Poster |
Message |
Timo |
Kuri Lauriks AD 2007
quote: peep: quote: suburban: selline küsimus, et miks Kuriks ei ole selles foorumis tegev.
Tegev Sinust umbes-täpselt 5 aastat ja neli kuud kauem.
Kas Sul oleks talle mingit tarka nõu anda?
pole vaja kohe kõri kallale hüpata, kas siin ka selline komme, et noori nu...itakse.
07.05.2007 at 19:35 |
|
viplala |
Kuri Lauriks AD 2007
Kuna ma ei ole nii spets autoga sõita saanud proovida siis siit ka küsimus, kas neil ongi nii s...t juhitavus tava olukorras? Midagi eriti äärmuslikku ju ei juhtunud, et esiots polegs suutnud taguotsa kontrolli alla võtta. |
07.05.2007 at 22:34 |
|
Jesper |
Kuri Lauriks AD 2007
Ma ka pole sõitnud, aga niipalju olen lugenud et põhiline juhitavusprobleem on tavamõises pooltühjad tagakummid, mis koostöös kitsaste esirehvide, pehme vedrustuse ning suhteliselt aeglase rooliülekandega muudavad juhitavuse suht "vedelaks", ehk siis auto lihtsalt ei lähe sinna kuhu juht roolib.
Mõtle mis tunne veel Funny Cari roolis olla võib... |
08.05.2007 at 01:36 |
|
foke |
Kuri Lauriks AD 2007
Kogemus, mis elu lõpuni meelde jääb, on sõita 0,5 atm rõhuga õhkõrna küljeseinaga ja ülilödi rahviga. Sinna lisada veel kiirendus, mis auto kringliks tahab keerata.. ja kui sellest vähe, siis pane see kõik toimuma kiirusel 100, 150, 200.. kuhu veel? 400 kmh Esirehvidest ja vedrustuse dünaamikast pole mõtet rääkidagi.
Üks moment veel, kui kegi kukub seletama, kuidas rahvas liiga lähedal pole ja eest ära saab or stiilis 'juht autot ju tunneb' - vaadake selle rehvi pidamist, see on tänava- ja tavamõistes ulmeline. See, et need niiviisi suitsevad, on ka tavamõistes ulmeliste jõudude tulem. Paraku aga töötab füüsika kõigile ühtmoodi ja veojõu kadumisel saabub pidamine nagu hammaslatil. Kas see lõppeb õnneliku ehmatusega või pingelises võistlussituatsioonis riskil balansseerides kiirusel 150+ risti rahvasse sööstuga, seda ma arutada ei soovi. Piisab gaasipedaali kergitamisel hilineda vaid murdosa sekundist... |
08.05.2007 at 07:36 |
|
partel |
Kuri Lauriks AD 2007
Tagarehvide kõrge ja pehme külgseina tõttu on tagaots "pikkade juhtmetega", ehk külje ette minnes juht korrigeerib üle ja tagaots lendab teisele poole üle. Nagu näha, siis Lauri magas selle maha ja oligi valmis. Samuti ei tohi gaasi maha lasta, kuna see veel võimendab äkilist pidamise taastumist.
Funny Caril vedrustust pole, kõige jubedamad asjad on vast AA/FA ehk blower Fuel Altered, fuel=nitrometaan, altered=altered wheelbase, ehk muudetud ehk lühendatud teljevahe. AA humoorikas tõlgendus on Awful-Awful, mis on üsna bingo. Teljevahe on max 98" ehk 2.5 m ehk nendega on igasuguseid trikke tehtud.
http://www.mysterion.net/AAFA/nanook.shtml
08.05.2007 at 07:56 |
|
partel |
Kuri Lauriks AD 2007
Funny Caridest veel niipalju, et kui mõni silinder ära kooleb, siis väheneb ka selle poole heitgaasi reaktiivjõud, mis tahab autot keerata. FC'd peab korralikult juhtima, erinevalt TF'i, mida "viimistled". Näiteks see hooaeg FC->TF siirdunud Whit Bazemore oleks TF'i algul külili keeranud ("piloodi kõrva maha pannud" ).
08.05.2007 at 08:14 |
|
viplala |
Kuri Lauriks AD 2007
Ega vist ilma lukuta tagasillaga ei ole võimalik sellistega üldse sõita (ma ei pea silmas kiirendust vaid ohutust) Teoreetiliselt peaks auto spiraalis üles end kruttima. Kas on üldse võimalik, et lukk ära kaob ja jääb aint üks ratas vedama. On seda kuskil juhtunud ka? |
08.05.2007 at 09:57 |
|
partel |
Kuri Lauriks AD 2007
Kasutusel on full spool, rattad pöörlevad alati sama kiirusega.
08.05.2007 at 12:23 |
|
|