register | account recovery | profile | help / abiinfo | search
show today's posts | mark all read
ukraina
tqhq.ee foorum : Vaba teema : Norra tahab keelata bensiinimootoriga autode müügi   1 2 3  
Poster Message
PTC

Norra tahab keelata bensiinimootoriga autode müügi
quote:
Igasugused navigaatorid, eskalaatorid, pajebennid, ländkruiserid etc peaks Eesti viie-kuue suurema linna haldusterritooriumil tööpäevadel sõitmiseks maksma arvestatava summa, näiteks oleks 60K aastas paras.
Ei ole see nõukaaegne "võrdsus" meid ikka maha jätnud - nimetagem siis asju õigete nimedega - tegemist oleks ju kadedusmaksuga /soomlased nimetavad progressiivset tulumaksu täpselt nii - kateusmaksu/. Et maasturid võtavad rohkem ruumi - võtame näiteks tojooda - landcruiser on ainult 8 cm pikem kui avensis (võtke joonlaud ja vaadake milline suurus on 8 cm). Suurem - nii umbes 1 meetrine vahe tuleb alles nn "ratastega ostukärude" nagu jaaris vms korral. Õhk puhtamaks - vaatamata liiklusintensiivsuse kasvule on õhk puhtam - võrreldes 10 aasta taguse seisuga, kuna kasutusel on uuemad ja vähema saastega autod. Et siis süüdistame ummikutes 10 cm pikemaid autosid, mis moodustavad üldisest autopargist 2%? Tore - tormame innukalt nende vastu võitlema kaasates proletariaadi ja laiema avalikkuse. Sest töötavate lahenduste väljamõtlemiseks peab ju tööd tegema - ja seda ilmselt kauem kui 5 minutit.....
24.05.2007 at 12:34
vvt

Aktsiisist - eile vaatasin ETV-s foorumit, kus Atonen argumenteeris kütuseaktsiisi kaitseks sedasi, et aktsiis aitab kaasa euro tulekule :uhoh. Mina sügasin kukalt, et siiani on nagu probleemiks olnud inflatsioon, nüüd äkki virutame liitri hinnale otsa ja see aitab kaasa...?

Siinkohal meenus mulle Iraani president, kes karjus hiljuti, kuidas naftaarvelduste viimine dollarilt eurole peagi suure saatana USA majandusele surmahoobi annab. Edasi mõtleme kõik, kuidas mõjutab dollari nõudluse vähendamine impordi-ekspordi halva suhte all ägavat USA-d......:D

24.05.2007 at 12:41
tohoh

Et 2010-2011 eurole üle minna tuleb lähiaastail enne seda ära teha nõutavad aktsiisitõusud. Kui seda teha 2010 nagu nõutakse, siis lükkub ka euro edasi.

Euro vajalikkus või mittevajalikkus on igaühe enda tunde küsimus.

GAZ 24 ´84
24.05.2007 at 13:31
hunt

Vaata Ply, mina Sinu mõtteavaldusega seljakoti suurusest autost nõus ei ole !
Nimelt mina kardan seda, et keegi (näit. sellesama LC- ga) sõidab minust seal seljakoti sees üle .... Siis minust jääb ainult kakahunnik järele ....
Mina lihtsalt tahan seda väita, et suur auto on turvalisem ... ja see on minu jaoks tähtsam, kui kütuseraha kokkuhoid.

Aga selle maksustamise kohapealt nõus - aga vaevalt see meie rikkas ühiskonnas märgatavalt autostumist kesklinnas vähendab .

24.05.2007 at 13:33
vvt

Suurte maasturite parem ohutus kaasaegse väikeauto ees on müüt. Passiivne ohutus võib olla parem, kuid selle kompenseerivad väikeautod kergesti parema aktiivse ohutusega. Samahästi võiks ju argumenteerida sedasi, et miks ma pean Landcruiseriga sõitma, kui Scania sõidab selle kergesti laiaks, sõidame siis kõik Scania veoautodega?

24.05.2007 at 13:41
spark

quote:
hunt: Nimelt mina kardan seda, et keegi (näit. sellesama LC- ga) sõidab minust seal seljakoti sees üle .... Siis minust jääb ainult kakahunnik järele ....
Sel juhul, kui vaadata Corvetti ja eriti selle esiosa ... ning mõelda LC-ga kokkusaamisele, arvan, et tulemus on enamvähem sama ;)

24.05.2007 at 13:53
hunt

quote:

Sel juhul, kui vaadata Corvetti ja eriti selle esiosa ... ning mõelda LC-ga kokkusaamisele, arvan, et tulemus on enamvähem sama ;)

.... siin ikka jutt pere - ja igapäevaautodest. Corvette küll rohkem nagu (igapäeva) hobiauto.

24.05.2007 at 13:56
hunt

quote:
vvt: Suurte maasturite parem ohutus kaasaegse väikeauto ees on müüt. Passiivne ohutus võib olla parem, kuid selle kompenseerivad väikeautod kergesti parema aktiivse ohutusega. Samahästi võiks ju argumenteerida sedasi, et miks ma pean Landcruiseriga sõitma, kui Scania sõidab selle kergesti laiaks, sõidame siis kõik Scania veoautodega?

Ma ei pea silmas mitte maastureid. Nende kohta mul selline arvamine, et kui keegi arvab, et veoauto on mugavaim viis iseennast punktist A punkti B viia -
siis andku tuld ! Mina nii ei erva.

Oli kunagi selline elujuhtumine, aastat 15 tagasi, et (lähi)sugulase auto talvel libedaga asulavälisel teel kaotas juhitavuse. Lõppes see action paari piruetiga ja - põmm - mersu (123 kerega) oli tagumist otsa pidi puus ... ja oli ainult natuke katki. Mul tekkis selline mõte, et kui autoks oleks olnud FiatiUuno - siis oleks see puu ikka umbes - täpselt keset tuba olnud ... Vat sellest ajast saati mina neid väikeseid autosid kohe kardan.

24.05.2007 at 14:09 1 edit. Last edited 24.05.2007 at 14:09 by hunt
spark

eks see jama olegi selles, et kunagi pole teada millal sinust tahetakse üle sõita kas siis kui sõidad mosse, saabi või juhuslikult oled saanud S-meru sanga.
aga tavaliselt lohutab see, et linnas kiirused väiksemad kui maanteel ... muidugi on parem sellele mitte mõelda ja sõita korralikult ;)

ja need tänapäeva "punnid ole kõvasti tugevamad, kui 20a tagasi toodetud Uno ... siinkohal meenub uks lõik "FIft Gear-ist" kus imiteeriti kiirteel massiavariid ...

24.05.2007 at 14:22
tfr

quote:
hunt: Oli kunagi selline elujuhtumine, aastat 15 tagasi, et (lähi)sugulase auto talvel libedaga asulavälisel teel kaotas juhitavuse. Lõppes see action paari piruetiga ja - põmm - mersu (123 kerega) oli tagumist otsa pidi puus ... ja oli ainult natuke katki. Mul tekkis selline mõte, et kui autoks oleks olnud FiatiUuno - siis oleks see puu ikka umbes - täpselt keset tuba olnud ... Vat sellest ajast saati mina neid väikeseid autosid kohe kardan.

No see läheb sellest bensiiniteemast juba välja ja kaarega miljoneid kordi läbilahatud teema juurde, aga siiski:

* Kui juba "oleks"-ite tasemele langeda, siis võib samamoodi oletada, et väike esiveoline auto oleks selle koha peal, kus tagaveoline mersu piruette tegema hakkas, oma sõidusuunda ilusti edasi hoidnud.

* Auto ohutust ei saa hinnata selle järgi, kui palju auto peale avariid katki läheb. S.t. et saab küll - mida vähem auto katki läheb (ja selle käigus löögienergiat absorbeerib), seda ohtlikum on ta seal sees viibijatele.
24.05.2007 at 14:39
5.0
quote:
tohoh: Et 2010-2011 eurole üle minna tuleb lähiaastail enne seda ära teha nõutavad aktsiisitõusud. Kui seda teha 2010 nagu nõutakse, siis lükkub ka euro edasi.

Euro vajalikkus või mittevajalikkus on igaühe enda tunde küsimus.
just- ja eriti tugevalt aitab kaasa näiteks autode erisoodustusmaksu (ei tea, milline see tavaline soodustus on- umbes nagu eriline pesupulber ja tavaline pesupulber telereklaamis või?) kahekordistamine (protsentarvutus oli vist liiga keeruline, aga kahega korrutamine jõukohane).
24.05.2007 at 14:55
vvt

Valimislubadused tahavad täitmist (loe: raha) ja erisoodustusmaksu tõstmine on pööblile PR-seisukohalt mokkamööda - kes see ikka kaitseb neetud skeemitajaid, firma autoga sõitjaid ja muidu maksudest kõrvale hiilijaid:)

24.05.2007 at 16:10 1 edit. Last edited 24.05.2007 at 16:11 by vvt
PlyVal64
quote:
vvt: Suurte maasturite parem ohutus kaasaegse väikeauto ees on müüt. Passiivne ohutus võib olla parem, kuid selle kompenseerivad väikeautod kergesti parema aktiivse ohutusega. Samahästi võiks ju argumenteerida sedasi, et miks ma pean Landcruiseriga sõitma, kui Scania sõidab selle kergesti laiaks, sõidame siis kõik Scania veoautodega?
10 points!!! Mina sõidaks lisaks elektriautole veel ka BTR'iga. Nii hea oleks sellega Pirita teel EGO-elanikest põllupealseid pappmajaomanikke lintsida. Viimase nädala kogemused: sõidan Piritale 75 sees, ei jõua isegi möödakihutavate autode numbrit lugeda. Sõidan siis 90, juba suudan lugeda. Sõidan siis 100 Orlovi lossi all, minust sõidetakse KAHELT poolt mööda(läbi bussitasku). Aga nendelt tuleks lisaks lubadele veel ka autod käest ära võtta... ja selliste ohjeldamiseks on tõesti BTR vajalik. Lisaks unustavad need "ohutuse"mehed ära füüsikaseadused. Mida raskem auto, seda suurem võimalus kas eessõitjale otsa põrutada või vabal tahtel kurv sirgeks sõita. SUur kobakas maastur ei ole mitte ühest otsast ei ohutum ega isegi ka suurema läbivusega. Ta on vaid ehe riistapikendus ja ei midagi muud. Ainus tõsiseltvõetav vabandus sellise omamisel on vajadus suurt ja rasket haagist pidevalt vedada. Kui seda on vaja korra-kaks aastas teha, siis selleks kolm korda kallim auto osta on minu hinnangul teatud organi puudulikuse näitaja. Organ mõelge ise välja... valikuid on kaks.
Mis puudutab seda 8 või 10 cm. Kui rääkida ohutusest ja kaheksast sendist, siis 8 cm ülekatet avarii puhul tähendab juba väga olulisi purustusi autodel. Seega on ka 8 cm liikluses oluline suurusnumber. Aga kui rääkida üldisemalt, siis kõik muud autod peale nende linnaautode, on oma pikkuses ja laiuses tohutult kasvanud. Vaid klass kuni 3,5 ultraminid (too uus kolmik C1, Aygo, 107) ja klass 3,5- 3,8 meetrit on jäänud samaks ehk just need linnaautod. Muud autoklassid on kõik muudkui pikkusesse kasvanud.
Näiteks seesama etalonauto Golf on kasvanud viimase 23 aastaga (alates Golf II tulekust) pool meetrit pikemaks, 3,7 meetrist Golf I on tänaseks saanud 4,2 meetrit Golf V!!! Lisaks on kõige plangumate kaaluvahe üle 300 kilo, "keskmise" uue Golfiga ligi 400 kilo mõttetut kola, mida kaasa veetakse. Täna on Polo oluliselt suurem ja raskem, kui vana hea Golf I ja väljas isegi klassikalise linnaauto mõõtudest!. Ainult laius-kõrgus on autodel umbes samaks jäänud. Ja samaks on jäänud ka mahutavus - linnas hädapärast 5 inimest, tavaliselt üks õnnetu. Näiteks kahekümne õnnetu golfiomaniku perse tööle vedamiseks kulutavad nad lisaks ära terve pika linnaliinibussi tänavaruumi ja veetakse lisaks tarbetult kaasa umbes neli tonni taastumatuid ressursse. Aga see pikk buss suudab tööle vedada 100+ inimest. 10 oluliselt raskemat naastrehvidel autot aga lõhuvad teid meeletult.
Me räägime siiski LINNAliiklusest, maanteesõit on hoopis teine asi. Jutt on sellest, et linnas tuleks sõita linnaautoga. Kui see Smart nii jube välja ei näeks ja nii absurdselt palju ei maksaks, võiks sellegi peale mõelda. Sama häda vaevab ka ideaalseimat linnaautot, Poekoti 1007, mis maksab alates 190K. Igakord, kui järjekordselt püüan oma kahe laia uksega linnaautosse mõne poodlemistsentri parklas sisse ronida, kuhu vasemale küljele "ilmunud" üleni sitane maastur on jätnud kõva 20 cm ukseavamisruumi, unistan lükandustest...
25.05.2007 at 01:21
brougham
Ma saan sellest ajalehelõigust aru, et soosima hakatakse biobensukaid(etanool+bents), mitte diisleid.
Selle kohapealt on näiteks GM-il asi käpas(Chevyd, Saabid võibolla veel midagi).
Nii, et saab ka edaspidi Norras osta normaalseid autosid.
25.05.2007 at 09:45
Silwer
quote:
vvt: Aktsiisist - eile vaatasin ETV-s foorumit, kus Atonen argumenteeris kütuseaktsiisi kaitseks sedasi, et aktsiis aitab kaasa euro tulekule :uhoh. Mina sügasin kukalt, et siiani on nagu probleemiks olnud inflatsioon, nüüd äkki virutame liitri hinnale otsa ja see aitab kaasa...?

See aktsiisitõus oli planeeritud nagunii toimuma. Lihtsalt ta oli mõeldud selliselt et iga aasta natuke. Inflatsioon on kaupade kallinemine võrreldes eelmise aastaga. Seega kui iga aasta oleks aktsiise natuke tõstetud siis oleks see ka iga aasta lisanud mingi % inflatsioonile juurde.

Hetkel kui tehti suurem aktsiisitõus mis jõustub 2008 alguses siis inflatsioon 2008 vs. 2007 tuleb suur ja arvatavasti üldse kõige suurem mis siin nähtud. Samas selle erakorralise suurenemise tõttu 2008 tuleb inflatsioon 2008 vs 2009 juba väiksem, samas mina hästi ei usu et ta 2009 oleks juba normis euroga liitumiseks. Pigem mahub ta lubatud piiridesse 2010 vs 2009 või 2011 vs 2010 arvestuses.

Muidugi aktsiis ei ole ainuke asi mis mõjutab inflatsiooni aga see on esimene asi mida valitsus saab rakendada et inflatsiooni piiirata.
Euroga liitumise viibimine tekitab riski krooni devalveerimiseks. Ja jube nõme oleks üleöö avastada et eluasemelaen mis on euroga seotud on järsult suuremaks läinud... :)

25.05.2007 at 11:05
Raceboy

Tuleks äkki selgeks teha rahvamajanduse põhitõed? Millest on inflatsioon põhjustatud? V: ühe olulisima põhjusena tootmise sisendtegurite kallinemisest. Eestis on kütus üks olulisimaid sisendtegureid kogu majanduse juures (mäletate, meil käib transport maa pealt ja autodega enamaltjaolt), ja pole mingit vahet, kas selle hind tõuseb kartellikokkuleppe või aktsiisimaksu tõstmise tagajärjel.

25.05.2007 at 12:51
Jesper

Eee, ma küll ei tea majandusest halligi, aga pakuks wild guessina et inflatsiooni nr 1 põhjus on see, et kodanikud pumpavad rõõmsa meelega raha Rootsi pankadest Ida-Aasia lameekraan-telerite tehastesse, lubades selle jõe kunagi hiljem vastupidises suunas käima panna.

A samas see on vist okei, koguaeg on ju räägitud et Eesti missioon on olla sild Lääne ja Ida vahel :devil
25.05.2007 at 13:50
vvt

Ansip ütles eile AK-s näidatud valitsuse pressikonverentsil, et "ei ole mingit kindlust, et praegune aktsiis eurole üleminekuks piisav on". Püha püss! On olemas mingi EL poolt nõutud aktsiisimäär, mis olla eurole mineku eelduseks. See ei saa ju olla mingi laialivalguv suurus, mille kohta ei suuda keegi arvata, kas see piisav on?. Ja kui pigistada aktsiisi rohkem siis inflatsiooni mõjutab see ainult suurenemise suunas. Aktsiis pole ju mitte ainult autokütuselt, vaid ka maagaasilt ja nt kütteõlidelt (nendele aktsiisi nõuab EL nagunii) - seal on sootuks teistsugused suurusjärgud taga kui 95 bensiinil.