register | account recovery | profile | help / abiinfo | search
show today's posts | mark all read
ukraina
tqhq.ee foorum : Vaba teema : illegaalne kapotialune   1 2  
Poster Message
Venom
illegaalne kapotialune
küsimus selline et kas keegi on oma autole pannud peale mootori mis väljub ARK poolt lubatud piiridest(30%võimsust, 20%töömahtu, 10%massi) igat pidi. On tekkinud kusagil sellega probleeme, ringi sõites tänaval tahab politseinik kapotialla näha või ülevaatusel jne.
17.10.2004 at 13:00
Astro SS
illegaalne kapotialune
;)

edit: kui sa just mossele V8 ei taha panna, siis ei tohiks probleeme olla

Passis on kirjas mootori kubatuur ja võisus, kusagil pole kirjas mitu silindrit sellega hakkama saab

17.10.2004 at 13:18 Last edited 17.10.2004 at 13:23 by Astro SS
anti

illegaalne kapotialune
Seda teemat on meil ka varem arutatud ja kokkuvõte oleks, et varem või hiljem politsei hakkab tehnilisi nüansse paremini jagama ja kontrollima ning rikkumiste eest karistama. Loogika taas ütleb, et kogu raha tahetakse paigutada suuremasse-mootorisse-turbosse, mitte veermiku ja pidurite arendamisse. Sellised "hunt lambanahas" projektid tasuks erinevates motospordisarjades teostada, kuid isegi seal nõutakse ohutuse tagamist.
Tänavasõidu tarbeks tuleb ikka osta sünnilt kiirem auto kui hing ihkab paremat. Lõppkokkuvõttes tuleb odavam ka :)
17.10.2004 at 14:36
Venom
illegaalne kapotialune
aga kui tahan mossele panna(õigemini on juba peal) audi R5 2,3l
17.10.2004 at 15:31
Aspelund
illegaalne kapotialune
Hetkel, mil ülevaatuspunktis või maanteel hakatakse silindreid lugema, oled Sa keerukas olukorras. Tõenäoliselt lõppeb see riigi osakute ostmisega suurema summa ulatuses.

Asp
17.10.2004 at 16:13
Venom
illegaalne kapotialune
aga selline teema veel et jutud käivad et moskvas pandi sellisele mosule V6 peale!! ja kas kudagi läbi venemaa on mul võimalik sellele autole paberid ukerdada R5 mootorile?
17.10.2004 at 17:16
Vanaisa

Moderator
illegaalne kapotialune
venemaa on sama, kui aafrika, ära loodagi, et sa sealt mingid paberid saad :lol
Soomes on mossele pandud igasuguseid asju peale - ega see teda street-legaliks ei tee.

17.10.2004 at 17:26 Last edited 17.10.2004 at 17:27 by Vanaisa (Moderator)
forced2race
illegaalne kapotialune
nu jutud käivad ka sellised , et meil Eestis on V6 zigullid 2101 olemas :)

17.10.2004 at 18:04
tfr

illegaalne kapotialune
01 kohta ei tea, Scorpa 2.8 V6 mootoriga 07 ja Nivat olen näinud.
17.10.2004 at 18:11
Vanaisa

Moderator
illegaalne kapotialune
V6 võib ju olla - küsimus on selles, kas asi ametlik oleks. Mossesid ei lubata isegi maale tuua, vaevalt et siis ümberehitatud (kas või tehase paberitega) autot meie ARK tunnistab.
Samas on ju ka meil võimalus autot ümber ehitada ja mingid seadused-reeglidki olemas - ehk saad nendest abi?

17.10.2004 at 18:15
Venom
illegaalne kapotialune
kuidagi vist on jah võimalik!! olen uurinud vähe seda asja, tahavad tüübi kinnitust või midagi ja niisama pulli pärast nad mul seda sinna küll ei lase panna. rohkem ma pole midagi välja suutnud uurida/mõelda
17.10.2004 at 18:18
Aspelund
illegaalne kapotialune
V6 pandi peale M-2141le. Tegu oli Renaulti V6-ga. Et sellises kompotis müüdi neid ainult Venemaal, siis meile vajalik Euroopa tüübikinnitus puudub ja seega ka alus sellise modifikatsiooni arvelesaamiseks Eestis.

Kumba Sa siis tegelikult mõtlesid Audi mootoriga edasi liikuma panna? 2141 või 2140?

Asp

18.10.2004 at 14:06
Venom
illegaalne kapotialune
2141-le pandi tõesti renaulti V6 peale aga seda tehases või midagi sellist aga streetrace.org -s nägin pilte kus oli seal ikka audi V6 vahele pandud.
njah siis kui sellist tüübikinnitust euroopas pole siis on see ainult kivi minu kapsa aeda:-(
Aga audi mootoriga hakkab liikuma 2141 see luukpäraga mosse.
20.10.2004 at 16:11
PlyVal64
illegaalne kapotialune
quote:
Aspelund: Hetkel, mil ülevaatuspunktis või maanteel hakatakse silindreid lugema, oled Sa keerukas olukorras. Tõenäoliselt lõppeb see riigi osakute ostmisega suurema summa ulatuses.
Asp
Aga kuskohast Sa teh.passist silindrite arvu leiad? Lisaks on ligilähedaste kubatuuridega, kuid erineva silindriarvuga mootoreid kõikidel autotootjatel. Sama margi siseselt mootori vahetus keelatud pole, isegi regama ei pea. Kas Audil on diiselmootoriks 2,5 rida või V6, pole kirjas. Jne. Suht segane teema see teepeal silindrite lugemine.
20.10.2004 at 16:16
user
illegaalne kapotialune
aga kui registreerida ise tehtud autona? ;) (kuigi selleks peab see originaalist erinema)
20.10.2004 at 17:46
Venom
illegaalne kapotialune
no jah seda küll et silindreid lugedes ei tee kindlaks mootori töömahtu aga ma usun et isegi iga loll teab et mossele pole ette nähtud rida 5 mootorit kuigi jah hea tahtmise korral vielda!

isetehtud autona põhimõtteliselt hullu mässamisena saaks ka aga seal on vaja tüübi kinnitust ja muud saasta aga see on natuke keeruline teema t ennast ära kui ma tahan ainult ühe mosse audi mootoriga välja lasta, kui rohkem 5 6 või rohkem siis on teine jutt!!
20.10.2004 at 19:00
Madman

illegaalne kapotialune
Minu teada on need piiirnormid üsna selgelt kirjas, nii kaal, kubatuur kui võimsus mida ja kui palju suurendada tohib. Teoreetiliselt on ju võimalus sellest ka üle minna aga siis tuleb ikkagi just "selle muu saastaga" hakata tegelema. Ei usu et ARK-s oleks mõnda inimest kes enda südametunnistusele sellist swapi julgeks võtta. Enda tehtud autona regamise esimene nõue oli omatehtud raam kui mu mälu mind ei peta.

Üks uitmõte lihtsalt selline - kui võtta selline mootor mis originaalis sinna lubatud piiridesse mahub ja mida kannatab siis edaspidi arendada võimsamaks...

20.10.2004 at 19:39
Jesper

illegaalne kapotialune
Omatehtud raam või kandekere ning omanäoline disain.

Hoolimata sellest ma arvan, et kui tegija on tõesti tegija, siis saab tehnoosakonnaga tihedalt suheldes iga mõistliku customi registrisse, vaadake kasvõi Leivategija, Rexeri, Võidusõidutehnika tegemisi. Vähemalt niipalju kui minul sealt küsimist on olnud, on lahkelt nõu antud ja juhatatud. Nende eesmärk pole üldiselt mitte iga hinna eest ehitajaid kiusata, vaid takistada igasuguste isehakanud mossesaagijate-aretajate poolt liiklusohtlike combode tänavatele jõudmine. Jah, tõesti, "hull mässamine" on autole, mis on projekteeritud 2-3 korda väiksema võimsuse jaoks, kohasema vedrustuse, pidurite, jõuülekande paigaldamine, oluliselt lihtsam on mootori mahutamiseks relakaga lõikuda ja poldiauke puurida, aga iga mõistlik inimene saab vast aru, miks neid nõudeid vaja on.

Usutavasti ei viitsita Eesti-suuruses riigis lihtsalt 3 auto pärast aastas seadust kirjutama, vaid loodetakse ARKi meeste pädevusele (muideks, kaugel see Soome ümberehitamise määrustiku tõlkimise-kohandamise projekt on?).

Miskipärast kiruvad ARKi ainult igasugu jutupaunikud, tegijatel samas on n+1 customit registris. Go figure.

20.10.2004 at 21:33 Last edited 20.10.2004 at 21:35 by Jesper
Aspelund
illegaalne kapotialune
Ply, ma pean silmas seda, et 99% politsenikest on Moskvitš 2141 näinud ja teavad, milliste mootoritega antud masinat toodeti (Ziguli ja 412). Selleks, et mitte mäletada, milline oli nende mootorite silindrite arv, peab põdema skleroosi väga sügavat astet. Politseis selliseid inimesi vaevalt enam töötab.

Teiseks: korralik ülevaatuspunkt ei tohiks sellist swäppi iial ülevaatusega õnnistada. Kuigi jah, piisavalt suure rahanumbri korral on mõned kohad alati mõjutatavad. Minu kindel soov on aga, et sellised kohad oma uksed kindlasti kinni paneks.

Ma olen jätkuvalt seisukohal, et Eesti politsei on järjest enam professionaliseeruv seltskond, kelle lollitamine tõotab üha vähem ja vähem edu.

Sama kehtib ka ARK-i kohta. Konstruktiivne koostöö tõotab palju rohkem edu, kui nende sujuv põmmpeadeks sõimamine iga otsuse peale, mis sõimajale ei meeldi.

Asp
21.10.2004 at 10:07
PlyVal64
illegaalne kapotialune
Üldiselt olen ma Sinuga, Asp, nõus. Kuid...
Eks igasugust jama liigub ringi, kuid nende elu, kes tahavad asja korralikult ja legaalselt teha, tehakse mõttetult raskeks. Lihtsalt sada korda lihtsam on asja salaja ja vormistamata teha, kui hakata ennast sellest meeletust bürokraatiast läbi närima. Ja mis veel: iseenesest ei keela keegi oma auto mootoriruumi eraldi plastkattega kinni katta, täpsel samamoodi, nagu uutel headel autodel on. Mitu silindrit seal all on, pole küll mingi ülevaatuse asi. Kui altpoolt ei tilgu õli ja tossutorust tuleb puhast õhku, siis pole neil mingit asja sinna vahemikku, mis jääb karterikaitse ja plastkatte vahele. Sa ju ise tead väga hästi, et uute mersude-bemmide silindrite kokkulugemine on põhjusmõtteliselt võimatu:D On üks suur must plastkate, kuskohast turritavad läbi kolm-neli kollast korki ja kõik, rohkem eimidagi! Töömahu loed passist või samalt plastkattelt, silindrite arvu võid ainult oletada. Seega on võimalik igasugu "keemiat" teha. Isegi sellise auto ARKs ümberregamine pole küsimus: uus pass, õlevaatus ja voilaa! Ei pea ette näitama ... ja ülevaatuspunktil pole mingit õigust jälle autot lammutama hakata. Neil täpselt ette kirjutatud, mida peavad vaatama ja kui see korras, pole muu nende asi. Tehasetähis, tuled, lekked, heitgaasid, pidurid, vööd, loksud, varustus, rattad, välimus ja visuaalne komplektsus seest-väljast ning seadmete töökord(kojamehed-pesurid-pasun). Pole nende asi ei akud, õlipuhtused, õli hulk ega rihmad, seega pole neil näiteks USA-raua puhul isegi mootoriruumi asja, tähis lugegu läbi klaasi ja õlileket uurigu auto alt. Kui pähe ei tilgu, on asi korras. Milline moootr seal pimeduses on, pole nende asi.
21.10.2004 at 11:25
MossOpel
illegaalne kapotialune
Stroker'it näiteks välise vaatlusega ei tuvasta.
21.10.2004 at 16:21
deathdog
illegaalne kapotialune
hullem lugu on siis kui sa selle v6 mossega paugu paned ja pidurdusjäljed ütlevad et sa utoopilise kiirusega liiklesid ....siis hakkavad kõiksugused härrased ja prouased su auto vastu huvi tundma .....ja pärast maksad eluaeg teisemehe millist autot välja :D .....

Deathdog@tutvusringkonnas inimene kes omale reede ööse vastu laupäeva poole milli eest katkise auto "liisis"
22.10.2004 at 08:34
MossOpel
illegaalne kapotialune
Samas: kohtus ei usuks keegi, et sa mossega 213 km/h radarisse lendasid. Seega trahvi ei tehta :D
22.10.2004 at 15:41
rustang

Moderator
illegaalne kapotialune
quote:
deathdog: hullem lugu on siis kui sa selle v6 mossega paugu paned...
Kindlustus võib vist hõlma hakata, kuan mitte õigete kw järgi ei maksnud?
22.10.2004 at 16:12
anti

illegaalne kapotialune
Tean juhtumit, kui avariis osalenud kodanik pidi väga tagasihoidlik olema kuna tema ameerika päritolu autol tehnilise passi andmed ja kapoti all olev ei olnud vastavuses (2,8/5,7 l). Avarii põhjustas küll teine osapool, kuid ei tunnistanud enda süüd ja kindlustus hakkas asja erilise tähelepanuga uurima...
Teema nimetuses sisaldub sõna "illegaalne", mis tegelikult vihjab sellele, et lubamatu, mõttetu, keelatud, karistatav jne.
22.10.2004 at 16:30
tqhq.ee foorum : Vaba teema : illegaalne kapotialune   1 2  
Log in:
Account recovery

muskelautod | kiirendusvõistlused | tehnika | üritused | autoesitlused | foorum | sõnastik | kalkulaatorid
tqhq'st | sisukaart | e-mail
© tqhq.ee 2000 - 2024. Loe meie materjalide linkimisest ja kopeerimisest.