Poster |
Message |
Ragnar |
sügisesed maanteed ja nähtavus.
quote: diesel: nagu näha, ragnar ei saa minu jutu ideele pihta.
kas koidab?
Te sobite hästi kokku Hr. vvt´ga. |
07.11.2004 at 01:40 |
|
tfr |
quote: diesel: seal roolis aga on alla eesti keskmise sissetulekutega ja sõiduoskustega papi, kes enam järsku muhvigi ei näe ja kupatab kõnniteel/teepeenral kõndivale sinu/su naabri naisele/lapsele otse kümmnesse.
kuidas sa siis olukorda suhtuksid? kas lööd papi kohe mättasse, sest sel jobul klaas vana, kojamehed kulund ja veepaaki põle kunagi olnudki.
Samasuguse paralleeli võiks vedada situatsioonile, kus ma pidurdan mingil põhjusel tavapärasest kõvemini ja selja taga sõitnud papi, kelle alla eesti keskmise sissetulekud pole lubanud pidureid korras hoida, keerab minu tema autost kallima auto säästmiseks paremale ja sõidab minu/naabri naisele/lapsele kümnesse.
Sorry, aga auto omamine on privileeg, mitte inimõigus. Kui Su sissetulekud ei luba seda liiklusoludele vastavas korras hoida (olgu selleks siis talvel korralikud rehvid või sügisel pasase ilmaga nägemiseks normaalsed kojamehed ja töökorras klaasipesuvedeliku pritsimine), siis sõida trammi/bussi/rongiga. |
07.11.2004 at 01:53 |
|
13piisab |
1. tuled reguleeritud oktoober 2004
2. kaks lähituld (a 55W) + kaks gabariiti (5W tükk vist)
3. korrektoreid kasutan
4. tagumist udukat ei kasuta, kuna mul pole teda... Eesmiste udukate mõttele pole ma kah veel pihta saanud (v.a. see, et "ägedad" on), niiet need ei põle kunagi - isegi uduga mitte
5. aga punkt, mispärast tegelikult siia teemasse kirjutasin: PORILAPAKAD on KA TAGA päris mehised ning ka kuivaga-valges tõmban oma ritta päääris pika maa tagant - mis kiiret mul ikka tagasi on?
t,
hakkab juba ise kah uskuma, et on musterkodanik
07.11.2004 at 03:11 |
|
Jansa |
Tegelt tuli selle pimestamise/nähtavuse-jutu peale üks vägagi õpetlik lugu meelde, esmapilgul lausa uskumatuna tunduv.
Midagi paar-kolm aastat tagasi oli see, väljas kottpime, sajab tugevat vihma.
Sõidab meie mees mööda kolmanda järgu maanteed, mitte mingi erilise kiirusega, kuna olud viletsad ja klaasid-kojamehed need "mitte kõige esimeses nooruses".
Sõidab, näeb- keegi tuleb vastu, tuled liginevad.
Tee selles kohas pisut pöörab ka, hästi vähe tegelikult, aga kurviks võib siiski nimetada juba.
Tuled juba päris ligidal, aga tundub, et vastutulija kuidagi tema poolele kaldub, noh, olud viletsad või mine tea, maakoht, vbla veidi vindine õhtusel ajal. Meie mees võtab veidi paremale. Tuled juba väga ligi, aga vastutulija trajektoor üha rohkem vildak, meie mees võtab veel rohkem paremale, tundub, et pääseb jeelijeeli mööda siiski. Aga ei. Meie mees küll pidurdab, kuid litakas käib ära, auto kraavis, inimene surnd.
Meie mees ei põrganud vastutulijaga kokku.
Vastutulija ei tulnudki õieti vastu, ta seisis koha peal. Aga mitte omal teepervel, vaid vasakul, rääkis läbi akna miskise külamehega juttu v. küsis teed v. mis iganes. Mootor tuksus, lähituled põlesid.
Külamees sai otsa.
Poleks ise näinud, ei usuks.
Ehk siis seismine tee ääres ja põlevad lähituled oleks selle loo moraal.
aaa, lubatud auhinna võib vist ka välja anda, üks julge paha leiduski vaid. Võitjaga võetakse ühendust. |
07.11.2004 at 10:00 |
Last edited 07.11.2004 at 10:02 by Jansa
|
diesel |
ragnar, küllap aare vast sobib ehk oma naisega rohkem kokku kui minuga.
kui sa aga minu postituse mõttest aru ei saa, siis mis parata. kas mina olen sitt seletaja või sinul ehk nädalavahetuse puhul juhe veidi pika võitu. vahet pole.
vabandan, kui minu "moraal" kellelegi vastukarva on.
vaba maa, vaba rahvas, igaühe oma asi kuipalju kaasliiklejatele sitta keerata tahab.
indrek, sinu pidurdamise näide pole päris sarnane. "pidurdan mingil põhjusel" viitab sellele, et oled selles olukorras sunnitud just niimoodi toimima. edaspidine asjade kulg sinu näites on puhtakujuline õnnetus.
lihtsalt niisama aga teistele käru keeramine pole põhjus.
kui sohvril on valida, kas olla vähe viisakas või raiuda täiega sitta, siis selle teise versiooni valivad nõrga lastetoaga või muidu matslikud või miskite komplekside käes vaevlevad tüübid.
mina kutsusin teid ülesse võimalusel teistega arvestama ja sutsuke viisakamad olema.
veelkord vabandan, et sellega mõnedes kodanikes pahameelt tekitasin.
off. |
07.11.2004 at 17:55 |
|
Ragnar |
quote: diesel:
kui sa aga minu postituse mõttest aru ei saa, siis mis parata. kas mina olen sitt seletaja või sinul ehk nädalavahetuse puhul juhe veidi pika võitu. vahet pole.
Lahmi vähem ja püüa ridade vahelt lugeda. Võib-olla jagad siis äkki ka mu postitused lahti... Siiralt loodan, et see sul õnnestub. Puust ja punaseks ma tegema ei hakka - see oleks lihtsalt liialt totter. |
07.11.2004 at 19:35 |
|
rix28 |
1. Seoses pimedaga vihmasajus metssea karjale otsasõiduga sai just vahetatud autol kõik esituled ja reguleeritud ka. Muidu iga aasta ikka üle kontrollin tulede valgusvihud üle ka. Tänu udukatele mis on originaalid ja näitavad suht tee serva siis jõudsin ka pidurdada mis küll väga palju kiirust ei vähendand. Õnneks sead üle kapoti salongi ei tulnud.
2. Linnas 2 x 55w ja maanteel pimedaga lisaks udutuled 2 x 55w. Ja põlevad just seepärast et paremini teeservas toimuvat näha.
3. Kõigil autodel millega viimasel ajal sõitnud olen on tulede reguleering olnud ja kasutan seda kogu aeg sest tihti on auto rahvast täis. Pärast ainult avastan et olen unustanud tagasi keerata kõrgemale. Mersul sai isegi tulesid 0-ist 1 veel astme võrra kõrgemale keerata. Sel juhul pimestas ka tühja autoga üksi sõites. Samas olen tähele pannud et kõigil autodel kus on tühja autoga tuled reguleeritud siis kui pagas täis ja 5 nägu autos siis toyotal, nissanil, peugeotil päris alla ka ei saa keerata. Asend 2 on täiskoormusel kõigile sobinud väga hästi ja vastutulijad ka ei vilguta.
4. Vahest harva tuisu või suure uduga maanteel.
5. Ise sõidan ikka alati kui võimalik piisavalt kaua vastassuunas et mitte teisi sõidukeid poriga pritsida. Ennast ikka mõni lausa vihaseks ajab kui pikk sirge kedagi vastu ei tule ja tema otse minu autost kaks meetrit möödas talvel plögase ilmaga ette keerab. Ei arvesta tema minuga siis ma ka ei kiirusta kohe lähituledele ümber lülitama. |
07.11.2004 at 22:41 |
|
|