Poster |
Message |
rat_013 |
Kristiinal ja Andrusel kokku 3 kuldmedalit !!!
eino selles mõttes et väike õlleke ühe medali peale
mis siis veel kolmest rääkida ja veel nädalavahetus ees
18.02.2006 at 14:48 |
|
foke |
EPL: "Minu ja mu tütarde jaoks jääb Venemaa alati kodumaaks. Mulle ei meeldi, kui mu kaasmaalased-sportlased (siin peab Anatoli Šmigun silmas venelasi – toim.) unustavad vene keele ja räägivad pressikonverentsidel kas inglise või uue asukohamaa keelt. Kristina vastab vene ajakirjanike küsimustele alati vene keeles, kuigi kõneleb erinevalt minust aktsendiga."
http://www.epl.ee/artikkel.php?ID=312737 |
18.02.2006 at 15:56 |
|
BlueStang |
quote: foke:...ja mu tütarde...
see on küll...
vana ise ok, aga huvitav mis Kiku arvab sellest
Edit: Aga vahet pole, kullad sai ju Eesti
18.02.2006 at 16:02 |
1 edit. Last edited 18.02.2006 at 16:03 by BlueStang
|
PlyVal64 |
Tänase päeva superkangelane on seevastu Oprja. Et asi on hull, võis karta. Aga et tegu on nii hullu tegelasega... ojahhh. See oli masendav. Murdmaameestel on ka hullemad kurvid radadel ja kiirused laskumistel üle 60 km/h. Pannud siis Mae või Veerpalu sõitma, need oleks "lattidega" vähemalt alla välja jõudnud. Ei võtnud asendit sisse... see töll pole asendit näinudki. Masendav. |
20.02.2006 at 16:09 |
|
BlueStang |
quote: PlyVal64: Tänase päeva superkangelane on seevastu Oprja. Et asi on hull, võis karta. Aga et tegu on nii hullu tegelasega... ojahhh. See oli masendav. Murdmaameestel on ka hullemad kurvid radadel ja kiirused laskumistel üle 60 km/h. Pannud siis Mae või Veerpalu sõitma, need oleks "lattidega" vähemalt alla välja jõudnud. Ei võtnud asendit sisse... see töll pole asendit näinudki. Masendav.
Nujah, ma tänaseni ei teadnud kes on Oprja - ega oleks teada tahtnudki. Aga tegelikult olid pea pooled vennad samasugused
20.02.2006 at 16:23 |
|
peep Moderator |
Võistlust küll ei näinud aga üldiselt on need proffide mäesuusarajad nii kanged, et isegi kõval tasemel amatöörsuusatajatel pole seal peale koperdamise midagi teha. Ehk ega see imestama ei pane. |
20.02.2006 at 16:49 |
|
PlyVal64 |
Peep, kõval tasemel amatööril oli teha küll ja küll. Näiteks too Madakaskari mees. Elab Kanadas ja oli selgelt kõva taseme amatöör. Ja sõitis kohe ilusti. Samasugune oli ka Austria päritolu miski endise Jugo osa esindaja. Oprja oli kehva tasemega algaja.
Edit: kõva tasemega amatöörid hõivasid täna kohad 25 ja edasi. Näiteks 27 oli LAVi mees, kellele sõber olevat kinkinud mäesuusataja pildiga pinali ja siis mees otsustas hakata mäesuusatajaks. Jne. Kui Raich sõitis teise laskumise 1:18, siis too Madakaskari mees 1:27. Üldse sõitsid kõvad hobisuusatajad keskmiselt 7-10 sekundit aeglasemalt. Oprja ... kui alla jõudis, siis 23 sekundit aeglasemalt. Esimene laskumine oli muidugi oluliselt raskem ka aga siis kaotasid tagaotsa hobisuusatajad tänu eriti halvale rajale pisut rohkem aega. |
20.02.2006 at 16:59 |
1 edit. Last edited 20.02.2006 at 17:11 by PlyVal64
|
foke |
Ply, kes sõitu nägi ja ise mägesid kunagi suuskadel väisanud ning lisaks teavad ka tõsiasja, et tänast suurslaalomi rada üheks maailma raskematest peetakse, see nii ei mõtle.
Minule tundus asi senimaani kah nadivõitu, kui nägin Oprea kukkumise järel seda pikka lumel libisemist - kiirused on väga karmid.
Muide Oprea rääkis OM avapäevil ETV stuudios ja rääkis väga intelligentset ja loogilist juttu, millega avas minu kui harrastussuusataja jaoks palju uusi tahke mäesuusatamises.
Üks neist oli fakt, et Oprea ei olnud kunagi elus proovinud kiirlaskumist ja vaid 1 kord elus on ta proovinud super-G'd.
Miks need asjad nii on, seda oli huvitav kuulata.
Jutt "töllist" on ebaadekvaatne ja võrdlust murdmaaradadega ei ole võimalik üldse luua. Iseasi, kas vaja minna OM-le, aga see on teine teema.
Edit: minu Oprea = tegelikult Oprja, sry |
20.02.2006 at 17:05 |
1 edit. Last edited 20.02.2006 at 17:15 by foke
|
Madman |
http://etvsport.ee/torino/
Siin on videoklipid olemas. Ka Oprja sõidud.
20.02.2006 at 17:05 |
|
peep Moderator |
Ma tegelt pidasin silmas inimesi, kes pole võistlusspordiga tegelenud. Kunagi nägin ühte lõbusat videot, kuidas peale MK etapi lõppu lasti muu rahvas Hahnenkammi kiirlaskumisrajale.
Edit: nagu foke vahepeal juba ütles, telekast pole võimalik erilist aimu saada, millised need rajad tegelikult on. Turistinõlvadega on seal vähe ühist. |
20.02.2006 at 17:07 |
2 edits. Last edited 20.02.2006 at 17:11 by peep (Moderator)
|
foke |
quote: PlyVal64: Peep, kõval tasemel amatööril oli teha küll ja küll. Näiteks too Madakaskari mees. Elab Kanadas ja oli selgelt kõva taseme amatöör. Ja sõitis kohe ilusti. Samasugune oli ka Austria päritolu miski endise Jugo osa esindaja. Oprja oli kehva tasemega algaja.
See jutt on nüüd jälle natuke naljakas, sinna EI SAA ka kõige kõvemad harrastajad, selleks vaja FIS-punkte, milleni jõuavad 100 000-dete seast vaid üksikud.
edit: nojah kõik sõltub taustsüsteemist, nähtavasti on ka Opreal tipp-profispordini pikk tee, kus aga on piir, raske öelda |
20.02.2006 at 17:08 |
2 edits. Last edited 20.02.2006 at 17:12 by foke
|
PlyVal64 |
Foke, neid FIS-punkte korjatakse täiesti suvalistel nurgatagustel võistlustel. Aga Sestrieresse pääsesid ka täiesti lambivennad, nagu suvel ujumisse. Üks pidi ju ära uppuma. MM on karmim, seal päris lambivennad peale ei pääse. Rääkigu see Oprja mida tahab, tema koht on täna veel Levil treenida. Kes vähegi suuremat mäge näinud, ei arvagi, et see oleks naljamäng alla sõita. Aga selles ongi vahe, et me ei roni olümpiale ja ei nimeta ennast mäesuusatajaks.
edit: võtame või selle Lätis sündinud Iisreali esindaja RENZHIN Mikaili. Lätis on veel väiksemad mäed, kui meil. Ja juudimaal pole ka mingeid suusamägesid. Puhas hobisuusataja. Jõudis lõpuni ja sai 32. koha. Praeguse hetke seisuga on Läti kõvem mäesuusariik, kui meie. Miskipärast käivad aga lätakad Otepääl mäest alla laskmas... |
20.02.2006 at 17:18 |
1 edit. Last edited 20.02.2006 at 17:29 by PlyVal64
|
foke |
quote: PlyVal64: Oprja ... kui alla jõudis, siis 23 sekundit aeglasemalt. Esimene laskumine oli muidugi oluliselt raskem ka aga siis kaotasid tagaotsa hobisuusatajad tänu eriti halvale rajale pisut rohkem aega.
Seda ikka tead, et Oprja peale eksimust suuskadega ülesmäge vahepeal väravasse tagasi tammus? Selleks, et pääseda teise sõitu, ja nii läks. Tubli, et vähemalt võttis seda, mis võtta andis, oleks ju võinud ka katkestada. Selle juures ei olnudki kaotus ülemõistuse. |
20.02.2006 at 17:20 |
|
foke |
quote: PlyVal64: Foke, neid FIS-punkte korjatakse täiesti suvalistel nurgatagustel võistlustel. Aga Sestrieresse pääsesid ka täiesti lambivennad, nagu suvel ujumisse. Üks pidi ju ära uppuma. MM on karmim, seal päris lambivennad peale ei pääse. Rääkigu see Oprja mida tahab, tema koht on täna veel Levil treenida. Kes vähegi suuremat mäge näinud, ei arvagi, et see oleks naljamäng alla sõita. Aga selles ongi vahe, et me ei roni olümpiale ja ei nimeta ennast mäesuusatajaks.
Ei ole nõus Loodan, et slaalomis paremini õnnestub, Sinu kiuste.
Mäesuusatajaks ennast Sa ei nimeta, aga asja paistad jagavat. Mõni imelik võrdlus tuleb vahel sisse ainult - Veerpalu, Mae, "latid" ja Levil harjutamine
Minuteada OM-le pääseb jah suvavend, aga eeldusel, et ta on oma riigi ainus esindaja OM-l ja keegi teine pole üheski alas täitnud norme. Ehk "Tähtis pole..."
EDIT:
Läks juba pläkutamiseks, siis veel ühte detaili tahaks nimetada - raha
Isegi Levil ei ole tal kahjuks võimalik harjutada. Nimelt mäesuusatrenn, kus kiirused vähegi arvestatavad ja seda juba suurslaalom tipptasemel kindlasti on, eeldavad spetsnõlvu, millele ühtki harrastajat ligi ei lasta, kus on korralik kaitsevõrkude süsteem, pealesõidud raadiosidega varustatud valvuritega piiratud, korralik ajavõtt, rääkimata nõlva ettevalmistusest. Eeldab see suurt meeskonda, tehnikat + nõlvatasusid jms. Meie meestel seda lõbu võimalik osta ei ole.
Kurb oli eile kuulata, et ka iluuisutajatel jääb palju treeningrahade puudumise taha - ei jõuta osta jäätunde, mida oleks vaja vähemalt 4 h päevas. Pole küll aimu, mis jäätund maksab kui hall sinu päralt, aga kui tunde kokku korrutama hakata, tuleb suur number kindlasti.
Ka meie noored talendikad suusahüppajad, kes maailma suure suusahüppemaa Soome omavanuseid loputavad, peavad käima harjutamas sellistes tingimustes, mida ka soome noorte 100-s poiss ja tema vanemad-treenerid-alaliit uneski ei oska näha. Vaadake saateid, saate huvitavat taustainfot (juhul kui ise asjale lähedal ei seisa). Poisid käivad trennis soomes, magavad autos ja telkides! Sõidavad mäelt mäele, et hüppeid koguda. Sommid vastutulelikult maksavad vahel haledusest ööbimiskulusid kinni, kuna neil pole nii andekat poissi, las siis vähemalt saab treenida.
See asi pole nii lihtne, nagu õllepott pihus, tselluliit vastu sohvat tihtipeale tundub. |
20.02.2006 at 17:25 |
2 edits. Last edited 20.02.2006 at 17:44 by foke
|
tfr |
quote: foke:Minuteada OM-le pääseb jah suvavend, aga eeldusel, et ta on oma riigi ainus esindaja OM-l ja keegi teine pole üheski alas täitnud norme. Ehk "Tähtis pole..."
Ma olen siin pool olümpiat mõelnud, et peaks ikka ka Eesti bobikelgutiimi tegema. Paar korda Lätis harjutamas käia enne Vancouverit ja no ehk Jamaicale teeb ikka ära. Kolm kambajõmmi welcome. |
20.02.2006 at 17:34 |
|
foke |
quote: tfr: quote: foke:Minuteada OM-le pääseb jah suvavend, aga eeldusel, et ta on oma riigi ainus esindaja OM-l ja keegi teine pole üheski alas täitnud norme. Ehk "Tähtis pole..."
Ma olen siin pool olümpiat mõelnud, et peaks ikka ka Eesti bobikelgutiimi tegema. Paar korda Lätis harjutamas käia enne Vancouverit ja no ehk Jamaicale teeb ikka ära. Kolm kambajõmmi welcome.
See on kift tunne, kui 3G sind kokku kägardab nagu lehmasita sinna bobipõhja
Ma ise küll pole sõitnud, aga hea sõber seda nii kirjeldas kui Innsbrucki rajal keskmise mehena seal 4-bobis istus. Kes sinnakanti satub, kasutage võimalust! |
20.02.2006 at 17:52 |
|
foke |
quote: PlyVal64:
edit: võtame või selle Lätis sündinud Iisreali esindaja RENZHIN Mikaili. Lätis on veel väiksemad mäed, kui meil. Ja juudimaal pole ka mingeid suusamägesid. Puhas hobisuusataja. Jõudis lõpuni ja sai 32. koha. Praeguse hetke seisuga on Läti kõvem mäesuusariik, kui meie. Miskipärast käivad aga lätakad Otepääl mäest alla laskmas...
Mul täna jututuju Muide see fakt on igati õige ja Läti noorteklasside mäesuusatase pidi olema maailmaklassist, niiet pole häbiasi.
|
20.02.2006 at 17:56 |
|
Astro SS |
quote: foke: quote: tfr: quote: foke:Minuteada OM-le pääseb jah suvavend, aga eeldusel, et ta on oma riigi ainus esindaja OM-l ja keegi teine pole üheski alas täitnud norme. Ehk "Tähtis pole..."
Ma olen siin pool olümpiat mõelnud, et peaks ikka ka Eesti bobikelgutiimi tegema. Paar korda Lätis harjutamas käia enne Vancouverit ja no ehk Jamaicale teeb ikka ära. Kolm kambajõmmi welcome.
See on kift tunne, kui 3G sind kokku kägardab nagu lehmasita sinna bobipõhja
Ma ise küll pole sõitnud, aga hea sõber seda nii kirjeldas kui Innsbrucki rajal keskmise mehena seal 4-bobis istus. Kes sinnakanti satub, kasutage võimalust!
Nalja teemas olevad *Top Gear Winter Olympics*videos mainiti kuni 6G koormusi
Pärast selle vido vaatamist näidati Jamaika kelgumeeskonda ja kohe mõtted läksid samale teele , me oleme vähemalt lund enne näinud
Tegelikult need Jamaika neegrid elavad ja treenivad tegelikult Kanadas
20.02.2006 at 18:21 |
|
diesel |
jamaikalasi näidati ükspäe telekast. olivad parajad kapid ja täitsa sportlased. trenni pidavat üsna aastaringselt tegema ja iga jumala päev ikke õige mitu tundi. 101 prossa profid igatahes. reied kõigil jämedamad kui minu kere kõikse jämmumast kohast.
aga muidu on ütlemata tore, et ply meil selline tark ja haritud miis on. tunneb kõiki maailma asju nigu oma taskuid. mina soovitaks sul, ply, järgmisele olümpiale ise minna. oma silmapaistvate teoreetiliste teadmiste najal jõuad sa kindlasti vähemalt esikümnesse kui mitte poodiumile. ja ei peaks sa sugugi ainult mäesuusatamisega piirduma, võiksid kõigil aladel osaleda, kuhu vähegi starti jõuad. nende paljude medalite eest saad ju sm. savipätsilt kuhjaga raha ka ja siis saad seda kulutada näituseks hobiautodega tegelemisele.
ää väga südamesse võta, ply. see siin puhas sarkasm.
otse öeldes pole sugugi kena kui kodanikke nende tegude pärast maha teed. ja ennetades sinu vastust, jah tõesti su sõnavõtt tekitas elava arutelu ja hulgaliselt vastukajasid. siiski, mina arvan, et oma iq ja lastetoa najal võiksid ka veidi proovida viisakam olla. |
21.02.2006 at 09:32 |
|
PlyVal64 |
Vaata, diesel. Ära aja jama suust välja, eks! Ise vana mees aga varsa aru. Muuseas, ma võiks rahulikult "oprjat" teha ja suvalisele suurvõistlusele minna. Oi, neid alasid oleks palju-palju, milles osaleda. Ma võiks näiteks maleolümpiale minna, ma ju tunnen malekäike. 100 meetrit võiks joosta, kui võtta aluseks Alaveri toimiv valem inimese võimekuse hindamiseks, siis 14,0 jookseks ikka ära ja see teeb vaid 49% aeglasem, kui tipud. Kõva mees Siis võiks rinnuliujumises osaleda, vähemalt ei upuks ära, nagu need imemehed Ateenas. Pisut erilisematel aladel, mille oskuseid on vähestel, võiks Pekingisse sõita näieks Solingu soodimehena aga võin ka roolis olla, kuid kõige kõvem olen ma raudselt käimises. 50 km on liiga palju aga vaat 20km võiksin ikka tõesti Pekingis käia.
Ma arvan, et kogu startijate hulgast ma ei jääks viimaseks. Teeksin raudselt "oprjat". Ülejäänud võistlejad paneksid ees vänderdades jugama ehk püüaksid tegeleda just selle sportliku kiirkäimisega. Kümmekond ikka võetakse maha, alati võetakse. Mina astun ikka rahulikult kand-varvas, jään maha tunnikese aga lõpetan. RAUDSELT lõpetan!!! Saan koha näiteks 76 ja taon endale vastu rinda, et ma olen SPORTLANE Seejuures olen ma tavainimese mõõdupuu järgi päris tugev "jalutaja". Tegelikult võtaks kaasa ka kaasa, saab siin ikka õhtuti-öösiti salatrenni tehtud, mööda Nõmmet nii 10-15 kilomeetri kaupa kõnnitud. Paneks välja perekond Veskist Pekingisse käimisvõistkonna...
Saa aru, Oprja oli totaalamatöör ja et sellisel tasemel võistlusele minna, peab sportlane olema parem. Mina isiklikult oleksin hea roolimehega Solingus kordi kõvem "sportlane", kui Oprja oli mäesuusataja. Aga vahe ongi selles, et 99,9% inimestest, kes midagigi natuke teha oskavad, ei trügi Olümpiamängudele. Mina ei teeks Eesti riiki Pekingis purjetamises esindades riigile häbi, ei kukuks üle parda ja ei ajaks pöördemärkisid segi. Kallutaksin ja trimmiksin ikka sada korda paremini, kui Oprja mäest alla laskis. AGA MA EI KAVATSE Pekingisse trügima hakata. Kuigi mõttel oleks ju jumet: peaks Alar Volmeri pehmeks rääkima roolimeheks, siis Cardo Remmeli kolmandaks paatkonda rahakotiks, ostma ühe tuliuue tippa Solingu ja lihtsalt kolme aasta jooksul palju miljoneid mööda maailma ringikolamisele hukkama. Ma usun, et teoreetiliselt oleks võimalik Solinguga olümpianorm ära täita. Volmer ongi praegu vaba mees(sai just vesteldud) ja ka Remmelil peaks aega leiduma, ei juhi teine enam õlletehast...
Edit: et siin on nii mõnigi spordisõber, siis äkki aitate meenutada. Kas see oli eelmine OM(või oli mäesuusa MM), kus Super-G's kas maailma tippmehest austerlane või norrakas kaotas esimesel kolmandikul suusa ja sõitis ühe suusaga lõpuni, kaotades võitjale 26 sekundit. Rahvas möllas, sest vana oli nii kõva mees. Ja Super-G rada olevat kõige jubedam asi. Vaat see ongi oprjate ja maailma kõvade meeste tasemevahe... |
21.02.2006 at 11:06 |
3 edits. Last edited 21.02.2006 at 11:23 by PlyVal64
|
|