register | account recovery | profile | help / abiinfo | search
show today's posts | mark all read
ukraina
tqhq.ee foorum : Autod : Soovitage Audi A4 analoogi USA-s.   1 2 3  
Poster Message
Taurus_93
Soovitage Audi A4 analoogi USA-s.
Usakatele juba perfomance osad :)

Ex: Chrysler 300M 00´
Yamaha YZF-R6
27.09.2005 at 17:05
epsum
Oijah, vvt.
Mis sa ise arvad, et kui saksast tuuakse miski a4, siis on need jubinad vahetatud? Sai esivanemale hangitud miski aasta-paar tagasi esmapilgul korralik '97 A4 avant quattro automaat 2.8 . Tuttav autotooja saksast tõi, ja alguses oli ta tõesti korralik, aga tulemus oli et 1.5 omamise aasta jooksul vahetati miski paari kuu möödudes mõlemad õõtsad, siis lambda andur, siis termostaat, siis rihm ( seda ma mäletan, et vahetus polnd mitte odav), ja siis kui käigukast ka laiali lendas..
Kurbkoomiline oli see, et auto oli sõitnud vaid miski 180000 km, ja ostuhetkel tundus päris kompu olevat.. või oli tõesti kehv eksemplar..
27.09.2005 at 21:05
vvt

Ma küsin seepeale vastu, et kas USA analoog Stratus on odavam parandada, kus üks esiõõts mitmeid tuhandeid maksab? Let me guess. Stratuse esiõõts maksab (vähemalt vanasti maksis) suurusjärgus 4k/tk, A4 upgrade õõtsade komplekt (8 hooba) maksis Revalis midagi üle 8000. On siin vahe?

Asi on lihtsalt selles, et 100 000+ ls korral tuleb igal autol kuskil 10-12k eest veermikku paigutada. Sealhulgas ka vastupidavuse etalonideks peetavatel jaapani autodel. Lihtsalt on mõningad erandid sh see õnnetu A4 - aga väita et see lauslaguneb ja muu mitte (eriti kui räägime varsti 10 a vanadest autodest) ei ole ka IMHO lihtsalt õige.

Edit: rihmavahetus on seal 120 000 hooldustöö, mitte auto lagunemine ja kui seda teha nii nagu peab (so uute rullidega) näiteks suvalisel uuemal V6 mootoril, siis on arve umbes samas suurusjärgus.

28.09.2005 at 10:10 Last edited 28.09.2005 at 10:13 by vvt
LaSa

Moderator
quote:
vvt: Asi on lihtsalt selles, et 100 000+ ls korral tuleb igal autol kuskil 10-12k eest veermikku paigutada.
vvt-le tüüpiliselt üldistused ;)
Mina sain oma 30 aastase 110kkm sõitnud suveauto veermiku korda mõnetuhande rahaga; auto üldist seiskorda vaadates julgen oletada väita, et tegu oli tehases külgekeeratud tükkidega, aga kulunud tükid olid ka juba lõpuni otsas omadega.
quote:
Sealhulgas ka vastupidavuse etalonideks peetavatel jaapani autodel.
.. ja millest me nüüd veel räägime :D ?
28.09.2005 at 10:23
japanspeed
Lasa kas sul on alati vaja mingit jama ajada ?
Ma olen vihjetest ammu aru saanud et siin jumala eest midagi ei tohi mainida millegi muu kohta sest iga muu ma auto positiivse omaduse esile toomine võrdub automaatselt ameerika autode halvustamisega...

Aga 30 aastat vana auto on ehitatud hoopis teistmoodi ja niimoodi võiks ju inimesele soovitada A4 asemel hoopis 80-ndate alguse audi 80, kunagi seda omanuna võin öelda et seal polnud ka sildadega mingit probleeme.
Või hoopis ladat sest see on ka väike auto ja seal on sillajupid eriti odavad.

Ja palju sa oma autoga sõidad aastas et tead väita oi kui odav ja nii vastupidav jne.

Kuigi nüüd ausalt öeldes ... jutt läheb teemast jälle fleimi

Pea iga auto mis välismaalt korralike teede ja kütuse pealt siia tuleb hakkab peale esimest aastat siit sealt pudenema.
Oleneb muidugi läbisõidust.
Vahet pole kas ameeriklane või sakslane või japs.
Ükski neist pole mõeldud selliste teede peal sõitmiseks.
Kui tahad sellist autot mis siin kestaks siis tuleb osta kas Hummer, Subaru WRC, mõni offroad bagi ( http://www.casalavida.com/Web_baja1000car.jpg ) jne.

Naise autoks tuleks valida see mis naisele meeldib. Las läheb proovib, mis siin ise nuputada.

Kui korras auto ostad või korda teed kestab ikka kuidagi. Ja vahet pole, kui auto meeldib on inimene nõus kõik alla neelama. Nagu siingi paljud võivad tunnistada.

Edit: ei saanud ütlemata jätta... Lasa me võime minna kestvussõitu tegema...seoses sinu viimase lausega .... kui kahtled...:)

28.09.2005 at 11:10
vvt

quote:
LaSa: Mina sain oma 30 aastase 110kkm sõitnud suveauto veermiku korda mõnetuhande rahaga; auto üldist seiskorda vaadates julgen oletada väita, et tegu oli tehases külgekeeratud tükkidega, aga kulunud tükid olid ka juba lõpuni otsas omadega.

Unustasin vist lisada "tänapäeva". 30 aastat tagasi tehti autot kahele inimpõlvele. Ka minu suveautol on kenas korras 1985 aasta puksid (aastaarv on seal peal). Aga kõik igapäevaautoks olnud masinad sõltumata päritolust on kõik kuskil 100 000 kandis nõudnud vähemalt 10K arve ja nimekiri on lehekülje pikkune.

Edit: mis puudutab Audit või muid 20 aasta taguseid saksa asju, siis tollal olid asjad jah teistsugused ja 20 aastat vanad korras tehasemunakad pole midagi erilist, olen neid piisavalt palju näinud. Sama kehtib arvatavasti ka suurte USA fullsize autode kohta. Aga ei kehti enam nende kohta, mis seoses esiveo ja suure mpg-ralliga riisistuma hakkasid, sellest hetkest on ka seal allakäik. Saksa autode puhul algas allakäik massilise võõrtööjõu, mujal asuvate tehaste ning brasiilia allhankejuppide kasutamisega. Parimaks kontrastiks on vist need vanad igiliikuvad W123 mersud versus see lõputu kurvasilmaliste remondiplats Järvel.

28.09.2005 at 11:44 Last edited 28.09.2005 at 11:51 by vvt
LaSa

Moderator
quote:
vvt: Unustasin vist lisada "tänapäeva"
No see on juba teine jutt, postitama ajendas väljend igal autol.
28.09.2005 at 11:52
anti

quote:
vvt: Asi on lihtsalt selles, et 100 000+ ls korral tuleb igal autol kuskil 10-12k eest veermikku paigutada. Sealhulgas ka vastupidavuse etalonideks peetavatel jaapani autodel.
quote:
LaSa:... ja millest me nüüd veel räägime?
quote:
japanspeed:...ei saanud ütlemata jätta... Lasa me võime minna kestvussõitu tegema...seoses sinu viimase lausega .... kui kahtled...

LaSa auto on teedel veerenud juba üle 30 aasta, tema nüüd küll kestvussõidus sulle midagi tõestama ei pea. Millega asuksid starti sina on selgusetu, nagu ka see, miks sa siin foorumis käid.
28.09.2005 at 12:04 Last edited 28.09.2005 at 12:05 by anti
Madman

Tegelikult võiks vist väita küll et Audi 80 B4 = "vana" Stratus ja Audi A4 = "uus" Stratus.

Ise olen olnud kahe Audi 80 omanik. Üks aastast 80 ja teine 87. vvt-le kinnituseks et jah vanem niipalju ei lagunenud, ega uuemagagi midagi müstilist ei olnud. Muide ma olen tähele pannud et kui ikka täilik võhik läheb mõne vanema autoga kuhugi remonditöökotta siis pannakse arvele ikka ulmelisi asju mida kõik auto juures tehtud on :). Ja siis tundubki nii et on ikka viimane saan.

Samas on tuttavatel paljudel uuemad Audid (100 ja A6) ja ikka pidevalt on vaja juppe vahetada, küll sharniire, küll rooliotsi, pidurikettaid, isegi sadulaid, puksidest rääkimata. Mootor ise vist on siiani üks töökindel asi.

Samas kui võrrelda Chrysleriga siis tundub et salong on tiba isegi kvaliteetsem ja mugavam. Kõik on suhteline. Näiteks 300 M-l on sharniirid määritavad, Stratuse kohta ei oska öelda.

Kas siin mõnda Stratuse omanikku on? Mõtlen seda vanemat varianti. Kuidas muljed on mugavuse ja vastupidavuse osas. Kunagi sel suvel istusin Tartu autoturul ühes Stratuses, see tundus küll just mitte kõige parem aga võis ka selline eksemplar olla. Lisaks oli ka mootoris kolinat kuulda.

28.09.2005 at 12:17
vvt

Selles mõttes on eelkõnelejatel õigus, et oma hinna/omaduste suhtelt on A4 suht mõttetu auto, eriti kui tegu väiksemootorilise sedaaniga. Märksa parem asi on sama raha eest B5 Passat. Tehnika on sama, kvaliteet võrreldav, kuid ruumikuselt on võrreldamatult VW suurem. Samuti tollal küsiti sama aasta A4 eest 50-70k rohkem - seda vist nelja rõnga eest.

Eespool olnud jõuülekande lagunemise teema kehtib IMO suurte mootorite ja neliveo kohta. Minu omal läks käigukast 80 000 peal. Samas esiveoline oli täitsa OK.

Need 1,8 mootoriga A4-d võiks muidugi unustada - sama raha eest saab märksa parema masina ka samast kompaniist. Need bensumootorid ei kõlba kuskile - kui just 2,8 või S4 ei ole. Neid tuleb rohkem "punase" TDI-ga osta.

28.09.2005 at 13:13 Last edited 28.09.2005 at 13:13 by vvt
japanspeed
[quote

LaSa auto on teedel veerenud juba üle 30 aasta, tema nüüd küll kestvussõidus sulle midagi tõestama ei pea. Millega asuksid starti sina on selgusetu, nagu ka see, miks sa siin foorumis käid.

Kustutasin ja tegin uue teema. see oli ikka täiesti out
28.09.2005 at 13:21
Maik

Miksipärast ma kahtlen,et usa autod saavad audile vastu salongi materjalalides, sisse kostuvas teemüras, funktsionaalsuses, nuppude kasutuses... etc , olgu tehniline külg, kuidas on ... Eks kõik oleneb aastaarvudest ka muidugi, mida millega võrrelda ja autodes enesest :p
Startus on hea võrdlus,eriti hind on tal hea. Aga midagi head ka tolle auto kohta keegi räägib ?

Seega päris analoogi on raske leida arvan...

Mulle meeldivad usakad...aga kriitiline peab ka oskama olla :p Ja hea auto ei võrdu mootor ja käigukast...nagu siin foorumil pahatihti on...

edit: sai ka seda teist teemat nüüd lalles oetud, ei tasu kisada :p

28.09.2005 at 19:04 Last edited 28.09.2005 at 19:26 by Maik
udu

quote:
Inferno: Miksipärast ma kahtlen,et usa autod saavad audile vastu salongi materjalalides, sisse kostuvas teemüras, funktsionaalsuses, nuppude kasutuses... etc
kui sinu camaro on plastmassist ja koliseb ja pläriseb ja kummimüra on sees, siis selle pealt ei tasu üldistada.
Minu Lincoln on seest imevaikne ja igaltpoolt nahaga kaetud - ei plärise.
Mina näiteks ei tea, et kuskil Tallinna tänavatel oleks auke - õhkpadjad vedrustuses, sõidad nagu ema süles.
See vastuseks rumalale jutule, aga A4 suuruses mõistlikku USA autot ei olegi :(

28.09.2005 at 22:09
Märt
quote:
udu:
See vastuseks rumalale jutule, aga A4 suuruses mõistlikku USA autot ei olegi :(

Ma kyll ei tea, milline Linc Sinul on, kuid signaturist paistab Town Car ja see ei ole mitte A4 suurune:)

Minu isiklik arvamus: pisikesed autod suckivad palju ja suured mitte nii palju:p --- see siis meerika masinate kohta

29.09.2005 at 00:40
japanspeed
Üleüldse tegelikult kui erilist bensusäästu plaanis pole ja suurte autode vastu foobiat ei ole....milleks siis väikest osta?
Suured maksavad kasutatud peast kohati vähem kui väikesed, eriti praegu.
Ja Tallina liiklus on tegelikult ikkagi veel nii hõre võrreldes päris suurlinnaga, et vahet pole. Meil pole ka nagu arenenud maades et mingi parkimine tasuta a'la smart saksamaal.

Ja suurel ameerika autol on kohati kilowatte sama palju kui 1.8 audil nii et kindlustus ei tule ka kallim eriti.

edit: iga juhuks... viimane lause pole pahatahtlikult mõeldud. Et jälle kisaks ei läheks.

29.09.2005 at 01:02
PlyVal64
Iseenesest ameeriklased ei võrdle Audi A4'ga mitte üht oma autot. Kui, siis vaid sportlikke versioone. Hädapärast kõrvutatakse Audi A4 1,8T ja Neon SRT-4, kuigi siin pole jälle Audil palju midagi teha...
Tegelikult ei ole küsimuses sisalduv "analoog" üldse võimalik. Nii väikest ja nii kallist autot amid teha ei oska. Samas pole neil võtta ka diislit ega nelivedu. Tavaline Neon on paras rämps, Stratus juba tsipa suurem. Kui mina peaks edevedusele Audi A4'le mingit massist eralduvat alternatiivi otsima ... siis vaataks hoopis Saab 9-3 poole. Või suurema USA-raua poole a'la 300M.
Uue sedaan fwd A4 ostul sama alternatiivi otsinguil jääks sõelale Saab, CTS ja 300C. Caddy küll rwd aga siiski.
Kuigi arvan, et kõikidel juhtudel valiks Saabi. Kui teemaks oleks uus, 4wd ja vagun, siis 300C HEMI.
29.09.2005 at 01:33
jaanus

unustage see nimekiri, saksa insenerid jms, ostke talle mustang
.. ja rahu majas ;)
29.09.2005 at 01:48
bastion

tere,

aga vaata ka jaapanlasi (kellest osa on isegi usas toodetud):

1999+ mitsu galant
scion Xb
nissan altima,maxima
toyota camry, tercel

usas on tegelikult palju autosid millest eu inimene ei teagi paraku. aga näed , lähed käid ise ka kohapeal ära ja avardad silmaringi.

usas olles ise kasutasin subaru legacyt ning 99 galanti. mõlemad väga head , kuid subaru eelis põhjapool oli 4wd.

ps. galantil on võimalik saada kõik need omadused :

1. 4 ust
2. automaatkast
3. nahksisu
4. kliima
5. esivedu
6. bensiinimootor (pritse)

viskan ühe näite ka :
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/Mitsubishi-Galant-ES-2000-Galant-ES-5-Year-100K-Warranty-W-BIN_W0QQcmdZViewItemQQcategoryZ6353QQitemZ4578615660QQrdZ1QQsspagenameZWDVW

imho esimene valik usas kui valida suurt sedaani.

olavi @ usas piisavalt viibinud
29.09.2005 at 07:58 Last edited 29.09.2005 at 08:04 by bastion
newton

Moderator
Minu meelest ei ole Madmani postist väga raske välja lugeda, et ta mõtles USA marki autot, mitte hetkel USAs paiknevat Jaapani autot.
29.09.2005 at 08:09
CoachMan

quote:
Madman:
Kas siin mõnda Stratuse omanikku on? Mõtlen seda vanemat varianti. Kuidas muljed on mugavuse ja vastupidavuse osas. Kunagi sel suvel istusin Tartu autoturul ühes Stratuses, see tundus küll just mitte kõige parem aga võis ka selline eksemplar olla. Lisaks oli ka mootoris kolinat kuulda.

On küll vähemalt üks 96 Stratuse omanik :) Sõitnud temaga küll alles natuke üle 1000 km nii et vastupidavuse koha pealt ei saa veel midagi ütelda aga minu arvates on ta mugavuse ja ka välimuse osas A4-st klassi võrra kõrgem. Salongi ruumikus ja juhtseadmete asetus on ülihea, mugavust pakkuvaid lisaseadmeid piisavalt ja üldiselt olen rahul. Mis tal korraliku varustusega A4-st nõrgem on - siseviimsitlus (materjalid) ja rehvimüra maanteekiirusel. Mootor (2,5 L 120 KW) aga kõikidest minu proovitud Audidest tunduvalt erksam (OK, pole väga võimsaid Audisid ka eriti proovinud). Suurimat naudingut olen seni tundnud, kui on vaja maanteel ca 80-90 km/h kiiresti kellestki mööduda - möödasõiduks vajalik aeg on keskmisest märgatavalt lühem.

Olen kuulnud küll ka hirmujutte Stratuse negatiivsetest külgedest (esisilla nõrkus etc) aga et antud eksemplar tundus olevat pea ideaalses korras otsustasin siiski tema kasuks. Ei saa salata et üheks teguriks oli ka hind - samas seisukorras enam-vähem samade näitajatega A4 maksab vähemalt kolandiku võrra rohkem.

Väheste kogemuste tõttu ei julge veel autot soovitada või maha teha aga ise olen siiamaani vähemalt väga rahul.
29.09.2005 at 08:35
epsum
96-97 Pontiac Grand AM võiks ju ka sobida? V 94+ Buick Regal , need võiks äkki umbes sellesse suurusjärku jääda, kui meerikast tuua lasta?
29.09.2005 at 08:44
tfr

quote:
epsum: 96-97 Pontiac Grand AM võiks ju ka sobida? V 94+ Buick Regal , need võiks äkki umbes sellesse suurusjärku jääda, kui meerikast tuua lasta?

Meie "maaletoojad" on imho korduvalt väljendanud, et alla 100k autode toomine ei tasu ära. Siin otsiti umbes 2x odavamat.
29.09.2005 at 10:06
epsum
Valts oma usakate lehel müüb ju ühte buicki (skylark), 95 aasta ja 65k eestis.... Buicki koostekvaliteeti kiidetakse http://www.usakad.com/ - niiet, saab ka alla 100k'seid autosid.
29.09.2005 at 11:08
arxx
95+ skylark'i, annab rahulikult A4-ga võrrelda ja häbeneda pole buick'il midagi (eriti 3.1l v6 moortori puhul);
mootorid 2.4l - nelipaugutaja & 3.1l v6
2 või 4 ust
esivedu + aut.kast
omapärane välimus
ergonoomiline salong (paremini läbimõeldud ja mugavam, aga ka vaiksem, kui mõnel euro/riisikotil), nojahh seda va plastikut võiks vähem olla, aga....

(kogemus pärineb 3.1l v6, 4-door, '97 aasta mudeli paarikuisest kasutamisest)

29.09.2005 at 17:09
Madman

quote:
japanspeed: Üleüldse tegelikult kui erilist bensusäästu plaanis pole ja suurte autode vastu foobiat ei ole....milleks siis väikest osta?

See on mõte küll aga hetkel see ei kehti sest autot on vaja ju naisele :) väiksemaga ikka tunduvalt lihtsam manööverdada ja end kindlamalt tunda, gabariite tunnetada. Isegi sõitsin üle pika aja tema audi 80-ga ja oli ikka täitsa meelest ära läinud see tunne kuigi endal oli selline kunagi 3 aastat :D Hulka lihtsam tagurdada kui tagumine stange kohe õla taga on.

Hetkel tundub et jääb liisk Stratuse peale ja ühte ka varsti vaatama. Kes teab kui õnneks läheb ja väärt masin on siis võibolla on ka foorumi naisliikmete osas lisa loota.

Kui kellelgi veel on Stratuse pakkumisi lisaks internetis olevatele kuulutustele võib ka teada anda. Tingimused on esimeses postis millele peab auto vastama.

29.09.2005 at 18:55
tqhq.ee foorum : Autod : Soovitage Audi A4 analoogi USA-s.   1 2 3  
Log in:
Account recovery

muskelautod | kiirendusvõistlused | tehnika | üritused | autoesitlused | foorum | sõnastik | kalkulaatorid
tqhq'st | sisukaart | e-mail
© tqhq.ee 2000 - 2024. Loe meie materjalide linkimisest ja kopeerimisest.