Poster |
Message |
PlyVal64 |
Vaidlus- ja mõtetejagamise koht
quote: PlyVal64: Eestis? Reaalne trükiarv trükikojas 1000eks, tagastus 700 eks aga lugejaskond mingis lambigallupis 18000.
Pisike illustreering äsja saabunud pressiteatest: As Europe’s best-selling Sunday paper, “Bild am Sonntag“ currently has a circulation of 2.1 million copies wiith a reach of 10.8 million readers (IVW).
5-kordne lugejaskond võrrelduna levisse paisatud eksemplaride arvuga on ajalehe puhul loogiline. |
15.11.2004 at 15:57 |
|
foke |
Njah... seni pole õnnestunud sponsorit leida (kui välja jätta Tipp Juppide sõbrahinnad). Et oma autot veel kiiremaks ehitada, tegin väikse kalkulatsiooni - järeldus: omal rahakotil, leiva ja muu elu arvelt motivatsiooni ei leia.
Ja kui päris aus olla, siis ma ei suuda ka arvestatavat pakkumist lauale panna. Ühestküljest oma reklaamindus-kogenematuse tõttu, teisalt ebapiisava kiirendussporti ja lõppenud hooaega puudutava avaliku üldinfo (numbrid, nimed, faktid...) kättesaadavuse ning dragrace kui showspordi halva paralleeli tõttu Maksimarketi streetracega.
Selge on see, et tänavaautot ja Ply sõnu teisest topicust kasutades - 'armastust' - ma hapukoorevärvidesse ka 100 000 ei värviks. See pole motivatsioon. Pigem räägiks aktiivsest reklaamist võistlustel boksi, reklaamflaierite, mütside-särkide, kõrvalistmesõitude, sterdijuhendaja-veevalaja vms osas. Kõne alla tuleks ehk ka tagasihoidlik kleepekas tagaaknal. Autot ei luba süda 'ära rikkuda'.
Aga kui ma lähen räägin, et autoehitus on jõudnud sinna maale, kus alla 100 000 arvestatavat ajaparandust loota ei ole ning lisan sinna, mida ma võiks vastu pakkuda, lõppeb jutt seniste kogemuste põhjal kiiresti.
Kurb, aga tõsi. |
15.11.2004 at 23:14 |
|
CoachMan |
quote: kalev35: aeg on edasi läinud, olud on samad.
Seepärast pakungi varianti, et reklaamitegijad ise üritaksid "endale kliendiks" hakata.
Arvan, et ega nad üle 1-e 'ehkvõibollakuisiisjärgmineaastavaatame 1000.-' vastuse ei saagi kokku!
Vot just sellised seisukohad ning üldine kibestumine ja teiste süüdistamine peletavadki raha sporditurundusest eemale. Loomulikult ei tule ühtegi vastust küsimusele a la "Tahan endale Datsunist kiirendusautot ehitada ja vaja läheb 100 000. Andke! Võin logo kapoti peale panna, kui kleepsu kinni maksate." Kui aga ise tead, mida teed, teed seda hästi ja investeerid MÕISTLIKULT oma aega ja vahendeid võid ühel hetkel leida, et sinu projektide toetamisest ollakse tõsiselt huvitatud.
Ja sinu "arvamus" on 100% vale - uuri väheke elu. Miks "reklaamitegijad" ise ennast sponsoreerida ei lase on pigem kinni eetilistes põhjustes, mitte selles, et nad sellega hakkama ei saaks |
16.11.2004 at 09:13 |
|
Indrek |
quote: foke: Ja kui päris aus olla, siis ma ei suuda ka arvestatavat pakkumist lauale panna. Ühestküljest oma reklaamindus-kogenematuse tõttu, teisalt ebapiisava kiirendussporti ja lõppenud hooaega puudutava avaliku üldinfo (numbrid, nimed, faktid...) kättesaadavuse ning dragrace kui showspordi halva paralleeli tõttu Maksimarketi streetracega.
Selge on see, et tänavaautot ja Ply sõnu teisest topicust kasutades - 'armastust' - ma hapukoorevärvidesse ka 100 000 ei värviks. See pole motivatsioon. Pigem räägiks aktiivsest reklaamist võistlustel boksi, reklaamflaierite, mütside-särkide, kõrvalistmesõitude, sterdijuhendaja-veevalaja vms osas. Kõne alla tuleks ehk ka tagasihoidlik kleepekas tagaaknal. Autot ei luba süda 'ära rikkuda'.
Aga kui ma lähen räägin, et autoehitus on jõudnud sinna maale, kus alla 100 000 arvestatavat ajaparandust loota ei ole ning lisan sinna, mida ma võiks vastu pakkuda, lõppeb jutt seniste kogemuste põhjal kiiresti.
Arvan, et selles just asi ongi, et saada 100 000 EEK, mis pole just väike raha (eriti arvestades eelpool loetletuid punkte asja miinustest a`la dragrace kui sport versus tulemused, nimed, tabelid, meistritiitlid) tuleb teostada kõik ülalpool toodud tingimused alates hapukoorevärvist kuni üritustest sponsori klientidele/töötajatele nii võistlustel kui väljaspool seda.
Niisama võib saada 10 000, mis suurelt põhineb isiklikel sidemetel ja mille eest tihti ei ütelda aitähhgi, kuigi saades aru ala kallidusest on see ka arusaadav. Kuid 100 000 on juba sedavõrd suur raha, et siis soovitakse ka midagi vastu saada see eeldab juba tiimilt tööd vähemalt 20 tundi kuus aasta jooksul (20 tundi*200 EEK/tund*12 kuud=48 000 EEK) + tiimi sidemete kasutamine sponsori huvides vajadusel (raske mõõta kuna suurusjärk on väga erinev, aga oletame keskmiseks rahaliseks väärtuseks 20 000 EEK) + meeldejääv auto reklaampind (hapukoorevärvi auto väärtus hooaja kohta võiks olla kuskil 25 000 EEK) + tiimi poolt väljatoodud lisaväärtused (näiteks osaline trükikulude katmine, mütsid-särgid, tasuta pääsmed sponsori klientidele jne. väärtusega ~ 7 000 EEK).
Niisama 100 000 ei anna keegi kui pole tegemist just onupoja suhetega, sest 100 000 on enamus firmadelegi mitte just maha visata ja firma seisukohast on alternatiive raha kasutamiseks müügi tõstmiseks 100 000 piires teisgi, näiteks kasvõi oma töötajate motiveerimine mingi ürituse näol või mida iganes, sest lisaks tuleb arvestada tõesti ka raha üldist puudust koga antud spordialas.
|
16.11.2004 at 09:23 |
|
rustang Moderator |
quote: foke:
1. Myygitöö eeldab paksu nahka. 99 korda pead pettuma kuid 127nda juures võib õnneks minna?
2. Uuri, mida 100000 eest saab ntx ajalehes, raadios, teles, outdooris ja katsu siis kokku panna konkureeriv pakkumine, võrreldes kontakti hinda ja kvaliteeti. Kindlasti peaks olema pakkumises ka mõni maasikas ntx sponsori 10 parimale kliendile demosõit vms jne jpm. Kui aga lähed läbirääkimistele eelhäälestusega, et "hapukoorelogoga ma oma autot küllei lörtsi", siis ... jah, eks see ole igaühe individuaalne prioriteetide küsimus.
|
16.11.2004 at 09:28 |
|
zeke |
Kiirendusvõistlus on siiski tundmatu ala veel Eestis. Kui paljudes ajakirjades see Lauri Camaro näiteks siis on olnud või TV's, et firmad peaks tormama reklaamirahasid pakkuma? RR vist on üks väheseid normaalseid üritusi kus oli rahvast ja kõlapinda aga näiteks Tartu võistlused olid see aasta alla igasugust arvestust. Balt Oli vist toetas ühte võistlust Tartus bossi kommentaar oli, et mis kolkavõistlus see on?
No disrespect FTC club.
edit õigekiri
Edit 2. Õppejõud Vello Lään seletas loengus, et Eestis on TV reklaam veel nii odav võrreldes teiste EU maadega, et pole mingit mõtet kulutada alternatiivsele reklaamile.
16.11.2004 at 09:32 |
Last edited 16.11.2004 at 09:35 by zeke
|
foke |
Kõik õige.. paraku on autoehitus kallis ja kusagilt piirilt veel eriti kallis. Väiksed summad ei aita, suurte ajamine pole lihtne. Kahjuks või õnneks kajastub see lõppudelõpuks mitte niivõrd sõitja frustratsioonis vaid üldise kiirendusspordi tasemes ja arengusuutlikkuses.
edit: lihsamalt öeldes, kas autoehitajal/sõitjal on pointi rabeleda selle nimel, et korraldajad raha teeniksid? Esimesed kroonid ja kümned-tuhanded ja ka vbl 100-200 000 läheb autosse entusiasmist ja huvist. Edasi on juba kõik teada - tänavasõidul pole vahet, kas tegu on 12,1 või 11,5 autoga. Rahaliselt on see vahe suur. |
16.11.2004 at 09:32 |
Last edited 16.11.2004 at 09:39 by foke
|
sam |
NHRA kodulehel täitsa olemas omaette veerg: Sponsorship Marketing
http://www.nhrasportcompact.com/2002/news/sponsorship/archive.html
kuigi siinkohal peab järjekordselt maapeale tagasi tulema, elame siiski Eestis... |
18.11.2004 at 10:20 |
|
priidik |
kas Eestis oleks mingit autot/meeskonda kelle masina saaks panna täielikult sponsori värvidesse ja mis sõidaks kevadel alla 10 sek. aegu. hinnaga 100 - 200K?
Ma usun, et saaks kõvasti publicityt selline auto, mis sõidaks esimesena alla 10. sek.
Eestis on praegu nii, et sama vend, kes istub auto roolis ehitab mootorit ja peaks nagu jõudma korraldada asju sponsoritega ning tegelema PR-iga. Selle asja nimi on mission impossible. Et kui kellegil on tõsine plaan siis võiks ühendust võtta. priit at rodeo ee. eelkõige pakub huvi eesti keskne tegevus, huvipiirkonnast jääb välja välisvõistlustel käimine (v.a. alastaro vms.). |
18.11.2004 at 11:10 |
|
foke |
quote: priidik:
Eestis on praegu nii, et sama vend, kes istub auto roolis ehitab mootorit ja peaks nagu jõudma korraldada asju sponsoritega ning tegelema PR-iga. Selle asja nimi on mission impossible.
ja kuna tegu pole profispordiga, siis kõige selle aluseks on 8 tundi igapäevatööd muus valdkonnas
|
18.11.2004 at 11:51 |
|
Lembit |
quote: foke: quote: priidik:
Eestis on praegu nii, et sama vend, kes istub auto roolis ehitab mootorit ja peaks nagu jõudma korraldada asju sponsoritega ning tegelema PR-iga. Selle asja nimi on mission impossible.
ja kuna tegu pole profispordiga, siis kõige selle aluseks on 8 tundi igapäevatööd muus valdkonnas
Kui oleks ainult töö ja hobi, siis veel jõuaks. Aga kui on veel ka pere või öösel magada tahad, siis jääb tunde väheks ööpäevas ja midagi kombinatsioonist töö, hobi, pere langeb iseenesest ära. |
18.11.2004 at 12:41 |
|
|