register | account recovery | profile | help / abiinfo | search
show today's posts | mark all read
ukraina
tqhq.ee foorum : Vaba teema : Split: Amphibearist   1 2 3 4 5  
Poster Message
v6sa
Split: Amphibearist
quote:
madis: Maarotina pean tunnistama, et imestan kuidas Amphibear siiani veel elus on...

Eks ta vähe valis marsruuti ka;)
26.02.2014 at 16:31
vvt
  
Split: Amphibearist
Lennuki marsruudid olid kah lühemat teed mööda ja maa ligidalt, mitte diagonaalis üle Atlandi.
Kui eeldada, et merehäda juhtumise tõenäosus on sama, mis Lennukil, siis....:uhoh

____________________________
Powered by BBB
Life begins @ 7500 rpm
26.02.2014 at 17:01
peep
 
Moderator
Split: Amphibearist
Mehed, mis see teie pika jutu sisuline mõte on ??? Hetkel näib siit läbi kõlavat vaid see, et Mait on loll ? Sellega on ju teadupärast nii, et kes teisele ütleb see ise on.

Kogu see jutt tuletab meelde Põhja-Korea'd, kus ebaõnnestumine pole lubatud. Näiteks nende jalgpallikoondis MM'il - ikka täiesti jobud olid, et lootsid maailma tippkoondiste vastu saada - kõik me teadsime, et see pole võimalik, me oleme ju ise ka jalgpalli mänginud või vähemalt telekast vaadanud kuidas mängitakse ! Isegi foorumis kirjutasime ! Igatahes tore, et neid maha ei lastud ja said ainult eluaegse, krdi kaotajad ! Me ju ütlesime !

Ok, nali naljaks aga rohkem positiivsust kuluks teile hädasti ära. ;)
26.02.2014 at 19:07
madis
Split: Amphibearist
Minu arvates võib arutelu olla kriitiline, see on edasiviiv jõud (eestlaste puhul muidugi harva).
Laikide jagamiseks on lõustaraamat.

Keegi ei taha Amphibeari tüüpe maha lasta - pealegi, niikuinii laseks mööda sest need mehed on kolmekordses õnnesärgis sündinud.
26.02.2014 at 19:46
vvt
  
Split: Amphibearist
Kui jutt käib avamereotstest, mille pikkused on tuhandetes kilomeetrites (mille läbimise ajal võib ilm teha imeasju), siis selline konstruktsioon on vene rulett (jättes isegi tugevusprobleemid kõrvale - lihtsalt püstuvuse ja stabiilsuse mõttes). Mitte Land Cruiserile ei tule pontoone külge panna, vaid tuleb leida sobiv merekindel veesõiduk, millele tuleb hoopis rattad alla panna. Ply arvamus, et see ujukimajandus vastab C-klassi veesõidukile (laine kõrgusele kuni 2 m) on tunde järgi täiesti asjakohane.

Katamaraan-tüüpi alused on petlikult stabiilsed (ja ühest piirist lähevab hopsti kummuli), seda õpetatakse igale paadijuhile algkursusel.
Väikesed, väga merekindlad alused on näiteks laevadel kasutatavad päästepaadid. Nendel pole ühelgi 2 tonni kaalu paigutatud raskuskeskmega meeter veepinnast, vaid kõik raskem on veeliinist allpool, mis tagab selle, et isegi 10-meetrises laines jääb paat õigetpidi ja kui laine selle ka kuskile keerab, siis üsna kindlalt võtab see ise õige asendi.

____________________________
Powered by BBB
Life begins @ 7500 rpm
27.02.2014 at 09:32
peep
 
Moderator
Split: Amphibearist
Võib-olla see nii ongi aga seda saab ka viisakalt ning asjalikult väljendada, nagu just siin ülalpool vvt poolt tehtud. Jätab kirjutajast targema inimese mulje.

Antud projekt ilmselgelt ei lähtunud tavaarusaamadest millega saab ookeane ületada ja seda teostas inimene kes pole kunagi neid asju n.ö. "õigesti" teinud. Need õigesti tegijad ei hakkaks iial midagi sellist proovima, kuna nad juba "teavad". Iga eduka leiutise kohta tuleb 999 mis ebaõnnestuvad aga neid kõiki on vaja. Muidu oleksime endiselt puu otsas ja toituksime banaanidest.

Et jutt mölaks ei lähe, pildistasin hiljuti tänaval sellist aparaati:



Tea kas sellisest saaks ehk parema tooriku ?
27.02.2014 at 10:17
DevilDeVille
  
Split: Amphibearist
Ma vees ei taiband asjadest pilti teha aga need sobivad ikka rahulikesse vetesse. Bostonis massiliselt levinud turistiatraktsioon:



____________________________
Flick the Gestapo.... No, I said *Flick*, the Gestapo!
27.02.2014 at 10:47 1 edit. Last edited 27.02.2014 at 10:50 by DevilDeVille
PlyVal64
Split: Amphibearist
quote:
peep: Mehed, mis see teie pika jutu sisuline mõte on ??? Hetkel näib siit läbi kõlavat vaid see, et Mait on loll ? Sellega on ju teadupärast nii, et kes teisele ütleb see ise on.
Peep, sisuline mõte on see, et kui tahke maapind on "sunnitud" kandma oma peal ka kõige "lollemaid", siis MERI ja ÕHK lolle ei salli! Lollidel ei tohi sinna asja olla. Kahjuks aga arvatakse, et "mis see meri siis ära pole"! Eesotsas selle Maiduga, kes tõestas, et ongi loll! Aga magu meri ja Vana, ei salli ka Meremehed lolle ja lisaks kõigele on Meremehed otsese ütlemisega... sest tihtipeale peame just meie neid lolle veest välja õngitsema.

Ja ma toon Sulle ja teistele kohe näite Eesti insenerist, kes tegeles asjadega nii, nagu peab: Eesti esimene vaidtiib-purilennuk by insener Peep Lauk. Kas on OLULINE vahe???
Ja siia otsa kohe Olav Neuland, keda ja kelle "inseneri"võimeid ma naabripoisina väga hästi teadsin ja ühte Olavi insenerileiutist suisa omasin, olles sellega enne soetamist ka omajagu sõitnud. Umbes samakõva "insener" kui tolle käkerdise ja täiesti idiootse reisiplaani teinud Mait. Maidu kiituseks peab ütlema, et Tema vist ei ostnud ehitusmaterjalide poest karabiine nagu Olav ja kasutas oma sõiduki ehitamisel täitsa mõistlikke materjale MAZi stange, kahe raudteerelsi, n-ruutmeetri 5-millise rihvelpleki jms asemel, mis tolle Austin-kastika kaaluks tegid 2 tonni+ (55 kW Mosse veermiku jaoks!),
Lihtsalt merega on päris surma saamine kordi väiksem võimalus, mida ka Mait tõestas aga see ei muuda absoluutselt kogu selle asja sisu! Ütleme, et kui reisiplaan oleks olnud Venemaa siseveeteed ja Amazonas otsast-otsani oleks asjal olnud ikka kõvasti jumet! Minna Atlandit diagonaanlis ja Beringit vallutama... selle junniga? Ma tooks näite: kui Sa Peep plaaniks oma valmiva vana Camaroga minna Dakari rallile, siis see oleks umbeks 100 korda mõistlikum idee! Isegi see oleks oluliselt mõistlikum, kui isand Fog teataks, et tegelikult ehitab ka tema oma redelit hoopis Dakari 2WD bagiklassi jaoks, mis sest, et vedrustamata jne. Aga kui Fog saaks inspiratsiooni meie lapsepõlve vahvast unistustest pajatavast lastelavastusest "Kuidas Kuningas kuu peale kippus" ja püüaks ehitada Kuuni ulatuva püstloodse stripi, et sellesama redeliga sinna sõita, siis kas me peaks Teda normaalseks??? Et kui kahurikuuliga ei saa, siis ehitame kastidest torni... Muuseas, Sina olid aastal 1976 7- ja mina 6-astane aga vähemalt mina sin juba siis aru, kui loll see kuningas ikkagi on ;) Aga samas oli seal juba siis üks kuratlikult "kahtlase" nimega tegelane kokk Hikkelgruber, mis kõlas vägagi nagu Schicklgruber :D
Aga laulis vägagi ka kõnealusest "asjast, seda Dagmar Normeti sõnadega läbi Lauri Nebeli suu (alates 32:00):

Mida oskan ma?
Kuula ja imesta
Kokakunstiga kõiki ma imestan

Pikapoisi teen ilma poisteta
Härjasilmi teen ilma härjata
Karusmarju toon otse karu käest
Kukeseeni saan otse kuke käest
Oskan teha liivakooke
Kraanist kallan kasejooki
Peale selle, kujuta ette
Teen pannkooke ja kotlette


Ma nüüd teeks oma tõlgenduse sellest lahedast lastelaulust, mis polnud kaugeltki lastele mõeldud:
Meremees vana sepa asemel:
Oh, kes Sa selline oled???
Minu nimi on Amphibear!
Ja mida Sa teha oskad?


Amphibear:
Mida oskan ma?
Kuula ja imesta
Insenerikunstiga maailma ma imestan

Mootorlaeva teen ilma laevata
Propulsiooni saan külge "vaevata"
Roostevaba toon otse hiinamaalt
Alumiiniumi kaugelt Kanadast
Oskan teha suuri plaane
Sõidan otse tšuktsimaale
Peale selle, kujuta ette
Võtsin käki ja sumasin vette
27.02.2014 at 10:50 2 edits. Last edited 27.02.2014 at 10:55 by PlyVal64
vvt
  
Split: Amphibearist


Selline sobiv algmaterjal on 60ndatel leiutatud ja netist vaadates on neid näha olnud USA valitsuse kolaoksjonitel.

____________________________
Powered by BBB
Life begins @ 7500 rpm
27.02.2014 at 12:04
DevilDeVille
  
Split: Amphibearist


Selline sobiv algmaterjal on 60ndatel leiutatud ja netist vaadates on neid näha olnud USA valitsuse kolaoksjonitel.

Neid on olnud näha ka Eesti rannikul maabumas. On kasutusel tänase päevani a ikkagi mitte mereületusematerjal.

Hara lahe õppus:



____________________________
Flick the Gestapo.... No, I said *Flick*, the Gestapo!
27.02.2014 at 12:10
vvt
  
Split: Amphibearist
Kirjutasin, et algmaterjal.
Sinna tulekski lasta Kanada pontooniehitajal ehitada kerevälised veealused kütusepaagid (2 liitrit kütet läheb 1 km läbimiseks vees) ja vabanevast kandevõime saab osa suunata ülestõstetava või küljele klapitava raskuskiilu jaoks (mis muudab avamerel selle kummuli keeramise üsna keerukaks).
See lahtine platvorm ehitada mõistagi kinniseks, idee midagi sellist, mis on Rootsi reisilaevade päästepaadil, 5 m laine ülekäimisest ei juhtu suurt midagi.

Huvipakkuv see seepärast, et omab meresõiduks sobilikku kerekuju, muud ülal näidatud lamedapõhjalised ja madala pardaga asjandused sobivad merele veel vähem.

____________________________
Powered by BBB
Life begins @ 7500 rpm
27.02.2014 at 12:21 1 edit. Last edited 27.02.2014 at 12:22 by vvt
Maik
  
Split: Amphibearist
35 milli tunnis kõvakattega teel. laev või asi ma ütlen :P


____________________________
2011 Chevrolet Camaro 2SS/RS
27.02.2014 at 15:33
vvt
  
Split: Amphibearist
Sellel aparaadil on ju miski hüdrauliline ülekanne, sellekst vast ka võimsuse ja kaalu kohta magedad kiirusnäitajad.
Hüdrovoolikuid on läbi kere lihtsam vedada kui pöörlevaid kardaane (ja vettpidavaid hoida).
Muidugi, kui vedrustus puudub, siis nendel balloon rehvidel läheb vist süda pahaks kiiremini sõites.

____________________________
Powered by BBB
Life begins @ 7500 rpm
27.02.2014 at 17:47
Märt
Split: Amphibearist
Proovigu siis kurjad meremehed oma paadiga mööda maad aafrika keskele jõuda!
On mis on, Mait on oma LC-ga teinud midagi, mida enamus isegi unistada ei oska. Mina pole isegi lennukiga Roheneeme saartel käinud, rääkimata sinna maad ja vett mööda sõitmisest:)

Peep juba korra mainis seda proovimise tendentsi ja lisaksin siia juurde, et kui koheselt oleks Plyval aastal 1880 öelnud Thomas Alvale , et ega ikka sedasi lambist valgust ei saa, oleks me saanud rahulikult peeru valgel edasi elada ja poleks pidanud muretsema läbipõlenud lambipirnide pärast hr Edissoni sadadest üritustest valgust teha :)

Hoolimata kõigist siinsetest tarkadest ei läinud see länkar laines ümber, vaid pontoonid lagunesid ära ja isegi vett täis pontoonidega oli see maastur veel ujuv.



____________________________
..
Saab 900 cabrio
..
27.02.2014 at 23:08
krss
  
Split: Amphibearist
quote:
peep: Mehed, mis see teie pika jutu sisuline mõte on ??? Hetkel näib siit läbi kõlavat vaid see, et Mait on loll ? Sellega on ju teadupärast nii, et kes teisele ütleb see ise on.
Nii palju kui mina aru sain, oli kogu ettevõtmise eesmärgiks mitte ookeanikõlbliku laeva ehitamine, vaid teha üks ringsõit mugavas sõiduautos, millega pääseks ka üle ookeani. Ja kui vähemalt 90% sellest on sõit mööda maismaad, sh kohtades, mis nõuab päris karmi maastikuvõimekust, oli võtmeküsimuseks see, mis on minimaalne vajalik ümberehitus ookeanil suht ideaalilähedastes tingimustes kulgemiseks. Lugematu hulk foorumeid ja kommentaariume on täis mingit targutamist, aga sellele küsimusele ei ole isegi targad mehed riskinud vastama hakata, vaid kogu jutt läheb alati veesõidukite peale. Mu enda ookeanikogemused piirduvad napi tuhande meremiiliga, ehk siis sisuliselt mitte mingeid kogemusi, kuid temale reisikaaslaseks end Beringi väina kanti küll ei riskiks pakkuda. Nagu ei pea ma end pädevaks ka andma nõu, kuidas selleks sobiv auto ümber tuleks ehitada.

Aga ma tahaks näha meest, kes mingi järjekordse "mina olen kõige targem" heietuse asemel suudaks pakkuda välja parema lahenduse sama lähteülesandega - võimalikult kerge sõiduk kehvadele teedele, millele peab saama tellida tavalisi kuluosi praktiliselt igas maailma nurgas, kuid mis peab heade tingimuste saabudes saama hakkama ka ookeani ületamisega. Äkki keegi riskib püsida teemas ja pakkuda välja mõne alternatiivse lahenduse? "Ei ole võimalik" pole praegu variandiks, kuna me teame kõik, et ühel päeval leidub keegi, kes selle ära teeb.
27.02.2014 at 23:35
Maik
  
Split: Amphibearist
Tehniliselt võttes need "targad" on siiamaani eksinud.
Ja mulle meeldib tehniline-üldine areng nii,et ma selles suhtes negatiivseid kommentaare ei viitsi jagada,kuigi
ma saan aru,et paljusid asju oleks pidanud paremini tegema. Ikka juhtub. Innovatsioon on tehniliselt ju surnud,
kes tahab leiab selle kohta piisavalt artikleid. Lennukite ajastul tehti aastas mingi 1000+ prototüüpi MIS EI LENNANUD.
Edasi pole vist mõtet rääkida ?

____________________________
2011 Chevrolet Camaro 2SS/RS
27.02.2014 at 23:41
vvt
  
Split: Amphibearist
Selle suure tehnika innovatsiooni juures miskipärast unustatakse ära faktor, palju inimelusid igasugu innovatiivsete aparaatidega millegi tõestamise katsetes kaotatud on. Piir on väga õhuke, kus lõpeb innovatsioon ja kust algab põhjendamatu riskide võtmine. Tänapäeva reaalsusega mittehaakuv virtuaalmaailm ning üsna turvaliseks tehtud elukeskkond ei paku just eriti palju võimalusi, kui inimene peab enda elu eest võitlema. Teeme aga nutitelefonilt kõne ja tulebki pääste teenus. See viibki arusaamale nagu ülalpool krss postis näha on - et justkui oleks see ookeanide ületamise faas mingi naljategu.

Minu enda arvamus on, et mugav nahksisul kulgemise võimalus on antud ülesandes teisejärguline ja "minimaalsete ümberehitustega" saadakse sõiduautost veesõiduk, millega võib ohutult tulevaiksel jaaniööl sõita Tallinnast Stockholmi (öösel seepärast, et Rootsi rannavalve sulle trahvi ei teeks sobimatu sõidukiga avamerele ronimise eest), mitte ületada Beringi väina või ekvaatori äikesetorme 5-meetriste lainetega. See on C-kategooria veesõiduk, mis kannatab 2 m lainet ja mis on mõeldud kaldalähedastel vetel kasutamiseks. Loomulikult võib see minna õnneks ja seda suurem on kuulsus, aga riskid on seal lootusetult üle piiri.

____________________________
Powered by BBB
Life begins @ 7500 rpm
28.02.2014 at 09:29 1 edit. Last edited 28.02.2014 at 09:30 by vvt
peep
 
Moderator
Split: Amphibearist
Mees läks üksi, korraliku päästevarustusega.

Maailma suurtel meredel seilab sadu kui mitte tuhandeid jahte (pensionärid, seiklejad, turistid) milliste päästevarustus on kehvem, meeskondade kogemus sama napp või napim veel ja jahi tehnilised omadused/seisukord oludesse ebasobivad. Osadel neist on pardal reisijad, kel pole aimugi millised on riskid.

Ehk see pole nüüd küll põhjus, mida esile tõsta kui antud ekspeditsiooni üht suurimat probleemi, vähemalt minu arvates.

Ma ei hakka siin merenduse alal diskuteerima aga kuna ta kogu selle jama peale põhja ei läinud, siis nii lootusetu see konstruktsioon ilmselt pole. Samas kui ma lugesin "sõidumuljeid" ja kujutasin ette 2-3 nädalat länkari kabiinis 24/7 üles-alla kõikumist ning rihmadega kinnitatult merehaigusega võideldes magamist, siis see on kindlasti tavakodaniku jaoks piiri peal ekstreem aga ühe korra elus ju võib välja kannatada suure unistuse nimel. :)
28.02.2014 at 09:54
Märt
Split: Amphibearist
Samamoodi on ju hullud need ühemehepaadiga üle lombi purjetajad, palju neid põhja läheb ja mis on selle kõige mõte? Kuulsus? Seda on juba enne ju lausa igaastaselt tehtud!

Lihtsalt on teatud hulk inimesi, kes tahavad ennast proovile panna, teadvustades võimalust leida endale märg haud läbi piinarikka protsessi:) Vaba maa ja vaba valik minu arvates!

Kas see on normaalsem? 16 aastane tüdruk üksi ümber maailma? http://www.bbc.co.uk/news/world-europe-10784383
Samamoodi saab ju alati küsida, kas 4x4 meeste reisid Siberis on ikka vajalikud ja mis üldsus neist kasu saab?

Mind isiklikult ei häiri 4x4 kui ka Maidu maailmareis, meeldiv on lugeda ja kaasaelada turvaliselt diivanilt. Kui neid poleks, saaksime igapäevaselt lugeda poliitika uudiseid ja elu oleks mitme kraadi võrra hallim!

Minu poolt edu kõikidele "hulludele" ettevõtmistele!

Märt


____________________________
..
Saab 900 cabrio
..
28.02.2014 at 09:56
hents99
  
Split: Amphibearist
Nagu "racing" osadega - garantiid pole, sest kõik on enivei üle piiride viidud.

Seni kaua kuni poest sellist (et ületada ookeane ja sõita ka olematu teekattega pinnasel, mitte lennata) sõidukit osta ei saa, ei ole ka mõtet kedagi lolliks sõimata, et tema sõiduk on valesti või kehvasti ehitatud. Õigesti ehitatut toimivat kooslust pole lihtsalt veel olemas. Ja kombineeritud sõidukit ongi väga raske ja kohe esimese korraga õigesti ehitada.

Tarkade meremeeste öeldu on võibolla õige, aga hea meresõidukiga kindlasti maismaad ei sõida, eriti näiteks paksu liivaga pinnasel vms.

Seni kui pole omal paremat ideed või/ja teostust välja pakkuda, pole mõtet kedagi lolliks sõimata.


____________________________
Hobitehnika mehaanika, elektroonika ning nende seadistamine - kõik ühes kohas.
28.02.2014 at 09:59
vvt
  
Split: Amphibearist
Sõidukite "amfibiseerimine" igasugu pontoonide lisamisega tunnistati surnud ürituseks juba II maailmasõja ajal. Nagu madis ütleski, et pöörduge teaduse poole, kas inseneri- või ajalooteaduse poole. Seega, küsides antud lahenduse osas nõu teaduselt, oleks vastus ei. Mida tegelikult pontoonitootja mõista andis, taibates, mida nende toodanguga tegema hakatakse ning mis tagajärjed võivad sel olla.

quote:
Seni kui pole omal paremat ideed või/ja teostust välja pakkuda, pole mõtet kedagi lolliks sõimata.

Mina pakkusin eespool. Paluks mitte valimatult üldistada.

quote:
Vaba maa ja vaba valik minu arvates!

Kas on ikka elu nii lihtne?
Kas on ikka nii, et mina ise riskin ja võtan ainult riske endale?
Alles käisid 10 ratturit Bekaa orus rattamatkal (kus 2006 käis suurem sõda).
Eks prantslased klaarisid seda jama, et ratturid lõpuks koju said, mitte ära ei veristatud.
Nüüd lähevad 55 eestlast tänuvõlga tasuma Prantsuse kolooniasse.
On see asi alati nii lihtne, et riskid piirduvad sinu endaga, või võetakse enesele aru andmata riske paljudele.

____________________________
Powered by BBB
Life begins @ 7500 rpm
28.02.2014 at 10:14 3 edits. Last edited 28.02.2014 at 10:23 by vvt
DevilDeVille
  
Split: Amphibearist
quote:
vvt:
Kas on ikka elu nii lihtne?
Kas on ikka nii, et mina ise riskin ja võtan ainult riske endale?
Alles käisid 10 ratturit Bekaa orus rattamatkal (kus 2006 käis suurem sõda).
Eks prantslased klaarisid seda jama, et ratturid lõpuks koju said, mitte ära ei veristatud.
Nüüd lähevad 55 eestlast tänuvõlga tasuma Prantsuse kolooniasse.
On see asi alati nii lihtne, et riskid piirduvad sinu endaga, või võetakse enesele aru andmata riske paljudele.

Elu on täpselt nii lihtne, et mõistusliku indiviidi tahtevastaselt tegelevad valitud ja seatud igapäevaselt sellise pasaga, milleni normaalne inimene ka deliiriumis ei jõuaks. Elu nüridustest pääsemiseks pole muud võimalust peale moodsas keeles eneka :D

A teemasse lobisedes arvan minagi, et igaühe enda asi, kas ta soovib sellise pontoonidega asjaga ookeane ületada või õhupalliga lenneldes kusagil kadunuks jääda. Uudisvoo mitmekesistajatena on nad kõik vägagi teretulnud.


____________________________
Flick the Gestapo.... No, I said *Flick*, the Gestapo!
28.02.2014 at 10:29
vvt
  
Split: Amphibearist
Selles asi ongi, et pole see ainult osalise probleem, vaid praegu pole 1922. aasta, kus kedagi jääkarude toiduks jäetakse ja õlgu kehitatakse.
Kohe, kui kaduma minek on teada, minnakse avaldatakse välisministeeriumi ees meelt, korraldatakse feisbuki tatiloopimine ja survestatakse muud moodi ametivõime liigutama (ka siis kui see mõttetu on). Jääb inimene sedasi kadunuks, siis otsitakse teda päris kaua ja päris põhjalikult, 100 000 km2 Kesk-Atlandi läbikammimine ühe inimese leidmiseks nädal aega võib maksta juba miljonites.

Vaata vahelduseks, millina kamm käib miskite eesti narkokullerite pärast Lõuna-Ameerikas (kuigi terve mõistuse kohaselt ei sundinud neid keegi püstol meelekohal narkopakke üle piiri vedama), pole ju nii, et see on isiku enda eraprobleem.

____________________________
Powered by BBB
Life begins @ 7500 rpm
28.02.2014 at 10:47
peep
 
Moderator
Split: Amphibearist
Lisaks ma ei arva erinevalt siin teemas välja öeldule, et innovatsioon on lubatud ainult neile, kellel selleks piisavalt raha. Raha on oluline aga mitte kõige olulisem.

Siin teemas Maidu ettevõtmise kritiseerijad oleksid olnud ilmselt samal arvamusel Steve Fosseti suhtes, peale seda, kui tema viies katse õhupalliga ümber maailma lennata ebaõnnestus. Aga näe, ta leidis kuuenda katse jaoks sponsori (esimesed viis tegi oma raha eest) ja see õnnestus, ning kokkuvõtted jäi ta kogu projektiga ka rahaliselt plussi. Seega asja otsustas mehe ettevõtlikus ja usk enda võimetesse.

OK, Fosset oli meie aja suurim seikleja aga ta pole ju ainus, hullumeelsena kõlavaid projekte toimub pidevalt. Ja kõiki temasuguseid (loen ka Maidu sinna hulka kuuluvaks) on hädasti vaja, et olla julgustajaks ja eeskujuks tavainimestele suuremate või väiksemate unistuste teoks tegemisel. Kasvõi oma kätega unistuste auto ehitamine, kui selle foorumi konteksti vaadata. Selliseid mehi ainult rohkem !
28.02.2014 at 10:58 1 edit. Last edited 28.02.2014 at 11:02 by peep (Moderator)
Märt
Split: Amphibearist
vvt - II maailmasõjast on veidi möödas ja elu on veidi muutunud!
Lennukeid ei tehta enam puust ja laevad liiguvad kiiremini:)


____________________________
..
Saab 900 cabrio
..
28.02.2014 at 11:14
tqhq.ee foorum : Vaba teema : Split: Amphibearist   1 2 3 4 5  
Log in:
Account recovery
 
muskelautod | kiirendusvõistlused | tehnika | üritused | autoesitlused | foorum | sõnastik | kalkulaatorid
tqhq'st | sisukaart | e-mail
© tqhq.ee 2000 - 2024. Loe meie materjalide linkimisest ja kopeerimisest.