Poster |
Message |
vvt |
kassid autode kallal
Saksamaal oli vanasti müügil selline elektriline infrahelisid genereeriv asi nimega Katzenschreck (kassihirm). See aga keelati EL loomakaitsjate poolt ära. Tööpõhimõtteks oli inimkõrvale kuulmatute mõnehertsiste infrahelide tekitamine, mis loomadel tekitab kabuhirmu - kuna looduses eelnevad need maavärinale. Sellist karpi kunagi ise näinud - aga töötamist ise kontrollida ei saa
Rakendus see tööle alarmi sisselülitamisel ja alarmi mahavõtmisel lülitus välja. Kui aga sellega auto nt lehmalauda kõrvale paned, siis on oodata pahandusi, kui instinktidest aetud 200 lehma laudast välja murda üritavad.
27.10.2004 at 15:27 |
|
valts |
kassid autode kallal
Jatsin mainimata et naabril nimelt 11 kassi aga vist leidsin poest miski toote. Lahen ostan ara ja testin. Myyvad kojoodi uriini pulbrit mis pidi kassides tekitama ohu tunde ja seda puistates oma ajjas ei pidavat kassid sinna tulema. Proovin ara ja annan teada kas ka mojus |
27.10.2004 at 17:14 |
|
meikavana |
kassid autode kallal
orikas3 meetod parem
ise ka harrastan
laenasin naabri käest õhupüssi, et ta kasse oma fiati pealt minema ajada |
27.10.2004 at 18:43 |
|
vr_ |
kassid autode kallal
quote: meikavana: orikas3 meetod parem
ise ka harrastan
laenasin naabri käest õhupüssi, et ta kasse oma fiati pealt minema ajada
maitia.. ma küll ennast nii kindla käega ei tunne et auto poole õhupüssi laskma hakkan kui kass seal peal kooserdamas on parajasti..
27.10.2004 at 19:18 |
|
orikas3 |
kassid autode kallal
Eelpool oli vist juba juttu elektroonilistest seadetest mis saadavad madala või kõrgsagedusega helisi lollikindel aga peab arvestama oma koduloomadega juhul kui neid on.
edit: kogemused olemas toimib nii looma kui ka nahkhiire puhul
|
27.10.2004 at 19:27 |
Last edited 27.10.2004 at 19:29 by orikas3
|
diesel |
kassid autode kallal
õhupüss ei tee õigele autole midagi, aga kassile on küll õige valus. muide, küllalt palju on inimesi, kes sugugi ei salli kui mistahes elukate kallal vägivallatsetakse. näiteks mina ise ka seuke tüüp. seega soovitaks selliste meetoditega ettevaatlik olla. mõni juhuslikult pealt nägev tegelane võib pahaks panna. |
27.10.2004 at 20:58 |
|
Jutulind |
kassid autode kallal
Tjah - õhupüssil ja õhupüssil on ka vahe. Korraliku õhupüssi kuuli algkiirus võib olla >300 m/s. Kassist lased sellisega veel 50 m pealt lihtsalt läbi. Aga jah - meil naabrimees oma aiast väljatikkuva njuufa pani küll hiina õhupüssi ja kustukummitükkidega paika. Kui peni ikka aru saama hakkas et aia alla auku kaevates võib haiget saada siis pikapeale ta seda lihtsalt enam ei teinud.
'06 Fiat Panda 4x4 |
27.10.2004 at 21:25 |
|
diesel |
kassid autode kallal
koertele on olemas see elektrisutsakaga kaelarihm. ümber koerale lubatud territooriumi topitakse traat mätta alla ja miski impulss seal ilmselt siis sees jookseb ja kui kutsu tolle maa-aluse traadi ligi läeb siis rihm annab särtsu veidi.
tea, kas kassidele ka seukest tehakse ja vaevalt, et naaber oma üheteistkümmne kõutsi jaoks neid osta raatsib, seega see pole ilmselt antud juhul kahjuks väljapääs. |
27.10.2004 at 21:29 |
|
Astro SS |
kassid autode kallal
quote: diesel: koertele on olemas see elektrisutsakaga kaelarihm. ümber koerale lubatud territooriumi topitakse traat mätta alla ja miski impulss seal ilmselt siis sees jookseb ja kui kutsu tolle maa-aluse traadi ligi läeb siis rihm annab särtsu veidi.
tea, kas kassidele ka seukest tehakse ja vaevalt, et naaber oma üheteistkümmne kõutsi jaoks neid osta raatsib, seega see pole ilmselt antud juhul kahjuks väljapääs.
Oskad vihjeid anda ,kus kohast sellist komplekti küsida.
Mul on üks jobu koer,kes esmesel võimalusel läheb oma hoovist välja ja kohe tänavale jalutama.
27.10.2004 at 23:01 |
|
Madlobster |
kassid autode kallal
Räägin oma kogemusest Kasuta elektri karjust mõnest korrast piisab ja loomakesed teavad täpselt kuhu võib ja kuhu mitte.
Oli ka koer kes lihtsalt lõhkus aeda seni kuni välja sai Üks päev sai aia parandamisest siiber sest ta võis öö läbi vaeva näha ja lõpuks sai katki ja jooksu. panin karjuse ja jäin vaatama. koer läks hakkas oma tavapärase lõhkumisega pihta .siis käis latakas ja kutsuke kiunatas ja kadus sellest kohast käib ikka suure kaarega mööda üks päeva oli rahulik siis hakkas teisest kohast lõhkuma karjus sinna kordus sama ja koerake aias ning ei kipu enam kuhugi. kassi puhul lase auto keresse el karjus sisse aga igasugu maandused võta ära. kindel ei ole et midagi juhtub aga võta igaksjuhuks miinus klemm autol lahti. loomad saavad väga hästi aru mida tohib ja mida mitte ja oskavad oma natukest kavalust kasutades sind lollitada (enda arust) ja oskavad oiduda muudest karistus vahenditest kuna elekter on nähtamatu ja seda andev asi ka (peenike traat) siis selle vastu ei oska nad ennast kaitsta.
Hea juhus oli onul kax koera sõidab siis kodu poole ja näeb et koerad aiast väljas koerad muidugi jooksid hoovi oma salakäiku pidi. jõuab siis väravasse teine koer suurest jooksust hingeldab ja on värava peal vastas teine aga maja seina ääres magab. astus sammu lähemale tegi laisalt silmad lahti tõusis püsti sirutas ja haigutas jne et ma siin juba ammua magan. |
28.10.2004 at 01:05 |
|
vr_ |
kassid autode kallal
quote: Madlobster: Räägin oma kogemusest Kasuta elektri karjust mõnest korrast piisab ja loomakesed teavad täpselt kuhu võib ja kuhu mitte.
....
kassi puhul lase auto keresse el karjus sisse aga igasugu maandused võta ära. kindel ei ole et midagi juhtub aga võta igaksjuhuks miinus klemm autol lahti. loomad saavad väga hästi aru mida tohib ja mida mitte ja oskavad oma
.....
minu tähelepanekud... kassirajakas ronib auto peale ikka tavaliselt hüpates..
nüüd armsad karjuserakendajad mainige mulle korra veel millise valemiga see vooluahel sulgub rajal:
"karjus-juheautoni-auto-kass-maa-karjusemaandusvarras"
seda veel et kunagi oli tolmuimeja kasutusjuhendis: vea ilmnemisel kutsuge kohale elektri eriala teadlane.
ja siis palun andke mulle verbaalselt peksa kui ma nüüd jälleterve talupojamõistuse abil üritan keerulistesse asjadesse süveneda ja see mul ei õnnestunud .
28.10.2004 at 01:33 |
Last edited 28.10.2004 at 01:36 by vr_
|
mikk |
kassid autode kallal
Meil aitas Vitakraft nature spray citrnnellle on tõlgendatud küll kirbu tõrjeks aga see lõhn ei sobi koertele ega kassidele .
28.10.2004 at 02:12 |
|
raix_ |
kassid autode kallal
quote: Astro SS: quote: diesel: koertele on olemas see elektrisutsakaga kaelarihm. ümber koerale lubatud territooriumi topitakse traat mätta alla ja miski impulss seal ilmselt siis sees jookseb ja kui kutsu tolle maa-aluse traadi ligi läeb siis rihm annab särtsu veidi.
tea, kas kassidele ka seukest tehakse ja vaevalt, et naaber oma üheteistkümmne kõutsi jaoks neid osta raatsib, seega see pole ilmselt antud juhul kahjuks väljapääs.
Mul on üks jobu koer,kes esmesel võimalusel läheb oma hoovist välja ja kohe tänavale jalutama.
Kui mu mälu nüüd väga ei peta, siis selle nädala miskises ajalehes oli säärase asja müügikuulutus. Hind kippus muidugi sinna 2K kanti olema, mis ei ole eriti positiivne. |
28.10.2004 at 07:42 |
|
diesel |
kassid autode kallal
astro, raadiost (vist) kuulsin, täpselt kahjuks ei mäleta. a küsi kusagilt loomapoodidest. hinne oli jah miski abitöölise kuupalga kanti. |
28.10.2004 at 08:28 |
|
reimo |
kassid autode kallal
quote: Astro SS: Mul on üks jobu koer,kes esmesel võimalusel läheb oma hoovist välja ja kohe tänavale jalutama.
Minu kogemus (naabri koeraga) ütleb, et sellest pole kasu. Ainult koera jõle raske hoovi tagasi vedada, ei taha teine mitte oma aia ligi minna
Aga kui on tahtmine välja minna, siis kannatab ta selle sutsaka ära.
28.10.2004 at 09:44 |
|
Nitroracer |
kassid autode kallal
Hmm..soovitaks ka õhkrelva, imo palju mugavam kui mingite leotistega aeda üle pihustada koguaeg või elektrikarjust ehitama hakata. Näiteks selline siin:
http://www.crosman.com/site/listing/1228
Mõõtmetelt väike, mugav kaasas kanda ja kassi ära ka ei tapa ( algkiirus 90m/s). Maksab ca.1400.- jahipaunas. Ainult et laskmist pead temaga veidi harjutama, muidu tõmbad pooled kuulid piki autot. |
28.10.2004 at 10:43 |
|
Aspelund |
kassid autode kallal
Nitroracer...milline tunne oleks Sul endal, kui keegi asub Sind sellise relvaga ise küttima? Juhtub Sulle kogemata silma laskma selle 90 m/s kuuliga?
Asp |
28.10.2004 at 10:54 |
|
Nitroracer |
kassid autode kallal
Ega kassi ei pea silma laskma! Btw ükskord sai ennast sellest prooviks jalga lastud läbi teksade, kui balloon suht tühi oli. Läbi ei tulnud kuid DAMN, THAT HURTS! Õnneks läks see terav valu paari minutiga üle. Usun, et kass saab paari korraga aru, et auto peal ei tasu peesitada. |
28.10.2004 at 11:27 |
|
diesel |
kassid autode kallal
ei ole ka 90 m/s vaja. meil koolis visati kustukummiga üks tidrik kasti. no selle asja mass on pisut suurem kui kuulil, aga see-eest kiirus suht olematu.
kasutage, noored, relvasid ikka märklehe pihta plõksimiseks. |
28.10.2004 at 11:27 |
|
300m |
kassid autode kallal
quote: Astro SS: quote: diesel: koertele on olemas see elektrisutsakaga kaelarihm. ümber koerale lubatud territooriumi topitakse traat mätta alla ja miski impulss seal ilmselt siis sees jookseb ja kui kutsu tolle maa-aluse traadi ligi läeb siis rihm annab särtsu veidi.
Need kalearihmad on EU s keelatud aga lase usast saata |
28.10.2004 at 12:09 |
|
300m |
kassid autode kallal
quote: vr_: quote: Madlobster: Räägin oma kogemusest Kasuta elektri karjust mõnest korrast piisab ja loomakesed teavad täpselt kuhu võib ja kuhu mitte.
....
kassi puhul lase auto keresse el karjus sisse aga igasugu maandused võta ära. kindel ei ole et midagi juhtub aga võta igaksjuhuks miinus klemm autol lahti. loomad saavad väga hästi aru mida tohib ja mida mitte ja oskavad oma
.....
minu tähelepanekud... kassirajakas ronib auto peale ikka tavaliselt hüpates..
nüüd armsad karjuserakendajad mainige mulle korra veel millise valemiga see vooluahel sulgub rajal:
"karjus-juheautoni-auto-kass-maa-karjusemaandusvarras"
seda veel et kunagi oli tolmuimeja kasutusjuhendis: vea ilmnemisel kutsuge kohale elektri eriala teadlane.
ja siis palun andke mulle verbaalselt peksa kui ma nüüd jälleterve talupojamõistuse abil üritan keerulistesse asjadesse süveneda ja see mul ei õnnestunud .
ei tea küll täpselt aga elektirkarjuse nagu mingi impuls vool vällja käib st vahelduv vool ?? |
28.10.2004 at 12:14 |
|
Jutulind |
kassid autode kallal
vr_ : Sinu jutt kasside hüppamisest põhimõtteliselt õige, AGA - enamasti kassid natuke ka tutvuvad autoga ja nühivad end selle vastu. Või ronivad alla. Alla ronimisest aga ainuüksi karjuse puhul piisab et kass valju häält ja teeks
EDIT: 300m: Vahet ei ole kas Sul on tegu vahelduva või alalissvooluga. Millegi suhtes peab see potensiaal Sul siiski olema. Antud juhul siis auto kere ja maa vahel.
'06 Fiat Panda 4x4 |
28.10.2004 at 12:14 |
Last edited 28.10.2004 at 12:16 by Jutulind
|
hents99 |
kassid autode kallal
quote: Nitroracer: Mõõtmetelt väike, mugav kaasas kanda ja kassi ära ka ei tapa ( algkiirus 90m/s). Maksab ca.1400.- jahipaunas. Ainult et laskmist pead temaga veidi harjutama, muidu tõmbad pooled kuulid piki autot.
Olen isegi sellisest pyssist mingi paarikymne cm kauguselt otsaette saanud, terav valu paariks minutiks ja suur muhk. Misp2rast kuuli sain, seda ei hakka kyll r22kima.
28.10.2004 at 13:23 |
Last edited 28.10.2004 at 13:24 by hents99
|
vr_ |
kassid autode kallal
quote: Jutulind: vr_ : Sinu jutt kasside hüppamisest põhimõtteliselt õige, AGA - enamasti kassid natuke ka tutvuvad autoga ja nühivad end selle vastu. Või ronivad alla. Alla ronimisest aga ainuüksi karjuse puhul piisab et kass valju häält ja teeks
EDIT: 300m: Vahet ei ole kas Sul on tegu vahelduva või alalissvooluga. Millegi suhtes peab see potensiaal Sul siiski olema. Antud juhul siis auto kere ja maa vahel.
ei mairääkind alalis vahelduvast.. ma viitasingi et kuskil peab ühendus olema..
selel peale et kassirajakas nuuskimas võib käia enne v pärast.. ma mõtlesin ka pärast.. aga lootuses et te tähele ei pane mu mõttekäigu ekslikkust, ei hakanud parandama
28.10.2004 at 14:09 |
|
vvt |
kassid autode kallal
Alternatiiviks on ka naabri autole emase kassi lõhna juurde tegemine