register | account recovery | profile | help / abiinfo | search
show today's posts | mark all read
ukraina
tqhq.ee foorum : tqhq.ee : "Turu" avamise võimalikkusest?   1 2  
Poster Message
Ri-Q.
 
"Turu" avamise võimalikkusest?
Ma ei tea, kui oodatud tavaliikmete sellised teemapüstitused on, kuid olen ammu mõelnud, et turu-foorumi piiramine tekitas kunagi ohtralt vastakaid seisukohtasid. Nüüd on aga modereerimise seisukohalt olulisi muudatusi läbi viidud. Kas poleks aeg, nüüd kui mõlemad variandid läbi proovitud, taas analüüsida, kuidas tänasel päeval mõttekam oleks? Uute moderaatorite lisandumisega pole minu arust tollal asjakohased põhjendused nüüd enam kandvad. Ilmselt saaks neid vastavasse sektsiooni veelgi lisada, kui seda teed juba mindi?
Mulle foormumi tavakasutaja seisukohalt tundub, et varem oli parem ja see on olnud ainuke, pigem halb otsus, mille nüüd võiks , kui mitte rohkem, siis vähemalt üle vaadata.
Mis teised arvavad?

____________________________
REC
BB
02.02.2009 at 21:25
viplala
"Turu" avamise võimalikkusest?
Kahe käega poolt, seda enam, et paljude müügis olevate asjade (ja teinekord ka müüja isiku) kohta, saaks ka teiste foorumlaste käest kiiret infi, mis teinekord vägagi kasulikuks võiks osutuda.
04.02.2009 at 15:26
Ri-Q.
 
"Turu" avamise võimalikkusest?
Niisiis, teen vahepeal kokkuvõtte. Räägitakse, et vaikimine on nõusolek, seega 2 kasutajat poolt, 3013 vastu. Rahva arvamus näitab selgelt , et uus on vanast ikka üle. :D
Mõned argumendid vanadele lisaks, mis sundisid teemat algatama:
Piiratud turg vähendab müüja poolt oodatud tagasisidet. Teemat vaadatakse, aga kas kellelgil huvi ka on, sellest ei saa aru. Mailimine ja helistamine ei ole nii popp kui foorumites targutamine-kirjutamine (foorumirahvas, mis teha). Samas foorumi eesmärk võikski ju olla ühe küsimusega jagada vastuseid paljudele, mitte koormata paljusid küsijaid-vastajaid veel enamate mailidega?
Nt tekkis vahepeal vajadus vaadata üle mitmeid vahetatud maile, kuid avastasin, et neid lihtsalt pole, sest foorumi kaudu saadetud meilid ei säili kuskil ja eraldi adresseerima hakata on äärmiselt tülikas (mõnel pole aadresski välja kirjutatud ja mis kõik veel). Samas foorumis tekst säilib ühtselt koos ja on kõikidele huvilistele ilusasti olemas.



____________________________
REC
BB
04.02.2009 at 19:55
Astro SS
"Turu" avamise võimalikkusest?
Mulle meelis vana rohkem, praegune on suht mõtetu ,nagu lehes kuulutuse avaldamine ....

____________________________
Probleemid algavad kui on liiga palju toredaid mõtteid...
04.02.2009 at 19:58
Raxo
  
"Turu" avamise võimalikkusest?
quote:
Ri-Q.:Samas foorumi eesmärk võikski ju olla ühe küsimusega jagada vastuseid paljudele, mitte koormata paljusid küsijaid-vastajaid veel enamate mailidega?
Hea põhjendus. Minult tuleb poolthääl.
04.02.2009 at 20:16
Vanaisa
  
Moderator
"Turu" avamise võimalikkusest?
elu näitab, et enamus küsijaid-pärijaid pole ostjad anyway :)
Minu isiklik arusaam asjast.

____________________________
“The problem with socialism is that you eventually run out of other people's money.”
04.02.2009 at 20:36
R.Ott
 
"Turu" avamise võimalikkusest?
Avalikke pakkumiste tegemine on foorumites kaubitsedes hea asi. Nii mõnegile asjale võib olla mitu pretendenti, kes siis saavad teemas nö. "omavahel" hinna paika ajada. Samas meeldiks mulle praegune süsteem ka, kui see reegel kehtiks et teatud aja jooksul (vist oli 3 kuud), ei tohi kuulutust "uppida". Ok, Bikerman lisas enda teemase pidevalt asju juurde ja sellest saan ma mingi lisamistiheduseni aru, kuid vaatad et "Turu" all on uued postid ja siis on mingid kaalikad juba mitmendat korda lühikese aja jooksul oma kuulutust ilma midagi olulist lisamata või hinda muutmaya "uppinud"...

____________________________
92' Chrysler LeBaron LX Convertible
94&95' Pontiac TransSport 3800 +doonorid
88' Chevrolet Camaro Iroc-Z convertible- 20th Anniversary Edition
04.02.2009 at 20:52
_siim_
"Turu" avamise võimalikkusest?
Samas oleks ju hea kui ma saaks mõne müüdava eseme kohta foorumis lisainfot küsida,ning see jääks ka teistele nähtavaks...

Enne oli parem :)
04.02.2009 at 21:40
Madlobster
"Turu" avamise võimalikkusest?
Aga kas te mäletate miks teema kinni sai pandud?

Kodanik x müüb toodet a hinnaks 10 krooni tükk
Kodanik y kirjutab, mis ??? 10 krt tk hulluks oled läinud või? Võhamas aia tänaval Mauno müüb sama asja 5 krooni tükk.
Teine asi, et paar kolm toote huvilist jäid selle üle arutlema ja foorumis müügi post püsis koguaeg esilehel.
Arutluse käigus aga ununeb algne mees üldse ja lõpuks ilmub sinna veel kodanik z kellel olevat mitte nüüd päris see aga hulka vahvam tükk müüa vabandab ilusti teema rikkumise eest pakub toodet b. Siis vaieldakse kumb on parem kas toode a või toode b.

Algen müüja ei ole loomulikult asjade käiguga rahul ja saadab modele nutukirja, et see siis mitte vajaliku ära kustutaks. Peale kustutamist hakatakse vaidlem, et tegelt oli vägev teema a vs b.

Ise kasutan siinset turgu üliharva (küll loen teemasi, et äkki keegi midagi soodsalt ja mulle vajaliku) Aga siiani pole kunagi jopanud, et see tükk mida parajasti vaja just siin ka müügil oleks. Ka müüki kasutan üli harva. Aga mulle meeldib selline vaikiv turg rohkem (pole teema risustajaid ja minule mitte huvi pakkuva jupi müügi teema lõputut uppimist kuigi jah osadel juhtudel on olnud tahtmist lisa infot küsida aga vot miskipärast meili ei saada aga foorumis oleks küsinud.
04.02.2009 at 22:28
004
"Turu" avamise võimalikkusest?
võiks olla vähemalt o: juures võimalik vastata, sest see ju infi jagamine. keegi ei taha mingit ainult talle vajalikku juppi ja pakkujal võib tekkida hoopis teine ostja või pakutakse mingit teist võimalust.segane jutt tuli, aga saite ehk mõttest aru.

____________________________
2000a,ram 2500 5,9ctd,4x4,smarty,aero4040xl
05.02.2009 at 09:51
Ri-Q.
 
"Turu" avamise võimalikkusest?
Kodanik A-l oli kiiresti vaja osta ese Z. Ta pani kuulutuse turufoorumisse ja sai juba õhtuks teada, et leiab otsitava kõrvaltänava poest uue, ja et kui seda ei ole seal, siis vähemalt selles ja teises poes, niisuguse ja naasuguse hinnaga. Läks poodi, sai eseme kätte. Hiljem avastas et sellega tuleb veel ühte ja teist ette võtta, enne kui saab autole külge ühendada. Kurtis muret foorumis ja oh seda rõõmu kui juba mõne minuti pärast pakkus kodanik B, et teeb selle ära, sest tal on õiged aparaadid olemas ja parasjagu on aega ka.
Arvan, et võib tuua misiganes näiteid mõlema seisukoha kasuks ja kahjuks, kuid mõttekas on vaadelda keskmist mudelit ja mis sellele keskmisele kasulikum on. See, et meepotti aeg-ajalt ka tõrva teemade kõrvalkalletena sattub on paratamatus, mida saab modereerimisega edukalt reguleerida.
Praegu saab küll ülaltoodud näite sarnase teema vormistada vaba teemana, kuid enamik oma turufoorumi poste ei dubleeri ja see pole ka ratsionaalne. Lisaks on väga vähe neid, kes hakkavad maili teel nõu saatma. Samas foorumis ei hoita nõu andmisel end tagasi.
See teise müügiteemasse postitamine oma odavama toote müügiga ei vasta minu arust reaalsusele - mis mõtet on hakata eset müüma kellegi vanas teemas, mida ei vaadata nii palju kui uut teemat (või müüakse ehk siis, kui esimene on oma toote juba realiseerinud. Kõik on rõõmsad). Müüja eesmärk on kaubast kiiresti lahti saada. Pigem kasuatatakse vanasid ostuteemasid oma teema jätkamiseks (hoiab ka tähemärke ja ruumi kokku).
Lõppude lõpuks on foorum kõikidele pooltele kasulik ja reguleerib end ka ise. Müüja on nõus kannatama teatud (hinna)soovitusi (kui neid üldse on, sest esemed on nii spetsiifilised) oma teemas, sest järgmisel hetkel võib ta olla ostja rollis.

____________________________
REC
BB
05.02.2009 at 10:02 2 edits. Last edited 05.02.2009 at 10:10 by Ri-Q.
fire83
 
"Turu" avamise võimalikkusest?
Ma müün ja ostan kõik oma asjad edukalt eBays. Ka autojupid. Müügi poole pealt on positiivne ja rahulik, et keegi ei targuta su kuulutuse juures ja ainus teade mis tuleb on see, et mingi moment on su arvele raha tulnud ja asi on maha müüdud. Autojuppide ostmise puhul on positiivne näiteks see, et võimalus tünga saada on Ameerikast, Saksamaalt ostes võrratult väiksem kui näiteks Eesti riomulate kunnide ja munnidega kes kujutavad ette, et teevad müües heategusid ja veavad mingit ameerika auto fännluse spiritit nagu hobune rakendit. Sõidan ainult postkontori vahet, mitte ei kola mööda tahmaseid kuure. Siiani on kõik netiostude müüjad olnud väga ausad ja kõik mis on pildil on ka tulnud ja nii nagu kirjelduses kirjas.

PS: American Beautys olen häid diile saanud, ainult positiivsed kogemused sealt

____________________________
Arvutiporno
'08 Oranzh HHR LT
'93 Must TransAm
'83 Punane Firebird
05.02.2009 at 15:52 2 edits. Last edited 05.02.2009 at 17:27 by fire83
Raxo
  
"Turu" avamise võimalikkusest?
quote:
fire83:Müügi poole pealt on positiivne ja rahulik, et keegi ei targuta su kuulutuse juures ja ainus teade mis tuleb on see, et mingi moment on su arvele raha tulnud ja asi on maha müüdud.
eBay's saab müüja valida, kas küsimused müüdava asja kohta on avalikud või mitte.
06.02.2009 at 09:06
Max3,0
 
"Turu" avamise võimalikkusest?
Tegemist on ju siiski foorumiga mitte müügiportaaliga. Ka mina olen kaotanud huvi siinse turu vaatamise vastu kuna enamikel juhtudel ongi tegemist vaid sellega, et tuled foorumisse turu teemasse selleks, et siis läbi lingi mõnele suurele müügiportaalile minna. Selge on see, et neid kuulutusi mis vanasti läbuks läksid oli ikkagi suht vähe- paljudes leidus aga vajalik info mis auto24-s oleks ehk selgusetuks jäänud.

____________________________
3,0 rear wd & 3,0 four wd
06.02.2009 at 10:19
fire83
 
"Turu" avamise võimalikkusest?
quote:
Raxo: eBay's saab müüja valida, kas küsimused müüdava asja kohta on avalikud või mitte.
Pigem oleks õige öelda, et seal saab valida kas vastus, mille sa küsimusele saadad on avalik või mitte. Kui määrad oma vastuse avalikuks, ilmub ka küsimus nähtavale.

Pakun välja, et tqhq.ee turu teema puhul võib teha samamoodi. Kui keegi kommenteerib turu teema all, siis teemaalgataja on ise oma teema moderaator. Ta näeb kõigepealt seda kellegi postitatud kommentaari enda teemas ja kui soovib, siis võib märkida selle avalikuks ja soovi korral vastata. Kui keegi postitab ta teemasse mitteteemasse juttu, siis teema algataja lihtsalt ei hakkagi seda "läbu" nähtavaks muutma.
Ja ongi lahendus selle olukorrale kus müügiteema algatajad ei saa ja tqhq.ee moderaatorid ei taha modereerida turu teemasid.



____________________________
Arvutiporno
'08 Oranzh HHR LT
'93 Must TransAm
'83 Punane Firebird
06.02.2009 at 12:34
Madlobster
"Turu" avamise võimalikkusest?
fire jutus on jumet ja see viimane idee on päris hea

EDIT: Aga siis on ka turu teema selline kus postid pidevalt uuenevad ja seisavad varmalt esilehel, mida vist siiani on moded üritanud vältida kuna pole tegemist kuldse börsiga.
06.02.2009 at 12:38 1 edit. Last edited 06.02.2009 at 12:47 by Madlobster
Maik
  
"Turu" avamise võimalikkusest?
Osta.ee on samuti iga asja all küsimuse ja vastused. Väiksemas kirjas jne. minuarust ka päris hea lahendus.
Ei ole täheldanud,et eriti lollid küsimused sellistes keskkondades on , pigem asjad mis on märkimata jäänud teemaalgatajal.

minuarust parem süsteem,kui fire pakutud variant, osad ju ei viitsi oma kuulutusi üle vaadata, ise ka ei viitsiks ilmselt.

Suvaline näide http://www.osta.ee/6342035 (keri alla).


Küll peaks aga olema nõutav siin esemest konkreetsem jutt imho, väga tihti on suht lambi kuulutus...
"müüa chevy 5,7 käigukast" ja kõik näiteks.

____________________________
2011 Chevrolet Camaro 2SS/RS
06.02.2009 at 12:46 1 edit. Last edited 06.02.2009 at 12:48 by Maik
Madlobster
"Turu" avamise võimalikkusest?
quote:
Maik: Osta.ee on samuti iga asja all küsimuse ja vastused. Väiksemas kirjas jne. minuarust ka päris hea lahendus.
Ei ole täheldanud,et eriti lollid küsimused sellistes keskkondades on , pigem asjad mis on märkimata jäänud teemaalgatajal.

minuarust parem süsteem,kui fire pakutud variant, osad ju ei viitsi oma kuulutusi üle vaadata, ise ka ei viitsiks ilmselt.

Suvaline näide http://www.osta.ee/6342035 (keri alla).


Küll peaks aga olema nõutav siin esemest konkreetsem jutt imho, väga tihti on suht lambi kuulutus...
"müüa chevy 5,7 käigukast" ja kõik näiteks.

Ostas on pidev häda et solgitakse teise müüki. Loe sealseid foorumeid.
06.02.2009 at 12:49
Maik
  
"Turu" avamise võimalikkusest?
Sellega nii kursis pole,aga selle peaks juba ainuüksi selle foorumi liikmete keskmine vanus ära hoidma...

____________________________
2011 Chevrolet Camaro 2SS/RS
06.02.2009 at 12:52 1 edit. Last edited 06.02.2009 at 12:52 by Maik
fire83
 
"Turu" avamise võimalikkusest?
quote:
Madlobster:EDIT: Aga siis on ka turu teema selline kus postid pidevalt uuenevad ja seisavad varmalt esilehel, mida vist siiani on moded üritanud vältida kuna pole tegemist kuldse börsiga.

Lihtne lahendus ju. Muutke turu teemas ruuli nii, et teema kommenteerimine ei tõstaks teemat üles. Milles probleem ???


____________________________
Arvutiporno
'08 Oranzh HHR LT
'93 Must TransAm
'83 Punane Firebird
06.02.2009 at 13:12
viplala
"Turu" avamise võimalikkusest?
quote:
fire83:
quote:
Raxo: eBay's saab müüja valida, kas küsimused müüdava asja kohta on avalikud või mitte.
Pigem oleks õige öelda, et seal saab valida kas vastus, mille sa küsimusele saadad on avalik või mitte. Kui määrad oma vastuse avalikuks, ilmub ka küsimus nähtavale.

Pakun välja, et tqhq.ee turu teema puhul võib teha samamoodi. Kui keegi kommenteerib turu teema all, siis teemaalgataja on ise oma teema moderaator. Ta näeb kõigepealt seda kellegi postitatud kommentaari enda teemas ja kui soovib, siis võib märkida selle avalikuks ja soovi korral vastata. Kui keegi postitab ta teemasse mitteteemasse juttu, siis teema algataja lihtsalt ei hakkagi seda "läbu" nähtavaks muutma.
Ja ongi lahendus selle olukorrale kus müügiteema algatajad ei saa ja tqhq.ee moderaatorid ei taha modereerida turu teemasid.



See ei ole eriti hea mõte minuarust, kui keegi näiteks müüb midagi, mis on täielik pask või on katkine (sihilikult tahab asja kellelegi pähe määrida) ja keegi sellest teab, siis sellisel juhul ei tulegi asi avalikuks. On ju küll ka siin foorumis arutatud auto24-jas olnud sõidukite vigasid ja häid külgi, kindlasti on ka keegi tänu sellele raha kokku hoidnud või mingi muu auto valinud. Kui ikka mingi jupp või auto on täielik crapp, siis miks ei või ostja sellest teada saada, miks see müügikuulutus siis nii püha ja puutumatu on, et selle taustal võiks kedagi petta või üle lasta? Avalik müük hoiab ikka vägagi palju s...tta eemal või vähemalt antakse vigadest juba eelnevalt teada.
06.02.2009 at 13:52
Madlobster
"Turu" avamise võimalikkusest?
küsimus ei ole sitas või mitte sitas. Ja kas küsitav hind on õiglane või mitte. Kui sina midagi müüd ja keegi seda teemat solgib et ala nii palju sellise asja eest siis sa ka vist ei ole rahul. Ja mingi suva hala ja mögin sinu müügi teemas ei tee kindlasti su tuju paremaks.
Aga noh mis siin vaielda nii palju kui on arvamusi nii palju on inimesi või oli see vastupidi :)

Minule fire väljapakutud süsteem oleks ok. Mõni mode võiks seda teemat ka vahele kommida. et kui neil plaan reegleid muuta pole siis võib selle teema selleks korraks lukku panna ja edasine jahvatamine mõttetu.
06.02.2009 at 14:14
viplala
"Turu" avamise võimalikkusest?
Kahe otsaga asi, ega sulle ka ei meeldiks kui sa vastu pükse saaks ostuga ja tegelikult on sul õigus, ega mulle ka ei meeldiks, kui kui ma mingit sitta müüks ja asi päevavalgele tuleks. Sellega seoses peaks üldse ära keelama siin foorumis, ükskõik millise teema mis puudutab millegi ostmist, mingi müügikuulutuse kommenteerimise või arutamise, ükskõik kus see kuulutus ka ei asuks, sest alati on selle taga keegi kellele ei meeldi kui tema poolt müüki pandud asja üle keegi kuskil arutada julgeb. Kõik mis puudutab millegi müümist, on ainult ja ainult müüja era asi. Isegi ostjal ei ole mingit õigust, saada asja kohta infot kuskilt mujalt kui ainult müüja käest.
06.02.2009 at 14:39
Madlobster
"Turu" avamise võimalikkusest?
ah mis siin ikka mugiseda mina pooldan seda et iga tola ei saa oma tatti pritsida kui paha mingi asi on. Mis hinda ma milelgi eest küsin on sügavalt minu probleem kui on kallis ära osta aga ära hakka mind maha tegema milline röövel ma olen. Iga ostja peab ise olema võimeline otsustama mida mis raha eest ja kelle käest ostab. Ja iga müüja peab arusaama, et eesti on väike ja laus pettus võib lõppeda tühja lõgemega.
06.02.2009 at 15:25
KOMMIONU
  
"Turu" avamise võimalikkusest?
quote:
Vanaisa: elu näitab, et enamus küsijaid-pärijaid pole ostjad anyway :)
Minu isiklik arusaam asjast.

Täpselt õige... Kui antakse võimalus müügikuulutusi kommenteerida,
siis tekib ilmselt jube palju asjasse mittepuutuvat mula.

Kellel on konkreetne ostuhuvi, küll see ka emaili suudab kirjutada, või siis helistada!


____________________________
www.streetfighter.ee

Sõida... ja ära MÖLISE!!!

[b]Lühiajaline laen mototehnika tagatisel (motikad, paadid, ATV-d, Autod, jne.). tel. 55 678 444 või saada mail priit@southpark.ee
11.02.2009 at 14:51
tqhq.ee foorum : tqhq.ee : "Turu" avamise võimalikkusest?   1 2  
Log in:
Account recovery
 
muskelautod | kiirendusvõistlused | tehnika | üritused | autoesitlused | foorum | sõnastik | kalkulaatorid
tqhq'st | sisukaart | e-mail
© tqhq.ee 2000 - 2024. Loe meie materjalide linkimisest ja kopeerimisest.