Poster |
Message |
jaak |
Mis sa sellest autost arvad?
quote: w-cc: quote: jaak: Talvel ilmselt sõita ebamugav, kuna suvel on juba raskusi selle nutuse 275hj maharakendamisega, ilmselt on süüdi väändemoment 400+nm .
Nii huvi pärast küsin, et kui lai rehv sul taga on? 275 rehvi ja LT1 kombinatsiooniga võib igatahes kuiva asfaltiga igast asendist lapatsi põhja vajutada (Traction Control välja lülitatud muidugi) ja läheb ilusti sujuvalt kohalt ära. Kui TC on sisse lülitatud, siis hakkab küll kohe pedaale ragistama, seega tagarattad ikka mingil määral puksivad, aga ei mingit ekstreemset kummivilinat või suitsu.
255 on rehvi laius ja kui lapats kohalt minnes põhja lüüa. siis on I käik ratas ringi -> II käik ratas ringi 5000rpm juures hakkab nagu taltsamaks minema ja kui III käik sisse tuleb siis künnab jälle kohe peale käiguvahetust taguotsa korraks kergelt viltu kummikriuksatuse saatel.
No ja kui asfalt märg on, siis käib ratas niikaua all ringi kui tahad. Isegi 4'nda käiguga annab ilusti mängida pikalt.
|
25.08.2005 at 17:47 |
Last edited 25.08.2005 at 17:51 by jaak
|
Maik |
Sain ka t2na LT1 camaroga s6ita, ytleks nii,et ei tekitanud emotsioone auto vahetuseks (voi mootori vahetuseks). Liiga v2ike vahe on lihtsalt Ootasin way rohkemat....
v6 all the way Emotsioone muidugi tekiks kui keegi v2idaks,et sellest mootorist annab 400+hp ntx mingi 30k v6tta..
25.08.2005 at 20:00 |
Last edited 25.08.2005 at 20:01 by Maik
|
jaak |
quote: Inferno: Emotsioone muidugi tekiks kui keegi v2idaks,et sellest mootorist annab 400+hp ntx mingi 30k v6tta..
400hp väntvõllilt kui mootorisse 30K raha panna?
50-60K peaks saama küll 400hp vändalt.
30K eest saad vast 330-340hp väntvõllilt.
|
25.08.2005 at 23:28 |
|
Peeter82 |
quote: jaak:
No ole hea mees, seleta need väited lahti. Koos töörahaga jne. Ja mitte mõni kahtlane USA näide, vaid kalkulatsioon Eestis.
Olen nõus 60k välja käima, kui saan selle eest 400hp LT1 mootori.
26.08.2005 at 07:02 |
Last edited 26.08.2005 at 07:03 by Peeter82
|
w-cc |
quote: jaak:255 on rehvi laius ja kui lapats kohalt minnes põhja lüüa. siis on I käik ratas ringi -> II käik ratas ringi 5000rpm juures hakkab nagu taltsamaks minema ja kui III käik sisse tuleb siis künnab jälle kohe peale käiguvahetust taguotsa korraks kergelt viltu kummikriuksatuse saatel.
Hmm...siis on mul mootor kohvi või kast libiseb. See mul esimene automaagilise kastiga liikur ja ma arvasin, et peabki nii uimane olema :). Muide, kuidas testida, kas kast libiseb või mitte? |
26.08.2005 at 10:41 |
|
jaak |
quote: Peeter82: quote: jaak:
No ole hea mees, seleta need väited lahti. Koos töörahaga jne. Ja mitte mõni kahtlane USA näide, vaid kalkulatsioon Eestis.
Olen nõus 60k välja käima, kui saan selle eest 400hp LT1 mootori.
Pakun välja sellise "bolt on" konfi:
180cc LT1 kaaned
CC306 nukkvõll
"943" Pacalloy vedrud
Comp 875-16 Pro Magnum Hydraulic Roller Lifters
One Piece Ai pushrods
Comp 7/16"" Rocker Studs
Comp SBC flat guideplates
Comp Hi-Tech Stainless Rocker Arms (1.6)
Pronks juhtpuksid
Ferrea 6000 klapid
Porditud sisselaskekollektor
Pikad väljalaskekollektorid
58mm Throttle body
CAI kit
Kogu jutt peaks Eestis olema ~77K eest koos käibega (siis on makstud transa+impordimaksud+käive).
Võimu peaks välja paiskama tagarattasse 380hp, mis on siis vändale mingi 440hp. Jah, loomulikult põhineb minu jutt pikale internetis kolamisele ja kirjavahetusele paari portimisfirmaga USA's. Seega eks igaüks võtab seda nii nagu ise tahab. Et saada 400hp väntvõllilt, siis pakun et jätame välja CAI kiti, pikad kollektorid, 943 vedrud, porditud sisselaskekollektori, 58mm TB ja saamegi ~60K peale suurusjärgu. Telli ära proovi järgi ja eks siis ole näha Talvel tahaks ise mõnda upgrade mõtet proovida, eks siis kevadel ole näha kuhuni jõudsin.
Kogu töö teeks ma ise, kaasaarvatud uue konfi kirjutamine ajusse. Seega töörahasid ma ei näe. Kui keegi tahab ka alapõhja refreshida, siis see läheb summale otsa.
|
26.08.2005 at 14:27 |
|
Peeter82 |
Novat, selle jätsid välja, et peab ise mehaanik olema. Ja kõik kehtib eeldusel, et mootor on 100% korras.
Tee ära selle raha eest, siis võtan mütsi maha. Muidu jääb virtuaaltuunimiseks.
26.08.2005 at 15:08 |
Last edited 26.08.2005 at 15:10 by Peeter82
|
hents99 |
Palju asju saab loomulikult ise ära teha, ja alati võib nõu küsida targematelt (foorumist neid ikka leidub), usun et ollakse nõus ka ilma tasuta paar näpunäidet jagama. Veidi positiivsemalt härrased.
26.08.2005 at 15:17 |
|
jaak |
quote: vvt:
Edit: Combost on sul puudu päris kindlasti ECUga seonduv, sest vaevalt seeriaECU seda kino järgi teeb.
Advanced Induction'i meeste sõnul pidi seeria ECU't vabalt saama keerata sellise comboga kokku sobivaks. Niipalju kui ise olen näppinud, siis ega seal piiranguid peal küll pole. Kõiki väärtusi saab piisavalt liigutada ühele või teisel poole. Ega see paremini hingama panek siis ju mingi eriline raketiteadus pole. No muidugi selles osas olen sinuga nõus, et konkreetselt performance suunitlusel tehtud ajud on kordi peenema häälestusvõimalusega ja tulemus ka selle võrra parem. Ega kirvega käsitööd hästi teha ei saa jah.
|
26.08.2005 at 17:08 |
|
jaanus |
quote: jaak:No muidugi selles osas olen sinuga nõus, et konkreetselt performance suunitlusel tehtud ajud on kordi peenema häälestusvõimalusega ja tulemus ka selle võrra parem.
tegelt vist siiki mitte. Vaadates oma chevy aju tuunitavate parameetrite hulka ja siis võrdluseks hesteci või autronicut, siis gm võidab päris mitme meetriga
Samas on mul ka "vedanud" kõige enim lahtihäkitud ajuga($42), mida ei saa kahjuks öelda LT1 purgi ($da3) kohta, kuigi sealgi on samad tuunimisparameetrid olemas, mis perfoormantse kalkulaatorites. Muid asju eriti veel võrrelda ei oska.
Pigem võib tulla kõnealla vibrakindlus jm mehhaanilised iseloomustused, kuid seegi on ainult teoreetiline.
|
27.08.2005 at 02:06 |
Last edited 27.08.2005 at 02:09 by jaanus
|
jaak |
Juba kas või see on sitt, et ei saa jooksvalt käigu pealt uut setupi peale lasta või konfida näiteks erinevaid profiile, mida siis samuti käigu pealt aktiveerida. LT1 OBDI on nii vähemalt. |
28.08.2005 at 18:56 |
|
jaanus |
quote: jaak: Juba kas või see on sitt, et ei saa jooksvalt käigu pealt uut setupi peale lasta või konfida näiteks erinevaid profiile, mida siis samuti käigu pealt aktiveerida. LT1 OBDI on nii vähemalt.
Saab ikka. ettevalmistatud konfide vahetamiseks saab lt1 memcali epromi asemele suurema flashi panna ning ho bitte kasutada segmenteerimiseks. käigupealt laadimise divaisi saab madiselt.
|
28.08.2005 at 20:09 |
|
peep Moderator |
Minu kogemus on, et sellist asja nagu "odavad hobujõud" pole olemas ja mingit ronti pole mõtet osta - pigem käi jala kui pole piisavalt vahendeid. Osta alati parimas korras auto omasuguste seas, misignes see rohkem maksab - ikka oled võidus hiljem, nii rahaliselt kui moraalselt - *itast saia tegemine võtab harrastusauto omamise tuju kiirelt ära. |
05.09.2005 at 23:29 |
|