Warning: Undefined array key "nfkasut" in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/htdocs/forum/viewtopic.php on line 29

Warning: Undefined array key "nfsalas" in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/htdocs/forum/viewtopic.php on line 30
tqhq.ee foorum - Arvestagem teistega liikluses!
Warning: Undefined array key "nfkasut" in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/htdocs/forum/func.php on line 153
register | account recovery | profile | help / abiinfo | search
show today's posts |
Warning: Undefined array key "nfkasut" in /data01/virt688/domeenid/www.tqhq.ee/htdocs/forum/func.php on line 191
mark all read
ukraina
tqhq.ee foorum : Vaba teema : Arvestagem teistega liikluses!   1 2 3 4 5  
Poster Message
PlyVal64
Arvestagem teistega liikluses!
Üleskutse siis kõigile edevate ja äratuntavate USA-autodega liiklejatele: püüame teistega arvestada. Jalakäija on samasugune liikleja ja tema tee takistamine oma edeva autoga pole teps mitte ilus.

Tegelikult ei ole selle üleskutse põhjus üldse mitte mustas T/A's, vaid hoopis isiklik kogemus. Nimelt liiklen kohati mõne suht äratuntava autoga. Ühe autoga olen ainult korra ehedat sportliku sõitu teinud(avalikus kohas;) ) ja ühes suures inimtühjas õhtupimedases väikelinna kaubamaja kiilasjääs parklas käsipiduriga auto ringi keeranud. Ja ikka keegi mitte eriti meeldiv ja "vajalik" inimene sattus seda nägema ning vastaval hetkel "maalis" pildi rullnoksest sõitmisest arutu kiirusega. Kuna kellelgi on mingil hetkel jõud ja õigus, siis ei tõesta mina kuidagi, et kiirus oli 5-10 km/h ja et nii tulebki auto inimtühjal platsil parkida. Või et tänu sellele, et käsipiduriga sõitmine on "veres" ja seda tuleb kogu aja treenida(et tekiks "pavlovi refleks":D), jäi üks 10-aastane kelgutüdruk täiesti terveks, kui ta mulle Tehnika tänaval raudteetammist otse auto ette kelgutas... Jääb mingi loll "fakt" ja ennast pärast puhtaks pesta ei õnnestu.

Priit@näiteks Ply'ga alati väga-väga korralikult liikleb.
09.04.2004 at 23:34
memphis
Arvestagem teistega liikluses!
Autoga veel linnavahel ei sõida, aga kui hakkan, siis püüan arvestada. :)
Tegelikult teeb mulle muret üks asi.
Kuna ma lisaks jänkidemasinatele veel BMW'st erutun, ja teie rõõmuks veel mudelitest E30 ja E36 (3-s seeria), siis ei kujuta ma ette näit. linnavahel sõitu. Ma ise suht raske jalaga ja vajutan esimesel võimalus aga siiamaani olen püüdnud/suutnud seda teha mitte-avalikes kohtades. (peaaegu)
Aga ma ei kujuta ette "lollide-tavakodanike" reaktsiooni, kui üks 3-ne linnavahel näiteks terava 0-60'i (km/h) teeb. 99% kindel, et mind tembeldataks sellepeale kohe "ajudeta rullnokaks". :kill Kuigi tegelikult meeldib lihtsalt äkilist sõitu harrastada.
Viimane näide oli näiteks kolmapäevane Pealtnägija. Näitas seal üht 5 aastat poissi, kes buskaga jäärada käis andmas ja muidu tublit sõitu tegi oma ea kohta. Ning ühes kohas küsis Kärmas midagi sellist, et a'la kas te tahate et teie pojast saaks rallisõitja või 5'nda seeria BMW'ga sõitev rullnokk. No kurat midaveel. Miks pagana pärast teevad inimesed järeldusi automarkidest? Kas Golf GTI'de, GSI, Calibra jms. sõidukite juhid pole noored kiilakad jõmmid, kes täispeaga kihutavad ja sigatsevad?
Mina isiklikult olen kahjuks veel oma silmaga näinud, kuidas üks umbjoobes tursk oma Chevy kastikaga räigelt LE'd rikkus jms. ohtliku jamaga autoroolis tegutses. #I

Lihtsalt kurvaks teeb, et teatud automarki omades ei saa sa natukenegi oma vajadusi välja elada, kui sind juba maeiteamilleks tembeldatakse pööbli poolt. :(

OK hilisel õhtutunnil kirjutatud jutt ja suht segane veel pealekauba ja tegelt peaks see vist hoopis BMW klubi foorumis olema, aga noh. Tundus lihtsalt hea topic selleks sõnavõtuks olevat. :p
Ärge väga tõsiselt võtke. :)
10.04.2004 at 00:20
silver
Arvestagem teistega liikluses!
Teen ettepaneku jalakäiatele telereklaami kaudu selgitada LE põhitõdesid, mida enamuses ei täideta ja tallatakse lihtsalt teele ette. Vist väike tähenärimine, aga jalakäiad oma "lõikamistega"teevad mõnikord närvi mustaks küll.

Mõned näited LE põhitõdedest:
1) Kui käigusillale või -tunnelisse mineku koht, ülekäigurada või ristmik ei ole kaugemal kui 100 m, peab jalakäija sõiduteed ületama ainult nende kaudu. Nimetatud kohtadest kaugemal kui 100 m tohib jalakäija sõiduteed ületada ainult siis, kui tee on mõlemas suunas hästi näha ja sellega ei tekitata ohtu liikluses.
Tallinnas lihtsalt joostakse teele ette ja autojuht saab veel mutikese käest sõimata kui osutab sebra asukohale, mis asub 10m eemal.
2)Reguleerimata ristmikul ei tohi jalakäija takistada ristmikule lähenevat sõidukit ja ristmikku otse ületavat sõidukit
Seda siiski õnneks enamasti täidetakse, kuigi on ka ehmatavaid erandeid
3)Kui reguleerimata kohas sõiduteed ületav jalakäija on peatunud sõidukile tee andmiseks, võib ta edasi minna alles siis, kui on veendunud ülemineku ohutuses
4)Reguleerimata ülekäigurajal peab jalakäija enne sõidutee ületamist hindama läheneva sõiduki kaugust ja kiirust, andma juhile võimaluse kiiruse sujuvaks vähendamiseks või peatumiseks ja veenduma, et juht on teda märganud ning tee ületamine on ohutu.
Seda ka siiski õnneks enamasti täidetakse, kuigi on ka ehmatavaid erandeid

Ja juhtidele

Sõiduteede ristumisalale ei tohi sõita, kui tekkinud ummik sunniks juhti peatuma nii, et ta takistaks teist liiklejat
Kas seda täidetakse???
1)45. Juht peab andma jalakäijale teed:
1) kõnniteel või teepeenral, sõites sinna sõiduteelt;
2) parklast, puhkekohast, teega külgnevalt alalt, õuealalt või nende juurdesõiduteelt või pinnasteelt teele sõites;
3) tagurdades;
4) pöörde lõpetamisel ristmikult välja sõites;
5) tema sõiduteeületamisel foori rohelise tule või reguleerija lubava märguande ajal;
6) tema sõiduteeületamise lõpetamisel, kuigi juhile on süttinud foori lubav tuli või reguleerija on andnud lubava märguande;
7) tema minekul keset teed olevas peatuses seisvale pärisuunalisele ühissõidukile või sellelt tulekul.

Jalakäiatele on tehtud ainult helkuriajuloputus, aga autojuhid saavad iga kuu mingisuguse uue hoiatava teksti telekast.
10.04.2004 at 00:50
fire83
 
Arvestagem teistega liikluses!
quote:
PlyVal64: Üleskutse siis kõigile edevate ja äratuntavate USA-autodega liiklejatele: püüame teistega arvestada. Jalakäija on samasugune liikleja ja tema tee takistamine oma edeva autoga pole teps mitte ilus.

Täiesti nõus! See kampaania on mulle selle nädala jooksul vägagi korda läinud, kuigi peab tunnistama, et olen püüdnud oma erinevate ameerika autodega liigeldes alati tagasihoidlikku ja viiskat joont hoida. Tahaks lisada, et kampaania mõte ei olnud ainult jalakäijatega arvestamine, vaid ka teiste kaasliiklejatega. Olen alati püüdnud näiteks eesliikuvat kõrvalreas ümberreastujat oma ritta lasta, sest tean omast käest kui raske see mõnikord võib olla. Pealegi ei kaasne sellise blokeerimisega enamasti mittemingisugust ajavõitu.
Kuid just kampaania ajal sain küll ühe väiksema blokeerimisega hakkama. Liikusin paremas reas mööda Pärnu maanteed viadukti poolt Kosmose poole. Veidi peale ajakirjandusmaja tuli telefonikõne, mille tõttu minu liikumisteekond pidi muutuma. Oli vaja teha Pärnu mnt-lt vasakpööre Väike- Ameerikasse. Mis siis muud kui vasak suund ja väiksem käik sisse, ning lootusrikas pilk peeglisse, kuid oh häda - ligi 10 autot möödusid must hetkekski peatumata. Kui jõudsin Väike- Ameerikaga risti tuli peatuda ja niimoodi suund sees kogu enda taga olevat rida kinni pidada, kuni lõpuks paarikümnes auto "halastas" ja mul reastuda lasi. Ega see nüüd kõige õigem tegu ka ei olnud, aga mis teha...
quote:
Kuid ... seuhkese numbriga ja üldse äratuntava autoga ei ole eriti tark Ülemiste kaubanduskeskuse peaukse ees kõnniteel seista. Ei jäta head muljet USA-raua fännidest.
Nojah, nii-ja-naa. Sellega oli jälle nii, et tükk aega vaikselt veeredes ja sobivat parkimiskohta otsides, hakkas seinaäärsest pikast reast sama koha pealt üks mersu välja tagurdama ja kuna parkla oli ikka päris toredasti autosid täis, siis ei hakanud ka pikalt enam leiutama ja võtsin asemele. Olgem ausad, ega see nüüd päris ukse ees ikka küll ei olnud, õigem oleks ikka öelda kõrval. Hiljem oli üks masin veel minu kõrvale võtnud ja ka see polnud veel "ukse ees". Loomulikult oleks leidnud ka kuhugi eemale parkla otsa koha, ei vaidle üldse vastu, aga tol momendil tundus see väga sobiv koht olevat. Aga jah, tunnistan, et see viga on mul küll, et kui on võimalik veidi vähem jala käia punktist A punkti B, siis seda ma ka üritan teha - nõme ameerikalik komme :)

____________________________
Arvutiporno
'08 Oranzh HHR LT
'93 Must TransAm
'83 Punane Firebird
10.04.2004 at 09:10 Last edited 10.04.2004 at 09:13 by fire83
urmas
Arvestagem teistega liikluses!
Mida põete siin? Kas munapühad on pähe hakanud? Tooge oma autod minu hoovi peale, kui teil neid üle hakkab jääma.
10.04.2004 at 09:23
5.0
Arvestagem teistega liikluses!
kasutage alanud kampaaniat ka keeleõppeks. Näiteks on leiutatud uus sõna agressiivne- ei, ei, selle tähendust te ÕSist ei leia. Otsima peab mujalt!

Otsimisel abiks: sellele antud selline sootuks seninägematu sisu- noh umbes selline, et süüdates kodus lambi, olete kohalike põlevkivikaevurite vastu agressiivne.

Iseenesest vist lihtsalt tegu kirjaoskamatu demagoogitsemisega, mis kampaania korraldajate haridustasemest teatud pildi loob. Huvitav, kas tõesti on demagoogia parim liikluskultuuri tõstev abinõu või ehk annab siiski hoopis mingi muu signaali?
10.04.2004 at 10:26
urmas
Arvestagem teistega liikluses!
quote:
5.0: Huvitav, kas tõesti on demagoogia parim liikluskultuuri tõstev abinõu või ehk annab siiski hoopis mingi muu signaali?
Demagoogia on vaimuvaesuse liikumapanev jõud. Verbaalselt manipuleeritaval liiklejal puudub ka muidu elus tasakaalukus. Sellist kodanikku iseloomustab kohati ülevoolava energia maandamine gaasipedaali ja tagajärgedest tulenev hilisem kassiahastus. Moraalitsemise tipp on see, kui mõni jünger patukahetsuses omal peenise ära lõikab. Nii et andke minna, arenemisruumi veel on.
10.04.2004 at 10:54
Moe
Arvestagem teistega liikluses!
quote:
memphis:
No kurat midaveel. Miks pagana pärast teevad inimesed järeldusi automarkidest? Kas Golf GTI'de, GSI, Calibra jms. sõidukite juhid pole noored kiilakad jõmmid, kes täispeaga kihutavad ja sigatsevad?
....
Lihtsalt kurvaks teeb, et teatud automarki omades ei saa sa natukenegi oma vajadusi välja elada, kui sind juba maeiteamilleks tembeldatakse pööbli poolt. :(


See on ühiskonna toimimise paratamatu mehhanism, et hinnatakse teiste toimimist mingite üldiste väljakujunenud moraali ja käitumisnormide alusel ning normidele mittevastavalt käituvad isikud liigitatakse hälvikuteks e. pööbliks. (üldus ei ole pööbel vaid hälbivalt toimijad, ära aja seda segamini)

Kuna liikluses on automärk märksa kiiremini ja selgemini identifitseeritav, kui juht selle selle sees, siis teevad inimesed vastavad järeldused automarkide põhjal. Ehk kui me ajalehest loeme, politseiuudistest vaatame või igapäevaliikluses osaleme, siis paratamatult jäävad inimestele silma nendes sagedamini esinevad sigadustega seotud automargid ja mudelid - nii kurb kui see ka sinu jaoks ei ole, siis 3. seeria (nüüd juba 5. seeria) "rullnokk" BMW on vaieldamatu tipptegija. Calibrad jmd tulevad seal järel.

Selleks, et väljakujunenud suhtumine hälvikutesse tekiks (3. seeria kohta öeldakse "rullnokk" ), peab selline "normide" rikkumine olema pidev - mida see antud automarkide ja mudelite puhul paratamatult ka on. Siit leiad ka vastuse küsimusele, miks ei sõimata Ferrariga sõitjad "ülbeteks kihutajateks" või mõne USA rauga sõitjad "teel laiutavaks müristajaks" - need võivad olla kõigest üksikjuhtumid, mille puhul hetkeline üksik hälbiv käitumine ei tekita inimeste teadvuses konkreetsele automargile püsivat hinnangut.

loe nüüd selle threadi pealkiri uuesti läbi ja mõtle millele tähelepanu tõmbamiseks antud kampaania on välja toodud !?! "välja elada" võid igal pool mujal, kuid mitte liikluses - kui seda just autoga on vaja teha, siis kusagil kinnisel platsil või vastava autoga ringrajal.
10.04.2004 at 12:46
alarmees
Arvestagem teistega liikluses!
On endalgi istumise all Calibra ja soeng küllalt lühike, kuid niipalju kui silma on jäänud sõidavad lubatust kiiremini ja teevad muid vigureid just väga edevad ameeriklased-endal kaks kogemust just corvettidega-eile sõit pärnusse mul spidol 100-110kmh ja kollane corv läks mööda ja silmist ta kaduski@pärnu mnt, aga 3.seeria BMW-lle vist ei saa vastu ükski@samuti üks kogemus eilsest.
10.04.2004 at 13:03
malloc
Arvestagem teistega liikluses!
Ei tea jah miks kohe tembeldatakse rullnokaks, ui sõidad mõne BMW'ga või lähed foori tagant äkiliselt minema. Minuarust on see kaasliklejatele palju ohutum, kui sina oled foori taga esimses reas ja lähed äkiliselt kohalt ära, kuigi ei ületa kiirust, kui see, et saa hakkad rahulikult kohalt ära võtma ja lõppkokkuvõttes jääd mõnele jalgu. Aga jälle nende ülekäiguradadega on nii, et näiteks Järve Selveri ees statoili juures (pärnu mnt. pool) on nii, et lihtsalt peab ülekäigu rajale asutma ja lootma, et autojuhid sind näevad, kuna muidu sa jäädgi sinna seisma ja ootama kuni mõni viisakas naisliikleja sind üle laseb. Siinkohal võiksid mehed naistelt õppust võtta, ma olen tähele pannnud, et kõige rohkem lasevad naisliiklejad üle tee. Muuseas Corvette'i vennad tõesti kihutavad, kuid noh kui endal kah Corvette istumise all oleks, siis harrastaks vist kah ise natuke kiiremat sõitu ;) Aga nüüd on ju veel moeks saanud suunatule mitte kasutamine, eriti veel kõiksugu suurte autode juhid "vajuvad" ühest reast teise ilma suunda näitamata. Loodan, et järgmine kord kui Selverisse lähen, ei pea lihtsalt teele astuma ja lootma, et sind alla ei aeta, vaid tuleb mõni ilusa ameerikaauto juht ja laseb mu sõbralikult üle tee :)


BTW sry kui ütlesin midagi mis juba öeldud oli, ma ei lugenud topicut läbi.
10.04.2004 at 15:07
fire83
 
Arvestagem teistega liikluses!
quote:
malloc:Loodan, et järgmine kord kui Selverisse lähen, ei pea lihtsalt teele astuma ja lootma, et sind alla ei aeta, vaid tuleb mõni ilusa ameerikaauto juht ja laseb mu sõbralikult üle tee :)

Helista 56216079, ma käin vahel seal selveri kohvikus lõunal, lepime kokku ja järgmine nädal võin selle väikse asja korda ajada.

____________________________
Arvutiporno
'08 Oranzh HHR LT
'93 Must TransAm
'83 Punane Firebird
10.04.2004 at 15:18
Ets
Arvestagem teistega liikluses!
Jeah, naisjuhtidest ja sebradest on mul kaks näidet, kus mina äärmises reas jään seisma, et lasta jalakäija(d) üle tee! Seejärel jalakäijad silmad ainult enda ees hakkavad tõttama üle tee! Ja seejärel vuhiseb kõrvalrealt mööda naisautojuht!!!
Esimesel korral läks õnneks seetõttu, et naisjuht jõudis meetri jagu jalakäijate eest läbi ja järgnev auto (meesjuht) peatus minu kõrval!
Teisel korral nägin peeglist kedagi tulemas kiirusel, mis minu arvates ei tähendanud pidurdamist! Andsin signaali ja jõudsin ka teha äkilise nõksaku vasakule (mulle ohutult), et näidata ohu situatsiooni tagant tulevale autole!! Signaali peale tõstsid teed ületavad jalakäijad pead ja aeglustasid hoogu aga minu äkilise käitumise peale tagantulev naisautojuht jõudis kah "põdrakatset" teha:)
Võta siis kinni!
10.04.2004 at 16:14
vr_
  
Arvestagem teistega liikluses!
no ma ei tea.. ma astun tuima näoga keset teed alati.. ülekäigurajal..

seda mitte muidugi silmad maas aga ma katsun näha et kas mu enesetapjalike harjutusi märgatakse..


vähemalt saan ületee.. ja minuga koos vajub siis kogu see salkkond 5 minutit ootajaid üle :D
10.04.2004 at 16:28
askeldaja
 
Arvestagem teistega liikluses!
quote:
alarmees: On endalgi istumise all Calibra ja aga 3.seeria BMW-lle vist ei saa vastu ükski@samuti üks kogemus eilsest.

:D 5.seeria saab. Ma ise sõidan erinevate autodega, vahest ka olude sunnil. 3. seeriaga. Kuna ma ise olen suhteliselt rahulik liikleja siis probleeme pole. Jalakäijad lasen ka ilusti üle tee. Küll aga enamike bmw tegelasi, kes seljataga sõidavad või kõrvale satuvad kuskil liikluses, muutuvad jube närviliseks ja teevad imevigureid. Viimati sõitsin rahulikult kitsamas tänavas, kui ilmus seljataha 5.seeria sõiduk. Kuna ta kukkus hirmasti kibelema, siis veidi lisasin hoogu, et kui laiem piirkond tuleb, siis las mõõdub, ehk on mingi pakiline põhjus tal kiirustada. Aga too vist sai aru, et tahtsin "eest ära sõita" või midagi ja püüdis siis klapid läbi kapoti lennutada ja ise põngerjaliku õhinaga tahavaatepeeglisse piiludes, kas ikka ta vägitegu õnnestub.

Mõned automargid v. mudelid on ikka nii ära pilastatud, et tulevikus püüan vist küll vältida kurikuulsamate rooli sattumast. :)

Aga ka asjast: need ülekäigurajad on tõesti suhteliselt ohtlikud, ka ise eile jäin viisakalt seisma, kui vasakult vihises jälle keegi oma maasturiga mõõda. Õnneks taipas jalakäija piiluda enne ülekäiguraja lõplikku ületamist ikka vasakule ka. Ikka tõesti kardan, et sedasi võib mingi mats juhtuda, ise oled korralik ja tekitad võibolla jalakäijas mingi illusiooni, et astu nüüd ilusti üle tee, tulemuseks ehk aga :(
10.04.2004 at 16:52
mr. RocknRoll
 
Arvestagem teistega liikluses!
Mis saab kui üks (vähemus) ujub vastuvoolu? Üleskutse kannaks vilja kui korraldataks ka USA auto huvilistele/omanikele kampaania nagu korraldas 4x4 klubi. Mitte loputada ajusid Ajax-i jms. reklaamide vahele. Pealtnägija saates oli väga hea näide, mis ka mõjuks, siduda mõni sell kapoti või tagaosa külge ning siis liigelda. Peace

____________________________
44269
10.04.2004 at 17:37
hellraiser
  
Arvestagem teistega liikluses!
Mina olen jällegi täheldanud hoopis sellist suunda, et mitte ei käi see ülbamine liikluses automargiga koos vaid pigem ikka hinnalipikuga. Eriti ülbed vennad sellel alal on muidugi igasugu uuemate maasturite omanikud. Mingisuguse meeldivad maasturiseltskonnaga oli mul mõned head aastad tagasi selline lahe kogemus: sõitsin mina rahulikult oma vana Ford Escort-ga (siis kasvatasin veel ka biolooiat akna peal) ning endalegi teadmatult sõitsin Pärnu mnt ja Liivalaia ristis foori taga mingist maasturist rahulikult mööda. Roheline oli just süttinud ning tema alustas sõitu, mina tulin teises reas hooga ja sõitsin temast mööda. Sõitsin üle Tõnismäe ning jäin Kaarli pst ristmikule esimesse ritta punase taha. Siis sõitis too Galloper mulle kõrvale, kõrvalistuja pistis oma peanupu autost välja ning lausus mulle midagi stiilis "Kui surma ei taha saada, siis ära enam must niimoodi mööda sõida". Noor tatikas nagu ma siis olin, ei osanud sellel hetkel talle isegi mitte midagi vastata. Praeguse elukogemuse ja sõidukogemuse juures ei tekiks vist hetkeks kahtlustki, et talle sujuvalt keskmist näppu näidata :)

Pidevalt räägitakse aga igasugu jutte bemmimeeste rullnoklusest, aga millegi tõttu mina pole neid eriti küll linna vahel tõmblemas näinud, pigem tõmblevad ja tekitavad igasugu nõmedaid olukordi just nimelt uute ja kallite autode omanikud.

Mu erilised lemmikud on need tegelased, kes kenasti sujuvas liiklusvoolus keset tänavat kinni peavad, ohutuledega end nähtamatuks muudavad ning siis poodi lähevad või kedagi välja hakkavad laskma. Eriti mihklid sellise käitumise peale on taksojuhid.
Teine grupp tegelasi, ja neid leidub igasuguse hinnaklassiga masinate hulgas, on need kes parklates oma masina täpselt nii palju viltu pargivad, et järgmised peavad seda samuti tegema ning vahele enam lihtsalt ei mahu.

Samas ei pea ma end absoluutselt heaks autojuhiks, pigem keskmiseks või isegi alla selle. Teen vabalt valearvestusi ja vigu ning reeglina ei pane pahaks, kui keegi liikluses teadmatusest või kogenematusest eksib. Natuke võibolla omaette "sõiman" teda küll, kuid seda pigem õigusest seda omaette teha kui tegelikkuses arvamusest, et ma temast parem olen.

Jalakäijad võiksid aga minu poolest natuke rohkem agressiivsed olla. Suvalises kohas teele hüppamisi pole õnneks ühtegi eriti meeldejäävat olnud, aga ülekäiguradadel võiksid nad küll natuke rohkem oma õigust kasutada vastupidiselt praegusele olukorrale, kus nad seisavad vöötraja kõrval ning vahivad kuskile lambi suunda ning siis imestavad, et miks keegi seisma ei jää.


____________________________
Porsche 911 Turbo '01
Porsche 951 '86 - Müüdud
Porsche 944 '83 - Müüdud
11.04.2004 at 03:24
vr_
  
Arvestagem teistega liikluses!
quote:
hellraiser: Jalakäijad võiksid aga minu poolest natuke rohkem agressiivsed olla. Suvalises kohas teele hüppamisi pole õnneks ühtegi eriti meeldejäävat olnud, aga ülekäiguradadel võiksid nad küll natuke rohkem oma õigust kasutada vastupidiselt praegusele olukorrale, kus nad seisavad vöötraja kõrval ning vahivad kuskile lambi suunda ning siis imestavad, et miks keegi seisma ei jää.



Vot Vot sellest ma räägingi..
+ eales ei jää ma ylekäiguraja ette seisma kui mul plaan sealt üle minna pole..

kui kenad inimesed autuga hoogu pisut maha võtavad kaugemal et üle raja minna siis kaabin mina ka sealt jooksusammul üle tee, et teine päris kinni ei peaks pidama jms

samamoodi ei seisa ma ühistransporti sattudes ukse juures "tahan kohe maha minna" näoga ja nii 6 peatust järjest..

jms kola



võibolal see ongi teistega arvestamine..

vr@tunneb end nüüd sigahästi:)


*****
edit käib mul söögi alla ja söögipeale ikka mõtte, ja räigemate kirjavigade parandamiseks
11.04.2004 at 18:53 Last edited 11.04.2004 at 18:54 by vr_
marikene
 
Arvestagem teistega liikluses!
quote:
5.0: kasutage alanud kampaaniat ka keeleõppeks. Näiteks on leiutatud uus sõna agressiivne- ei, ei, selle tähendust te ÕSist ei leia. Otsima peab mujalt!
Otsimisel abiks: sellele antud selline sootuks seninägematu sisu- noh umbes selline, et süüdates kodus lambi, olete kohalike põlevkivikaevurite vastu agressiivne.
Iseenesest vist lihtsalt tegu kirjaoskamatu demagoogitsemisega, mis kampaania korraldajate haridustasemest teatud pildi loob. Huvitav, kas tõesti on demagoogia parim liikluskultuuri tõstev abinõu või ehk annab siiski hoopis mingi muu signaali?

ei oskagi nagu midagi öelda. lasen sõnastikel enda eest rääkida. http://ee.www.ee/ee.cgi?Q=agressiivne&E=0&D=Q&D=T&D=S&D=A&D=F&D=E&D=Z
12.04.2004 at 11:24
vvt
  
Arvestagem teistega liikluses!
quote:
fire83: Helista 56216079, ma käin vahel seal selveri kohvikus lõunal, lepime kokku ja järgmine nädal võin selle väikse asja korda ajada.

Üldiselt nähti Sinu uut autot korduvalt ilma suunatuld näitamata ümber reastumas (so sõelumas) ning lubatust mõnevõrra suurema kiirusega (30+) sõitmas Falcki maja ja Sõpruse puiestee vahelisel lõigul laupäeval kella 21 paiku. Inimesed on valvsad :uhoh. Niiet pole ilus teisi kiruda kui ise samamoodi sõidame.....


____________________________
Powered by BBB
Life begins @ 7500 rpm
12.04.2004 at 12:38 Last edited 12.04.2004 at 12:39 by vvt
5.0
Arvestagem teistega liikluses!
quote:
marikene:
quote:
5.0: kasutage alanud kampaaniat ka keeleõppeks. Näiteks on leiutatud uus sõna agressiivne- ei, ei, selle tähendust te ÕSist ei leia. Otsima peab mujalt!

ei oskagi nagu midagi öelda. lasen sõnastikel enda eest rääkida. http://ee.www.ee/ee.cgi?Q=agressiivne&E=0&D=Q&D=T&D=S&D=A&D=F&D=E&D=Z
tänan abi eest, sealt näevad siis kõik teised ka, et eesti keeles pole sõnale agressiivne sellist vastet, nagu nimetatud kampaania lahtiseletajad sellele andnud on.
(Juhul kui mõeldud oli vastupidi, siis küsiks, et kes on kelle vastu agressiivne järgmise igapäevaelu näite puhul (just seda on pakutud sõna agressiivne üheks seletuseks): hommikul sõidab Sõpruse puiesteed mõõda sadakond autot üksteise järel reas ühtlase kiirusega 51 kilomeetrit tunnis.)
12.04.2004 at 13:50
fire83
 
Arvestagem teistega liikluses!
quote:
vvt:
.... ning lubatust mõnevõrra suurema kiirusega (30+) sõitmas Falcki maja ja Sõpruse puiestee vahelisel lõigul laupäeval kella 21 paiku.
Polnud ise roolis sel korral. Vend kes roolis oli, pani endalgi selja vahepeal värisema, nii et pidin varsti selle sõidu tal lõpetama. Mõnel sõbral lihtsalt ei taha keelata proovimast mõnikord, aga oh neid tahtjaid on rohkem kui üks...


____________________________
Arvutiporno
'08 Oranzh HHR LT
'93 Must TransAm
'83 Punane Firebird
12.04.2004 at 14:08
vvt
  
Arvestagem teistega liikluses!
Sorry, võtan sõnad siis tagasi. Aga au oli ikkagi ka kõrvuti foori taga kõrvuti ka seista ;)

____________________________
Powered by BBB
Life begins @ 7500 rpm
12.04.2004 at 14:54
Olds
  
Arvestagem teistega liikluses!
Enamus siinkirjutatut on kirjutatud Põhja-Eesti elanike poolt kuid ka Lõuna-Eestis (Tartus) on suured probleemid just rikkamast klassist inimestega. Samamoodi on peamine probleem maasturid, kes arvavad end maailmanaba olevat ja reastuvad kuidas iganes tahavad. Sama probleem parkimisetga kaubanduskeskuste ees ja ka mujal- risti ja rästi ning loomulikult arvamusega:"vsje po``ui."
Tartu piirkonna rullnokad on tagasi tõmbunud. Kui vaadata näiteks kasvõi aasta tagasi kui oli olemas toidutorni parkimisplats...ka seal aeti oma peagi koolevad kuid hirmsat tümakat arendavad sõidukid risti ja ninapidi kokku...räägiti tuuningujuttu ja arendati kiirusi Turu tänava fooride taga.

____________________________
Premium Performance - Ameerika autode varuosad,remont,race osad & custom mootorite ehitus
Tim McAmis ametlik partner
COMP Performance Group brändide ametlik ainumaaletooja baltikumis
12.04.2004 at 15:15 Last edited 12.04.2004 at 15:16 by Olds
fire83
 
Arvestagem teistega liikluses!
quote:
vvt: Sorry, võtan sõnad siis tagasi. Aga au oli ikkagi ka kõrvuti foori taga kõrvuti ka seista ;)
Ah see olid siis Sina, kes oli punase BMW-ga ja kel paistis algul kiirevõitu? Järgmise foori taga enam nagu ei tahtnud kokku saada? ;)

____________________________
Arvutiporno
'08 Oranzh HHR LT
'93 Must TransAm
'83 Punane Firebird
12.04.2004 at 15:17
vvt
  
Arvestagem teistega liikluses!
Punase??? Minuteada on minu autu kogu aeg tumesinine olnud....vaata profiilis on pilt ka......

____________________________
Powered by BBB
Life begins @ 7500 rpm
12.04.2004 at 15:20
tqhq.ee foorum : Vaba teema : Arvestagem teistega liikluses!   1 2 3 4 5  
Log in:
Account recovery
 
muskelautod | kiirendusvõistlused | tehnika | üritused | autoesitlused | foorum | sõnastik | kalkulaatorid
tqhq'st | sisukaart | e-mail
© tqhq.ee 2000 - 2024. Loe meie materjalide linkimisest ja kopeerimisest.