register | account recovery | profile | help / abiinfo | search
show today's posts | mark all read
tqhq.ee foorum : Autod : Corvette C3 hankimine   1 2 3  
Poster Message
speedbird

Corvette C3 hankimine
Tere!

Corvette C3 seeria on alati mu lemmikuid olnud ja viimasel ajal kuidagi eriti paeluma hakanud. Suvel võiks ju millegi sellise toredaga sõita ja Jeep talveperioodiks enamasti jätta. Tõenäoliselt päris lähitulevikus ma sellist ostu veel tegema ei hakka, kuid veidi eeltööd teha ei ole kunagi halb. Millise summaga peaks arvestama, et enam vähem normaalses korras oleva masina soetada saaks? Tõenäoliselt saaksin ka USAsse sõita teda välja vaatama kui Euroopast midagi sobivat ei leia. Olen näinud neid Eestis müügis vist alla 100k isegi, aga need aparaadid tahavad vist veidike rohkem ehitamist?

Kas võiks keegi veel seletada, mida ikkagi Stingray ja Crossfire C3 seeria puhul tähendavad?

Tänan abi eest!

08.06.2008 at 21:47
Maik

Corvette C3 hankimine
http://www.tqhq.ee/forum/viewtopic.php?tid=23574

09.06.2008 at 00:03
Ri-Q.

Corvette C3 hankimine
quote:
speedbird: Tere!

Corvette C3 seeria on alati mu lemmikuid olnud ja viimasel ajal kuidagi eriti paeluma hakanud. Suvel võiks ju millegi sellise toredaga sõita ja Jeep talveperioodiks enamasti jätta. Tõenäoliselt päris lähitulevikus ma sellist ostu veel tegema ei hakka, kuid veidi eeltööd teha ei ole kunagi halb. Millise summaga peaks arvestama, et enam vähem normaalses korras oleva masina soetada saaks? Tõenäoliselt saaksin ka USAsse sõita teda välja vaatama kui Euroopast midagi sobivat ei leia. Olen näinud neid Eestis müügis vist alla 100k isegi, aga need aparaadid tahavad vist veidike rohkem ehitamist?

Kas võiks keegi veel seletada, mida ikkagi Stingray ja Crossfire C3 seeria puhul tähendavad?

Tänan abi eest!

Stingray lisanime kandsid 1969-st aastast 1976-nda aastani toodetud Vette´i tippversioonid. Välimuses kajastub see Stingray embleemides. Nimi ise tuleb tuntud võidusõitja B Mitchelli kunagisest samanimelisest võistlusautost. Kuid siin on veel üks aga - 1963 - 1967 toodetud C2-de mudelinimi oli Sting Ray.
Cross-Fire on viimastel C3-del tarvitatud elektrooniline sissepritseskeem. Teisi sissepritsetüüpe ei pakutud ja CFI on peamiselt varasematele C4-dele iseloomulik. 1982 C3-l andis CFI igatahes päris tubli 200 hp välja.
Üldiselt 70-ndate keskpaiga ja lõpu Vette´ide suutlikkus ja võimsus on masendav. C3 oli tegelikult suhteliselt raske masin. BB-d pakuti viimast korda 74-l aastal ja SB-de võimsus jäi keskmiselt 190 hp piirimaile, tavaliselt pakuti nõrgemat ja võimsamat 350-st.
Hinna kohta ütleks, et USA-s võib korraliku C3-e saada vabalt kuskil 100000 meie raha eest ja turg on päris lai. Eestis hakkavad hinnad lähenema 200t-le, need on korralikud, kuid mitte näituseautod. Kui pakutakse alla 100t, siis nõuab ilmselt kõvasti tööd. Meil üldiselt on need kõik ikkagi 70-ndate II poole masinad. Kiired 60-ndate lõpu ja 70-ndate alguse C3-i pole ja need on USA-s ka päris kallid.

09.06.2008 at 11:27
partel

Corvette C3 hankimine
quote:

Tänan abi eest!
Heh, näita mulle üks inimene, kellele C3 ei meeldi! :)

Aastate jooksul on erinevate kohalike eksemplaridega kokku puututud erinevatel põhjustel, paar korda isegi mõelnud, et C3 on juba rahvaauto.

Igal juhul tuleb arvestada, et C3 puhul on 99% tähtis välimus, tehnika on, eh... üsnagi tagaplaanil. Sportautoomanikele kohaselt teatakse mootorist peamiselt seda, et kapoti all on mootor olemas :) Aga milleks ka, selle jaoks on vastavad spetsialistid.

Väga õigesti mainisid, et eelnev kodutöö on vajalik.

09.06.2008 at 11:57
Ri-Q.

Corvette C3 hankimine
quote:
partel:
quote:

Heh, näita mulle üks inimene, kellele C3 ei meeldi! :)

Aastate jooksul on erinevate kohalike eksemplaridega kokku puututud erinevatel põhjustel, paar korda isegi mõelnud, et C3 on juba rahvaauto.

Igal juhul tuleb arvestada, et C3 puhul on 99% tähtis välimus, tehnika on, eh... üsnagi tagaplaanil. Sportautoomanikele kohaselt teatakse mootorist peamiselt seda, et kapoti all on mootor olemas :) Aga milleks ka, selle jaoks on vastavad spetsialistid.

Väga õigesti mainisid, et eelnev kodutöö on vajalik.
Kui välimus on ainutähtis (aga mis USA autodel välimus pole tähtis?), siis mida need tegelased, kes oma auto juures ise näppugi ei liiguta, Erkki juurest otsivad?
Räigelt üldistades tundub mulle, et keskmine C3-e omanik soovib nii siin kui seal, et tema kiire-väljanägev auto niisama kiiresti ka liiguks. Kõik need Vette´e omavad isikud, keda tunnen, võtavad tehnikaasja väga tõsiselt. Vette ei ole klassikaline sportauto, kuid ikkagi kiiruse sümbol. Välimusse puutuvalt on võib-olla asi selles, et Vette oma laheduses on ju tegelikult täiesti üksik nähtus kesk muud rasket rauda ja millegi muu vahel valida pole. Modimisvõimaluste kohalt kannatab võrdlust F-idega küll, juppe on kõvasti ja modimis-foorumites on juttu ja tegijaid niimoodi, et võtab silmist kirjuks.

09.06.2008 at 12:34 1 edit. Last edited 09.06.2008 at 12:39 by Ri-Q.
partel

Corvette C3 hankimine
Võib-olla sel juhul õigem öelda, et arengukava täitmine on veel suht algusjärgus.

Lihtsalt seda, et juba lihtsamast lihtsama mootoriga ehk 500-600 hj BBC'ga, mille Erkki teeks kinnisilmi, oleks C3 juba Lati Pac (õige magus)... :burnout

09.06.2008 at 12:52
Ri-Q.

Corvette C3 hankimine
quote:
partel: Võib-olla sel juhul õigem öelda, et arengukava täitmine on veel suht algusjärgus.

Lihtsalt seda, et juba lihtsamast lihtsama mootoriga ehk 500-600 hj BBC'ga, mille Erkki teeks kinnisilmi, oleks C3 juba Lati Pac (õige magus)... :burnout

Õige küll. Vette´i puhul on üks suur probleem - 632 cid mootor niimoodi, et väline vormidemäng säiliks, ei mahu.
Kui hästi täpne olla, siis 540-ga tuleb ka pisut sekeldamist, aga üldiselt on vägagi tehtav.

See ´69 Austraalias resideeruv Vette evib 540cid mootorit. Austraalias on üldse väga palju väga toredaid Vette´e.

See on mu viimaste aastate lemmik USA Vette. Mootor veel suurem ja võimsam kui ülemisel. Omanik on kõik ise teinud ja teab ilmselt Vette´ide modimisest kõike.

E: Kunagi sai kiiretest suuremootorilistest tänava-Vette´idest mingi powerpoint ettekanne tehtud.

09.06.2008 at 13:29 1 edit. Last edited 09.06.2008 at 13:31 by Ri-Q.
partel

Corvette C3 hankimine
quote:
Ri-Q.:Õige küll. Vette´i puhul on üks suur probleem - 632 cid mootor niimoodi, et väline vormidemäng säiliks, ei mahu.
Kui hästi täpne olla, siis 540-ga tuleb ka pisut sekeldamist, aga üldiselt on vägagi tehtav.

Nii 632 kui 540 on sama suured kui 396... :)

Originaalmõõtmetes Mark IV ploki peal, noh. Ok, 1 cm kõrgemad (tall deck - 10.200" vs 9.800" ). Või mõtled jämedamaid headereid?

632 (4.60 x 4.75) puhul see küsimus, et kuidas manuaalkastid 1000+ Nm kestavad.

Suht huvitav oleks originaalne lühikesekäiguline 427 teha ja see pöördesse ajada + emmanuelle kast.

09.06.2008 at 13:46 1 edit. Last edited 09.06.2008 at 13:47 by partel
anryo
Corvette C3 hankimine
Üks kenamaid 'vettesid on minu arust ka Boyd Coddingtoni ehitatud punane:

http://www.popularhotrodding.com/features/0706phr_1963_twin_turbo_vette/index.html

See on küll 1963 aasta ja C3 teemasse ei lähe, kuid kuna jutt läks mootoritele, siis väga mööda ka ei ole. Antud masinal on 434cid Twinturbo mootor.

09.06.2008 at 14:04
partel

Corvette C3 hankimine
Viimane asi, mida vaja on, et keegi hakkaks 1000+ hj twin turbot ehitama. Ja jääbki ehitama...

Lihtsamast lihtsam on 500-600+ hj BBC, TH400 pisut tohterdada ja valmis ju ???

09.06.2008 at 14:15
Ri-Q.

Corvette C3 hankimine
quote:
partel:
quote:
Ri-Q.:Õige küll. Vette´i puhul on üks suur probleem - 632 cid mootor niimoodi, et väline vormidemäng säiliks, ei mahu.

Nii 632 kui 540 on sama suured kui 396... :)

Originaalmõõtmetes Mark IV ploki peal, noh. Ok, 1 cm kõrgemad (tall deck - 10.200" vs 9.800" ). Või mõtled jämedamaid headereid?

632 (4.60 x 4.75) puhul see küsimus, et kuidas manuaalkastid 1000+ Nm kestavad.

Suht huvitav oleks originaalne lühikesekäiguline 427 teha ja see pöördesse ajada + emmanuelle kast.

Ära unusta laiemaid tagarehve ja muud kraami. Korralike headeritega tekib probleem juba vist seeria-BB-dega.
Hetkel ei tule ühtegi 632 cid Vette´i meelde, mis välimuselt mul isiklikult originaaliga seoseid lubab tekitada - need on pigem ikkagi juba eesmärgipäraselt kiirendustemaatikasse kalduvad e siis puritaanide silmis vähem või rohkem rikutud kerega. Samas, milleks ikka nii suurt ja kallist mootorit soetada, kui sellest viimast ei võeta. Selle 540 cid andmed leiab siit: http://www.corvettevalley.com/showthread.php?t=3482
Kuidas muidu tõeliste BB-de puhul kaaluga on? Vette´ide puhul kukutakse säärastest hiiglastest (540, 572cid) rääkides alati kurtma, et need mootorid on rasked ja kaalujaotus saab hirmsasti kannatada.

09.06.2008 at 14:28
Vanaisa

Moderator
Corvette C3 hankimine
Kastiks võiks kasutada Viperi T-56 - see istub Chevy mootori otsa kenasti adapterplaadi abil ja kannatab välja 550ft lbs.
Mitte segi ajada Camaro/Firebirdi või Vette T56 kastiga - need on lahjema tugevusega.

09.06.2008 at 14:31
hunt

Corvette C3 hankimine
http://c3-r.com/

See ühe Soome sepa kodulehekülg, kes ikka ülikõvad riistapuud valmis ehitanud. Selle musta hind on 60 000 EURi ...
Aga teemaalgatajale - C3 vetted on veel omavahel aastate lõikes nii seest kui väljast oluliselt erinevad.
Otsi oma lemmik aastakäik välja ! Näit. küsitlustes on populaarsemad algusepoole kroomstangedega ja 79' mudel.
Selle viimase arvamusega ühinen minagi.

09.06.2008 at 14:38
speedbird

Corvette C3 hankimine
Kisub põnevaks :D Tänan info eest.

Lugesin ka selle esimeses vastuses toodud teema läbi ja sealt teab mis palju inffi just ei suutnud koguda, enamasti kaldus asi juhi pikkuse arutelule ja ise ma 180, nii et vist väga probleeme ei tohiks tekkida. Kui avakruiisil mulle üks sõbralik härra sõitu tegi C3ga, siis tundsin end seal sees küll väga mugavalt vähemalt kõvalistujana.

Kuidas ikkagi ülalpidamiskuludega on? Lähiajal tõenäoliselt meeletuid summasid alla pole panna, kuidas see masin üldjoones end üleval peab? Kasvõi võrreldes Firebirdi või Camaroga 70-80 aastatest? Kui osad ja igasugused tööd väga kalliks kisuvad, siis vist tahab natuke rohkem kaalumist saada. Enda esimene USA auto kogemus ongi see Jeep, mis signatuuris mainitud ja tollega on küll nii, et ükski viga või rike pole siiani midagi märkimisväärset põhjustanud. Alati saab rahus edasi sõita. Kas sarnane töökindlus iseloomustab ka Vette'i või teisi USA sportautosid?

09.06.2008 at 14:41
Ri-Q.

Corvette C3 hankimine
quote:
hunt: http://c3-r.com/

See ühe Soome sepa kodulehekülg, kes ikka ülikõvad riistapuud valmis ehitanud. Selle musta hind on 60 000 EURi ...
Aga teemaalgatajale - C3 vetted on veel omavahel aastate lõikes nii seest kui väljast oluliselt erinevad.
Otsi oma lemmik aastakäik välja ! Näit. küsitlustes on populaarsemad algusepoole kroomstangedega ja 79' mudel.
Selle viimase arvamusega ühinen minagi.
Õige jutt! Kõige esimese sammuna, mis ühtlasi on ka keerulisemaid ülesandeid, mõtle hoolega läbi, kas Sulle meeldib rohkem sirge või kumer tagaklaas - see on peamine erinevus. Vanemad Vette´id on lihtsad ja löövad, uuemad (´81, ´82) on juba spoileritega ja detailirohkemad. Kui ostad, siis käi pigem rohkem raha välja, kuid vali korraliku kere ja värviga auto. Kindlasti vaata üle ka salong. Olen näinud päris palju kenasid, odavaid 70-ndate lõpu Vette´e, millel salong ei kannata kriitikat. Minu arust on Vette üks väheseid USA autosid, mille puhul seisukoht "et raha eriti pole, ostan odava sara ja hakkan taastama" ei ole asjakohane ja võib negatiivseid üllatusi pakkuda.

09.06.2008 at 14:55
partel

Corvette C3 hankimine
quote:
Ri-Q.:Ära unusta laiemaid tagarehve ja muud kraami. Korralike headeritega tekib probleem juba vist seeria-BB-dega.
Hetkel ei tule ühtegi 632 cid Vette´i meelde, mis välimuselt mul isiklikult originaaliga seoseid lubab tekitada - need on pigem ikkagi juba eesmärgipäraselt kiirendustemaatikasse kalduvad e siis puritaanide silmis vähem või rohkem rikutud kerega. Samas, milleks ikka nii suurt ja kallist mootorit soetada, kui sellest viimast ei võeta.

Dragiasja ma ei teeks kunagi. Ääremärkusena, et '53 ja '63 on Pro Modi kerena popid, aga see on OT.
quote:

Selle 540 cid andmed leiab siit: http://www.corvettevalley.com/showthread.php?t=3482

Heh, see ju Shafiroffi crate engine! Ehk midagi Säästumarketist ostetu taolist. Mis kinnitab minu esimeses postis mainitut...
quote:

Kuidas muidu tõeliste BB-de puhul kaaluga on? Vette´ide puhul kukutakse säärastest hiiglastest (540, 572cid) rääkides alati kurtma, et need mootorid on rasked ja kaalujaotus saab hirmsasti kannatada.

BB'l kaaluvahe on, aga see tuleb alla neelata, kuna tänavaautol tuleb võimsus töömahust, täpsemalt väändest, mis on nii 100-100 Nm/L. SB'st 600 hj saada on juba ebamugav. Samas näiteks aluplokk on poole, s.t. 60 kg kergem malmist jne.

Kui 540 ja 572 on hiiglased, mis siis see on: :)
http://www.sonnysracingengines.com/products/engines/762-92octance.htm

Mootori piiriks on ikkagi jõuülekande vastupidavus, max hobujõudude poole pealt ei ole mingeid piire.

Nagu ma ütlesin, ideaalist unistamise asemel võiks keegi kõige elementaarsema ära teha.

09.06.2008 at 15:07
Ri-Q.

Corvette C3 hankimine
quote:
speedbird: Kisub põnevaks :D Tänan info eest.

Lugesin ka selle esimeses vastuses toodud teema läbi ja sealt teab mis palju inffi just ei suutnud koguda, enamasti kaldus asi juhi pikkuse arutelule ja ise ma 180, nii et vist väga probleeme ei tohiks tekkida. Kui avakruiisil mulle üks sõbralik härra sõitu tegi C3ga, siis tundsin end seal sees küll väga mugavalt vähemalt kõvalistujana.

Kuidas ikkagi ülalpidamiskuludega on? Lähiajal tõenäoliselt meeletuid summasid alla pole panna, kuidas see masin üldjoones end üleval peab? Kasvõi võrreldes Firebirdi või Camaroga 70-80 aastatest? Kui osad ja igasugused tööd väga kalliks kisuvad, siis vist tahab natuke rohkem kaalumist saada. Enda esimene USA auto kogemus ongi see Jeep, mis signatuuris mainitud ja tollega on küll nii, et ükski viga või rike pole siiani midagi märkimisväärset põhjustanud. Alati saab rahus edasi sõita. Kas sarnane töökindlus iseloomustab ka Vette'i või teisi USA sportautosid?
Aga milleks muretseda? Vaata mingi korraliku, hooldatud tehnikaga auto välja ja sõida rahuga. See on ju ikkagi hobiauto, läbisõit väike ja tehnikast viimast võtma vast ei hakka. Mootor ja kast (manuaalivõimalus ka) on ka teistel masinatel levinud. Pealegi pole Vette mingi eriline haruldus - usun, et kõik vajalikud osad leiad hõlpsasti ja suhteliselt soodsalt. Võib-olla on pisut keerulisem siis, kui vaja küünlaid vahetada (keegi võiks oma kogemusest kirjutada) vms - ta on ikkagi väike ja kompaktne, kuid ega needki tööd tegemata pole jäänud.
Kui midagi on, eks teised toetavad siis nõu ja jõuga.
Ei taha irooniline olla, aga mingi suure ja raske autoga nagu Suburban võrreldes, on see eelis, et kui teele jääb, siis jõuab vähemalt lükata.

09.06.2008 at 15:24
anryo
Corvette C3 hankimine
Vette on juba peaaegu rahvaauto Eestis.
Kindlasti on ka siin midagi müügil, mida kannatab vaadata.
Auto24 ja Usaraud.ee on ka kindlasti midagi üleval.

09.06.2008 at 15:30
Maik

Corvette C3 hankimine
http://www.usaraud.ee/?id=19_56_57_95 ja
http://www.usaraud.ee/?id=19_56_57_87
Minuteada peaks tal (viimati vähemalt oli) mõni c3 müüa olema, mõned neist ka pildil
Kogemusi vettedega peaks ka "natuke" olema :)

edit: kui ma nüüd meenutan ,siis midagi ta siiski müü maha...

09.06.2008 at 16:18 2 edits. Last edited 09.06.2008 at 16:20 by Maik
Vette78
Corvette C3 hankimine
Tere

mõtlesin ,et ütlen siis ka paar sõna ja äkki aitan pisut `rahvaauto`valikul.
Soetasin endale 78 C3 eelmisel suvel. Hoolimata kõikidest juttudest ,et sisse ei mahu ,juhitavus 0 ,jupid ülikallid, jne.

Valisin 78 aasta.
Meeldis lihtsalt rohkem tagant kumera klaasiga mudel ,samas sellel veel vanamalli istmed mis pisut madalamad kui 79 a.alatesi tulid mahub rahulikult istuma 185 cm ( siseruum suurem, saad katuse alati kaasa võtta ja mahub ka muud träni hulga)
Hind ... ilmselt vedamise küsimus aga mina alla 200.000EEK `korralikku`loe roostevaba isendit ei leidnud (ostmisel vaata hoolega auto metallosade seisukorda kerekinnitused ,aknaraam, jne)
Juhitavus... proovisõitudel ehmatasin korralikult ei uskunud ,et nii hull võib olla. Aga sellele on rohtu 1. tüüpviga : õõtsakinnitused raamiküljest lahti väike keevis ja asi kohe tunduvalt parem 2.Paigaldada roolilatt,võid ka proovida elustada olemasolevat süsteemi aga minul ei õnnestunud ,paigaldasin roolilati ja nüüd täiesti sõidetav...
Lahja...originaalis jep. lahja - Peale Jeebi rida kuut pole nii hull ... peale selle on meil Eestis mehi kes suudavad olukorda tunduvalt parendada
Ülikallis... Sillajupid samas hinnaklassis Jeebi offroad juppidega .Jah ega nad odavad pole, kogu salong Usast tellides 30-40k.
Värvimine.... küsitakse siis 30-70k pole selleni ise veel jõudnud.

ST. 100.000.- taastamiseks kõlbulik 200.000.- täiesti sõitev auto 500.000.- peaks olema juba siis peris hea
Olles taastanud ka ühe vanema Jeebi pean tunnistama ,vettega kuidagi lihtsam...
Ja seda rõõmu...

PS.ka naine suhtub sellese projekti kuidagi paremini kui Jeebi ehitusse...!?

Tänud Erkkile ja kõigile kes on selles projektis abiks olnud!!!
09.06.2008 at 22:31
speedbird

Corvette C3 hankimine
Aitäh jällegi. Esiteks, too Eduardi autopark on midagi, mida mu silm veel vist näinud ei ole, eriti Eesti maastikul :D Kuigi juhtusin nägema ühe maja ees Tartu lennujaama kõrval märkimisväärselt suurt USAkate kogust, ega see ei ole sama mehe varandus?

Et siis tõesti vaja 500k'ga arvestada? Kas taastamise all mõtled siis seda, et salong ning mootor kõik läikivaks ja uue auto moodi väljanägevaks?

10.06.2008 at 11:45
anryo
Corvette C3 hankimine
No 500 000.- saad ikka VÄGA KORRALIKU auto. Kui saad nii palju kulutada, siis anna minna - kuid kindlasti saab ka 100...200k eeki ees päris kobeda tüki.

10.06.2008 at 11:58
speedbird

Corvette C3 hankimine
Seda nüüd rõõm kuulda :D Ega mul tõesti 500K lähiajal poleks panna, aga 100-200 ei ole enam niivõrd utoopiline. Anryo, kas äkki sina oskad öelda midagi selle punase C3 Crossfire kohta, mis vähemalt avakruiisi lõpus seisis seal restorani ees? Näha oli, et ta polnud ka täielikult renoveeritud vist ja sisu oli vanem, kuid midagi taolist ma just tahakski... Ei tea, mis taolise hind võiks olla? Kui oleks normaalselt säilinud orig. sisu, siis ma ei kõhklekski.

10.06.2008 at 14:11 2 edits. Last edited 10.06.2008 at 14:12 by speedbird
anryo
Corvette C3 hankimine
Tead antud auto kohta ei oska öelda. Aga räägi meie "maaletoojatega" ning hoia foorumitel silm peal, neid autosid liigub ikka päris palju.

10.06.2008 at 14:13
Madman

Corvette C3 hankimine
Siin üks hea hinnaga, ilmselt tööd ka selle eest palju vaja. http://www.usaraud.ee/?id=4_4_27_4138

Juppidest, üks päev just võrdlesin et C3-e juppide hinnad võrreldes Fiero omadega on ikka megasoodsad.

10.06.2008 at 14:55
tqhq.ee foorum : Autod : Corvette C3 hankimine   1 2 3  
Log in:
Account recovery

muskelautod | kiirendusvõistlused | tehnika | üritused | autoesitlused | foorum | sõnastik | kalkulaatorid
tqhq'st | sisukaart | e-mail
© tqhq.ee 2000 - 2025. Loe meie materjalide linkimisest ja kopeerimisest.