register | account recovery | profile | help / abiinfo | search
show today's posts | mark all read
ukraina
tqhq.ee foorum : Autod : ... aasta siis oli 65'   1 2  
Poster Message
hunt

... aasta siis oli 65'
Ootaks ettepanekuid ja arvamusi 65' aasta mudelite (siis minu sünniaasta) eelistuste kohta.
Mine sa tea - äkki võtaks miskit isegi ligi ....
Peep ju alustas 69' Camaroga sellist traditsiooni - tal vist isegi nii näkkas, et auto ja enda sünni nädalgi sama !?

15.06.2008 at 06:40
Ri-Q.

... aasta siis oli 65'
Ammu oleks juba aeg olnud!

See on huvitav aeg - sportlikud autod on veel kaunis kompaktsed, kuid on juba ilmnenud populaarsed muskliajastu jooned.
Millised üldised eelistused oleksid? Kas ikka midagi kiirete & jõuliste autode vallast või sel puhul tuleks jutuks ka luksuseelement. 2 või 4 ukselised? Kastikad? Mis mootoreid eelistad?

Mis mulje allolev jätab?

15.06.2008 at 09:48
mr. RocknRoll

... aasta siis oli 65'
Kui vanematest siis seda võib pidada muskelajastu alguseks:

http://442.com/vcs/1964_1972/jamessmith.html

15.06.2008 at 11:24 3 edits. Last edited 15.06.2008 at 12:27 by mr. RocknRoll
gets
... aasta siis oli 65'
Valik ei tohiks ju keeruline olla :)
http://www.tqhq.ee/dir.php?id=22
15.06.2008 at 12:07
PlyVal64
... aasta siis oli 65'
Hunt, kui jätame kõrvale hard-core eksoodid, mida siiski on selle aasta musklite tipud oma imemootoritega (ja ka täna imehindadga), siis üks Eestis absoluutselt tunnustamata tegelane on Corvair. Pisikese toodud esimese põlve isend on ja ootab tegemist, kuid 1965 oli just 2.generatsiooni tuleku aeg. See on juba hoopis teine auto...
Puhas USA-raud aga Itaalia superdisainis. Esimese põlve hädad eemaldatud jne. Turbo-mudelit ei julgeks soovitada aga näiteks 1965.a. 140 Hj Monza Spyder... sellisega lööd tuimalt iga maailma vanaautoürituse (rääkimata Eesti USA-raua üritustest) ukse jalaga lahti.
Ehk ma sooitaks pisut laiemalt vaadata, kui tüüpiline "muskel" või Vette. Näiteks Rambler Marlin. Ilusam mistahes teistest sama aasta sportlikest fastbackidest, ainult sel aastal sellise nime all toodetud jne. Ehk midagi sellist, mille kohta võid olla suht kindel, et teist sellist kunagi Eestisse ei tule. Nagu Bricklin SV-1 näiteks...
16.06.2008 at 00:42
DevilDeVille

... aasta siis oli 65'
nu et mitte lati alt hüppamisega tegeleda, soovitaks midagi sellist

ja kui tekib tunne, et väge võiks tiba rohkem leiduda, siis ega keegi eriti viltu vaata, kui puhuriga paadiankru aiste vahele tõstad.

16.06.2008 at 01:47
tammevana

... aasta siis oli 65'
Täitsa vahva auto on 65` nda Chevrolet Impala SS

50 199 86
16.06.2008 at 03:17
vanaauto
... aasta siis oli 65'
Aga palun
http://www.auto24.ee/webcache_kasutatud/672/auto_php-id=495672-www_auto24_ee.html

16.06.2008 at 07:56
anryo
... aasta siis oli 65'
Mina küsiks - aga miks 65 aasta? Äkki veel vanem?
;)

Panen siis ühe otsingumootori lingi USA's, mina ei ole sellest suuremat näinud, mis keskenduks just vanematele autodele...
Cars Online Search

16.06.2008 at 08:09
olevtoom

... aasta siis oli 65'
quote:
anryo: Mina küsiks - aga miks 65 aasta? Äkki veel vanem? ;)
quote:

Tahad Hunti vanemaks teha? :)
Kõnealusest aastast võiks ju ka Rivierat vaadata, Anryo viidatud lehelgi on neid.

16.06.2008 at 08:20
tfr

... aasta siis oli 65'

1965 Chevrolet Corvair Greenbriar Van? :D

Aga noh, Ilusaid autosid sellel aastal oli vist kaks tükki - C2 Vette ja Mustang. Kuna neid esimese põlve Mustangeid on siin juba p***etäite kaupa, siis mina annaks oma hääle Vettele.

Edit: Täpsustus (thnx, Newton)
16.06.2008 at 08:24 1 edit. Last edited 16.06.2008 at 10:00 by tfr
Stang-R

... aasta siis oli 65'
quote:
PlyVal64: Hunt, kui jätame kõrvale hard-core eksoodid, mida siiski on selle aasta musklite tipud oma imemootoritega (ja ka täna imehindadga), siis üks Eestis absoluutselt tunnustamata tegelane on Corvair. Pisikese toodud esimese põlve isend on ja ootab tegemist, kuid 1965 oli just 2.generatsiooni tuleku aeg. See on juba hoopis teine auto...
Puhas USA-raud aga Itaalia superdisainis. Esimese põlve hädad eemaldatud jne. Turbo-mudelit ei julgeks soovitada aga näiteks 1965.a. 140 Hj Monza Spyder... sellisega lööd tuimalt iga maailma vanaautoürituse (rääkimata Eesti USA-raua üritustest) ukse jalaga lahti.
Ehk ma sooitaks pisut laiemalt vaadata, kui tüüpiline "muskel" või Vette. Näiteks Rambler Marlin. Ilusam mistahes teistest sama aasta sportlikest fastbackidest, ainult sel aastal sellise nime all toodetud jne. Ehk midagi sellist, mille kohta võid olla suht kindel, et teist sellist kunagi Eestisse ei tule. Nagu Bricklin SV-1 näiteks...
see küll turbo...
http://www.carsonline-ads.com/colsite/col?use=UC3_ViewPosting&cmd=showPosting&postingID=36035

16.06.2008 at 08:40
Taavi
... aasta siis oli 65'
Nooremad foorumiliikmed on kehvas seisus kui sünniaasta järgi jänkimasinat hankima hakkaks :)

Minul oleks valida selliste vahel

1. 1980 Corvette 305 "California". 3k aut kastiga 5.0 V8 180hp.
http://www.time.com/time/specials/2007/article/0,28804,1658545_1658533_1658522,00.html
2. 1980 Mustang 4.2 V8 119hp
http://classweb.dctc.mnscu.edu/20075/VCOM140601/LYNCHCOLM/eighties.html
3. 1980 Plymouth Road Runner 360ci V8, 3k aut, 160hp

jne.
16.06.2008 at 08:50
newton

Moderator
... aasta siis oli 65'
quote:
C1 Vette
'65 on juba C2 ju, aga päris efektne välimus on sellel igatahes ja minu meelest pole ühtegi sellist veel Eestis.
16.06.2008 at 08:56
Ri-Q.

... aasta siis oli 65'
quote:
PlyVal64: Ehk ma sooitaks pisut laiemalt vaadata, kui tüüpiline "muskel" või Vette. Näiteks Rambler Marlin. Ilusam mistahes teistest sama aasta sportlikest fastbackidest, ainult sel aastal sellise nime all toodetud jne. Ehk midagi sellist, mille kohta võid olla suht kindel, et teist sellist kunagi Eestisse ei tule. Nagu Bricklin SV-1 näiteks...
Kiiduväärt valik, Ply. Annaks oma hääle samuti Marlinile, millele ´65 oligi ju esimene aasta. 327 cid mootoriga Marlin oleks muidugi eriti kõva sõna. Samas, ma ise olen mõtelnud, et ´67 Marlin on võib-olla üldse hilisematest jõulistest autodest kõige sümpaatsema, kena ja ilmeka küljejoonega.
Oleks see esiosa ka pisut teises vormis lahendatud...
E: Otsisin internetist pildi ka. Päris õiget ei leidnud, kuid kes pole seda autot näinud, saab joontest aimduse. See on siis ideaalilähedane´67, millele pakuti juba ka suuremaid mootoreid.

Salong on neil ka vahva. Lisaplussiks on see, et kõikidel aastatel olid tootmisnumbrid väga väikesed.

16.06.2008 at 09:44 1 edit. Last edited 16.06.2008 at 09:57 by Ri-Q.
tfr

... aasta siis oli 65'
Siin paar '65 pilti:

Maitse asi, aga no sellega ikka võrdlust ei kannata:

:love :love :love

Minul paistab õnneks olevat võimalus omale Banditi Trans Am soetada sünniaasta järgi. :)
16.06.2008 at 10:02 3 edits. Last edited 16.06.2008 at 10:11 by tfr
PlyVal64
... aasta siis oli 65'
Julgeks nii tagasihoidlikult meenutada, et Vette on tegelikult Corvair. Ehk Vette ilu pärineb just sellelt autolt:

Aga mitte sellest ei tahtnud ma rääkida :D Vaid selelst, et herr Hundil paistab puuduvat kindel lemmik, mida ta igal juhul tahab omada. Sellisel juhul on paras hetk vaadata ringi pisut teistsuguste autode maailmas. Sest enamus "tuntud" autodest ei ole mitte autona paremad vaid parema reklaamikampaaniaga autod. Või on mingi mudelinime kuulsaks teinud nende superversioonid, mis on ka täna superhindades. Kuid 43 aastat hiljem suudavad inimesed adekvaatselt autosid hinnata ja nii saavutavad kiidusõnu (ning ohkeid, et kui lollid sel ajal tegelikult oldi) tolleaegsed "mustad lambad". Paljud omamoodi tundmatud ja olematu müügieduga mudelid tunnistatakse oluliselt paremateks ja huvitavamateks mudeliteks, kui nende kuulsad suguvennad. Paljud neist mahuvad mõiste alla "esimesed selliste lahendustega". Seesinane Corvair aga ka minu unistus, 1964 273Commander-4-speed Hurst-discbrakes Valiant Barracuda.

Mina vaatan enamust tuntud USA-raudasid pea sama pilguga, kui pilukate tooteid. Nad on pandud kokku detailidest, mis on enne erinevate ideeautode või ebaõnnestunud mudelite peal testitud. Kindlasti oskab Newton tuua ka teistsuguseid näiteid aga mulle ei meenu mitte ühte sellist kuulsat ja täna Eestis populaarset rauda, mis kuidagimoodi oleks legendaarne oma ehituse poolelt. Kui me räägime aastatest 1960 ja edasi. Vanematega on pisut teised lood.
16.06.2008 at 11:13
anryo
... aasta siis oli 65'
quote:
PlyVal64:mulle ei meenu mitte ühte sellist kuulsat ja täna Eestis populaarset rauda, mis kuidagimoodi oleks legendaarne oma ehituse poolelt. Kui me räägime aastatest 1960 ja edasi. Vanematega on pisut teised lood.

Vettel oli ju pritsemootor, kui ma ei eksi?

16.06.2008 at 13:38
kalev35

... aasta siis oli 65'

1965 Studebaker Avanti ?

16.06.2008 at 14:41
peep

Moderator
... aasta siis oli 65'
Kui millegi erilise peale minna, siis kindlasti midagi kollektsiooniväärtusega. Kummalisi masinaid on palju aga mõned neist ei ole põhjusega midagi väärt. Corvairi sõidufeeling meenutab geenimutatsiooniga Porschet ehk proovi enne kui otsustad - mõnele meeldib, mõnele mitte. Mina vaataks Mopari tooteid, sel ajal tehti mõndagi huvitavat.
16.06.2008 at 14:54
metslane

... aasta siis oli 65'
Riviera 65?

Edit:
tagant

seest

eest

16.06.2008 at 15:31 1 edit. Last edited 17.06.2008 at 13:26 by metslane
Timo

... aasta siis oli 65'
mina siis teadupärast stepside´de fänn, mis pärit just sellest ajast ja enne seda. endal plaanis muretseda küll vanema aastaarvu mudel(miski 195...), aga 65 aasta ka ju täitsa ilus. ja selles võid üsna kindel olla, et teist sellist nii naljalt eestis juba teepeal vastu ei tule. mõnusalt omapärane ja huvitav valik oleks.

16.06.2008 at 15:56
Ri-Q.

... aasta siis oli 65'
Minu nägemuse kohaselt jäi ´65 enamikele autotootjatele mudelite välisilmelt mõneti kesiseks aastaks. Või ehk oleks seda mõistlikum vaadelda kui vaheaastat - 60-ndate alguse peavoolu segunemine uute joontega ja järgnevat sissejuhatavad vormiotsingud. Mõne auto jaoks oli see isegi teatud plaanis tagasisamm - nt minu silmis jäävad nõrgaks sellel aastal tõsiselt muutunud suured Pontiacid. Toon näite:
Konkreetsete ja tasakaalus joontega ´64 GP oli selline:

65-ndal muutus ta selliseks:

Õnneks tagaosa disainiga jätkati ´64 vaimus. Bonneville on peaaegu samasugune (võib-olla Sulle just sellised meeldivadki? Siinkandis needki haruldased). ´65 GTO on seevastu vägagi vastuvõetav ja ega Catalinal ka viga pole.
Kui GTO meeldib, aga eelistad Chevy, siis võib-olla on variant Chevelle. Näeb küljelt välja niisugune:

Ja tagant:

Minu arust, kui vaadata autodevalikut tervikuna, siis kõige suurem õnnestuja oli Buick. Buick tegi ennegi ja 64/5-70 ikka väga harmoonilisi ja kaunikujulisi autosid. Riviera vast parim näide. Olen vaadanud, et rahvale üldiselt meeldib kõige rohkem uue kere I aasta e ´66 Riviera, kuid ´65 on ka väga õnnestunult erilaadne.
Kui Riviera ei meeldi, siis äkki sportlikuma laadi valikust:
´65 Skylark:

Eest näeb välja selline:

Või ´65 LeSabre:

Wildcat on ka päris tegija:

´65 ei ole küll lemmikaasta, kuid ainult sellest aastast pärineb üks keredest, mis on end kinnistanud minu esikkahekümnesse:
Mercury Comet Caliente:

Fordil ja Moparil ka igasuguseid põnevaid liikureid.
´65 Ford galaxie:

Ehk on sellest natuke abi.

16.06.2008 at 19:09
kalev35

... aasta siis oli 65'
How the 1965 Cars Compare

16.06.2008 at 20:00
hunt

... aasta siis oli 65'
Tänud kaasamõtlejatele !

See 65 on ikka tegelikult minu silma jaoks ilusate autode poole pealt ikka üsna lootusetu. Ilusaks nimetaks ehk ainult Riviera't.

Minu silma jaoks on ilusad hilised kuuekümnendad ja viiekümnendate omad - viimased, tõsi küll, seda chopatuna.

Mingit erilist eksooti pole soetada plaaninud ja näitusekorda, seda siis muu maailma mõistes, viidud riistapuuga ei mõista ka praktilise loomana midagi pihta hakata ... kui sita ilmaga ei raatsi minna sõitmagi.

Ja täisoriginaali tagaajamine poleks vist kah närvikavale ... rääkimata rahakotist, eriti hea lahendus.

Eesmärgiks oleks normaalselt heas korras 400 (?!) hp autoga lihtsalt suve nautida ...

Aga, jah, ilmselt enne, kui mingi konkreetse mudeli ja aasta kohta sellist vasikavaimustust, kui kunagi Boattail Riviera vastu oli, ei teki - seni ilmselt targem mõttearendusega tegeleda ...

25.06.2008 at 22:20
tqhq.ee foorum : Autod : ... aasta siis oli 65'   1 2  
Log in:
Account recovery

muskelautod | kiirendusvõistlused | tehnika | üritused | autoesitlused | foorum | sõnastik | kalkulaatorid
tqhq'st | sisukaart | e-mail
© tqhq.ee 2000 - 2024. Loe meie materjalide linkimisest ja kopeerimisest.