register | account recovery | profile | help / abiinfo | search
show today's posts | mark all read
ukraina
tqhq.ee foorum : Vaba teema : Split: Purjetamine vs Drag   1 2  
Poster Message
PlyVal64
Split: Purjetamine vs Drag
Aivo, kas reklaamil peabki olema "Populaarne muusikanal" või on tegu ikka muusikakanaliga??? Mind jubedalt häirivad makstud reklaamide puhul vead, eriti jubedad on telereklaamide vead...

Teine asi, millega hetkel kokku puutusin ja ütleme otse - sorry, hetkel meie pere jätab dragil osalemise raudselt "vahele" ja Malloc driftib oma "essiksiga". See on kulud. Ma lõin kokku ja sorry, sellise raha eest näpib Viljar sinna veel jõude (mida juba hetkel on "ülearu")) juurde; annan pappi pigem veermiku arengusse aga Malloci osalemine näiteks "PlyVal64 racing team" ridades - 5000 mittemillegi eest (või loomingulise ühenduse Einby Racing Team, kuhu kuuluvad siis kiireima veoauto Madis, Margus61 ja PlyVal64, mis VõS järgi on seltsing ehk jur.isik 12K+KM) + 700 + masuaja tonn, muidu 1,5K - no tänan EI!

Peaks äkki pisut reaalse pilguga neid numbreid vaatama???
Edit: minimaalselt 2,5K ainult osalemise kulud 4-etapilise hooaja eest per võistlus, mille eest on "garanteeritud" 4 X 3 sõitu X 14 sek on "pisut" overkill. Jagame asja ära näiteks sponsorfirma kaudu ja siis tuleb ühe võistluse hinnaks max.osalustasuga 4675 eek/kord ehk 1560 eek/garanteeritud sõit. Siia tuleb lisada veel hulga muid kulusid ja asi on muutunud rahaliselt mõttetuks. See on ka üks asi, miks ma siiski indeksipõhist klassijaotust pooldan. Kiirus tähendab profesionaliseerumist ehk kaugenemist hobist. Seega lähevad niigi kulud lakke ja osalustasu osakaal muutub üha tühisemaks. Lepime kokku, et alla 12 sekundi persses diiselgolfi vastu vahetatud autoga hinnaklassis ~30K ei sõida never. Aga täna tuleks sõita sellega B-klassis, kus vähegi konkureerimiseks on auto hind kuuekohalise numbriga! A-klassi võiks tuua kasvõi 1000-eeguse Lada "majanduskriis", kus võistluskiiver on autost 2 korda kallim:D

Seega peaks igasugused registreerijatasud ja muud ulmenumbrid-idiootsused tulema mängu reaalselt profesionaalsemate klasside puhul. Isegi litsentsitasu peaks ohututel autodel olema väiksem aga 700 ei ole eriline summa ka. Samas on absurd, kuidas sama litsents kõlbab nii 16-sekundi autole kui reaalsele ohuallikale outlaws. Differentseeritust ei ole ja ma julgen täie kindlusega väita, et see takistab uute tulijate teket oluliselt! On palju odavamaid ja huvitavamaid alasid, kus reaalselt kiirete autodega sõita. Dragi kõrval on isegi rahvaralli odav lõbu, kus saab sitaks palju kihutada...
13.05.2009 at 20:55 1 edit. Last edited 13.05.2009 at 22:37 by PlyVal64
aivoha

quote:
PlyVal64: Aivo, kas reklaamil peabki olema "Populaarne muusikanal" või on tegu ikka muusikakanaliga??? Mind jubedalt häirivad makstud reklaamide puhul ved, eriti jubedad on telereklaamide vead...

Teine asi, millega hetkel kokku puutusin ja ütleme otse - sorry, hetkel meie pere jätab dragil osalemise raudselt "vahele" ja Malloc driftib oma "essiksiga". See on kulud. MA lõin kokku ja sorry, sellise raha eest näpib Viljar sinna veel jõude (mida juba hetkel on "ülearu") juurde, annan pappi pigem veermiku arengusse aga Malloci osalemine näiteks "PlyVal64 racing team" ridades 5000 mittemillegi eest (või loomingulise ühenduse Einby Racing Team, kuhu luuluvad siis kiireima veoauto Madis, Margus61 ja PlyVal64, mis VõS järgi on seltsin ehk jurisik 12K+KM)) + 700 + masuaja tonn, muidu 1,5K, no tänan EI!

Peaks äkki pisut reaalse pilguga neid numbreid vaatama???

Oled sa kaine ikka vä?
Millal sa viimati oma perega üldse dragil osalesid? Ei pane su jutu poindile pihta.

P.S. Reklaami tegi Atlantis, kui see sind rahuldab.
13.05.2009 at 21:06 2 edits. Last edited 13.05.2009 at 21:12 by aivoha
prr

Ply, what's happening ??? ?

13.05.2009 at 22:06
PlyVal64
quote:
prr: Ply, what's happening ??? ?
Prr, Sind ootab see 18 aasta pärast alles ees, Aivot natuke varem! Muuseas, palju õnne ka avalikult!

1000+500 ühekordne litsents on veel OK osalustasu aga asi sellega ei piirdu. Ma ei saa poissi regada vaid pean selleks min.5000 välja käima! Mille eest??? Olgu, ma võin otsejoones "Afro" juurde jalutada ja lasta Tal poiss regada aga asi on põhimõttes. "atuke" absurdseks on rahanumbrid aetud reaalselt mittemillegi eest.

Kui võrrelda oluliselt kõvema taseme, kordi pikemaajalise ajalooga (juulis 52.korda) ja ajaliselt 7 korda pikemate muu ala Eesti meistrivõistlustega! Natuke võiks automehed reaalsusesse tagasi tulla, kui nädalaajase võidupurjetamise eest mitmemiljonistel jahtidel (kus peal on 5-10 sõitjat!) küsitakse 5000 krooni ja mõnesaja-mõnekümne tuhandestel 3000 (3-6 keskmiselt peal), seal sees on nii võistlus, kaimaksud, lõbustusprogramm, saunad etc, siis per naase mõne minuti eest sama summa välja käia on nagu palju või mis? Jämedalt 1000 eegu eest per nägu saad merel nädal aega organiseeritust. Aivo, sinna kanti ma olengi isiklikult tagasi läinud, lihtsalt poisil pole meremehe südant. Papana aga võiks ju poisi autohuvisid toetada?

Nii absurdne, kui see ka poleks, on purjetamine (klass kallim ja elitaarsem sport maailmas) Eestis kordades ODAVAM, kui 402 meetrit kiirendada.... 30K maksva alusega on võimalik tulla meistriks, kui kapten on tipptegija. Koos paberimajanduse ja põhjatöödega tuleb hind näiteks 40K ehk 10K nägu isegi ühekordse afääri puhul nelja sõbra peale! See teeb 1430 krooni päev(24H) inimesele, osalemaks näiteks juulis Folkboat'iga Muhu Väinas. Lõpus kingid jahi Dirhamis lihtsalt ära... ja see on 100% reaalne "pakkumine", sest folksu tood swenssonite juurest sellise rahaga siia kohale.
13.05.2009 at 23:18
Gsinut
Sry Priit, aga: klass kallim jah ja elitaarsem sport maailmas no ei

Sa ju autosporti eemalt näinud küll ja ühe sõõrmega nuusatada ka saanud, peaksid ju teadma, et sellist asja nagu odav ala pole olemas seal valdkonnas.
13.05.2009 at 23:24 1 edit. Last edited 13.05.2009 at 23:25 by Gsinut
aivoha

Priit sa oled vist vales foorumis oma purjetamisega. Mis sulle sisse on läinud? Sa nagu ei jagaks üldse matsu.
Kui dragi regamine on kallis, siis miks rallis ja rinkas veel kallim on?
Või sa propageerid purjetamist siin.
14.05.2009 at 06:53
jeff01

Njh, purjetamine vs dragrace....peab veidi mõtlema, ei saa nagu pihta.
Aga odavam võiks kõik alati olla.
EMV-l tahaks sõita? Loomulikut tahaks
Kas selle eest üsna mitu tonni tahaks maksta? (Kui oleks auto millega poolfinaalideni välja veaks siis oleks ehk pinget)
Kuna praegu pakuti välja 500.- eest streetmanis sõitmist siis nuriseda ei saa ja olen rahul (minu jaoks on se suht sama elamus)
Kuna streetman on reaalselt aga tonnise osalemistasuga siis järgmisel korral ilmselt ei osale (vb ei tunneks mu rahakott vahet kas ma käin välja 500 või 1000 aga nii aeglase autoga nagu minul (13-14s) on kuidagi raske seda tonni välja käia kuna seda streetmani peetakse ilmselt märja raja kuivatamiseks stiilis, et laske kähku oma 2 ringi ära ja tehke plats puhtaks)
EMV võib olla kallis ja ma ei hakkagi vinguma, se on ju peaaegu nagu profisport (Niikaua kui peetakse odavaid külakaid kus 300-500 eest saad end tõesti tühjaks sõita on kõik OK )

EDIT: Kui ise oma teksti loen on se tegelikult tõesti nii ühekülgne kui olla saab. Mina ju tahan et minul oleks hea ja odav ja et minu autoga oleks lootust :)

Loodame et majandate end kuidagi ära ja võistlus toimub kuigi võistlejate ja ilmselt ka pealtvaatajate read on hõredad.

14.05.2009 at 07:48 2 edits. Last edited 14.05.2009 at 07:54 by jeff01
partel

quote:
aivoha: Priit sa oled vist vales foorumis oma purjetamisega. Mis sulle sisse on läinud? Sa nagu ei jagaks üldse matsu.
Kui dragi regamine on kallis, siis miks rallis ja rinkas veel kallim on?
Või sa propageerid purjetamist siin.
Aivo, Prr jt. Millal te õpite ignoreerima virisejaid, kes pole kunagi osalenud, ega midagi saavutanud. Võiks mõelda rohkem neile, kes on aastaid kohal olnud.

43 hetkel entry listis olevat ei pidanud kalliks. Arv on just paras, et saada võib olla rohkem ajasõite teha. Lisaks on samal ajal Soome avaetapp. Haapsalus on pilt veelgi parem.

14.05.2009 at 07:50
partel

Kelle jaoks 1500.- osavõtumaks on liiga kõrge, siis võiks mõelda, kas nende koht ikka on Eesti Meistrivõistlustel.

"Masu ale" kohta niipalju, et näiteks NHRA hoopis TÕSTIS igasuguseid tasusid, aga sellest hoolimata osalejate vähesust pole olnud. Kelle jaoks on otsustav faktor 1000 vs 1500, siis on küsitav jällegi sõiduki poolt pakutav show.

Kui osalejaid seetõttu vähem on, pole ju publiku jaoks suurt midagi, kuna olemasolevad saavad lihtsalt rohkem sõita. Ei ole ju mingeid pause vms.

Minu arvates oli näiteks eelmine hooaeg mõnikord liiga palju osalejaid. Ei olnud kuigi tore oodata oma järjekorda ülivajalikuks sõiduks seadistamise jaoks, kui line-up on umbes neist, kel pole mingit kavatsustki sõitu analüüsida jne.

Pole küll mingit küsitlust teinud, aga mitmete tegijamate poolt on tulnud signaale, et maksaks kasvõi 5000.- kui oleks korraldus vähe parem ja saaks rohkem sõita.

EMV etapp ei ole tingimata "inimesele tänavalt", kuigi Streetman on seda otses tõlkes ka on. Varem või hiljem tulevad ka spetsiaalsed bracketi autod, ehk tavaautoga pole sealgi midagi teha.

Kes tahab Eesti meistriks saada, peab ka vastavad võimalused leidma, ning juba praegugi on osalemistasu üsna väike murdosa vajalikust eelarvest. Auto-moto sport ei liigu ju kütuse, vaid raha jõul...

14.05.2009 at 10:42
mart154

ehk siis suretame eesti dragi välja, Pärtel?

Kuidas inimene tänavalt peaks jõudma dragi juurde. Meistrikatele tal kohta ei ole enne, kui maksab 1+MEEK ja ostab valmisauto?!?!?
14.05.2009 at 10:57
partel

Ei sure ta ühti, DR elab vähemalt nii kaua, kui on kaks sõidukit. Ikka, et "paneme joonele"...

Usas on see 50+ aasta jooksul üle elanud kõik majandus- ja naftakriisid ja praegu tulevad sponsorid tagasi ning aasta alguses "üks võistlus korraga" sõitjad sõidavad siiamaani (8 etapp).

Millegipärast arvatakse, et "kuna mul raha pole, siis DR sureb välja". Ekslikumat arvamust on raske leida. Võisteldakse edasi, aga ilma sinuta. Poodiumil teised kodanikud jne.

Tase on lihtsalt tõusnud. Kui raha pole, siis ei sõida, sorry. Sõidavad-võidavad teised.

14.05.2009 at 11:08
Andrus BHRA

dziizus küll, jälle ajab Ply siin oma demagoogiat!
Priit, mina küll miskipärast näiteks Kipperi foorumis ei aja inimestele mingeid kärbseid pähe ja ei ürita neid õpetada õieti elama? Ma pole seal ennast isegi registreerinud, SEST MA POLE PURJETAJA, kuigi ju võiks, kuna omaarust ka ilge "merekaru" olen ( telnjaškat kannan, chaiki na grud mne srali i voobshe vsja žopa v rakuškah), üht-teist arvan teadvat puupaatidest (omal on üks selline roolimaja ja kahe kajutiga mahagonist kaunitar), vist tean klaasplastist ja plastikpaatidest ka miskit (olemasolevat vormiparki arvestades suudan toota 13 erinevat paadimudelit pikkustega 2,5 - 12 m) Esimest mootorpaati omasin juba aastal 1989, milleks oli venelaste OB-3(millega käisin tollal isegi Kihnus ära)ja minu järgmine paat oli juba V8-ga varustatud ja minu kõige kiirem V põhjaga paat tegi 80+ mph,
AGA mitte sellest ma ei tahtnud rääkida!
Ei Kiirenduse alakomitee, ei BHRA juhatus, ei võistluste korraldajad EI määra litsentside ja reg. litsentside hindu!
EMV klassid ja tehnilised reeglid on tehtud EAL Kiirendusalakomitee ja vastavate selleks loodud komisjonide poolt - kas nad on kõige õigemad või mitte - on ja jääb alati vaidlusteemaks, aga võin öelda, et suuremal või vähemal määral on sellega seotud paarkümmend inimest, kes ei ole kiirendusspordist väga kaugel. Sinu poolt nii tuliselt soovitatavate indeksklassidega olen ma osaliselt päri, kuid vaadates näiteks siinsamas ülelahe toimuvat, siis neil ei ole näiteks paljud sõitjad rahul FHRA klassidega, indeksipõhiste klassidega. Kisavad foorumites niiet jube, et füürä tegelased on lollid ja idioodid, perkele, kes midagi ei tea. Et miks vä? Sest et kui sul on näiteks 8 sek auto, siis 9.999 sek klassis sõita on ju jube tore, palju toredam kui 10,2 sek autoga. Indeksiklasside olemasolu on võimalik, aga see eeldaks väga tasavägiseid autosid, mis suudavad sõita indeksist 1-1,5 sek kiiremini.
Kes see Mart siin väidab, et meistrikatele pole alla 1+MEEK autoga asja? Sa näita mulle meil siin üks selline võistlev auto? Jamesi näide on siinkohal kõige ehedam - selliseid, nagu ta siin viimase soetas, saaks milli eest vist tükki neli või viis. Silmad ja kõrvad tuleb lihtsalt lahti hoida - küsi näiteks Erkkilt, et palju tänapäeval Outlaw auto eest raha saab!? (Sorry Erkki haavale soola raputamise eest) Julgeksin siinkohal lubada, et 1MEEK´iga leiaksin praegusel ajal FIA ProMod klassi auto(turn key, kehtivate homologatsioonidega)+kaasavarana näiteks mingi FIA TMFC "rollingu", kehtiva homologatsiooniga ja veel midagi........ .
Ei ole vaja ajada "pada" inimestele!!!
14.05.2009 at 14:38 2 edits. Last edited 14.05.2009 at 14:44 by Andrus BHRA
mart154

Andruss... ei ma väidagi, et praegu oleks vaja 1meek matta... aga pärtli viimaste aegade sõnavõttudest sel teemal võib pidevalt välja lugeda, et vähem võistlejaid on ainult parem, tõstkem aga hinda, siis saab rohkem sõita...

Minu point on see, et selline käitumine EI TOO uut verd rajale.

Ma ei mõtle uue vere all mõnda hardcore tqhq lugejat vms rauafänni, vaid suvalist inimest pealtvaatajate hulgast, kellel on huvi sõitmise vastu ja tahaks kusagilt alustada.
Tuletagem palun meelde, mis olid esimesed ajad, mida kasvõi näiteks Lauri sõitis? Kõik peab samm-sammult toimuma...

Ei saa nii olla, et ajame asja võimalikult kalliks - siis ei ole "aeglaseid" jalus. Aeglastest tulevadki (vahel) uued kiired. - Viimane pole Sinu suunas, Andrus, vaid rohkem Pärtli sõnavõttude suunas.

Edit: Võin teile kohe tutvustada kahte inimest, kellel oleks piisavalt finantsi, et neid osavõtutasusid kasvõi 3 korda rohkem maksta, ühel neist isegi B-klassi mõistes täitsa kiire auto olemas... Aga näete, mõlemad otsustasid osalustasude tõttu just mitte sõita.
14.05.2009 at 15:02 1 edit. Last edited 14.05.2009 at 15:05 by mart154
Vanaisa

Moderator
tegelikult oleks vaja "uue vere" rajale toomiseks üllitada lõpuks junnudragsterite sari.
Praegu on lastel ainkeseks alternatiiviks kas kart, motokross või male.

Minu 2centi.
14.05.2009 at 15:07
mart154

quote:
Vanaisa: tegelikult oleks vaja "uue vere" rajale toomiseks üllitada lõpuks junnudragsterite sari.

Minu 2centi.

Või see junior bracket, millest nagu midagi isegi bõhra lehelt lugeda võib....
14.05.2009 at 15:10
Vanaisa

Moderator
just.
Äkki BHRA võtaks selle suuna omale südameasjaks?
14.05.2009 at 15:13
Andrus BHRA

No mis ma oskan öelda, mul on tuliselt kahju sinu sõpradest, et nad otsustasid mitte sõita. Aga millest neil siis nagu vajaka jäi? Et raha on nii et võiks maksta 3X rohkem, autod on jube kiired..............milles probleem? Small balls?
Ega vaadake selleks ongi ju meil veel see Streeman klass, kus saab ju küll minumeelest alustuseks odavalt sõita ja seda spordiala lähemalt "nuusutada".
Aga nüüd selline küsimus minult - kes arvab, et Eesti Meistritiitel peabki olema odav ja kättesaadav igaühele, kes vähegi viitsib väikest sõrme liigutada ja mõnisada krooni välja käija?
14.05.2009 at 15:21
Andrus BHRA

Mis tähendab südameasjaks? lapsi oleme me nüüd teinud kokku juba peris suure hulga! Need küll veel vähe väiksed võistlema aga usun, et sealt tuleb mõnigi võistleja tulevikus küll. Aga mida siis nagu praegu tegema peaks - peaks kuskilt vägisi nagu kedagi kohale vedama? Ja jällegi: "Äkki BHRA võtkaks selle suuna omale südameasjaks"!? Loomulikult, ongi südameasi! Äkki siis võtate oma südameasjaks ja toote siis oma lapsed või vastavas vanuses sugulaste lapsed ilusti rajale võistlema. Võimalus selleks ju antud on.
14.05.2009 at 15:33
Vanaisa

Moderator
tõde nagu ikka on kuskil vahepeal.
Ma usun, et osalustasud loksuvad ise paika - kui korraldaja ikka näeb, et kedagi rajale ei tule, küll siis ka hinnad kukuvad. ja vastupidi - kui ala õitseb, on aeg kasumit välja võtta
(sorry väljendi pärast - miskipärast usun, et sellest kasumist ei ela ükski korraldaja ära)
14.05.2009 at 15:35
wagoneer
quote:
Vanaisa: tegelikult oleks vaja "uue vere" rajale toomiseks üllitada lõpuks junnudragsterite sari.

Minu 2centi.

Kusjuures oli siin paari mõttekaaslasega plaan tuua eestisse üks lastele mõeldud pill. Välimus ju igati kohane- nagu top fuel redel. Aga mootoriks murutraktori pada. Mida muusaeas saab samamoodi tuunida nagu igat muud marki mootorit. USA-s sõidavad nad 1/8 miili. Teevad korralikku burnouti ja on igati vaatami väärsed. (väljaarvatud vast Pärtlile)
See talv kahjuks tegi nii mõnegi tegelase kinnisvara sektoris väikse tuulutuse ja nii langeski osa tegelasi huviringist välja. Aga eks vaatab mis edaspidi saab ja äkki leiab kellegi huvilise veel punti, et kas või kahe autoga rahvale asja lähemalt näidata. Plaan pole igaljuhul maha maetud ja vaikselt susiseb endiselt. Fakt on see,et pisikeset peast saadud pisik süveneb üldiselt ajapikku üha suuremaks.

USA-s nad sõidavad tavaliselt sel ajal kui on suurte autode sõitudes vaheajad. Ja loomulikult ka päris oma võistlused neil. Vaevalt õnnestuks hetkel Eestis luua neile oma sari aga augutäitja rolli võiksid nad täita ka Eesti üritustel.

Wagoneer@pole masu-l lasknud oma tuju rikkuda veel :D

Dodge Charger Super Bee 71´
International Harvester Travelette C-120 61´Sõidab
Mitsubishi Colt Lancet 76`
14.05.2009 at 15:42
partel

quote:
mart154:Minu point on see, et selline käitumine EI TOO uut verd rajale.

Ma ei mõtle uue vere all mõnda hardcore tqhq lugejat vms rauafänni, vaid suvalist inimest pealtvaatajate hulgast, kellel on huvi sõitmise vastu ja tahaks kusagilt alustada.

http://www.bhra.ee/index.php/page,20

EMV etapid on küll rasvases kirjas, aga vast mitte ainsad kiirendusvõistlused ju? Algajate jaoks on ju olemas muud võistlused, kui EMV ei sobi.

Ja Vanaisa, arvestades viimaste aastate beebibuumi, siis J/Dr sari on suht kindel. :)

Minu arvates peaks EMV keskenduma ikkagi n.ö. "edasijõudnutele", kes tahavad ala taset tõsta, s.h. on nõus rohkem maksma võistluste kvaliteedi tõstmise heaks.

Näiteks nagu Markeli eelmise aasta rajaliimimise initsiatiiv näitas.

Minu arvates ei ole kohane, kui OL peab ootama väiksemate klasside järel ja saab teha sama arv sõite. Kui näiteks 11 sek autoga saab rahulikult noolsirgelt sõita, siis 8 sek puhul vaatad, kuidas oma rajal püsid, mis iga kord ei pruugi ka õnnestuda või läheb sõit muul põhjusel abordiks.

Samuti on OL's jt karmimates klassides sõiduvaheline hooldus ikka päris korralik/aeganõudev, suht stock tänavaautoga võid aga otse line-up'i keerata, jahutamatagi.

Mis kuludesse puutub, siis üks asi on auto ostmine, teine asi sellega võistlemine. Rehvid, õlid, kütus, küünlad, detailide üldine amort/kulumine jne jne. Kui hooaja kulud jagada tehtud sõitude arvuga, siis... :uhoh

Mis klassidesse puutub, siis IMHO on puudus just kiirest bracketist (lisaks olemasolevale 11-16 sek), kus igaüks saaks oma dialini valida ja täiega panna, mitte mingi throttle-stop klassiindeks.

14.05.2009 at 15:48
partel

quote:
Andrus BHRA: Aga nüüd selline küsimus minult - kes arvab, et Eesti Meistritiitel peabki olema odav ja kättesaadav igaühele, kes vähegi viitsib väikest sõrme liigutada ja mõnisada krooni välja käija?
Bingo!

Kui tahame, et kiirendust võetaks spordialana tõsiselt ja Eesti Meistritiitlit ka väärtustatakse, siis peab ka ise pisut pingutama.

14.05.2009 at 16:06
Andrus BHRA

Äkki keegi veel mäletab, aga meie võistlustel on paaril korral osalenud(esinenud) Junior Dragster, mille sangas oli tilluke Nico Hansalahti, kes nüüdseks vist juba mitmekordne Soome Meister.

Junior dragstereid ei pea ilmtingimata usast siia vedama. Vist oli 2 aastat tagasi, kui muutusid soomes ja rootsis juniordragsterite tehnilised tingimused, siis jäi vist mingi paarkümmend tükki neid järsku üle. Aga ega teda ka ise teha pole mingi probleem - raami teeb valmis päevaga (joonised ja kogemus on olemas), paar päeva läheb jooksude ja piduritega, paar päeva mootoriga, olemas on isegi Junior Funny Car´i kere vorm, kes ei taha lapsele dragsterit vaid soovib hoopis FC´d. See ei ole mingi probleem! Soomest-rootsist leida sõitev, korralik eksemplar pole ka probleem, hinnaks mingi max 1,5-2 K ojrosid. Mittesõitev ja mittekorralik maksaks äkki mingi mõnisada raha.
14.05.2009 at 16:13
wagoneer
Kindlasti saab ise ehitada. Lihtsalt kui sai kalkuleeritud hinda siis tuleb lihtsalt alguses odavam osta valmis liikur, kui hakata ise asja kokku jupi haaval panema. Et põnn saaks maitse suhu ja veenduks asja sobilikkuses pole vaja kohe super hüper liikurit. Eriti kui veel lihtsalt ala promo mõttes sellega võistluste vahel rajal liigelda.
Andrus kui sul mingeid soome/rootsi kontakte selles pisikeste redelite jne vallas on võiksid mulle e-kirja kasti lähetada kui tüli ei tee.
Uuriks asja hea meelega natuke lähemalt.

Dodge Charger Super Bee 71´
International Harvester Travelette C-120 61´Sõidab
Mitsubishi Colt Lancet 76`
14.05.2009 at 16:25
Andrus BHRA

Lajata ostukuulutus näiteks www.overdrive.fi lehele. Usun, et pakkumistest puudust ei tule.
14.05.2009 at 16:39
tqhq.ee foorum : Vaba teema : Split: Purjetamine vs Drag   1 2  
Log in:
Account recovery

muskelautod | kiirendusvõistlused | tehnika | üritused | autoesitlused | foorum | sõnastik | kalkulaatorid
tqhq'st | sisukaart | e-mail
© tqhq.ee 2000 - 2024. Loe meie materjalide linkimisest ja kopeerimisest.