register | account recovery | profile | help / abiinfo | search
show today's posts | mark all read
tqhq.ee foorum : Hooldus ja remont : Gamos AS/Betooni tn gaasimehed...  
Poster Message
emaivali
Gamos AS/Betooni tn gaasimehed...
Minu halb kogemus siis selline...

Ütlen enne veel nii palju, et kellel on mingeid halbu kogemusi Gamos ASiga, siis võtke minuga ühendust. Üritame kuidagi moodi panna nad vastutama oma korraldatud jamade eest.

Lugu ise siis selline:
10. juunil 2005.a. küsisin hinnapakkumist auto gaasiseadme paigaldamiseks Gamos AS’ilt. Gaasiseadet soovisin paigaldada Jeep Grand Cherokee'le (1997, 5,2 l, V8).
13. juunil saatis Gamose direktor, Michael Kelfmann, hinnapakkumise II põlvkonna gaasiseadme Emmegas paigaldamiseks. Pakkumises oli ära märgitud süsteemi hind koos paigaldusega (10 900.-), süsteemi paigaldamise aeg (2 päeva), garantii (1 aasta või 20 000km) ning teave selle kohta, et tuleb läbida Gamos AS’i tasuta diagnostika, tegemaks kindlaks millised seadmed minu autole kõige paremini sobivad.
Paar nädalat hiljem helistasin Kelfmann’ile, et saada täpsemat infot selle kohta, millal võib läbida diagnostika. Leppisime kokku, et diagnostika toimub 4. juulil.

Diagnostika käigus vaatasid Kelfmann ning teised "spetsialistid" auto üle ning kinnitasid, et nende poolt pakutud gaasiseade sobib väga hästi.

Kuna ma olin kuulnud ka võimalikest probleemidest, mis võivad gaasiseadmete paigaldamisega kaasneda, uurisin Kelfmanni käest kas antud seade on korralik, kas Gamos teeb paigaldustööd korralikult ning kas on kindel, et seade hakkab korralikult tööle ning mingeid probleeme ei tekita. Kelfmann kinnitas korduvalt, et nende paigaldusteenus ning ka seadmed on kvaliteetsed ning et mingeid probleeme ei teki. Küsisin ka seda, et kui kaua paigaldamine aega võtab. Lubati, et maksimaalset kaks päeva.

7. juulil viisin siis auto Gamosesse. Vaatasime veelkord auto üle ning leppisime kokku koha pagasiruumis kuhu ja kui suur gaasipaak paigaldatakse ning täpsustasime muud asjad.

Mulle kinnitati korduvalt, et töö on kvaliteetne ja kõik hakkab tööle jne jne jne.

Järgmine päev helistasin kella ühe ajal ning sain vastuseks et nendel probleem olema... kokkulepitud seade ei hakka tööle ja et nad proovivad mingit teist ja odavamat seadet...

Kui ma kell kolm sinna jõudsin oli odavam seade peal ning ei töötanud samuti eriti hästi... Pöörded üle 3500 ei tõusnud ning jõudu oli kuidagi vähevõitu.

Kuna ma pidin õhtul Tallinnast ära sõitma siis leppisime kokku, et nad üritavad kella viieks asja tööle saada,

Kell viis tagasi jõudes olid kõik gaasiseadmed maha võetud ning Kelfmann laiutas käsi ja ütles, et nad ei saanud tööle ja et võta oma auke täis puuritud auto tagasi...

Mina ei tahtnud asjaga eriti leppida. Kuna mul nendega mingit kirjalikku lepingut ei olnud, mõtlesin, et kutsun Politsei et asi kuidagi fikseerida. Sellele järgnes pikk pikk sõnasõda minu ja Gamose ning ka Propaan ASi, kes on Gamose omanikfirma, juhatuse liikmetega (Gamose juht kutsus nad sinna, et oleks julgem???).

Kirjutasin Politseile seletuse, mille nad registreesid oma andmebaasis, ning viisin oma jõnksutava mootoriga ning auke täis puuritud auto Chryslerisse, kus see nüüd üle vaadatakse ning pakkumine tehakse kahjustuste likvideerimiseks.

Kavatsen Gamosele esitada nõude kahjude korvamiseks.
Samuti olen suhelnud advokaadiga ning vaatame, mis edasi saab...

Ma olen täiesti veendunud, et oma tegude eest peab vastutama.

Nii, et kui kellelgi on mingeid analoogseid halbu kogemusi - võtke ühendust ja üritame midagi ära teha.

Minu kontaktid:
Eivor Maiväli
eivor@randeks.ee
56 616 516
11.07.2005 at 11:29
tfr

Ago (getsi) kogemused sama paigaga: http://www.streetrace.org/foorum/viewtopic.php?t=26117
11.07.2005 at 11:34
antennimees

Loe ka seda teemat http://www.tqhq.ee/forum/viewtopic.php?tid=12653 . Mina ei viitsinud nendega kakelda aga see mis nad lubasid ja mis välja tuli, olid ikka totaalselt erinevad asjad.

11.07.2005 at 12:02
ilman

No mis siin ikka :)
pole mõtet paigaldada siin midagi ( Gamos või veel keegi ) , kõik gaasi "meistrid" siin Eestis on täitsa profaanid - oskavad aint Ziguli peale gaasi paigaldada , puudub kogemus jne,jne.
Vaja lihtsalt osta Leedus , Hollandis, Saksast see auto kus gasiseadme juba mõned aastad tagasi ametlikult paigaldatud ja edukalt töötab ;)
?

12.07.2005 at 15:41
13piisab

quote:
ilman: No mis siin ikka :)
Vaja lihtsalt osta Leedus , Hollandis, Saksast see auto kus gasiseadme juba mõned aastad tagasi ametlikult paigaldatud ja edukalt töötab ;)
?
...ja siis teda ka seal hooldamas (¶ndamas) käia? Pole just kõige parem mõte.

t,
kelle SFI-masinale Pärnust I põlvkonna gaasiseadmele pakkumine tehti (loe: pakuti järjestikpritsele asja, mis praktiliselt vaid karpale sobib). Palju õnne sellistele "spetsidele"!

13.07.2005 at 09:43
ilman

quote:
13piisab:
...ja siis teda ka seal hooldamas (¶ndamas) käia? Pole just kõige parem mõte.
"!
bla-bla-bla :)
Paigaldamine ja hooldus/remont üldse erinevad asjad !
Mul nt. olemas tuttav meister (eraisik) kes soodsalt ja kvaliteetne oskab remontida gaasisüüsteemid ( reduktor, membraan jne )
Aga pole mõtet pöörduda temale kui nt mul vaja mingi Plymouth gaasiga varustada ;)

13.07.2005 at 21:35
vvt

Teema algatajale: kui sa tellisid seda eraisikuna, on sul targem pöörduda kõigepealt tarbijakaitsesse. Tarbijakaitse ettekirjutus (juhul kui seda ei täideta) on väga tugev argument kohtu puhuks sinu kasuks, sest tõenäoliselt läheb paigaldaja eitamise teed ja iga tõend on seal abiks.

Firma nimel tellides on muidugi asi keerulisem ja see lahendatakse tsiviilvaidluse korras ehk see võtab x+1 aastat aega.

Niiet vaata enne pabereid (kui sa neid vormistasid), eraisikuna ütleks, et shansid on märksa suuremad.