register | account recovery | profile | help / abiinfo | search
show today's posts | mark all read
ukraina
tqhq.ee foorum : Vaba teema : Epovaik jääb kleepuma  
Poster Message
vvt
  
Epovaik jääb kleepuma
https://automaailm.ee/et/Eshop/Product/856/s12015080/remondi_komplekt_250g

Selline komplekt, seal on törts epovaiku, kõvendi ja klaasriie. Vaik on selline vedelapoolsem.
Probleem selles, et peale kõvenemist jääb vaik selline natuke kleepiv ja mitte täis kõva - st jämeda liivapaberiga hakkab "rullima", lihvida tavalisel kombel hästi ei saa.
Oskab keegi probleemi lahendust pakkuda, olen proovinud varieerida kõvendi kogust, seganud kauem, teinud soojas ja jahedamas, aga probleem jääb.

____________________________
Powered by BBB
Life begins @ 7500 rpm
11.01.2021 at 11:09
charger
Epovaik jääb kleepuma
Tõenäoliselt vananenud või mingi keemilise koostise puudujääk. Detaili kuumutamisega võib probleemist lahti saada, nii sai vanasti EPO liimi kõvenemist kiirendatud.
11.01.2021 at 11:18
madis
Epovaik jääb kleepuma
Ära osta epovaiku riiulist, osta ainult neilt kes pakuvad korralikku (nt Loctite) ja külmkapist, alati kontrolli kp.

Pista ahju 60 kraadi juurde ööpäevaks aga kui ikka asja ei saa siis.. back to sq one :(
11.01.2021 at 16:00
v6sa
Epovaik jääb kleepuma
quote:
madis: Ära osta epovaiku riiulist, ..., alati kontrolli kp.
...


Kas võiks loota, et normaalse tootja moosil on komponendid veel parim enne kuupäeval veel kõlblikud? Või kipub olema, nagu saiaga: parim enne on sisuliselt saepuru ja saia söömiseks tuleb lubatud aeg pooleks jagada?
11.01.2021 at 16:28
madis
Epovaik jääb kleepuma
Pigem igasugu keemia kannatab natuke rohkem, st et parim enne annab suht 100% garantii.

Soovitan soojalt osta ainult nimega liime (Henkel jt) ning ainult maaletoojatelt. Kioski letilt ostetud epod ja superliimid on pea alati mingi sodi.
11.01.2021 at 16:58
franz125
Epovaik jääb kleepuma
Need epovaigud mida müüakse samasuguse roosa kõvendiga nagu autopahtlid jäävadki kleepuma,pista ahju või mitte.Õiget asja saad http://www.composite.ee/
11.01.2021 at 20:22
vvt
  
Epovaik jääb kleepuma
Tõesti, roosa kõvendiga see on. Täpselt sama tuub, mis autopahtlil.
Selle tegelik otstarve on vist autostangede lappimine.

Kuna olen seda enne ka kasutanud, siis varasemad kuivasid ikka siledaks ja kõvaks.

____________________________
Powered by BBB
Life begins @ 7500 rpm
12.01.2021 at 15:26
madis
Epovaik jääb kleepuma
UV valgus võib ka aidata pinnakihti kõvemaks teha, juhul kui on piisavalt suur doos.
12.01.2021 at 15:46
trs200
Epovaik jääb kleepuma
Esimesel pildil(ja 99% autopahtlid jne) siiski mingi polüestervaik, millel ei ole epovaiguga midagi pistmist. Enne kasutamist korralikult loksutada, aga kui parafiini vms ei ole lisatud, siis jääbki pealmine kiht kleepuv. Atsetooniga maha nükida(kui on korralikult ära kuivanud, näiteks fööniga soojaks) või maha lihvida on variandid. Eeldus on see, et me räägime ikkagi pealmisest kihist, mitte sellest, et klaasriie hakkab lihvides vaigu seest välja rullima, sest vaik ei kõvene normaalselt. Võimalik, et see on ka taotluslik ehk selle pleepuva pinna peale saab kohe järgi pahteldada ilma kogu pinda vahast puhastamata. Kui ma õigesti mäletan, siis autopahtel tavalise polüestervaigu kõvendiga (MEK) ei reageerinud(ja äkki ka vastupidi), nii et tegemist ilmselt päris tavalise polüestriga ei ole. Tavaline lamineerimiseks mõeldud polüestervaik pleki külge kindlasti normaalselt kinni ei jää. Ka enamike stangeplastikuge külge mitte. Kui on stangede remont ja vaja just epovaigu ja klaasriidega seda teha, siis Bonsomerist West systemi epovaik+ kiire kõvendi. Knutsonis oli ka kunagi seda. Suhteliselt lollikindel jällegi ja pumpadega hea doseerida. Polüester on ikkagi kleepimiseks mõeldud ja nake on tal enamike materjalidega palju viletsam kui epol. Tänasel päeval on aga olemas kordades kõvemaid muid liime erinevate plastikute(ja ka igasuguste muude materjalide jaoks), sest isegi epovaik kõigi plastikute külge õigesti ei jää.
Composite müüb(pakendab ümber) üldiselt odavat rämpsu, aga heas asukohas ja väiksemates kogustes(=kallilt). Mujalt saab kordades paremaid vaike ja kangaid.
24.01.2021 at 17:37
madis
Epovaik jääb kleepuma
Anna vihjeid kus hea vaik on, mul on harva vaja ja viimati sada aastat tagasi oli tegelikult Compositega probleeme ..
24.01.2021 at 21:49
rabakana
 
Epovaik jääb kleepuma
quote:
madis: Anna vihjeid kus hea vaik on, mul on harva vaja ja viimati sada aastat tagasi oli tegelikult Compositega probleeme ..
Endise variant eesti ja tänase composite.ee epol pole viga mitte midagi. Aastate jooksul tehtud väga, siinkohal toonitan väga ja VÄGA mitmeid suuremaid ja väiksemaid projekte nende epodega ning kasutanud neid sama tihti kui hommikuti leiba ja võid ning julgen väita, et need tooted töötavad nagu peavad. Kui epo ei kivistu ja jääb kleepuv siis on probleem, kas väga vales segu suhtes või LIIGA madalas temperatuuris, sest ka madalal teperatuuril kivistub epo ikkagi lõpuks.
Olles epodega väga palju tegelenud, pole mitte kunagi olnud probleemi vananenud epodega, ka nendega mitte, mis on täielikult ära kristaliseerunud - kuumutad üles ja töötavad jälle. Usun, et selle teema süüdlane siin on lihtsalt vale segu suhe.
31.01.2021 at 21:50 2 edits. Last edited 31.01.2021 at 21:52 by rabakana
tqhq.ee foorum : Vaba teema : Epovaik jääb kleepuma  
Log in:
Account recovery
 
muskelautod | kiirendusvõistlused | tehnika | üritused | autoesitlused | foorum | sõnastik | kalkulaatorid
tqhq'st | sisukaart | e-mail
© tqhq.ee 2000 - 2024. Loe meie materjalide linkimisest ja kopeerimisest.