register | account recovery | profile | help / abiinfo | search
show today's posts | mark all read
ukraina
tqhq.ee foorum : Hooldus ja remont : Uus mootor või ülelaadimine?  
Poster Message
MOREPOWER
Uus mootor või ülelaadimine?
Kumb oleks võimsuse saamiseks parem, osta USAst performance mootor (chevy 350 cid) umbes 420- 510 hp, või korralikule töökorras LT1 -le ülelaadimine. Ülelaadimine annaks vist (?) madalal parema momendi, seega tõmbaks kohalt paremini minema. Uus mootor maksaks umbes 80 000 EEK, ülelaadimine vahejahutiga (ehk) veidi vähemast alates.
Kuhu oma raha matta?

BB on ka hea, aga võhikuna kardan et auto läheb alajuhitavaks. Al. blokk aga maksab päris hästi.

Samas on ilmselt tüütu ülevaatust teha, kui raamivahel mingi kõrgtehnoloogia, äkki hakatakse (ülelaadimise puhul) ülevaatusel tüütama?
29.07.2001 at 17:46
newton
 
Moderator
Uus mootor või ülelaadimine?
500 hj vabalthingav 350 mootor enam väga tänavasõidusõbralik pole, pigem siis juba 383-427 small-block. Kui su auto on tehasest tulnud LT1-ga siis ilmselt sinna mingi (karpaga) crate mootori vahelearetamine kah lihtne pole.

Üleaadimine annab vist jah ühtlasema momendikõvera kui miski kõrgelt forsitud vabalthingav mootor, aga nii või naa on probleemiks pidamine ja ülejäänud juppide vastupidavus.

Alla 100K vaevalt kumbki variant on.

Kui veel ütleksid, mis autoga tegu ja mida temaga pärast teha tahad (st. kui tänavasõidukõlblik peaks jääma), siis oskaks mõni siinne LT1 modija :) oma arvamust avaldada.
29.07.2001 at 18:20
MOREPOWER
Uus mootor või ülelaadimine?
Hetkel veel autot pole ostnud, lihtsalt peilin olukorda. Proovin enne rahapaigutust ennas kurssi viia. Ka on vaja otsustada, kas osta mingi uuemapoolsem auto ja rahast kuivale jääda ajutiselt või osta vanem keremudel ning koheselt veidi aretada. Võtan asja rahulikult. Peamiselt olen huvitatud LT 1 mootoriga sõiduvahenditest (tegelikult ei pea ju tingimata LT 1 olema) ning pikemas perspektiivis on kohe kindlasti ees ootamas mootori ja muu täiustamine (olenevalt rahalisest olukorrast sõltuvalt). Sellest siis küsimused.

Pidamine on kindlasti üks paras pähkel. Seetõttu ei ole suur võimsus tänavasõidus hädavajalik (aina ratas käib ringi). Kuna aeg on näidanud, et minu huvi USA toodangu vastu on püsiv, siis arvan et autoga tegelemine toob kaasa levinud tegevuse: ikka natuke puudu... vaja ehitada.

Ülelaadimine või uus mootor võib küll 100k ja ka rohkem minna, ma olen võrdlemisi pinnapealselt olusid uurinud ja sugugi kõike ei tea. Seega püüan targematelt nõu / soovitusi kuulda.
29.07.2001 at 20:27
MOREPOWER
Uus mootor või ülelaadimine?
See uue mootori ostmise idee tekkis kõikvõimalikke webe uurides. Üks sellistest on näiteks:

www.beckracingengines.com.

Mõned versioonid on päris ahvatlevad.

Minu endapoolne ideaal on saavutada auto, millega oleks võimalik eriti kärmed mõõdasõidud, nii et selleks on jõudu ikka vaja. Teine jutt on tagasild/ rehvid, et see power ka maani jõuab ning libilemata edasi autot veab. Muuseas, on kellelgi mingisuguseid kogemusi või infot nn. kitsamaks tehtud tagasilla kohta (see muidugi eeldab suuri rattakoopaid jms.)? Kas silda annab kuskil töökojas kitsamaks teha? Ja poolassid?

Infot ehk kellelgi,või mõtteid?
29.07.2001 at 21:10
peep
 
Moderator
Uus mootor või ülelaadimine?
quote:
MOREPOWER wrote:
Minu endapoolne ideaal on saavutada auto, millega oleks võimalik eriti kärmed mõõdasõidud, nii et selleks on jõudu ikka vaja.

Selleks otstarbeks piisab kergelt moditud SBC mootorist. 500 hj. mootoriga on kiire möödasõit juba suht raskendatud, kuna kiirus kipub liiga suureks minema võrreldes kaasliiklejatega. Ja kui LT1 mootorist rääkida siis piisab ka modimata versioonist. 350 cid LT1 on paigaldatud ainult kolmele autole: C4 Vette, 4-gen F-Body ja Impala SS. Sel mootoril on oma head ja vead - seega ei oska teda võrreldes tava SBC'ga ei kiita ega laita. Igatahes tehaseseades on ta enamikest I-gen SBC'dest teravam.

Sinu poolt esitatud küsimuste põhjal eeldan, et pea on mõtteid täis, kuid Sul pole päris selget ettekujutust mis kaasneb ühes või teises suunas auto arendamisega. Minu soovitus oleks, et enne kui Sa raha välja käid mingi asja peale võta aega ja loe usa teadetetahvleid - ajapikku saab seal aganate hulgast selle iva kätte.

Parim late model f-body board on

www.camaroz28.com

kui Sind mingid muud autod huvitavad siis anna teada, oskan ehk midagi soovitada.
29.07.2001 at 23:21
MOREPOWER
Uus mootor või ülelaadimine?
Õige mõte. Kuna raha ei kasva puu otsas ja nüüd natuke on hakanud kogunema, ei maksa sihitult kulutada. Tuleb usinalt elu uurida.
29.07.2001 at 23:53
Morepower
Uus mootor või ülelaadimine?
Tegelikult kui mõistlikult käituda, annab ehk isegi 305 kruttida ülelaadimisega paremat momenti andma ja on siis võimalik tänavapeal hakkama saada. Aga mingis V8 numbris oli juttu, kus vabalthingavad 5,0 mootorid andsid 390 hp stripimootorina. Ja hiljem tänavaversioonina 350 hp. Aga vist need madalal nõrga tõmbega. Siiski. Ehk 305 ei olegi s..t mootor, ma midagi lugesin siin kellegi poolt viidatud weebilt ja seal sarnase iseloomuga jutt.
30.07.2001 at 01:15
Morepower
Uus mootor või ülelaadimine?
Ja jätaks kõva$$$ maksvad pro street mootorid rahule. Pagan! Tegelikult kui saaks mingi vahva momendi madalal, siis ajaks asja ära. Seega ikkagi vist madalsurveturbo.
Kui ei eksi siis ennem keegi ütles, et näiteks Camarol 305 ümbervahetamine 350 vastu on suht tükk toimetamist. Peab nuputama.
30.07.2001 at 01:19
Morepower
Uus mootor või ülelaadimine?
USAs pidatavat ka diislite blokke kasutatama teravamate bens. mootorite alustalana. Pidi tunduvalt tugevam olema. On asjal mõtet?:burnout
31.07.2001 at 01:27
max
Uus mootor või ülelaadimine?
Ei tea rääkida, kas sellel mõtet on, aga ka tavaline plokk kestab päris palju. Hiljutine selleteemaline arutelu:

http://www.tqhq.ee/forum/viewtopic.php?TopicID=1163
01.08.2001 at 10:36
tqhq.ee foorum : Hooldus ja remont : Uus mootor või ülelaadimine?  
Log in:
Account recovery
 
muskelautod | kiirendusvõistlused | tehnika | üritused | autoesitlused | foorum | sõnastik | kalkulaatorid
tqhq'st | sisukaart | e-mail
© tqhq.ee 2000 - 2024. Loe meie materjalide linkimisest ja kopeerimisest.