Poster |
Message |
martti17 |
Reservväelase med. komisjon
quote: Madman: Oleks pidanud teenimiseks õigema väeosa vaatama, mind pole keegi kuhugi kutsunud ja ilmselt ei kutsugi, tegu siis päästekompaniiga.
Aga sõitsin seal autoga millel oli XL BB, ehk siis vene tankimootor taga raami peal mis ajas ülisuurt tuletõrje veepumpa ringi.
To Pärtel: Kui Erkkil hakkab BBC väikseks jääma siis tean kus üks taoline mootor kasutult vedeleb, kahjuks ta maa all ja väljatoomiseks vent sahti kaudu peab ta üsna juppideks tegema. Radika vent. oli ca 1 m läbimõõduga.
kuidas see mootor sinna maaalla sai siis kas viidi ka juppidena mööda vent. sahti alla. |
18.05.2004 at 19:34 |
|
taavi563 |
quote: Mulle soovitati tungivalt Vahipataljoni. 7. juulil on minek. Lükati sõjaväepolitsei rühma, tuttavate kogemuste järgi pidi see üpris normaalne olema. Ei taha küll kellegi teise kogemusi maha teha, kuid kuuldavasti pidi Tagalapataljonis moraali ja kaadri autoriteediga probleeme olema.
Teenisin ise ka Vahipatis aastal 2003. Ja ka sõjaväepolitsei kompaniis.
Minu arvamus on selline, et see on ikka suhteliselt hea koht. Mõningate tuttavatega muljeid vahetades on selgunud, et nende teenistus on ikka märksa üksluisem olnud. Mõned pole näiteks linnalahingutki saanud. SP-kompaniis teenides saad kindlalt palju lasta, saad teenistusrelvaks lisaks muule ka püstoli Colt, mis teeb ilusa suure augu
Mingi osa teenistust möödub Kadriorus ja tseremooniatel, mida on ikka üksjagu.
Kui loale saad, on ka hea lähedal koju tulla(muidugi kui oled Tallinna mees).
+lisaks on seal üks tore mees, aga see jääb juba üllatuseks
Selline väike ülevaade siis. |
18.05.2004 at 20:10 |
|
allan76 |
Autojuhiks ajateenistuse jooksul eriti ei püüa saada. Pigem allohvitsertiks või reservohvitseriks.
Saigi Vahipataljon mitmetel põhjustel valitud. Elukohale kõige lähem väeosa (olen tõesti Tallinnast). Kuna ma olen ka kaitseliitlane, taheti mind alguses Tapa väljaõppekeskusesse saata, kuna seal pidid olema paremad võimalused karjääriks. Tseremooniaid ka ei karda - 3 aastat juba 24. veebruaril Vabaduse väljakul paraadil käidud. Teab keegi, kui palju seda presidendilossi ees seismist taluda tuleb? (see vist ei ole eriti mugav tegevus)
taavi563: Kas eelmisel aastal oli ka juba SP-l teenistus 11 kuud? Mind huvitab, et kas NAK-i pürgijaid on üldiselt rohkem, kui tegelikult allohvitsere välja õpetatakse? Mille järgi lõplik valik tehakse? Kui ise soovi avaldada, siis üldiselt saab ka? Kas ei või olla nii, et kuna kogu SP rühmal on teenistus nagunii 11 kuud, siis on NAK-i soovijaid palju rohkem?
Küsimus kõigile: Kas keegi ei tea mõnda konkreetset kohta, kus ostetaks juukseid (näiteks parukate tegemiseks). Mul nad hetkel umbes poole seljani niisama neid ära vista oleks ka kahju. |
18.05.2004 at 21:39 |
|
taavi563 |
quote: Teab keegi, kui palju seda presidendilossi ees seismist taluda tuleb? (see vist ei ole eriti mugav tegevus)
taavi563: Kas eelmisel aastal oli ka juba SP-l teenistus 11 kuud? Mind huvitab, et kas NAK-i pürgijaid on üldiselt rohkem, kui tegelikult allohvitsere välja õpetatakse? Mille järgi lõplik valik tehakse? Kui ise soovi avaldada, siis üldiselt saab ka? Kas ei või olla nii, et kuna kogu SP rühmal on teenistus nagunii 11 kuud, siis on NAK-i soovijaid palju rohkem?
No meie ajal oli nii, et tagalakompaniil oli siiski põhiline toimkonnakoormus. Mina näiteks viibisin Kadriorus kogu teenistusest, noh, ma arvan umbes 25 ööpäeva.
Seal see siis nii, kes veel ei tea, nagu vahtkonnas ikka, 2h postil, 2h magad, 2h vaba vahetus(passid TV-d ja imed koni). Niimoodi siis 24h jutti. Saad kõik kolme väeliigi paraadvormid ära proovida korduvalt. Ja õpid pükse triikima, kui veel ei oska
Ajateenistuse pikkuseks oli meil veel 8 kuud. NAK-ga on nii, et meie rühmast oli ainult paar tahtjat, tagalakomapniist rohkem. Üldiselt minuteada said ikka kõik normaalsed mehed NAKi, kes soovisid. Ise ei soovinud ja praegu kahetsen, samas kui läinuks, kaotanuksin veel yhe kooliaasta. See oligi minu puhul vast peamine pidurdav tegur.
EDIT: pagan, näpud hakkasid SARi järgi sügelema selle jutu peale jälle. |
18.05.2004 at 22:56 |
|
allan76 |
quote: taavi563:NAK-ga on nii, et meie rühmast oli ainult paar tahtjat, tagalakomapniist rohkem. Üldiselt minuteada said ikka kõik normaalsed mehed NAKi, kes soovisid. Ise ei soovinud ja praegu kahetsen, samas kui läinuks, kaotanuksin veel yhe kooliaasta. See oligi minu puhul vast peamine pidurdav tegur.
Ma lasin just sellepärast ennast võimalikult vara sinna saata. Hetkel lõpetan gümnaasiumit ja enamus minusuguseid peaksid sügisel minema teenima. Ma spetsiaalselt korraldasin ennast 3 kuud varasemaks.
Kuidas väeosast väljasaamisega on, kui on vaja näiteks mingite kooli sisseastumispaberitega tegeleda või näiteks mõnda riigieksamit järgi teha? |
19.05.2004 at 00:27 |
|
taavi563 |
quote: Ma lasin just sellepärast ennast võimalikult vara sinna saata. Hetkel lõpetan gümnaasiumit ja enamus minusuguseid peaksid sügisel minema teenima. Ma spetsiaalselt korraldasin ennast 3 kuud varasemaks.
Kuidas väeosast väljasaamisega on, kui on vaja näiteks mingite kooli sisseastumispaberitega tegeleda või näiteks mõnda riigieksamit järgi teha?
Sellega ei ole mingit probleemi. Näiteks mõned mehed sõitsid meil poole metsalaagri pealt loale riigieksamit tegema.
Ja kui on vaja loale saada, et sisseastumisega sehkendada vms., siis saab suhteliselt lihtsalt. |
19.05.2004 at 06:24 |
|
svenson |
SP peaks olema kõik 11 kuud... samamoodi ka kõik autojuhid on 11 kuupeal enamus asutustest.... |
19.05.2004 at 07:00 |
|
allan76 |
quote: svenson: SP peaks olema kõik 11 kuud... samamoodi ka kõik autojuhid on 11 kuupeal enamus asutustest....
Ongi kõik 11 kuud jah. Ma just seda mõtlengi, et kui enne inimesed võib-olla ei tahtnud NAK-i, sest siis peaks 3 kuud kauem teenima, siis nüüd on äkki tahtjaid palju rohkem, sest teenistus sellest ju ei pikene. |
19.05.2004 at 11:24 |
|
Madman |
kuidas see mootor sinna maaalla sai siis kas viidi ka juppidena mööda vent. sahti alla.
Ei oska öelda aga arvan et ehk ehituse käigus aga see koht on siiani TOP SECRET.
19.05.2004 at 11:44 |
|
riisiveski |
Ma teenin just aega Tagalapataljonis hetkel. Kui aus olla, siis vähegi normaalsetel inimestel küll ei soovitaks tulla. Loale saamisega on lood kitsid, ülemustel on täielik peata olek (kõik asjad venivad ja enamus ei tea üldse, mis toimub).
Sunniviisiliselt lükatakse 11 kuu peale, kuigi mina arvestasin 8 kuuga. Jaanuaris läksin, siiamaani toimub noorteaeg ja SBK. Autojuhiks saada on lootusetu, neid kohti lihtsalt ei ole enam. Ainuke tegevus, mis tulemas on teenistuse lõpuni, on toimkond - käskjalg, päevnik, söökla jms
24.05.2004 at 11:03 |
|
wagoneer |
Njah, ma pole sõjaväes käinud ega ka suure tõenäosusega satu sinna. Kunagi kui minek pidi olema tundus see sõjavägi kuidagi eriti mõtetu aja raiskamisena(12kuud) ja nii sealt siis kõrvale viilisingi. Ei oska nüüd öelda kas jäin milleski ilma või ei.
Kaitseliidus suht aktiivne toetajaliige olen ja osalen mõnikord ka metsa õppustel. Inimesed kõrvalt kes käinud Eesti armees pole seda küll eriti kiitnud. Aga jah eks teenistus kohad ja ajad ja maitsed ole erinevad. |
24.05.2004 at 11:49 |
|
allan76 |
Riigikaitseosakond otsustas mind nüüd ikkagi Tapale saata. Vahipataljon lihtsalt ei võta kedagi sel ajal, kui ma pidin minema. Väga huvitav viimasel minutil otsustamine käib. SP asemel lähen nüüd pioneeriks. Teine variant oleks Tagala olnud, aga sellest ütlesin ära. Kas kellelgi on äkki Tapa Väljaõppekeskusega kogemusi? Tean, et seal on 2001 aastal ehitatud kasarmud, seega elamistingimused väga tasemel. Söök pidi ka hea olema, aga see on vist igal pool nii. |
24.05.2004 at 13:22 |
|
svenson |
igav... raudselt oled paarkuud ka viljandis autojuhi kursustel kui C kati pole...
tank isiklikult: http://www.pilt.ee/photo/85364/1441643/
hääl on nagu 12 väiksemat diiselmootorit käiks korraga. võimas. mootoril on kaks käivitus võimalust el starter, mis suht pointless seal ja suruõhuga, millest ka me ta käima panime. |
24.05.2004 at 13:36 |
Last edited 24.05.2004 at 13:36 by svenson
|
rasmus |
Pommiauk. Masendav oli see Tapa keskus kui mina seal käisin. Olmetingimused on jah head, ja söök on igal pool talutav (st enamus võtab kaalus juurde), kuid kohalikud kurtsid igavuse ja mõtetuse üle.
Mina olin esimene õpe kes Viljandisse läks. Ja meil seal küll igav ei hakanud. Gaz'idega talvel mööda põldu krossi sõita on ju täitsa vahva
Ja riisiveski, ega meil oli seal ka sarnaseid probleeme. Kui seda autojuhi kohta ikka väga tahta, siis saab selle ka. Ja siis pole sul luba vajagi. Meilegi üritati seda 11 kuu lugu rääkida, aga me tõstsime seal kiiresti kisa ja läbi peagi selgus "ülevaltpoolt pilvi", et nii ikka teha ei saa
Aga nüüd pidi ju kõigil 11 kuuliseks venima, nii et pole parata. |
24.05.2004 at 14:09 |
|
allan76 |
Millal käisid seal? Kas Tapal on linnaloa saamisega probleeme? Mul üks tuttav seal praegu ja käib iga nädal kodus. Mul soovitati peale SBK-d isegi auto kaasa võtta. Pioneeripataljoni minek täpsemalt - peaks vist saama lõhkeainega päris kõvasti paugutada.
Kas mitte Tapa lennuväli ei asu kohe selle uue linnaku kõrval? Käisime Kaitseliidu kaudu talvel selle kohaga tutvumas ning mingi maastikusõidukiga meid ühele lennuväljale igatahes veeti. |
24.05.2004 at 15:58 |
|
417RR |
quote: allan76: Kas mitte Tapa lennuväli ei asu kohe selle uue linnaku kõrval? .
sõna otseses mõttes kiviga visata |
24.05.2004 at 19:31 |
|
valts |
Sain minagi kordusoppuste kutse nadal tagasi ja helistasin neile et ei saa kahjuks tulla kuna viibin juba 2 kuud Usa mandril.Koigepealt sain tadikese kaest peataie riielda et kui kavatsen eestist yle 3 kuu ara olla olen kohustatud riigikaitse osakonda teatama. Utlesin et kahjuks ei teadnud ja ei saa ikkagi tulla. Tadi lubas ara markida et pole riigis.
Ohtul helistab mulle siis isa ja kysib et mis jama on, et riigikaitse osakond helistas koju ja uuris minu kohta et kas ikka olen riigist valjas. Telefoni yhendus oli nii hea et tadi arvas et helistan eestist ja ajan niisama pada |
25.05.2004 at 03:07 |
|
Sten19 |
Kas keegi oskab öelda kus need komisjonid on kutsealustele, nendele kes esimest korda lähevad.
Kas seal peab püksid ka maha laskma tõesti? |
22.06.2005 at 11:11 |
|
Jarmo |
quote: Sten19: Kas keegi oskab öelda kus need komisjonid on kutsealustele, nendele kes esimest korda lähevad.
Kas seal peab püksid ka maha laskma tõesti?
Asukoht peaks ju olema kutsel märgitud.
22.06.2005 at 11:43 |
|
taavi563 |
quote: Kas seal peab püksid ka maha laskma tõesti?
Ära muretse, Vellot ei hakka keegi nüüd näppima sul seal |
22.06.2005 at 11:51 |
|
Quattro |
quote: taavi563: quote: Kas seal peab püksid ka maha laskma tõesti?
Ära muretse, Vellot ei hakka keegi nüüd näppima sul seal
Võivad peaaegu näppida küll-songa katsuvad nimelt.
22.06.2005 at 11:59 |
|
taavi563 |
quote: Võivad peaaegu näppida küll-songa katsuvad nimelt.
Ahah, selge, minu song jäi siis uurimata lihtsalt. |
22.06.2005 at 12:18 |
|
vr_ |
quote: riisiveski: Ma teenin just aega Tagalapataljonis hetkel. Kui aus olla, siis vähegi normaalsetel inimestel küll ei soovitaks tulla. Loale saamisega on lood kitsid, ülemustel on täielik peata olek (kõik asjad venivad ja enamus ei tea üldse, mis toimub).
Noh.. krt siis on vist see mingi teine tagala pat kus mul tuttav käis.. või sõltub mehest ka miskit
ausõna mehed ma nägin teda tihedamalt väljas kui sees
igaks juhuks nime ei ütle aga kui sa seal praegu teenid siis vast ikka tead
meeldejäävaim lause tema suust.. ühel sünnipäevajärgne omikune tiksumine.. mehel vaja tagasi minna.. vägiossa.. pudelike vist oli pohmaka vasta sisse kallatud.. vaatas nelipakki üheltpoolt ja teiseltpoolt kaalus ühtpidi ja teistpidi.. lõpuks teatas kõva häälega otsuse: "Ah kui juba kartsa siis ikka asja-eest" ja nööpis järgmise lahti
no ja siis igast peoga muud pulli mis seal sai.. kord olla jah lõdva, karjäärimeestele ehk mitte parim koht, aga mingit M**imängimist ei tuvastanud kordagi kaebuseks olevat.
22.06.2005 at 12:37 |
|