Poster |
Message |
R.Ott |
Rehvipumpamise vingerpussid
Selline küsimus, et kui praktiline see keskmine sigaretisüütajast käitatav pump on? Keegi kunagi mainis, et paned pumpama ja võid vahepeal söömas käia, enne, kui midagi tõsiseltvõetavat rehvi jõuab?
13.02.2007 at 01:31 |
|
mrtn |
nii ongi. need on parajad madratsit pumbata, kui telkima lähed. |
13.02.2007 at 01:38 |
|
ervin |
päris nii hull see asi ka siiski ei ole. mersu "tirefit" paketti kuuluv sarnane pump suudab oma tööd päris edukalt teha |
13.02.2007 at 01:43 |
|
ROKIPEER |
Neil väikestel kompressoritel jah ka suur vahe, mul kasutuses olev on 80%
metallist ja mõeldud suurtele autodele ja LandCruiseri kummi puhus vurinal täis. |
13.02.2007 at 06:52 |
|
PPV69 |
quote: mrtn: nii ongi. need on parajad madratsit pumbata, kui telkima lähed.
Madratsi pumpamiseks need mitte ei kõlba, enne saab autol aku tühjaks kui kaks madratsit täis(sai kunagi sellise odava tükiga proovitud), samas sõiduauto kummi mingi pool atti lisada suht normaalne (5 - 10 min, korraliku käsi/jalg pumabaga saaks kiiremini).
Juhtusin nägema kui üks soomlane kasutas sellist kohvri moodi sangaga kasti kus küljel oli manomeeter ja sisseehitatud akuga sai 100 tonnise treila kummis rõhu 2,5 lt 4,5 peale aga aega läks temalgi ca pool tunnikest ja siis oli ka aku tühi. See pidi mingi profivärk olema, somm kiitis taevani, kindlasti lihtsam kasutada kui rekkal voolikut vedada.
Vanasti kui selliseid häid tanklaid kus kumme pumbata eestis veel ei olnud, sai tüütatud veokajuhte ja neilt õhku küsitud, enamasti andsid ka, kõigil oli kraaniga väljavõte pidurisüsteemil, nüüd rekkadel kiirliitega ja puha. |
13.02.2007 at 09:59 |
|
corylus |
Kunagi aastaid tagasi, kui sai veel autosid üles klobitud, sõitis tuttav minu juurde rehvirõhku kontrollima. Ta oli just äsja tulnud Tartust rehvitöökojast suve rehve alla panemast. Autoks oli temal Kolksvaagen Golf. Mainis veel, et töökojas puhuti igasse rattasse 2,2 baari ja seda veel ka, et teepeal väga raputas. Hakkasime siis minu manomeetriga kontrollima ja mida me avastasime?
Rehvirõhud olid väga erinevad, täpselt enam ei mäleta, ainult see on meeles, et tagavara rattas oli 6,4baari ja üks tagumine ratas oli 5,9 baari. Üks esimesi oli miskit üle 3 baari. Hea, et teel mõni rehv ei lõhkenud.
Tartu mingisuguses rehvitöökojas siis selline tore manomeeter oli. |
14.02.2007 at 21:16 |
|
Koit |
bar´i vabandust...
Pontiac Grand Amr
Cadillac DeVille 32V
Cadillac DeVille 4,9 V8
Thunderbird SC
Cadillac Deville 4,9 V8 '95 |
15.02.2007 at 03:08 |
|
DevilDeVille |
Nu kõigile huvilistele infoks, et Tallinnas Ahtri tänava Olerexis püsti pandud korralik pumbajaam (postipealse manomeetriga ja puha)
15.02.2007 at 07:24 |
|
diesel |
eila juhtusin kogemata lugema üht mitu aastat vana soomekeelset tm-i. sääl oli tutvustus boschi riista kohta. nägi välja nigu akudrell, a mootori otsas oli ülekande hammakate asemel pump. andvat survet kuni 10 bar-i. pidi töötama 10min ja siis samapalju jahtuma. pääl oli ka manomeeter, mis pidi üsna talutavalt õigust näitama. kirjatüki autori kommentaar oli, et sellega kannatas pumbata küll ja veel. asjale sai erinevaid komplektis olevaid otsikuid otse külge kruvida või siis pruukida vahel veel pisikest voolikujuppi. sõiduka sussi laskvat hetkega lahinal täis. aku pidavat kestma umbes kolmekümne jalgpalli täis pumpamist. suurimaks mureks mainiti, et asjal kirves hind, oli vist juttu 700 fim-ist (mäletab ehk keegi veel seukest raha). ma pole siin poes sarnaseid asju näind, a teoorias võiks täitsa abiks vidin olla. omal kodus käib autode-haagiste-aiakärude-ja muu mudru susside pumpamine praegu nii, et võtan linnast veoka ratta, kuhu kümmekond atti survet sisse aetud ja doonorvooliku ja siis selle "paagi" najal pumpan keik pehmed asjad kenasti täis, a kolevägahirmus tülikas on see asi küll. |
15.02.2007 at 09:39 |
|
Maik |
12>220V muundur ja töötavad asjad ilusasti...
Ise sai ühte sellist madratsi pumpa mere ääres proovitud, hirmsa vilega käis madrats mingi 2 minutiga täis. Eks autorehvide jaoks samuti neid pumpasid 220v peal leidub ?
15.02.2007 at 12:15 |
|
Tanel_V6 |
quote: hents99: Kui paljud käivad tanklas rehvirõhku mõõtmas? Sellist asja peaks ikka iga mees omas garaasis/koduõues tegema. Tanklad siiski rohkem hädasolijate jaoks, kes saavad oma lössis rehvi veidikesegi rõhku lasta. Kehvem varjant, et tanklas pole üldse pumpamise võimalust.
Ei viitsi nikerdada koduhoovis külmaga ja pole garaget ka?Ausalt kohe, ei tekita mingit isu võtta jalapump ja kukkuda sügama rõhku kummidesse. Tuleb soov peale õhtust ringi rõhk kontrollida ja paika saada? Ma ei leia, et see oleks nüüd erikuradi luksus või ülim laiskus, pigem mugavus, et sõidad bensukasse, lased rõhu sisse suts ja suts ja korras.
Tõsi ta on jah, et vahel peab natukene tiirutama, ennem kui töötava manomeetriga õhuvooliku leiad. |
20.02.2007 at 17:29 |
|
hents99 |
Ma ei ütlegi, et bensukas ei peaks olema võimalust rehvi pumbata. Aga see täpne manomeeter jne - võiks olla loomulikult, aga selle puudumisel/katki olekul selline kära...
Kui sind kutsutakse kellegi juurde nt kohvile, hakkad sa lisaks kohvile nõudma kooki või torti? - sarnane võrdlus minu arust.
20.02.2007 at 20:36 |
|
Occassion |
Sai isegi siin paar nädalat tagasi ühes tammsaare tee ja sõpruse pst. ristmiku Statolis rehvidesse uut õhku lastud sisse kuna tundusid tühjad olevat. Peale pumpamist oli aga auto kuidagi ülejuhitav kuigi lasin sisse täpselt niipalju kui lubatud. Hakkasin siis ndl. vahetus maale sõitma ja kuna pikem reis ees siis mõtlesin ostaks õige ühe manomeetri nii igaks juhuks ja kontrolliks rõhud üle. Ostsin laagri statolist manomeetri mis maksis umbes 25.- EEK'i. Peale mõõtmist selgus, et statoil kus ma eelnavalt olin õhku pumbanud juurde valetas veidi rohkme kui üks bar. Nüüd peale mõõtmist kõik ilusti korras ja auto käitub teel väga hästi. Ikka on suur vahe küll kui rehvides vale rõhk sees. Auto käitub hoopis teistmoodi ja vahel lausa raske teel hoida kui rõhud olid valed. Soovitan ka teistel osta see tühiselt vähe maksev manomeeter ja endal ka elu lihtsam ja kindlam. Muidu neid avariisid niigi palju. |
21.02.2007 at 03:35 |
|
veekaheksa |
No aga mis siin tahta, kui inimesed ei suuda oma autol esilaternaidki ühele tasapinnale reguleerida? Arvad, et mõnda tõepoolest huvitab kui suur rõhk tal rehvis on? Pigem usun ma seda, et 50% autodest tänavail sõidab ebaühtlaste rõhkudega, ja 75% autodel on rõhud valed. Lisa sinna juurde veel vana(kõva) talverehv, mis on poolsile ja saadki tänavapildist aru. Sest isiklikele(mitte firmade) autodele ostab uusi kvaliteetrehve kui suur protsent rahvastikust? |
21.02.2007 at 10:11 |
|
DevilDeVille |
quote: veekaheksa: No aga mis siin tahta, kui inimesed ei suuda oma autol esilaternaidki ühele tasapinnale reguleerida? Arvad, et mõnda tõepoolest huvitab kui suur rõhk tal rehvis on? Pigem usun ma seda, et 50% autodest tänavail sõidab ebaühtlaste rõhkudega, ja 75% autodel on rõhud valed. Lisa sinna juurde veel vana(kõva) talverehv, mis on poolsile ja saadki tänavapildist aru. Sest isiklikele(mitte firmade) autodele ostab uusi kvaliteetrehve kui suur protsent rahvastikust?
nu näiteks mina ostan ikka vähemalt TM-i talverehvide testi esimese või teise koha ja enamik mu sõpru ka. ons selles siis miskit imelikku?
21.02.2007 at 11:54 |
|
jaanus |
quote: veekaheksa: 50% autodest tänavail sõidab ebaühtlaste rõhkudega
just minu kulguril on nt ees 36 ja taga 30... vääga ebaühtlane.... a samas kasulik. Karta on, et sellist ebaühtlust on veidi tülikas tanklaseadmete abil tekitada....
Samas, ei ole need tankla manomeetrid ega ka poest ostetavad taadeldud ja mõõteveast suuremaid eksimusi nähtud mõlemalt poolt. Siit tekkibki hioopis küsimus, kumb on õigem?
|
21.02.2007 at 13:10 |
|
FM02 |
quote: veekaheksa: No aga mis siin tahta, kui inimesed ei suuda oma autol esilaternaidki ühele tasapinnale reguleerida? Arvad, et mõnda tõepoolest huvitab kui suur rõhk tal rehvis on? Pigem usun ma seda, et 50% autodest tänavail sõidab ebaühtlaste rõhkudega, ja 75% autodel on rõhud valed. Lisa sinna juurde veel vana(kõva) talverehv, mis on poolsile ja saadki tänavapildist aru. Sest isiklikele(mitte firmade) autodele ostab uusi kvaliteetrehve kui suur protsent rahvastikust?
Minuteada peavadki esilaternad erineval kõrgusel olema, parempoolne ehk siis tee äärepoolsem natuke kürgmal kui teine!
Ma arvan et enamus inimesi ei tea palju peab rehvides rõhku olema.... |
21.02.2007 at 13:18 |
|
hents99 |
Rehvirõhud on mõnedel autodel bensuluugi sisepoolel kirjas ja vastavalt kg`de või inimeste kohta erinevad numbrid ette toodud. Minul pole küll probleemi rehvide rõhuerinevustega, manomeeter isegi oli mingi vahe(põhiliselt suvel) autos olemas, et kontrollida.
21.02.2007 at 14:24 |
|
|