register | account recovery | profile | help / abiinfo | search
show today's posts | mark all read
ukraina
tqhq.ee foorum : Autod : Arhiiv - auto pildistamine  
Poster Message
newton
 
Moderator
Arhiiv - auto pildistamine
Newton:
Viimases Mopar Muscle'is on juttu sellest, kuidas oma autot pildistada. Mitte midagi väga põhjalikku, aga huvitav siiski. Mõned näited toodi ka. Põhiline oli see, et pildistati üsna kaugelt (paarkümmend meetrit) zoomiga, ja enamasti väga madalalt, peaaegu maast, eesmärgiks dramaatikat juurde saada ja tausta puhtamaks (e. siis natuke puulatvasid ja peam. taevast). Natuke oli ka nurkadest ja näit. mootori pildistamisest. Osa asjast pole muidugi rakendatav, kui pildistamiskohta valida ja autot liigutada ei saa.

martin460:
Autot on sama trabool pildistada kui nt.musta värvi klaverit-kõik mis on läheduses, peegeldub lakitud pinna pealt tagasi. Hea kui lähedal oleks heledad seinad,mis peegeldavad autole valgust. Otse kaamera juurest autot valgustades saame autokerele lihtsalt valged täpid. Õues pildistades seab omad tingimused ühest punktist paistev päike, mis jätab tugevad varjud. Päikesevarjude leevendamiseks on aga vaja tugevat välklampi, mida tavalistel seebikatel aga ei ole. Parim aeg autot õues efektselt pildistada on vahetult enne päikseloojangut. Siis päike valgustab eest ja taevast peegelduv valgus ülalt. Keskpäeval on teoreetiliselt kõige parem läbi õhukeste pilvede tulev valgus nn.suunatud hajuvalgus.
Mida kaugemalt objekti pildistada,seda tõetruum on pilt. 100%kindel,et keegi töllerdab siis sinu ja auto vahel.

Mida lähemalt pildistada, seda suuremad on moonutused-auto nina venib lahedalt pikemaks jne. Ideaalseim variant on autot pildistada stuudios, suunates valguse heledatele seintele, või kasutades suuri ~2x6m välklampe (olen ise ka nii teinud). Üllatavalt hea efekti annab see kui pildistada pimedas garaasis suunates välklambi heledasse lakke.See nõuab jälle võimast välku.Sorry nii pikalt aga reklaamfotod on minu töö.
09.02.2001 at 11:07
wax
 
Arhiiv - auto pildistamine
üks link veel: http://www.cobracountry.com/fototips/
12.02.2001 at 13:59
newton
 
Moderator
Arhiiv - auto pildistamine
Abiks link, kui konkreetseid soovitusi pildistamiseks vaja. Nad üritavad küll eluga skännereid maha teha, nii et ma juba olengi ideed skänneri ostmisest maha matmas :) aga teisalt jälle ntx. LaSa on küll ju norm. pildid teinud tavalise, mitte slaidiskänneriga? Ideaalvariant oleks digikaamera, aga head ei jõua osta :( Mingi tegija zoom kuluks ära, kuna väga kiiretele autodele lihtsalt ei lasta actioni käigus küllalt ligidale :% Ja tahaks ju kunstilisi katsetusi kah teha...
12.02.2001 at 15:21
wax
 
Arhiiv - auto pildistamine
njah - tuleb lasta venemaalt mingi zenit kaamera tuua, kõva optika ka otsakeeramiseks. peaks ikka odavam tulema kui siit mingit suvalist hea zuumiga hvotokat otsida...
wax@lasep.pihkvas-petseris.hindu.tsekata
12.02.2001 at 15:27
urmas
Arhiiv - auto pildistamine
Mus vedeleb üks Zenit kõikvõimaliku optikaga - aga Zenidile ei tehta/tehtud lühikese otsa zoomi ca 28-80, st. kadreerimist kui sellist ei toimu. Pika otsa zoom on, aga see oli vist 120-300. Nii pika maa pealt on puhtas õhus metsaloomi paras pildistada. Auto üritustel tavaliselt kummi suits hõljumas - mida pikema maa pealt pilti teed, seda paksem müür ette jääb. Ise panin Zenidi kõrvale just zoomi puudumise tõttu, samuti ei ole Zenidil silma/prilli korrektorit, muidu on vene raud ja optika maailmaklass. Mul isal kukkus mägimatka ajal Zenit käest ja veeres ca 500 m mööda mäe külge allapoole; nahkkott nägi kole välja, aga pilti võttis hiljem edasi :) Kui mõni peenmehhaanik viitsiks mõne Canoni optika vahetüki teha ...
12.02.2001 at 15:42
urmas
Arhiiv - auto pildistamine
Sorri, Zenidi pika otsa objektiiv oli Granit 80-200, aga see ei muuda suurt asja. Igasuguste täiasutomaatsete kaamerate viga (omal just selline) seisneb selles, et liikuvat autot kaameraga lohistades alati ei taba (lihtsalt kaamera plõksu ei tee), kuna automaatika ei suuda liikuvat pilti teravustada. Selliste kiirete kaamerate korpuste hinnad ca 30T.

Parim juhtum oli selline, et heast momendist plõksu ei käinud. Vaatasin siis pahuralt otsast sisse ja siis käis plõks ära :)

[Edited by Mustang GT 94 on 12.02.2001 at 18:16 GMT]
12.02.2001 at 18:15
Kalju
Arhiiv - auto pildistamine
Välguga suht hämaras pildistamisel tasub kinni katta helkivad reg. numbrid.
13.02.2001 at 10:51
tqhq.ee foorum : Autod : Arhiiv - auto pildistamine  
Log in:
Account recovery
 
muskelautod | kiirendusvõistlused | tehnika | üritused | autoesitlused | foorum | sõnastik | kalkulaatorid
tqhq'st | sisukaart | e-mail
© tqhq.ee 2000 - 2024. Loe meie materjalide linkimisest ja kopeerimisest.