Poster |
Message |
meintz |
topelt karistamisest
ok, tundub et sa ei saa asja rebule pihta, aga see selleks. hea küll, topelt karistamisest siis: oletame et sa oled taksojuht, mingis x takso firmas (mitte iks takso), keerad ütleme kännis peaga sajaviiekümne pealt koos kliendiga ennast ümber sõpruse puiestee laternaposti. ment väntab sulle mingi trafi. kui nüüd see x taksofirma otsustab sind selle kägarasse keeramise pärast preemiast ilma jätta või sootuks lahti lasta, kas see on siis ka topelt karistamine miilitsaonu ju tegi juba ata-ata ja emme ka kodus riidles. wee-wee, kiusatakse, tehakse liiga, tulge appi.
Tegelikult on see juhtimisõiguse peatamine potensiaalselt liiklusele ohtliku ajukääbiku eemaldamine tänavaliiklusest. Nii see peakski olema sest ilmselgelt on tegemist indiviidiga kes ei taha või ei suuda oma vigadest õppust võtta. Ja see et seda veel KORRALIKULT seadustatud pole on seadusetegijate bläkk ja tuleks kiiremas korras jonksu ajada. |
26.05.2004 at 07:23 |
|
erik |
topelt karistamisest
meintz, küsimus rohkem selles, et karistus (riiklik sund, mitte emme ata-ata) peab olema seaduses selgelt karistusena kirjas ja seadusest peab tulema isikule õigus kedagi karistada. Praegu ARK-i direktor ei ole kohtuväline menetleja, et ta väärteokaristust saaks kohaldada.
Nucleari ja teiste "vaidlejate" jutus on imo point täiesti olemas - meie enda tegevus selliste kahtlase väärtusega otsuste vaidlustamisel viib meid paremasse Eestisse, kus iga mats omal algatusel, seaduse volituseta, meid karistada ei saa. Tendents paraku on sinna, et riik tahab asju võimalikult lihtsaks enda jaoks teha ja siis deklareerib, et "see ei ole karistus ja teine ei ole karistus", kuigi oma loomult nad on karistused. Ja kui selliseid karistusi saab kohaldada mingi suvaline tont, kelle karistamise õigus ei tule seadusest - no äkki varsti on asi sealmaal, et keskkonnainspektsioon või linna säästva arengu ja planeerimise osakonna juhataja võib kroonilisele valesti parkijale kohaldada vabadusekaotust? Kui me selliseid asju ise rohkem viitsiks vaielda, kus ilmselgelt on tegemist riigi ametnike omavoliga, siis sunnib see riiki oma tegevust sunnivahendite ja igasuguste piirangute ja tõkendite rakendamisel olema ettevaatlik ja nende vajalikkust tõsiselt kaaluma ja selliseid asju mitte uisa-päisa otsustama.
A muidu olen ma su mõttekäiguga nõus, et kui rikkusid, siis ole mees ja kanna ka karistust. Aga kui seda sama taksojuhti, mille näite sa tõid, karistaks näiteks politseiametnik kohapeal vabadusekaotlusliku karistusega, mille võimalust seaduses ette nähtud ei ole - no siis ka ei ole ju asjad korras tegelikult? Korraliku ja seaduspärase menetlusega on ühtlasi tagatud ka see, et keegi nö "juhuslikult" või mingi ametniku kiusu tõttu repressioonide ohvriks ei lange. Juhtusid näiteks sündmuskohalt mööda sõitma ja kohapealne liikluspolitseinik (kes on juhtumisi su naaber ja vihkab sind, kuna sa näiteks hõivad maja ees tema aknaaluse parkimiskoha ja kuulad seal valju muusikat) ütles, et sina pimestasid juhti, mis tekitas avarii ja viib su 10 päevaks soolaputkasse - ja sa seda vaidlustada ei saa, sest see on "haldustõkend, mitte karistus". |
26.05.2004 at 08:00 |
|
pluss |
topelt karistamisest
Natuke OT, aga kui kaua üldse need karistused kehtivad? St kui vanu karistusi arvestatakse uue karistuse määramisel? Kusagilt olen kuulnud midagi üheaastasest tähtajast, mujalt jälle kaheaastasest. Kumb siis õige on? |
26.05.2004 at 12:44 |
|
devilc
Moderator |
topelt karistamisest
Aasta. |
26.05.2004 at 12:54 |
|
pluss |
topelt karistamisest
Ja kui peale seda aastat peaks uuesti trahvi saama ja küsitakse, et kas teil eelnevaid karistusi on, siis ütlen, et on küll, aga rohkem kui aasta tagasi? Või pole seda vaja öelda? Või...?
Pardon, mul politseiga vähe kokkupuuteid olnud, loodetavasti pole ka edaspidi..
pluss, palub tarkade onude nõuannet |
26.05.2004 at 12:59 |
|
erik |
topelt karistamisest
quote: pluss: Ja kui peale seda aastat peaks uuesti trahvi saama ja küsitakse, et kas teil eelnevaid karistusi on, siis ütlen, et on küll, aga rohkem kui aasta tagasi? Või pole seda vaja öelda? Või...?
Pardon, mul politseiga vähe kokkupuuteid olnud, loodetavasti pole ka edaspidi..
pluss, palub tarkade onude nõuannet
Nad tavaliselt küsivad, kas kehtivaid karistusi on. Kui peaks küsima, kas varasemaid on, siis võib sirge seljaga vastata, et kehtivaid ei ole.
|
26.05.2004 at 13:15 |
|
zeke |
topelt karistamisest
quote: pluss: Natuke OT, aga kui kaua üldse need karistused kehtivad? St kui vanu karistusi arvestatakse uue karistuse määramisel? Kusagilt olen kuulnud midagi üheaastasest tähtajast, mujalt jälle kaheaastasest. Kumb siis õige on?
Aasta hakkab jooksma trahvi ära maksmise kuupäevast.
26.05.2004 at 14:05 |
|
Nuclear |
topelt karistamisest
quote: zeke: quote: pluss: Natuke OT, aga kui kaua üldse need karistused kehtivad? St kui vanu karistusi arvestatakse uue karistuse määramisel? Kusagilt olen kuulnud midagi üheaastasest tähtajast, mujalt jälle kaheaastasest. Kumb siis õige on?
Aasta hakkab jooksma trahvi ära maksmise kuupäevast.
Kust selline info ? Omal nagu teisiti olnud .... st määramise kuupäevast siis ikkagi ...
|
26.05.2004 at 14:20 |
|
meintz |
topelt karistamisest
kuskilt jäi kõrva selline asi. Oletame et jaanuaris said trahvi, maksid ära 1. veeb. siis see rikkumine kehtib kuni 1. veeb järgmisel aastal. Kui nüüd märtsis said järgmise trahvi peale (st 1 kehtiv on all) ja maksid selle ära ütleme 01.04, siis jäävad mõlemad hetkel kehtivad üles kuni selle 01.04 järgmisel aastal. Vastavalt siis kui augustis kolmandat korda kraesse väänati siis kehtivad kõik 3 kuni aasta on möödas viimase trahvi maksmisest. Segane lugu. Võibolla nägin seda unes? Aga minu arust pajatas villu vane sellest mingis liiklusteemalises telesaates.
disclaimer: eelnev tekst võis olla minu vale tõlgendus millestki mida võibolla kunagi pole räägitud (ma jään tavaliselt teleka ees magama) nii et paluks seda mitte puhta kulla või püha tõena võtta ja ootaks parandusi targematelt. |
26.05.2004 at 14:37 |
|
Nuclear |
topelt karistamisest
tean paari konkreetset vennikest kellel trahvid maksmata ca 10 a, viimane trahv suts üle aasta tagasi ja kontrollimise käigus selgus et POLE kehtivaid karistusi ... kuidas seda nüüd mõista, ainult küsiti talt, et miks maksmata, rääkis haigest vanaemast, kelle peale kogu raha kulub ja sellega asi piirduski, tavakontroll oli siis ... |
26.05.2004 at 14:42 |
|
5.0 |
topelt karistamisest
quote: meintz: kuskilt jäi kõrva selline asi. Oletame et jaanuaris said trahvi, maksid ära 1. veeb. siis see rikkumine kehtib kuni 1. veeb järgmisel aastal. Kui nüüd märtsis said järgmise trahvi peale (st 1 kehtiv on all) ja maksid selle ära ütleme 01.04, siis jäävad mõlemad hetkel kehtivad üles kuni selle 01.04 järgmisel aastal. Vastavalt siis kui augustis kolmandat korda kraesse väänati siis kehtivad kõik 3 kuni aasta on möödas viimase trahvi maksmisest. Segane lugu. Võibolla nägin seda unes? Aga minu arust pajatas villu vane sellest mingis liiklusteemalises telesaates.
disclaimer: eelnev tekst võis olla minu vale tõlgendus millestki mida võibolla kunagi pole räägitud (ma jään tavaliselt teleka ees magama) nii et paluks seda mitte puhta kulla või püha tõena võtta ja ootaks parandusi targematelt.
kahjuks on Sul vist õigus (banaanivabariigi värk- ütleme küll, et üks aasta, aga tegelikult valetame. Valetamine ilmselt osadel veres)
|
26.05.2004 at 14:51 |
|
devilc
Moderator |
topelt karistamisest
quote: 5.0:kahjuks on Sul vist õigus.
On see kindel? |
26.05.2004 at 15:00 |
|
erik |
topelt karistamisest
quote: devilc: quote: 5.0:kahjuks on Sul vist õigus.
On see kindel?
"§25. Karistusregistrisse kantud isiku karistusandmete kustutamise tähtajad
(1) Karistusandmed kustutatakse registrist ja kantakse üle arhiivi, kui:
1) väärteo eest mõistetud või määratud rahatrahvi või aresti täitmisest on möödunud üks aasta;"
Minu rõhutus. Üllatusin ka ise.
edit: link kah |
26.05.2004 at 15:12 |
Last edited 26.05.2004 at 15:14 by erik
|
meintz |
topelt karistamisest
aga oskad Sa öelda, kas iga üksiku trahvi kohta eraldi või kehtivad kõik rikkumised niikaua kui aasta aega oled suutnud puhas poiss olla? loogika ütleb et peaks ikka iga trahvi kohta eraldi see aasta kehtima aga millegipärast kummitab ikka peas see et rikkumine jääb kehtima kuni viimase trahvi maksmisest aasta möödas... |
26.05.2004 at 15:36 |
|
Nuclear |
topelt karistamisest
ja VOILAA
kui lihtne oli helistada politseisse ja küsida, kehtiv karistus hakkab kehtima 45 päeva pärast, pärast protokolli koostamise kuupäevast
ja kui eelmine aasta veebruar hakkas kehtima esimene, siis see aasta veebruar see ka lõppes, kui eelmine aasta mais said teise, siis see ka see aasta mais läbi saab, nii lihtne see ongi .... ok + 45 päeva siiski koostamise päevast |
26.05.2004 at 15:51 |
|
devilc
Moderator |
topelt karistamisest
Tundub jälle politseipoolse suvalise tõlgendusena (vt Eriku postitust), aga hea, et järele küsisid. |
26.05.2004 at 16:12 |
|
erik |
topelt karistamisest
Panen natuke pädevama viite, eelmine oli natuke kaheti mõistetav, aga see enam ei ole:
"§26. Karistusandmete kustutamise tähtaja kulgemine
(1) Karistusregistrisse kantud isiku karistusandmete kustutamise tähtaeg algab:
1) põhi- ja lisakaristuse ärakandmisest;
2) [kehtetu - RT I 2003, 26, 156 - jõust. 21. 03. 2003];
3) armuandmisotsuse jõustumisest."
Pärit samast, kust eelmine, linki ei viitsi teist korda panna. Nuclear, võib-olla on see tingitud mu ametialasest kretinismist, aga igasugused telefonivestlused paraku ei maksa. Kuni ma ei näe viidet, mis algaks www.riigiteataja.ee/.../..., siis ma lähtun eeldusest, et viidatud jutt politseiametnikuga on BS, vähemalt osas, mis kehtivat õigust puudutab.
edit: meintz - ma ei oska tegelikult öelda. Kaine mõistus ütleb, et iga karistust vaadeldakse eraldi.
edit2: siiski (viide samast)
(5) Kui isik paneb enne karistusandmete kustutamise tähtaja möödumist toime uue väärteo või kuriteo, siis tähtaeg katkeb. Sel juhul arvestatakse tähtaega viimase väärteo või kuriteo eest mõistetud põhi- ja lisakaristuse ärakandmisest kõigi väärtegude või kuritegude eest. |
26.05.2004 at 16:33 |
Last edited 26.05.2004 at 16:38 by erik
|
zeke |
topelt karistamisest
Villu Vane rääkis sellest tükk aega tagasi mingis poolitsa saates.
26.05.2004 at 17:13 |
|
meintz |
topelt karistamisest
näed siis - seekord mälu ei petnudki kahjuks... |
27.05.2004 at 07:06 |
|
417RR |
topelt karistamisest
Kas keegi teab :
Kas ajutist luba tohib kirjutada välja lühemaks ajaks kui 30 päeva |
29.05.2005 at 18:10 |
|
tfr |
topelt karistamisest
Tohtimise kohta ei tea, praktikas kirjutati mulle ka viimane kord umbes 3 nädalaks kommentaariga, et "selleks ajaks jõuab kindlasti kiri juhtimisõiguse peatamise kohta koju". |
29.05.2005 at 18:15 |
|
erik |
topelt karistamisest
kui otsust jõustunud ei ole ajutiste kehtivuse lõppemise hetkeks, siis nad kohalikus miilitsajaoskonnas kirjutavad uue ajutise välja.
Mul oli see mure kunagi ja telefoni teel öeldi, et tulgu kohale, saan uue. A ma ei viitsinud ja ei tea, kas praktikas ka toimib.
edit: typod
edit2: ja tohib küll lühemaks kirjutada kui 30 päeva. kiirmenetluse otsus jõustub minu mälu järgi 15 päeva pärast, seega pole ka mõtet pikemaks kirjutada. Kui vaidlustad, mine küsi uus ajutine nagu ma kirjutasin. |
29.05.2005 at 18:17 |
Last edited 29.05.2005 at 18:20 by erik
|
417RR |
topelt karistamisest
loll küsimus aga palju on kuuks ajaks load ära.
28, 29, 30 või 31 päeva |
06.06.2005 at 19:19 |
|
erik |
topelt karistamisest
quote: 417RR: loll küsimus aga palju on kuuks ajaks load ära.
28, 29, 30 või 31 päeva
peaks olenema kuust
mälu järgi - kui 15 veebruar on esimene päev, siis 16 märts peaks tagasi saama. kontrollin kohe.
edit: esimese hooga ei leidnud ja väga ei viitsi otsida ka |
06.06.2005 at 19:34 |
Last edited 06.06.2005 at 19:46 by erik
|
Taurus_93 |
topelt karistamisest
nii... just praegu söbral just selline teema üleval.
tuli kiri koju, et too load ARK-i hoiule. tema sai trahvi eelmine kuu ja enne seda 16 kuud tagasi. Helistasime ARK-i uurisime, et mis värk Sealt ilusti öeldi et see trahvi kehtivuse 1 aasta hakkab jooksma nende jaoks sellest päevast, mil trahv täielikult makstud. ja makstud sai see 11 kuud tagasi. seega ühele küsimusele vastus olemas.
teine küsimus: mitu pöeva kuu on 28,30,31
ongi nii, et söltub kuust, st. 16 peatati juhtimisöigus ja 17 järgmine kuu saab lubadele järgi minna.
Nädal aega vana juhtum.
Ex: Chrysler 300M 00´
Yamaha YZF-R6 |
06.06.2005 at 20:18 |
Last edited 06.06.2005 at 20:18 by Taurus_93
|
|