register | account recovery | profile | help / abiinfo | search
show today's posts | mark all read
ukraina
tqhq.ee foorum : Hooldus ja remont : Ettevaatust niiskuse eemaldajaga!   1 2  
Poster Message
Rein000
 
Ettevaatust niiskuse eemaldajaga!
Lugu nimelt selline et kuna auto sesisi suve läbi maal, ja on teine ka päris õhutihe, siis temeratuuri erinevustes öösel ja päeval tekkis autsse arvestatav hulk niiskust. Ostsin siis selle palju reklaamitud kopsiku, ku stablett sees j apanin autosse selle kõra istmele. Ma ei tea, millal iganes see oktoobis, novembris oli, kui avastasin, et kopsik on endasse kogunud arvestatava hulga vett, aga samas on esimese nahast istmepadja teinud vineeriks, osaliselt ka seljatoe alumist osa. Kasutus juhendi sei olnud, et ärge kasutage nahk sisuga autodes, eg ak aõpetust, et kus olek ssellist jurakat ohutu hoida. Tegin korraks ka pisikese sõidu ja panin selle siis tagaistmele külili maha, sinna on nüüd käe suurune laik tekkinud.
02.02.2011 at 17:18
DevilDeVille
  
Ettevaatust niiskuse eemaldajaga!
põrmandul, Rein, hoitakse neid loomi

____________________________
Flick the Gestapo.... No, I said *Flick*, the Gestapo!
02.02.2011 at 17:36
Rein000
 
Ettevaatust niiskuse eemaldajaga!
Nu jah, ma ka nüüd tean, aga istme hinnaga.
02.02.2011 at 17:38
cce
Ettevaatust niiskuse eemaldajaga!
http://www.aquapac.de/silicagel/Produkte/Produkte/Wisecargo-1kg.html
uskuge,see toimib

ps.odavam kui iste
02.02.2011 at 23:08
Rein000
 
Ettevaatust niiskuse eemaldajaga!
Nu ma kondensi vältimiseks fotokotis hoian ka neid kinga karpidest saadud pisikesi kotikesi, palju kiiremini saab uduvabad asjad kätte.
02.02.2011 at 23:10
kps
 
Ettevaatust niiskuse eemaldajaga!
Ma nagu ei saa juba algsest postitusest aru, miks sellist asja peaks üldse istmele panema? Mainimata seda, et hiljem pandi tagaistmele külili. See üks tablett on võimeline koguma niiskust mitme selle kopsiku jagu ja ülejäänu niiskus lihtsalt voolas sellest kopsikust kenasti üle ääre ja vahelt välja. Kasutanud ise just seisvates projektiautodes ja tulemused on olnud ideaalsed. Sõidu ajaks olen lihsalt vajadusel kuhugi fikseerinud selle juraka või üldse eemaldanud autost. Soojemate sügisilmadega kasutasin isegi fikseeritult seda jurakat masinas, kus kliimat polnud õhu kuivatamiseks ja polnud ka muret päev otsa seisva auto ja õhtul uduste klaasidega. Pisut loogikat ei teeks paha vahet pole mis toimingu juures - no offence ;).

____________________________
Worst signature ever!
02.02.2011 at 23:17
vilkur
Ettevaatust niiskuse eemaldajaga!
Pealkiri - niiskuse eemaldaja. Halli massi hulgas on inimesi seinast seina ja nii mõnegi persooni oskamatu kasutamise tagajärjel tekkinud olematul või s...l tulemusel kujunenud arvamus sama nimega tootest võib kisa tõstes tekitada rumalas lugejas eelarvamuse, et kõik sarnased tooted/aparaadid/teenused (kasvõi sama nimega ent sisult erinevad) on saatanast.
Mingi keemiapott, mille kasutusjuhendit ei viitsita reeglina läbi lugeda ja siis tulemuseks on oskamatu/ignorantse kasutamise tagajärjel olematu tulemus või üldse rikutud või määrdunud iste/vaip/muu. Sellist asja ei tohiks kohe ajada sita toote süüks vaid teha endale selgeks, kas ise on ikka kõik õieti tehtud. Mitte ilmaasjata ei ole proffessionaalseks kasutamiseks mõeldud keemia eraldi tähistatud ja mujal müügil kui rimis ja prismas. Sedasorti keemiaga on lihtne asju ära rikkuda, kui ei tea täpselt, mida teed. Samas juhendit jälgides saad kordades parema tulemuse odavama raha eest. A noh samas - milleks üldse vaadata, mis purgil kirjas. Vahet ju pole. Ise tean mis teen. Teised on süüdi niikuinii. Põhimõtteliselt saab ka seebikiviga niiskust eemaldada edukalt, kui seda õieti teha. A näiteks ma paneks autosse sellks otstarbeks mõeldud soojusvahetiga analoogselt töötava seadme. Kiire, kerge ja toimiv. Juhul muidugi kui on käepärast. Teine variant on soe ja kuiv hea õhutusega ruum. Või siis mõni autopesula, nemad kuivatavad ka su auto ööga ära.
03.02.2011 at 04:04
Rein000
 
Ettevaatust niiskuse eemaldajaga!
Seda, et ma ei saanud põrandale panna, kuna olin armatuuri lahti lammutanud, ning need detailid olid kuhjas ees põrandal maas ja taga istmele panin ta külili siis, kui sinna ei olnud veel mingit niiskust kounenud, kopsikusse, et see oleks saanud välja valguda. Kasutusjuhendi lugesin läbi ja seal polnud kirjas, et autos pange põrandale, mitte istme peale. 2. Istme peal olles, sai autost mööda kõndides vaadata läbi akna, et kas on juba niiskust kounenud, ilma et oleks pidanud käima võtmete järel jne. MA ei tee maha toodet, kuna ta oli tublisti niiskust eemaldanud, vaid hoiatuseks teistele, et ei saa kergekäeliselt tõsta asja kõige mugavamasse kohta.
03.02.2011 at 08:34
Madlobster
Ettevaatust niiskuse eemaldajaga!
Ei saa nüüd aru millest ta vineeriks läks kas sellest, et sealt auras või lekkis mingit sodi välja v? Või kuivatas ta eda kõrval asunud naha kuidagi ekstra ära?
Samuti tagumise istme laik on seal mingi möga välja voolanud või mis laik see on?
03.02.2011 at 13:18 1 edit. Last edited 03.02.2011 at 13:19 by Madlobster
Rein000
 
Ettevaatust niiskuse eemaldajaga!
Tagaistme oma tekkis sellest, et panin selle kopsiku külili istmele, see tablett jäi siis ca 2-5 cm kõrgusele istmest, seal asendis oli ta vist umbes tund aega maksimaalselt, selle ajaga tõmbas nahast niuiskuse välja. Midagi välja voolamas siis küll veel ei olnuid, ja kui kopsiku sealt ära tõstsin uuesti, ei olnud seal piiskagi mingit vedelikku. Aga esiistmel oli ta mitu kuud püstises asendis. Ja ilmselt see istmepõhi oli kõige väiksem objekt, kust niiskust tõmmata. Ei saa välistada, et kui auto oli paar kuud töö juures, garaazis, uksed lukust lahti, et keegi käis seal midagi vaatamas ja ajas selle kolaka kummuli, nii et juba tabletist anuma põhja tilkunud vesi läks ümber. Aga no pead ei anna. Ümberminek on suht kerge samas, kuna ta on alt kitsas ja ülemine ots kaalub suht palju. Nagu Vasa. Pidin talle asenit ikka otsima, et ta püsti püsima jääks.
http://www.henkel-cee.com/cps/rde/xchg/henkel_cee/hs.xsl/1815_2801_CEE_HTML.htm
See kõige tagumine lapik oli mul. Eespool on üks kandilise põhjaga ka, aga sel ajal oli ainult lapikuid meil müügis.
03.02.2011 at 13:50
Madlobster
Ettevaatust niiskuse eemaldajaga!
No nahk peaks selle niiskuse endale uusti sisse imama kui topsik eemaldatud on ja taastuma esialgsesse konditsiooni.
03.02.2011 at 13:58
Rein000
 
Ettevaatust niiskuse eemaldajaga!
Ei lähe tagasi, olen vaseliiniga niisutanud ja toiduõliga ka, ei miskit.Vett ei julgenud päris panna.
03.02.2011 at 14:12
Madlobster
Ettevaatust niiskuse eemaldajaga!
Vett olekski pidanud panema
vaseliin ja õli ei niisuta vaid just panevad boorid kinni et niiskus sisse ei pääseks
Rasv hülgab vett. Esialgse niiskusprotsendi taastumine naha struktuuris peaks ta muutma suht samaks mis enne oli. Nüüd sa oma vasellinidega oluliselt takistad nahal niiskust imada.
03.02.2011 at 14:16 1 edit. Last edited 03.02.2011 at 14:18 by Madlobster
Vanaisa
  
Moderator
Ettevaatust niiskuse eemaldajaga!
ei niisuta sa seal enam midagi - see keemia rikub naha nii ära et ainult vahetus aitab.


____________________________
KÕIK KASTIRATASTELE, SELTSIMEHED!!!
:evil
03.02.2011 at 14:19
Jutulind
Ettevaatust niiskuse eemaldajaga!
quote:
Vanaisa: ei niisuta sa seal enam midagi - see keemia rikub naha nii ära et ainult vahetus aitab.


Kui nüüd päris aus olla siis ikka aurutamisega võib teinekord päris häid tulemusi saavutada ka väga koledaks kuivanud naha puhul. Aga loomulikult ei pruugi.

____________________________
Team OUTLAW
'80 Jeep Wagoneer 258 cid R6 4 spd manual
'79 Jeep Wagoneer 360 cid V8 TH400
'06 Fiat Panda 4x4
03.02.2011 at 14:21
Rein000
 
Ettevaatust niiskuse eemaldajaga!
Ma mingist mööbli töökojast küsisin. Ise oleks hakanud ka niiske lapiga uuesti niisutama, aga sealt öeldi, et nahka tuleb just rasvaga toites pehmeks tagasi saada.
03.02.2011 at 14:23
Madlobster
Ettevaatust niiskuse eemaldajaga!
quote:
Vanaisa: ei niisuta sa seal enam midagi - see keemia rikub naha nii ära et ainult vahetus aitab.


Keemia ei puutunud ju nahaga kokku. Lihtsalt niiksusprotsent on väga kesine ja sellepärast selline kaigas. Aurutamine jms ei ole üldse halvad ideed, sest see mis on välja imatud on vaja sisse tagasi saada. Rasva ei imatud sealt välja vaid just vett/niiskust.
03.02.2011 at 14:44 1 edit. Last edited 03.02.2011 at 14:49 by Madlobster
rnx69
 
Ettevaatust niiskuse eemaldajaga!
Vastupidiselt üldlevinud arvamusele vesi kuivatab hoopistükis nahka. Elik veega leotamisega teeb asja veel hullemaks. Aurutamine võib olenevalt naha parkimisest tuua kaasa veelgi ebameeldivamaid tagajärgi nagu naha kokkutõmbamise näiteks. Oma normaalse niiskuse on nahk võimeline pikapeale ka õhust omandama, pigem on asi ikkagi selles, et koos veega lahkusid nahast ka loomulikud õlid ning rasvad.

Vaseliin pole jah teab, mis hea nahahooldusvahend, mõningate kodanike väitel pidavat isegi naha struktuurile kehvasti mõjuma. Toiduõli iseenesest ei tohiks midagi hullu teha, ainult, et kohe peab sisse imbumata jäänud ülejäägi ära eemaldama, muidu hakkab hiljem kleepuma ning riideid määrima.

Parim variant oleks kasutada spetsiaalselt kuiva ning vana naha hoolduseks mõeldud keemiat. Eemale tuleks hoida igasugu silikoone sisaldavatest vahenditest - need jätavad küll naha ilusti läikivaks, kuid samas ummistavad nahapoore ning ei lase nahal "hingata". Vaikselt seesmise külje kaudu auravad minema ka nahas loomulikult leiduvad õlid ning nahk hakkab kuivama. Samas pealt näeb nahk väga viisakas välja, seni, kuni ükskord tekivad pinnale praod. Valdav enamus autosisudest kipub ühe hädana sellesama silikooniga mögereerimise all kannatama, lisage kompotti veel suvine päike, kõrge temperatuur salongis ning pidev mehhaaniline nühkimine-sõkkumine ja saate ise aru, miks enamik vanemate autode kehvasti hooldatud nahksisu suht niru välja näeb.

Ise olen päris palju kasutanud tootjate Fiebing's ja Lexol kraami ning senimaani rahul olnud, seda nii nahkrõivaste, jalanõude kui ka auto nahast polstri puhastamisel-hooldamisel. Kõigepealt sadulaseebiga nahk puhtaks, seejärel Lexoli palsam selga ning mõne aja pärast puhta lapiga ülejääk maha. Peale mitmekordset Lexoliga töötlemist sain isegi väga kuiva ja pragunema kippuva naha suhteliselt viisakaks. Meie kaubandusvõrgus saada olevast keemiast võiks kiigata Prismasse, sealt leidsin viimati topsi naaritsaõli, mis ka iseenesest päris hea kraam kõva naha pehmendamiseks ning elastsemaks muutmiseks.

____________________________
'75 Chevrolet Camaro Type LT 350 V8
'92 Blazer S-10 262 V6
Full Throttle Club
_______________________________________________________________
Though I travel through the Valley of Rice, I fear no evil, for Torque is with me.
06.02.2011 at 14:06
Rein000
 
Ettevaatust niiskuse eemaldajaga!
Nahk katuseid ja saapaid olen mingi õliga mökerdanud, mis on muidugi vahana karbis. Katusel on küll toimetanud. Silikooni kasutamist auto ilusaks tegemisel nimetan ma hellitusnimega sprottimiseks. Autode ilustamisel kasutan ise Meguiar's, Presta ja Malco tooteid. Hetkel ei mäleta, kas salongi asjad on Malco või presta omad. Eks lähen teen siis vahepeal korraliku puhastuse, et siis uuesti õlitama hakata. Pesen vaseliini välja uuesti. Viskan hetkepärast pildid ka üles.
:) Muiduki katust tegin ilusaks beebi õliga, läksin pesulasse, kutid tõmbasid autole vee peale ja kogu see õli jooksis akendale, oi pergale, 4 kesi küürisid aknaid puhtaks ja nuputasid, et mis ja kus kuradi kohalt see mögin järsku välja ilmus :D Muidugi peale esimest vihma ja pidurdamist, kui kogu see mant esiaknale jooksis katuselt läksingi mingi õlile üle :P
06.02.2011 at 14:29 1 edit. Last edited 06.02.2011 at 14:31 by Rein000
Rein000
 
Ettevaatust niiskuse eemaldajaga!




http://pilt.delfi.ee/my_album/62251/?page=1
Tegelikult ei saa sellest enam asja, värv on kahjustunud, on selline krobeline, ja samas kui naha saaks piisavlt pehmeks, siis tuleks seda venitada tagasi õigesse mõõtu. Ilmselt ikkagi kas lasta uuesti katta, või siis, mis on üliväikse tõenäosusega, et leiab, osta uus iste sisse.
06.02.2011 at 14:47 1 edit. Last edited 06.02.2011 at 14:50 by Rein000
kps
 
Ettevaatust niiskuse eemaldajaga!
quote:
Madlobster:
quote:
Vanaisa: ei niisuta sa seal enam midagi - see keemia rikub naha nii ära et ainult vahetus aitab.


Keemia ei puutunud ju nahaga kokku. Lihtsalt niiksusprotsent on väga kesine ja sellepärast selline kaigas. Aurutamine jms ei ole üldse halvad ideed, sest see mis on välja imatud on vaja sisse tagasi saada. Rasva ei imatud sealt välja vaid just vett/niiskust.


Küsimus tarkadeklubile, kes siin on kommenteerinud küll "imemise" ja "imamise" jne. kohta - Kuhu kaob selle tableti poolt kokku imetud ehk siis sellesama keemiapommi leotis kui põhjaanum on täis? Ning kui see jurakas külili panna, siis kuhu eraldub juba pommis sees olev sama "leotis"?
Põhimõte on suhteliselt sama nagu tilkadehaaval tilgutada ühte kohta tugevat soolvett. Kas keegi on proovinud, mis see nahale teeb?

PS! Mina siin teemas rohkem sõna ei võta.

Edit: Tõestust, kui palju jõuab see "pomm" väga niisketes oludes sisse tõmmata peale pakist lahti võtmist ja viit tundi autos olemist, tegemist oli üle poole aasta seisnud autoga, milles peale korda tegemist sõitmine oli nagu basseinis istumine. Link siin pildile. Ja minupoolne jutt teisest foorumist sõnasõnalt!
***
Kuna üks liikuritest seisis pikalt ja välistes tingimustes, siis sisse istudes oli selline tunne nagu basseini oleks karanud. Igasugu niiskusetõrjelisi teemasid on siingi foorumis päris palju olnud, kus küll neid graanulitega pakikesi on istmete alla topitud jne jne.
Endal sõitis siis klots kokku, pöörasin suuna ehituskaupluse poole ja ostsin selle jubedalt reklaamitud "maja käsnaks muutumise" vastu jumpstüki, mingi muhedalt suur "aspirini tablett" oli kah kaasa topitud ning pistsin kogu selle kompoti autosse täna ööseks . Kui homme hommikuks on benapaak tühjaks imetud "niiskusest" ja jahutusvedelikku kah vähevõitu, siis järelikult töötab küll . Kui kellelgi on veel mingeid häid ideid soovitada siis ärge olge vihjetega kidedad .
***
Ma olen seda sindrit 5kw puhuriga kuivatanud korduvalt, aga kuna seisab väljas, siis tõmbab ikka niiskuse sisse . Ma just mõtlesin midagi selleks puhuks, et pidevalt oleks niiskusest vaba, mitte kogu aeg kuivatada. Aga minu närvid ei pidanud vastu - käisin vaatamas . ~5h oli see käkk autos vedelenud ja üllatus üllatus . Ma ei suuda hommikut ära oodata .

____________________________
Worst signature ever!
06.02.2011 at 16:57 1 edit. Last edited 06.02.2011 at 17:05 by kps
Rein000
 
Ettevaatust niiskuse eemaldajaga!
Tagaistmel oli see jurakas sel ajal, kui potti polnud veel kogunenud ühtegi tilka niiskust ja tabletist ei olnud ka siis midagi tilkumas. Tagant küll tõmbas lihtsalt kuivaks. Esi istmele jääb ümber ajamise kahtlus, kuid ei usu, kui ma selle poti autost ära võtin oli ikka pea veerand kogumisanumas vett sees.
06.02.2011 at 17:05
ERAK
  
Ettevaatust niiskuse eemaldajaga!
Tervitus siinsetele.
Küsimus:
Kuna kaubandusvõrgus leidub neid niiskuskogujaid erinevad siis missugune oleks parim ja mis suuruses/mahus see koguja peaks olema? Arvestades, et suuremat sorti auto seisab praegusest kevadeni õues (osaliselt presendi all).
Osa neid on anumaga ja mingid kristallid tuleb täiteks panna ja teine osa on nn. välja-väänatav kott/padi.
Soovitage oma teadmiste/kogemuste pinnalt parim.
Tänud ette.


____________________________
kümblustünni rent
kaubikurent
sõidukid Rootsist
rehvide müük
25.09.2021 at 18:07
charger
Ettevaatust niiskuse eemaldajaga!
Tea, kas selle tuules laperdava koormakatte all kevadeks värvi ka alles on?
25.09.2021 at 20:44
ivoalaska
 
Ettevaatust niiskuse eemaldajaga!
+1 Nurgad lihvib koormakate aastaga ilusti ära. Läbikäidud tee.

____________________________
Cadillac SRX 08
Chrysler 300C Touring ex
Oldsmobile Delta 88 Royale 1982(tegemisel)
Buick Electra 86
Ford Mustang 97
Chrysler PT Cruiser enda piinamiseks
25.09.2021 at 20:54
tqhq.ee foorum : Hooldus ja remont : Ettevaatust niiskuse eemaldajaga!   1 2  
Log in:
Account recovery
 
muskelautod | kiirendusvõistlused | tehnika | üritused | autoesitlused | foorum | sõnastik | kalkulaatorid
tqhq'st | sisukaart | e-mail
© tqhq.ee 2000 - 2024. Loe meie materjalide linkimisest ja kopeerimisest.