register | account recovery | profile | help / abiinfo | search
show today's posts | mark all read
ukraina
tqhq.ee foorum : Vaba teema : Traagiline õnnetus   1 2  
Poster Message
friik

Traagiline õnnetus
Kui arvutada politsei mõõtmise kohast õnnetuse toimumiseni kulunud aja ja vahemaa järgi, siis tulebki keskmiseks kiiruseks kuskil vahemikus 190-220 kmh. See teeb siis laias laastus kilomeetri läbimiseks kuluvaks ajaks umbes 15 sekundit. Seda on selgelt liiga vähe ka siis kui nähtavus ristmikul on ka 1 kilt mõlemas suunas. 100-110 kmh puhul arvestad auto sinuni jõudmise ajaks 25-30 sekki ja selle ajaga jõuab tuugalt välja keerata ja 100-110 sisse vajutada.
IMHO selle Visioni juhi süüdistamine ettekeeramises on pigem ise-enda sõidustiilile õigustuse otsimine. Surnud teadupärast ei saa ju ennast kaitsta.

Edit: Kui ma ise maanteel 140-150 kmh lendan, olgem ausad, juhtub ikka. Ja keegi mulle ette keerab, mida pahatihti tehakse, siis ma ei lähe seda inimest sõimama, et miks sa mind läbi ei lasknud. Ise ma ju rikun eeskirju.
17.08.2006 at 09:26 1 edit. Last edited 17.08.2006 at 09:34 by friik
inkvisiitor

Traagiline õnnetus
tramaivõi...kuradi roolipederastid... Tuleriidale sellised;(

17.08.2006 at 09:30
PlyVal64
Traagiline õnnetus
Ma usun, et Võsa saab siin niigi asja eest vastu päid ja jalgu. Niipaljukest küll, et õigusriigis on igal kodanikul selline õigus, kui õigusootus või kuidas juristid seda nimetavad. Iga inimene omab õigust eeldada, et peateel liikuv autojuht liigub seaduse piires lubatud kiirusel või hästi natuke rohkem(see on jällegi teine teema: ajalooline tava). Aga mitte üks seadus ei käsi inimesel eeldada, et peateel liigub auto kahe-poole kordse lubatud kiirusega.

Ennukale: olles ameti tõttu teinud igasuguseid katseid, äkkpidurdusi väga suurtelt kiirustelt, põikeid jne. KUI inimene suudab natukenegi reageerida, siis "kukub" kiirus päris kiiresti. T-R saab pidama maantekiiruselt 35 meetriga, mis on väga lühike maa tegelikult. Koor reageerimisega 50 meetrit. Tapakiiruselt alla 150 meetri, mis tähendab seda, et KUI see idioot oleks olnud kaine, oleks ta vast isegi pidama saanud. 55 m/s, reageerimisele sekund ja 150 meetrit enne risti pidur põhja tallata... seisad. Viimati sai suure kiiruse äkkpidurdust testitud Clio Spordi testi ajal Saugal tagasirgel. Mäenukil oli kiirust u. 130 ja auto seisis juba enne kardishikaani. Seal veel allamäge.

Ma julgen tunnistada, et testimise ajal tuleb selliste asjade peale mõelda. Olen ise sõitnud 230+ km/h tühjal maanteel kahe põllu vahel aga siis jälgid just teega külgnevat ala. Olen mitmed korrad teinud selliseid julmi pidurdusi lõppkiiruse kättesaamise katsetel. Isegi siis, kui traktor paistab põlluteel 100 meetrit enne peateed töristavat.

Olen ka nelja siinse saidi tegelase autos kõrvalistmel viiendat ratast opereerinud, kui tegime katset 0-200. Piibe lennukal, teadlikult ja kõik mehed pidurdasid koheselt kiiruse maha 90 peale. Kuid selliseid asju tehakse teadlikult, kontrollitud lagedal ristmikuteta teelõigul, valges, kuiva ilmaga, kaine peaga, kõik ohuolukorrad peas enne läbi mõeldes jne. Umbluu koomas peaga suvalisel metsavahelisel teelõigul hämaras/pimedas kiiruskatset teha on idiootsus.
17.08.2006 at 09:33
ennww
Traagiline õnnetus
Delfist:

"Niipalju veel, et mõni km enne avariipaika sõitis minu tuttav tol õhtul jalgrattaga ja temast oli see Honda ka raketina mööda kihutanud, kusjuures HONDA TULED EI PÕLENUD!!! Oli juba hämar ja kujutage siis ette, kuidas on kõrvalteelt väljasõitjal võimalik poolpimedas märgata tuledeta ja kiirusega üle 200 km/h lähenevat sõiduautot!?!" /......./

Kui see on õige, siis ei saa Visionis sõitnud rahvast küll milleski süüdistada.
17.08.2006 at 09:35
tohoh

Traagiline õnnetus
Nüüd tuleb taas see alles hiljuti siin foorumis kellegi poolt toodud õiguspõhimõte - põhjuse ja tagajärje vaheline seos. Kui selgub, et Honda lubatud kiirusel liikumise korral oleks avarii ära jäänud, peaks Visioni inimesed küll süüta olema.

GAZ 24 ´84
17.08.2006 at 09:39
Vanaisa

Moderator
Traagiline õnnetus
Mis siin enam tänitada ja arutada kes süüdi - nii palju, kui inimesi, nii palju ka arvamusi.
Läheb väga lahmimiseks juba.
Selge on see, et õnnetus on juhtunud ja inimesed surnud. See, mis keegi siin arvab, pole enam mingi tähtsusega.
Kes tahab vaielda, see võiks delfis sama uudise kommentaarid läbi lugeda ja siis, kui veel soov on, siis sinna juurde kirjutada.

17.08.2006 at 09:40
racerx
Traagiline õnnetus
Milleks vaevata ja raisata enda aega süüdlase otsimisega. Või arutada kes on rohkem või vähem süüdi jne.
Pigem tasuks V6sa jutust panna kõrvataha see, et oluline on ise ellu jääda. Kõik muu on teisejärguline.
Kui igaüks nii mõtleb ja selles suunas tegutseb, mitte ei looda mingite paberil olevate seaduste peale jne. siis ideaalis polegi hukkunutega lõppenud õnnetusi.
Igaühega võib juhtuda ja kui nüüd natuke mõelda siis enamasti kuskil kolkas hilisõhtul ise ka teinekord väga tähelepanelik alati pole. Väike grill või ujumast tulek sõpradega jne. Tähelepanu on kerge hajuma.
On ammu teada, et jumal millegipärast lolle ja joodikuid hoiab. Seega kui oled normaalne kaine inimene ja roolis siis tea, et peale iseenda pole sul kellelegi loota. Kui hakkad kuskilt välja keerama peateele siis ole tähelepanelik ja tee seda kiiresti jättes ruumi samal ajal "nähtamatule" autole või tsiklile enne kui ise hoo üles oled saanud.
Lihtsad asjad mida õpetatakse minu arust autokoolis.

See ei ole õigustus taiperrile või mis iganes keegi soovib siit kellegi õigustamiseks-laitmiseks välja lugeda.

17.08.2006 at 10:31
Jansa
Traagiline õnnetus
Ma näriks korra veel tähte.
Minuteada on peateel liikujale tee andmise kohustus üks vängemaid kohustusi. Ei loe, kas peateel olija liigub omas või vastassuuna reas, kainena või mitte, sajaga või kolmesajaga, edespidi või pera ees. Kõrvalteelt tulija peab ta läbi laskma.
Antud loos siis visioni poisid eksisid selle kohustuse vastu (kui oli niisugune manööver neil käsil). Pätt oli promillis ja ületas tuvastatavalt kiirust. Asjaolud langesid kahetsusväärselt kokku.
Aga ellujäämise kohalt on v6sal muidugi õigus, tehke sellest ja ka kõigist teistest ettesattuvatest lugudest omad järeldused, õppige, mitte ärge tänitage-ahhetage eitede kombel.
17.08.2006 at 11:14
jjanno
Traagiline õnnetus
Tere

Küsimus, mis mitte miskit ei muuda, aga siiski:
Mitu meetrit seal ristmikul nähtavus on kummalegi poole? On seal peatee sirge või käänakuga? On seal mets või lahendik?
Ehk kuhu tahan nende küsimustega jõuda - Kas on võimalik, et lihtsalt ei olnud võimalik näha 200'ga tulevat autot, samas 100'ga tulev auto oleks näha olnud manöövriks sooritamise aja jooksul (milline iganes ka see manööver polnud).

jJanno
17.08.2006 at 11:41
v6sa
Traagiline õnnetus
Ja juba ollaksegi kindlad, et mina pean avarii süüdlaseks Visioni juhti ning keeran kõigile ette...

Tegelikult ega ei keera küll. Pole nagu autotki, millega sellist sõitu harrastada... Pereuniversaal soosib ennetavat ja ohutut sõidustiili :)

Pigem keeratakse mulle ja kahjuks liigagi tihti. Siinkohal tervised punase Golfi juhile eile Lelle. Tea, et Sulle järele jõudes näitas minu spidomeeter 75 km/h 90 alas...

Kui pikalt oli näha seal ristmikul siibiku tuleku suunas teed?
Kas on teada Visioni liikumise suund (vasakpööre peateel, vasak- või parempööre peateele, selle ületamine risti)?
Kas siibiku tuled põlesid?

Kui Visioni oleks tabatud pakiruumi või mootorisse, siis oleks tegu selge ja ühese juustuhöövli rünnakuga. Aga kuna rakett tabas salongi, siis ei saa siin välistada üsna nahaalset ettekeeramist.

Motosportlane, kes IRL käitub nagu võistlustel, pole austust väärt.

Aga pekske terviseks, vähemalt on alanud arutelu, mis ehk viib mingigi mõtteni kellegi peas... Kui minu sõimamise tulemusena vähemalt üks ajugeenius mõtleb enne peateel sõitjale ette keeramist, on seegi tulemus.

Ajudeta idioot, kes purjuspäi räigelt kiirust ületab, ei mõtle niikuinii. Aga nende kõrvaldamist ei luba meie pseudomoraal. Andku isand Juhus neile võrdseid vastaseid (loe: killustiku või palgilastis kaasaegseid veomasinaid, mitte lapsi vedavaid väikebusse või oma kasinate säästude eest ostetud väikeautos randa sõitvat noort peret) oma kiiruskatsel äkkpidurduste sooritamiseks. Sest see on kõigile valutum viis neist vabanemiseks... Ühiskonna tauniv käitumine neile vist enam ei mõju...

Ärge unustage: juhi reageerimisaeg on ca 1 sekund, kui ta sõidab tavaoludes (makk mängib, tibi on kõrval, veike uni kah juba peal). Alc lisab sellele teise või kolmanda. 90 km/h sõites läbite selle ajaga juba 25-75 m... Sellele omakorda lisandub pidurdusmaa, mis ideaaltingimustel on ~40 m...

Ja ärge unustage, et kiiruse kasvamisel kaks korda suureneb pidurdustee neli korda...
17.08.2006 at 11:49
Stang-R

Traagiline õnnetus
quote:
Jansa: Ma näriks korra veel tähte.
Minuteada on peateel liikujale tee andmise kohustus üks vängemaid kohustusi. Ei loe, kas peateel olija liigub omas või vastassuuna reas, kainena või mitte, sajaga või kolmesajaga, edespidi või pera ees. Kõrvalteelt tulija peab ta läbi laskma.
Antud loos siis visioni poisid eksisid selle kohustuse vastu (kui oli niisugune manööver neil käsil). Pätt oli promillis ja ületas tuvastatavalt kiirust. Asjaolud langesid kahetsusväärselt kokku.
Aga ellujäämise kohalt on v6sal muidugi õigus, tehke sellest ja ka kõigist teistest ettesattuvatest lugudest omad järeldused, õppige, mitte ärge tänitage-ahhetage eitede kombel.

Seega kokkuvõte: "Vänge seadusetundja" kontrollis ööpimeduses teiste liiklejate teadmisi "anna teed" märgist arusaamise osas ja et olukorda eksamineeritavatele keerulisemaks teha, valis kiiruseks 200 km/h ja lülitas tuled välja, oma reaktsiooniaja pikendamiseks rikastas oma verd piisava koguse alkoholiga.
Tulemus: kontrollija põrmustas nii kontrollitavad kui nende arusaamad seaduste täitmisest.
Järeldus: kõik sõidukid tuleb varustada radaritega (nagu lennukitel), et vältida aeglasemate ja rumalamate e. "eitede" ettesõite vängetele seadusetundjatele.
17.08.2006 at 11:58
peep

Moderator
Traagiline õnnetus
Tänan kõiki diskussioonis osalejaid.
17.08.2006 at 12:18
tqhq.ee foorum : Vaba teema : Traagiline õnnetus   1 2  
Log in:
Account recovery

muskelautod | kiirendusvõistlused | tehnika | üritused | autoesitlused | foorum | sõnastik | kalkulaatorid
tqhq'st | sisukaart | e-mail
© tqhq.ee 2000 - 2024. Loe meie materjalide linkimisest ja kopeerimisest.