Natuke nostalgiat. Kuuba.Youtube'is on ka J. Clarksoni saade Kuubast umbes 10 aastat tagasi ja seal maalitakse ysna lohutu pilt: paljudel uunikumidel on tegelikult nõukogude päritolu mootorid ning kytusega on samuti äärmiselt kitsas. Imperialistide propaganda?
Natuke nostalgiat. Kuuba.
being in Havana is like going 50 years back in time....
mis auto see kollane on video lõigu keskel. kas mitte vene laada, imelik
Natuke nostalgiat. Kuuba.Kollane auto keskel? Korrakaitse kasutab neil seal jah Ladasid.
See Jeremy Clarksoni saade on "Motorworld" ja tasub täitsa vaatamist. Väga mõnus lõik oli seal, kuidas põlve otsas mossele teise auto katuseplekist tagatiib tehti
22:45 dokkaader Kuuba vallutajad (Conquistadors of Cuba, Kuuba/Soome 2004)
Dokumentaalfilm vanade Ameerika autode ajaloost, armastusest ja mehest, kelle näos peegeldub Kuuba hinge kaks külge. 62-aastasel Maximilianol, keda ähvardab pimedaks jäämine, tuleb parandada Che Guevara vana autot, äratamaks see uuele elule. Tal endal on vana Ameerika auto, mille mootor pärineb kunagise Kuuba diktaatori Fulgencio Batista autolt. Peale selle on Maximiliano heal sõbral Mario Borgesel auto, mis kuulus kunagi maffiapealik Meyer Lanskyle. Kas pimeduse lävel seisev vana mees suudab Che Guevara auto hinge taas ellu äratada? Film kulgeb Kuuba tänavate olemusliku koostisosa, vanade Ameerika autode seas, kuid loo südames on inimene. Maximiliano isiksus ja nägu sümboliseerivad Kuuba probleemi: kahenäoline süsteem, mis hoiab oma kodanikke tugevas haardes, seistes ise samas julgelt vastu ameeriklaste loodud maailmaimpeeriumile. Peale Maximiliano visaduse esitab film ka haarava ja õpetliku loo ajaloo vastandlike jõudude vahele jäänud inimestest ja ühiskonnast. Batista ja Che Guevara autod - mineviku sümbolid ja kaasaja valitsejad - käivad läbi tagasihoidliku ja sümpaatse Maximiliano käest, muutes loo värvikamaks ja sügavamaks.
22:45 dokkaader Kuuba vallutajad (Conquistadors of Cuba, Kuuba/Soome 2004)
Dokumentaalfilm vanade Ameerika autode ajaloost, armastusest ja mehest, kelle näos peegeldub Kuuba hinge kaks külge. 62-aastasel Maximilianol, keda ähvardab pimedaks jäämine, tuleb parandada Che Guevara vana autot, äratamaks see uuele elule. Tal endal on vana Ameerika auto, mille mootor pärineb kunagise Kuuba diktaatori Fulgencio Batista autolt. Peale selle on Maximiliano heal sõbral Mario Borgesel auto, mis kuulus kunagi maffiapealik Meyer Lanskyle. Kas pimeduse lävel seisev vana mees suudab Che Guevara auto hinge taas ellu äratada? Film kulgeb Kuuba tänavate olemusliku koostisosa, vanade Ameerika autode seas, kuid loo südames on inimene. Maximiliano isiksus ja nägu sümboliseerivad Kuuba probleemi: kahenäoline süsteem, mis hoiab oma kodanikke tugevas haardes, seistes ise samas julgelt vastu ameeriklaste loodud maailmaimpeeriumile. Peale Maximiliano visaduse esitab film ka haarava ja õpetliku loo ajaloo vastandlike jõudude vahele jäänud inimestest ja ühiskonnast. Batista ja Che Guevara autod - mineviku sümbolid ja kaasaja valitsejad - käivad läbi tagasihoidliku ja sümpaatse Maximiliano käest, muutes loo värvikamaks ja sügavamaks.
Natuke nostalgiat. Kuuba.Päris mõnus saade oli. Kahju sellest vanakesest, et tal selline kole haigus kallal. Autod olid ilusad. See vana jaguar oli päris muljetavaldav.
vorminud.
quote:Stang-R: Masendav lugu. Täielikud uunikumid, nii taadid kui autod, mingis nostalgilises revolutsioonisoustis vegeteerimas,
Che kummardamine... Uskumatu, kuidas totaalne sotsislistlik ajupesu on inimestest mingid libaõnnelikud zombid
vorminud.
vot ei ole ise just kuubal käinud kuid nende viimase aja liitlase venezuelat olen külastanud ja kohalikega lävides jäi mulle mulje et nad on pigem õnnelikumad kui meie oma kapitalismis,niiet kui ise pole käinud ei maksa nende maailmavaadet laita.
mina küll ütleksin rõõmsasti Viva la Cuba!
elagu liikuv automuuseum
ja elagu vanatudid kes neid elus hoida tahavd
Natuke nostalgiat. Kuuba.vot ei ole ise just kuubal käinud kuid nende viimase aja liitlase venezuelat olen külastanud ja kohalikega lävides jäi mulle mulje et nad on pigem õnnelikumad kui meie oma kapitalismis,niiet kui ise pole käinud ei maksa nende maailmavaadet laita.
mina küll ütleksin rõõmsasti Viva la Cuba!
elagu liikuv automuuseum
ja elagu vanatudid kes neid elus hoida tahavd
Ma ei laitnud kellegi maailmavaadet, lihtsalt avaldasin kaastunnet.
Arusaamatuks jääb, miks need kümned tuhanded õnnejunnis kodanikud oma paradiisisaarelt eluga riskides vehkat
püüavad teha, seejures kohandades veesõidukeiks neidsamu "aamerika laevu". Ilmselt on need tüübid siiski kommunismiõpetuse järgi nö. põhjakiht, kes pioneerilaagris pähetambitust muhvigi aru ei saanud, või on põhjus selles, et nende geneetiline kood pole veel rikutud, nagu on juhtunud paljudega nii meil kui eriti idanaabri juures.
Vabandan OT pärast, aga kommareid põhimõtteleiselt ei salli.