Poster |
Message |
hellraiser |
Nõu vaja naelrehvi laiuse valikul
quote: peep:Alternatiivid on 225/45-17 ja 205/50-17, mõlemad tsipa väiksema diameetriga aga erinevus on marginaalne. Ma eelistaks kitsamat, kuid see jääb 8" velje peal kergelt punni. Rehvitootjad soovitavad 205 laiusele max 7,5" velge.
Kas 205 rehvi kasutamine 8" veljel mõjub juhitavusele kehvasti või mitte ?
Aga miks 215 laiusega rehvi ei võiks kasutada? Või on kindlasti ainult 225 või 205 vahel valik? 215/45/17 on ju täitsa saada olev mõõt.
18.10.2006 at 12:24 |
|
rai |
215/50R17 kõige sobilikum, aga kiirotsing andis vaid Michelini ja Yokohoma naastu selle mõõduga.
Peep sa ei pea kõiki nelja pidurit vahetama, et 15" velgi panna piisab ka esimestest ainult. |
19.10.2006 at 09:11 |
|
AK1 |
quote: rai: 215/50R17 kõige sobilikum, aga kiirotsing andis vaid Michelini ja Yokohoma naastu selle mõõduga.
Peep sa ei pea kõiki nelja pidurit vahetama, et 15" velgi panna piisab ka esimestest ainult.
Peebu auto näol tegu vist 4wd masinaga nii et erinevate diameetritega kummid ei tule kõne alla. |
20.10.2006 at 18:47 |
|
tfr |
quote: AK1: Peebu auto näol tegu vist 4wd masinaga nii et erinevate diameetritega kummid ei tule kõne alla.
No pigem mõtles rai ikka seda, et tagumised pidurid on niipalju väiksemad, et sinna läheb ka ilma neid vahetamata 15" velg peale. |
20.10.2006 at 18:49 |
|
hellraiser |
quote: rai: 215/50R17 kõige sobilikum, aga kiirotsing andis vaid Michelini ja Yokohoma naastu selle mõõduga.
Peep sa ei pea kõiki nelja pidurit vahetama, et 15" velgi panna piisab ka esimestest ainult.
Mis neil Michelini ja Yokohama naastudel viga on? Michelini pole proovinud, kuid Yokohamadega olen paar talve küll sõitnud ningi täitsa korralikud rehvid olid. Parimad kogemused endal Gislavediga, kuid ka Yokohama oli täiesti korralik rehv ja seda siis tahaveolise auto all.
20.10.2006 at 18:59 |
|
tfr |
quote: hellraiser: Michelini pole proovinud
Ma ostsin omale just selleks talveks ka jooksu Michelin X-Ice Northe (sedakorda siis 225/45R17 mõõdus) - niipalju kui ma värvilistest broshüüridest aru sain, siis on nad tegelikult lamellid, aga rida naelu on ka servas. Eelmine talv sai igatahes nendes igatahes väga positiivselt üllatutud - pidasid Avantime (raske 1900kg+ esiveoline auto) all nagu nätsuga. |
20.10.2006 at 19:19 |
|
RNT |
Ma soovitaks autole vastavalt käituda ehk kui ikka ralliauto, siis rallimõõdud. Talveks pidurite downgrade 15 tollisele veljele sobivaks. Saab nii nalead kui kruusakad ühele velje set-ile panna. Ära nüüd tule ütlema, et evo ainult asfaldiautoks hea on ... |
21.10.2006 at 00:25 |
|
peep Moderator |
Loomulikult ta pole ainult asfaldil hea aga minu case'i puhul on tegu tsiviilsõidukiga ehk "mittesihipärase" kasutamisega. Ralliautosse pole ilmselt mõtet võimendeid ja subwooferit sisse laduda, nagu ma just äsja tegin. Küll ma kunagi nende ralliasjadeni ka jõuan ja seal on neid vajalikke upgrade asju ilmselt enamgi.
Muidu vahekokkuvõtteks niipalju, et sobivat velge ei ole ja ei tule ilmselt, kuigi on paar auku kus ehk saaks teha lasta sobiva oma mõõtude järgi omal (sobivuse)vastutusel. Seega vaatan olemasolevale mõõdule sobiva rehvi, uurin Michelini varianti. |
23.10.2006 at 06:58 |
|
tfr |
quote: tfr:Ma ostsin omale just selleks talveks ka jooksu Michelin X-Ice Northe (sedakorda siis 225/45R17 mõõdus) - niipalju kui ma värvilistest broshüüridest aru sain, siis on nad tegelikult lamellid, aga rida naelu on ka servas. Eelmine talv sai igatahes nendes igatahes väga positiivselt üllatutud - pidasid Avantime (raske 1900kg+ esiveoline auto) all nagu nätsuga.
Nonii, sai täna lõpuks talv lõppenuks kuulutatud ja suverehvid alla. Ja X-Ice Northi kohta võib jätkuvalt öelda ainult kiidusõnu - pidamine oli super ja 200+ hp esiveolise auto all mitte just vanaema sõidustiiliga oli kahe esimese rehvi peale oma teed läinud umbes kolm naela. |
10.04.2007 at 15:38 |
|