 at 17:27
peep
 
Moderator
Teemade pealkirjastamisest ja offtopic postitustest
"Muud autod" tekitamist oleme arutanud ja otsus on mitte teha, kuna me ei soovi sellega veelgi lisada teemavälist arutelu ja X astmel N arvu kasutajaid, keda momendil võib näha teistes foorumites kartulitega autosid tuunimas jms.
28.09.2004 at 17:38
Ets
Teemade pealkirjastamisest ja offtopic postitustest
Väike õpetus foorumites teemade tegemisest ja postitamisest siin;)
28.09.2004 at 17:38
smr
Teemade pealkirjastamisest ja offtopic postitustest
No aga siit kohe ka siis "äriidee" hakkajale kodanikule: tehke oma "asjalik" tehnikafoorum ja kaubelge muiduteadjad ning asjalikud kasutajad ka sinna :)

Ehk tqhq on kippunud viimasel ajal (aastal? poolaastal?) tõesti sellest tasakaalupunktist üle libisema.

Paljudel meist on tõesti huvitav lugeda teemasid ka muu maailma _silmapaistvate_ tehnikasaavutuste kohta ( muid eestikeelseid allikaid ju reaalajas polegi) , kuid need viimased diisli ning celica teemad olid juba koomilised.

Teemade pealkirjastamine on muidugi omaette nukker lugu ja põhiline vastus kipub ka olema stiilis:sry, ma pole arvutialal eriti tugev aga ikkagi ...."

Omaette põhirubriigi tegemine muule tehnikale suurendab ikkagi läbupostituste arvu nn õigete teemadel all. Seega ainuke võimalus on karmiks hakata?

Jõudu otsustajatele!

smr@usaautota_läbustaja


Edit: nagu kasutaja petroff autode teemas ehedalt just hetk tagasi tõestas, ei viitsi inimesed ka otsingut kasutada vaid tahavad küsimusele lahenduse kohe ja endajaoks vaevatult kätte saada :)
28.09.2004 at 18:26 Last edited 28.09.2004 at 18:28 by smr
peep
 
Moderator
Teemade pealkirjastamisest ja offtopic postitustest
Muu maailma autode asjaliku foorumi tegemine on ka päevakorras olnud aga asi on jäänud siinse foorumi tegijate huvi ja ajapuuduse taha.;) Ehk tuld kodanikud !
28.09.2004 at 21:00
2koma8
Teemade pealkirjastamisest ja offtopic postitustest
Sorry, my bad, mehed, kui tekitan siia foorumisse vahest harva mõne teema mis otseselt ei haaku USA autodega. Olen siin foorumis aktiivne olnud praeguseks 1,5 aastat ja lihtsalt lugenud juba ammu(ei mäletagi mis ajast). Paraku pole muudest foorumitest leidnud pädevaid/usutavaid vastuseid oma küsimustele. Püüan ikka enamus ajast vakka olla ja aupaklikult eemalt vaadata mida suured onud teevad ja üritustel(nii vähestel kui ma käinud olen) neid suuri onusid ja nende tegemisi sõpradelegi tutvustada püüdnud... oijahh.

Krt viimasel ajal oleks rahval nagu mingi ora p****s.

Küsimustele vastatakse lõõpides ja muidu asjalikuna tunduvad tegelased ajavad tühja möla. Kui ei meeldi teema või küsimus, võiks siis oma põlguse demonstreerimiseks selle hoopis lugemata/vastamata jätta.


Mäletan, kunagi oli (võib-olla on praegu ka) selline sait mis kiitis taevani BMW M3 323 või mingit sellist liikurmasinat, samas otseselt sõimas aga Camarot/Firebirdi ei tea milleks... et pole tehnikat ja et need on ainult riistapikenduseks jne jne. Siiamaani pole ma kuskil kohanud aga USA autode omanikke kes ilma põhjuseta hakkaks "muu maailma" autode kallal õelalt lõõpima.

Let's keep it that way!!

Jahh mul tõesti pole nii palju pappi et endale USA auto osta ja sellega ringi sõita, kuigi see on üks mu suurimatest unistustest. Huvitav, kui mul oleks signatuuris näiteks '73 Firebird 455 SD, kas siis ikka nimetaks mõni mees minu loodud teemat ebahuvitavaks või koomiliseks?

Jäägem inimesteks, aidakem kaaskodanikku tema mures. :)
28.09.2004 at 22:42
Põssa
Teemade pealkirjastamisest ja offtopic postitustest
Jah oli siis oli mitteteemakohane see celica küsimus, aga samas vähemalt keegi vastas midagi! Erinevalt mõnest teisest foorumist kus võid kohe lõpetada oma lollid lootused ,et keegi vastab.
Aga samas päris tore on kuulata kuidas keegi ütleb ,et mida sa ültse tahad kuna niikuinii sa pole mingi usa raua fänn.

vabandan siis oma täiesti keskkonda mittesobiva küsimuse pärast.
enam ei kordu.
28.09.2004 at 00:26
urmas
Teemade pealkirjastamisest ja offtopic postitustest
Milleni ainult asjast rääkimine viib:
FHRA ametlik foorum oma kahesaja topiku ja alla tuhande postiga.

Lugejaskond ja kandepind peaks sealmaal olema vähemalt kaks suurusjärku suurem, kui meil. Traditsioonilise ilmega foorum on neil sellest aastast. Varasemat "redelpostitust" võis hoopis kuu või paar lugemata jätta ja ei kaotanud midagi.

USA Car Club'i "Overdrive" foorum on avatum ja sõbralik. Pole täheldanud, et mõni adminn kasutaks stiili: ASSHOLE, KAS SA EI JAKSA SEARCH TIPPIDA VÕI ON SUL MINGID VAIMSED PUUDUSED?. Kui teema suletakse, siis annab adminn ka lingi foorumi varasemale ajaloole, kust küsija vastuse saab. Teemasid on äärest ääreni ja keegi pealkirja sõnaselguse tõttu kohe pasunasse ei saa.
28.09.2004 at 00:31
Madman
 
Teemade pealkirjastamisest ja offtopic postitustest
Sama teema SIIN ja milleni see lõpuks välja viib :) kasulikus mõttes...

____________________________
Pontiac Fiero SE 3.4 V6 '85
28.09.2004 at 00:38
Märt
Teemade pealkirjastamisest ja offtopic postitustest
Asja point oli ju teemale õige pealkirja andmine???
Kui palju oli viimasel ajal teemasid, kus oli "küsimus" ja abi vaja ja kiire jne...
Pole ju raske kirjutada, mida sul vaja on???

____________________________
..
Saab 900 cabrio
..
29.09.2004 at 06:02
foke
 
Teemade pealkirjastamisest ja offtopic postitustest
Mul selline ettepanek, et kõikvõimalik tõlkeabi, mida ikka ja jälle uude teemasse pannakse võiks nagu "natuke nalja siin..." olla eraldi teema ja kõik küsimused sinna üksteise otsa panna. Kes suuteline aitama, juba teab, et sinna uue posti tekkimisel on taaskord kellegil keeleabi vaja, loeb ja vastab.

See pole küll lahend antud topicu teemaks olevaile probleemidele, siiski aitab sättida raame. Sama moodi ju võiks mingi teema pühendada n.ö. mitteameeriklastest igapäeva liikuritele. Kui seal teemas arutatakse, siis on võimalik valida, kas lugeda või mitte, samas usutavasti paljud ei viitsi pikemas perspektiivis ennast pidevalt kursis hoida vastava teemaga ning võimalik, et mitte-usa temaatika boom vaibub iseenesest. Eraldi rubriigi tegemist kindlasti ei poolda. Vaba teema alla võiks ikkagi pigem panna tõesti vaba-teemalised küsimused/ideed, mitte euro-jpn autode jutte. Innovatiivsed superautod ja muu paljusid huvitav temaatika, leian, et peaks eraldi topicutena ikka lubatud olema, see on hariv ja huvitav enamusele - kus teemas, see on iseasi.
----------------------------
Ma olen vaadanud sageli neid kibestumisi, et vaba maa ja vabad inimesed ja igaüks räägib ja miks mina ei või ja tema võib jne... Ma ütleks nii, et kas signatuuris on mõni rariteet või mitte, see ei ole peamine, oluline on inimestevahelised suhted IRL, kus foorum on vaid hea võimalus nende inimeste vaheliseks suhtlemiseks. Tundes üksteist mõistetakse pea alati ühe või teise kasutaja mõtteid, tema lähenemist või ärritumist. Täpselt samuti on isiklikult tuttavale inimesele teemast mööda rääkimine andestatav.. ehk - on võrdsemaid võrdsete seas ja seda kõikjal elus. Ma ei mõtle seda halvas mõttes, aga see kuidagi kukub nii välja.

Jaksu ja viitsimist hea foorumi hoidmisel!
F.
29.09.2004 at 09:01
minimum
Teemade pealkirjastamisest ja offtopic postitustest
newton, kasuta bänneririda näiteks uue topicu või reply kirjutamise lehel - suurelt, punaselt ja boldilt meeldetuletus, et teema pealkiri oleks informatiivne, mitte läbustada jne

____________________________
-
29.09.2004 at 09:29
Olds
  
Teemade pealkirjastamisest ja offtopic postitustest
Lugesin eelpool kirjutatud mõtteid ja mis mina arvan- arvan siiski, et kui on tegemist USA auto foorumiga, siis peab siin olema kajastatud USA autode kohta käiv info. "vaba teema" all olevad kõikvõimalikud euro-jaapani autode teemade nägemine ei tee headmeelt ja paneb mõtlema, et mida mõtleb inimene, kes selle postituse tegi. (sry, olen ka ise kunagi üle piiri astunud, püüdes müüa oma Saab`i)
Mingid piirid peab seadma ja neid ka täitma, kodukord peab olema ja seda võiks austada ning mitte panna postitust euro-jaapani autode kohta, lootes, et ehk lastakse teema läbi, ei panda lukku jne.
Näiteks toon meie klubi hoovi, kus on eraldi parkla euro-jaapani ning USA autodele. Sõites USA autode parklasse euro-jaapani autoga on see klubi ettekirjutiste eiramine ja solvav. Pean silmas, et kui on eraldi parkla koos sildiga, siis võiks austada ka klubi poolt ettekirjutatut ja sinna ka parkida, mitte sõita sisse ja tehes nägu, et näed krt. ma ei näinud...
Ja arvan, et samalaadne kehtib ka siinse foorumi kohta- kui on reegel ,siis on reegel.
Kui vajatakse siinsete inimeste abi euro-jaapani autode teemal on ju võimalus saata e-mail teatud inimesele/inimestele ja uskuge mind- saate ka sealt info kätte.
Puhtalt minu arvamus. On see õige või vale, eks igaüks otsustab ise...

____________________________
Premium Performance - Ameerika autode varuosad,remont,race osad & custom mootorite ehitus
Tim McAmis ametlik partner
COMP Performance Group brändide ametlik ainumaaletooja baltikumis
29.09.2004 at 10:37
spinna
Teemade pealkirjastamisest ja offtopic postitustest
Leht ise tekitabki esmamuljena arvamuse, et oled sattunud muskelautode ja kiirendusvõistluste fännide seltskonda. Kiirenduses aga on klasse märksa rohkem, kui siin kajastub Ja ( siit alguse saanud?) BHRA koduleht seda ka kirjeldab. No muskelautod ei piirdu ehk ainult Z28+kloonid ja Mustangiga. Itallaste ja inglaste juurest leiame päris hulgi aparaate, millele usarauast võib olla ainult Viper konkurentsi pakkuda suudab. Reeglina ei loeta ka sissejuhatavaid ja selgitavaid tekste läbi ning ei olegi imestada, kui keegi ka Saabi putitamise juhiseid heas usus siit küsima hakkab. On ju siinne seltskond streetraceritest siiski palju arukam. Võib olla aitaks, kui esilehel siiski mingigi silmatorkav-visuaalne vihjegi oleks, et uitaja on sattunud usaraua maailma?
29.09.2004 at 11:28
motopaks
  
Teemade pealkirjastamisest ja offtopic postitustest
tere,

kuidagi kodune tunne tekkis peale selle teema lugemist. See pealkirjade ja offtopic'u asi käib vist kõikide foorumitega kaasas ja selle vastu aitab ainult tugev ja järjepidev modede töö.
Siinsetele tegijatele jõudu, jaksu ja natukene tolerantsust. Tolerantsus teeb imesid ;)

edu

motopaks
Biker.ee

____________________________
Grand Chero '99, Biker.ee
29.09.2004 at 15:47 Last edited 29.09.2004 at 15:49 by motopaks
gretzky
 
Moderator
Teemade pealkirjastamisest ja offtopic postitustest
quote:
2koma8: Krt viimasel ajal oleks rahval nagu mingi ora p****s.


Aga see oli hea :). Issid, isakesed ja muud pika tilli kandjad pole ainult selle foorumi probleem. :beer
Samapalju kui on mõõda teemasid, sama palju leotakse peale õpetussõnu, mis sisuliselt midagi ei anna ja tulemuseks: Pole midagi asjalikku lugeda. peace

Näiteks arutaks keegi selle üle, kuidas miski vant 150 tuhhiga oma panni alla 10 seki liikuma paneks või kui palju rullist puudu on, aga ei vahele tuleb ikka "loll oled külamees jne".. peace


____________________________
Dodge Ram 5.7 hemi '04 - rebuild
Ford Mustang '05
Jeep Grand Cherokee '08
29.09.2004 at 18:28 Last edited 06.10.2004 at 20:01 by gretzky (Moderator)
Georg79Fire
Teemade pealkirjastamisest ja offtopic postitustest
Täiskuu paneb jälle kired möllama! :)
29.09.2004 at 20:45
hellraiser
  
Teemade pealkirjastamisest ja offtopic postitustest
Ütleks ka paar sõna vahele. Kuna tegemist on USA autodele suunatud foorumiga, siis olen ise üritanud alati postitusi/teemasid teha vastavalt sellele, et see ei rikuks reegleid. Ehk siis küsimus on selles, et kas suudad oma küsimuse nii sõnastada või üldiseks viia, et see ei segaks kedagi. Mul endal USA rauda ei ole, aga ma foorumi kasutajaid austan nende kõrge teadmiste poolest, seega olen siiski alati siit abi saanud ning keegi pole kisama hakanud, et "euro-japs" pole teretulnud.

Samas ei näe ma probleemi, et kui näiteks Vaba Teema alla keegi postitab küsimuse oma euro-japsi kohta, sest foorumite nimekirjas, teema pealkirja all on kirjas "Mis mujale ei sobi, postita siia" ehk siis ei ole öeldud, et "Muu jutt ainul USA autode kohta."
Ehk siis mis ma tahan öelda, on see, et enne kui karjuda reeglite mitte kinnipidamisest, peab vaatama, et kas reeglid ikka kuskil kirjas ka on. Näiteks ei ole help/abiinfo all kirjas ka kuskil, et mitte-usa autode kohta ei tohiks Vaba Teema alla postitada.

Teemade pealkirjastamise kohta ei oska ma muud soovitada, et minu arust peaks teema koheselt ära kustutama kui pealkiri on stiilis "küsimus", "andke nõu" vms. Lukku panemine ei vii seda ikkagi teemade nimekirjast ära. Suurelt ja punaselt teema tegemisel kasutajale ekraanile visata, et "Eksitava pealkirjaga teemad kustutatakse moderaatori suva järgi koheselt" vms.
Läbukasutajaid hoiab see eemal ning vanu tegijaid ei sega, sest nemad ideeliselt peaks oskama teemasid teha.

Moderaator on jumal ning kasutajad peavad seda arvestama, mitte vastupidi ;)

____________________________
Porsche 911 Turbo '01
Porsche 951 '86 - Müüdud
Porsche 944 '83 - Müüdud
01.10.2004 at 10:14
BlueStang
 
Teemade pealkirjastamisest ja offtopic postitustest
Kas minu mitteusaka müük käi ka siia teemasse, et ma oma topicut redigeerida ei saa???
http://www.tqhq.ee/forum/viewtopic.php?tid=11715

Mul on selle kohta isiklik arvamus, et se foorum peale info usakate kohta toimi ka teatud mõttes foorumiliikmeid ühendavana ning ma ei näe kõll mingit põhjust, kui siitkaudu leitud sõbrad Vaba teema all oma euroriisidest lahti püüavad saada ja foorumi abiga saavadki...

Pigem peaks piirama usakate müüki ja euroriisi ostu ning võimaldama usakate ostu ja euroriisi müüki!

Läheks foorumi olemusega kokku küll :smokin

Palun tungivalt võimalust lisada infot oma topicule!

Blue@siiski veel usakaomanik

____________________________
http://www.mustangandfords.com/news/1305-top-10-svt-cobras/ no more
Dream car for family, who needs to go FAST!
new: Grand-dad of all offroad cars
06.10.2004 at 19:23 Last edited 06.10.2004 at 19:24 by BlueStang
urmas
Teemade pealkirjastamisest ja offtopic postitustest
quote:
BlueStang: Pigem peaks piirama usakate müüki ja euroriisi ostu ning võimaldama usakate ostu ja euroriisi müüki!
Paremat demagoogiat on raske ühte lausesse panna.
06.10.2004 at 20:22
BlueStang
 
Teemade pealkirjastamisest ja offtopic postitustest
:lol
midagi taolist see ju ongi;)
aga mis parata - ei näe põhjust, et oma topicut arendada ei saa...

Edit: Halloo, Suur Vend, vaja on infot korrigeerida

____________________________
http://www.mustangandfords.com/news/1305-top-10-svt-cobras/ no more
Dream car for family, who needs to go FAST!
new: Grand-dad of all offroad cars
06.10.2004 at 00:55 Last edited 06.10.2004 at 00:58 by BlueStang
newton
 
Moderator
Teemade pealkirjastamisest ja offtopic postitustest
Siin on selgelt kirjas, et sellised müügikuulutused pannakse kohe lukku ja lukku nad ka jäävad:

http://www.tqhq.ee/forum/viewtopic.php?tid=11392
07.10.2004 at 08:57
BlueStang
 
Teemade pealkirjastamisest ja offtopic postitustest
Tore, aga selle võiks siis üldse ära kustutada - piinlik on oma nime all eksitavat infort jagada :-/

____________________________
http://www.mustangandfords.com/news/1305-top-10-svt-cobras/ no more
Dream car for family, who needs to go FAST!
new: Grand-dad of all offroad cars
07.10.2004 at 09:21
tqhq.ee foorum : tqhq.ee : Teemade pealkirjastamisest ja offtopic postitustest  
Log in:
Account recovery
 
muskelautod | kiirendusvõistlused | tehnika | üritused | autoesitlused | foorum | sõnastik | kalkulaatorid
tqhq'st | sisukaart | e-mail
© tqhq.ee 2000 - 2024. Loe meie materjalide linkimisest ja kopeerimisest.