Poster |
Message |
entusjast |
Autogaas: :) või :(
Väidetavalt pidid leedukad kvaliteetsemalt ning odavamalt gaasiseadmeid paigaldama. Neil see vähe popim teema. Gaznet-i pakkumine minu 6. silindrilisele euroliikurile on hetkel 18000. Mujalt pole hetkel vastust saaanud. Pakkumine oli IV põlvkonnale. Uurin veel asja, sest alternatiivkütused on hakanud seoses jätkuvalt tõusvale bensiinihinnale, järjest aktuaalsemaks muutuma. Aastane läbisõit jääb 35-40000 km vahele. |
23.05.2008 at 02:06 |
|
dodge |
Autogaasi tanklad ja hinnad Euroopas - http://www.gas-tankstellen.de/menu.php?language=en_US. |
30.05.2008 at 07:17 |
|
kuripiiritus |
tanklate jaoks on üks leht veel gibgas.de
30.05.2008 at 09:16 |
|
antennimees |
Kaevaks vana teema üles. Leidsin täna miskise kalkulaatori ja kasutades olemasolevaid kütuste hindu sain gaasiseadme tasuvusajaks MIINUS 286 kuud. Pole miskit öelda kui, et head vana aasta lõppu ja head uue aasta algust ökonoomitajatele.
Ah jaa, lasin millalgi ka oma igapäevaautole teha pakkumise huvi pärast ja sain pakkumise natuke alla 40000 eeku. Et selline suur mootor ja 2 gaasiseadet tuleb panna jne.
30.12.2008 at 20:43 |
|
taaniel |
märkuseks, et gaasi hind viimati tankides oli 8,90. |
30.12.2008 at 20:56 |
|
antennimees |
See juba parem hind mis ma netist leidsin aga ikkagi tuleb gaasiseadme tasuvusajaks 120 kuud ehk siis 10 aastat. Minu puhul täiesti mõttetu kulutus.
30.12.2008 at 21:04 |
|
DevilDeVille |
gaasiseade tasub end ära valmis CNG autu kujul, neid mikidemaalgi omajagu tehtud. koos autuga tood mikimaalt ka koduse laadimisjaama (ööga täidab ära) ja siis maksad arvestusega 500 eeki bensiini = 35 eeki gaasi koos kompressori ringiajamisele kuluva elektriga
kõik pole paraku autod
auto kit
30.12.2008 at 21:52 |
1 edit. Last edited 30.12.2008 at 21:53 by DevilDeVille
|
Madlobster |
quote: DevilDeVille: gaasiseade tasub end ära valmis CNG autu kujul, neid mikidemaalgi omajagu tehtud. koos autuga tood mikimaalt ka koduse laadimisjaama (ööga täidab ära) ja siis maksad arvestusega 500 eeki bensiini = 35 eeki gaasi koos kompressori ringiajamisele kuluva elektriga
kõik pole paraku autod
auto kit
Mis asja sa plärad? Mis ööga? kus kohast? kogud enda ja naise peeru kokku öösel vä?
Tegelt ammu olen juba vaadanud bena hindu ja oodanud et gaasi mehed selle teema üles tõstavad ja oma tasuvusi siin arvautama hakkavad
|
31.12.2008 at 09:11 |
|
kuripiiritus |
praegu pole mõtet tasuvust arvutada, bensiin ju poolmuidu käes Kui hind jälle "normaliseerub" siis ..
31.12.2008 at 09:17 |
|
DevilDeVille |
quote: Madlobster: quote: DevilDeVille: gaasiseade tasub end ära valmis CNG autu kujul, neid mikidemaalgi omajagu tehtud. koos autuga tood mikimaalt ka koduse laadimisjaama (ööga täidab ära) ja siis maksad arvestusega 500 eeki bensiini = 35 eeki gaasi koos kompressori ringiajamisele kuluva elektriga
kõik pole paraku autod
auto kit
Mis asja sa plärad? Mis ööga? kus kohast? kogud enda ja naise peeru kokku öösel vä?
Tegelt ammu olen juba vaadanud bena hindu ja oodanud et gaasi mehed selle teema üles tõstavad ja oma tasuvusi siin arvautama hakkavad
niih gaasihinnad mulle meelde jäänud mingid iidsed, sry, ise ei kasuta majapidamises gaasi. tänaste hindadega teeb 40 liitri bensiini ekvivalendi kokkupressitud maagaasi hinnaks 226 eek pluss kompressoriga kokkusurumise energiakulu (7 kW/h) jämedalt 5 eeku. bensiiniportsu hinnaks kujuneb ca 470 eeku. ja selle pigistab mingi 10-16 tunniga masinasse ära
31.12.2008 at 10:16 |
|
Sören |
quote: Madlobster:
...
...
selle asja nimi on maagaas, mis ka eestis mõndadesse majadesse toru kaudu sisse tuleb (eeldusel muidugi, et oled hoolega arveid maksnud). küll mitte nii odav, kui peeru kokku kogumine, aga palju mugavam on (ma arvan). mina näiteks kütan maja ja vahel praen omletti sellega. peerukonversioon võiks muidugi huvitav olla, äkki saavutaks märkimismäärse kokkuhoiu sellega.
31.12.2008 at 11:04 |
|
Sören |
quote: DevilDeVille:
niih gaasihinnad mulle meelde jäänud mingid iidsed, sry, ise ei kasuta majapidamises gaasi. tänaste hindadega teeb 40 liitri bensiini ekvivalendi kokkupressitud maagaasi hinnaks 226 eek pluss kompressoriga kokkusurumise energiakulu (7 kW/h) jämedalt 5 eeku. bensiiniportsu hinnaks kujuneb ca 470 eeku. ja selle pigistab mingi 10-16 tunniga masinasse ära
32 kuupmeetrit maagaasi on ekvivalentne 40 liitri bensiiniga seega (gaasikuupmeeter maksab ~7 krooni)? millise rõhu all see gaas seal autos siis on? selleks, et 10 liitri bensiini ekvivalenti kaasa vedada, on vaja kokku suruda 8 kuupmeetrit gaasi. surudes see 8 kuupmeetrit näiteks 40 liitrisesse paaki peab gaas olema 200 baarise rõhu all. numrid lähevad veidi jamaks või kuidas?
31.12.2008 at 11:17 |
|
hents99 |
Praeguse madala bensiini hinnaga ei kutsu jah gaasi tankima. Suvel oli gaasiga lausa lust sõita, just hinna poolest.
Praegu võibolla saab odavalt gaasiseadme soetada Ega bensuhinnad nii madalaks ei jää.
V8 vortecile maksis mõni aeg tagasi 90-liitrise paagiga viimase põlvkonna seade ca 16k
5.7-liitrise mootoriga tasub suhtkoht kiirelt selline kulutus ära, kui sõita bensu asemel gaasiga, juhul kui sõitmist on järjest rohkem kui 20 minutit ja läbisõit annab põhjust kütusehindadest rääkimiseks.
31.12.2008 at 12:33 |
|
DevilDeVille |
quote: Sören: quote: DevilDeVille:
32 kuupmeetrit maagaasi on ekvivalentne 40 liitri bensiiniga seega (gaasikuupmeeter maksab ~7 krooni)? millise rõhu all see gaas seal autos siis on? selleks, et 10 liitri bensiini ekvivalenti kaasa vedada, on vaja kokku suruda 8 kuupmeetrit gaasi. surudes see 8 kuupmeetrit näiteks 40 liitrisesse paaki peab gaas olema 200 baarise rõhu all. numrid lähevad veidi jamaks või kuidas?
3600 psi, vanematel 3200 psi
31.12.2008 at 12:44 |
1 edit. Last edited 31.12.2008 at 12:46 by DevilDeVille
|
maddog |
quote: hents99: Praeguse madala bensiini hinnaga ei kutsu jah gaasi tankima. Suvel oli gaasiga lausa lust sõita, just hinna poolest.
Praegu võibolla saab odavalt gaasiseadme soetada Ega bensuhinnad nii madalaks ei jää.
V8 vortecile maksis mõni aeg tagasi 90-liitrise paagiga viimase põlvkonna seade ca 16k
5.7-liitrise mootoriga tasub suhtkoht kiirelt selline kulutus ära, kui sõita bensu asemel gaasiga, juhul kui sõitmist on järjest rohkem kui 20 minutit ja läbisõit annab põhjust kütusehindadest rääkimiseks.
Täpsustan,et ei tekiks segadust: septembris sai paigaldatud 5,7 vortecile neljanda põlve seade koos 70l põhjaaluse paagiga(kuna 90l paaki siis Eestis ei olnud) ja hinnaks küsiti kogu kompoti eest 23k . Kulu on paar-kolm liitrit suurem kui penaga. Minekul mittemingit vahet kummaga sõita. Meeldivat aasta vahetust. |
31.12.2008 at 14:07 |
|
hents99 |
Minekuvahe on tunda nt treila(+ raske S klass) vedamisel, muidu tühjalt ei anna tunda jah.
Praegusel hetkel võib gaasiseadme hind olla veel madalam kui varem seoses bensuhinna kõva kukkumisega.
31.12.2008 at 15:46 |
|
antennimees |
Ja tore kuulda, et leidub veel gaasi pooldajaid aga arvestada tuleb ka sellega, et kui mõned tuhanded kilomeetrid läbitud ja siis hakkavad müstilised jamad ja keegi ei taha teie autot miskipärast remontida. Gaasimehed saadavad autoservisesse ja sealt saadetakse gaasimeeste juurde, nokk kinni saba lahti ja auto ikka jamab. Ma muideks ostan ka gaasi aga liitri hinnaks tuleb 100 eeku. Müüakse 250ml pudelites ja sealt läheb ta välgumihklisse kuhu ta ka ette on nähtud (hea küll mune praadida ja vett keema ajada kõlbab ka)
31.12.2008 at 16:21 |
|
Ago |
Milles need müstilised jamad siis konkreetselt avalduvad?
31.12.2008 at 18:39 |
|
antennimees |
Loe sellesama teema 2lk ja altpoolt 5 post. Kokkuvõttes minu Chevy Van peale gaasisedme paigaldust enam normaalselt ei sõitnud ja kellegi asi see polnud peale minu enda. Ok aeg oli umbes 8 aastat tagsi aga suhtumine ja veelkord suhtumine. Peale seda suhtun mina ka gaasiga sõitjatesse nagu ma suhtun. Milleks gaasi kasutada on kirjas 2 posti ülevalpool. See on minu isiklik arvamus ja ma arvan, et veel paljude ameerika autodega sõitjate oma. Kuidas ma diislisse suhtun on kirjas kusagil diisli teema all.
31.12.2008 at 19:38 |
|
Madlobster |
quote: antennimees: Loe sellesama teema 2lk ja altpoolt 5 post. Kokkuvõttes minu Chevy Van peale gaasisedme paigaldust enam normaalselt ei sõitnud ja kellegi asi see polnud peale minu enda. Ok aeg oli umbes 8 aastat tagsi aga suhtumine ja veelkord suhtumine. Peale seda suhtun mina ka gaasiga sõitjatesse nagu ma suhtun. Milleks gaasi kasutada on kirjas 2 posti ülevalpool. See on minu isiklik arvamus ja ma arvan, et veel paljude ameerika autodega sõitjate oma. Kuidas ma diislisse suhtun on kirjas kusagil diisli teema all.
Kas sul sellest 8 aasta tagusest juhtumist hing siiani haige ja nüüd, kus on võimalus gaasimehi hindade pärast parastada tunned et saad selle jama eest kätte maksta?
Ise ei ole ma kunagi gaasi poolt olnud ja suure tõenäosusega ei hakka pooldama ka kui just jah hinnad hakkavad ikka väga väga palju erinema. Aasta peale mingi mõnesaja nu vbl ka tuhat kaks, kes ikka väga kõvasti sõidab ei ole kokkuhoid. Eriti veel siis kui arvestada juurde gaasi miinused on see minuarust üks nuhtlus. |
31.12.2008 at 20:31 |
|
antennimees |
quote: Madlobster: quote: antennimees: Loe sellesama teema 2lk ja altpoolt 5 post. Kokkuvõttes minu Chevy Van peale gaasisedme paigaldust enam normaalselt ei sõitnud ja kellegi asi see polnud peale minu enda. Ok aeg oli umbes 8 aastat tagsi aga suhtumine ja veelkord suhtumine. Peale seda suhtun mina ka gaasiga sõitjatesse nagu ma suhtun. Milleks gaasi kasutada on kirjas 2 posti ülevalpool. See on minu isiklik arvamus ja ma arvan, et veel paljude ameerika autodega sõitjate oma. Kuidas ma diislisse suhtun on kirjas kusagil diisli teema all.
Kas sul sellest 8 aasta tagusest juhtumist hing siiani haige ja nüüd, kus on võimalus gaasimehi hindade pärast parastada tunned et saad selle jama eest kätte maksta?
Ise ei ole ma kunagi gaasi poolt olnud ja suure tõenäosusega ei hakka pooldama ka kui just jah hinnad hakkavad ikka väga väga palju erinema. Aasta peale mingi mõnesaja nu vbl ka tuhat kaks, kes ikka väga kõvasti sõidab ei ole kokkuhoid. Eriti veel siis kui arvestada juurde gaasi miinused on see minuarust üks nuhtlus.
Millest sa järeldad, et ma kellelegi kätte maksan. See on lihtsalt minu arvamus ja selliseks ta ka jääb. Ja gaasiautosid olen ma ka sunnitud remontima, ja olen nad ka korda saanud enamuses.
31.12.2008 at 21:11 |
|
hents99 |
No ega üks ei välista teist, kui paigaldada gaasiseade. Mingid seadeprobleemid pole üldine teema. Eks "kapremondi" käigus peeti keeratud mootor ole ka remontijate enda süü, mitte tehase kehv mootor vms.
Inimesi on igasuguseid, mõni taob omale rusikaga vastu rinda ja põhimõtteliselt kokku ei taha hoida, sõidan suure mootoriga ja äkki veel hakatakse näpuga tagant järgi näitama.
31.12.2008 at 21:13 |
|
dodge |
Aga tegelikult saab gaasiseadmega varustatud autoga sõita ka bensiiniga. Proovitud. Ei plahvatanud, ega hakanud ka hirmsaste kolisema. |
01.01.2009 at 10:57 |
1 edit. Last edited 01.01.2009 at 10:57 by dodge
|
Madman |
Ma sõitsin 300 M-ga oma 20 000 km gaasiga (4 põlve seade) ja uus omanik on vist veel rohkem nüüd sõitnud. Ei olnud minul ühtegi probleemi ja müügikuulutuse järgi ei ole ka praegu autol miskit viga küljes.
01.01.2009 at 11:22 |
|
dodge |
7,75 EEKi on gaasiliiter. |
02.03.2009 at 16:44 |
|