register | account recovery | profile | help / abiinfo | search
show today's posts | mark all read
ukraina
tqhq.ee foorum : Vaba teema : Ülekanded Eesti kiirendusvõistlustelt internetti.   1 2  
Poster Message
sill

Ülekanded Eesti kiirendusvõistlustelt internetti.
Eesrindlik idee! Toetame.
03.06.2008 at 06:41
Fog

Selline rahastamismudel ei ole ilmselt parim. Küsimus pole maksmises, vaid:
* maksmine peab lihtne olema
* lisakulu pangalinkide või sms teenusepakkujale.
* Seljuhul eeldatakse tõrgeteta pilti.
* mis siis saab kui NR olenemata põhjusel pool nägemata jääb?
* mis siis saab kui NR olenevatel põhjusel pool nägemata jääb?
jne, jne.

Kuna ka viimase ülekande ajal said kõik toetajate reklaamtekstid vahel kuulatud, siis minu arvamusel võiks integreerida NR edastuse juba sponsoritega läbiräärimistel. Teil on olemas ilmselt "vaatajanumbrid" praegusest ülekandest ning tehniline võimalus ka päris reklaamklippe vahele pista. Veel parem, alla reklaamiriba jooksma ülekande toetajatega. See jääb sinna alles ka aastateks, kui keegi niisama salvestab või oma sõidu hiljem juutuupi topib.

Samas sms-iga ostetav parool millega lastakse vaid 1 korraga ligi(eelmine sama parooliga stream visatakse välja) oleks ka lahendus. SMS-iga sisseloginud saavad head pilti, ning vaba BW jagatakse ülejäänute vahel ning halvema kvaliteediga vms.

Veel üks variant on teha mõne teenusepakkujaga lobby, saada nurka tema reklaam, et ülekande teeb võimalikuks see ja too ning streamida välja kuskilt TIX-i lähedalt. Muu kulu jääks küll võistluse korraldajatele seljuhul.

Mõtteainet on.

03.06.2008 at 07:00
Jesper

Pay-per-view ei ole hea idee, sry. Vaatajate arv ehk sihtgrupp piirdub PPV puhul hardcore fännidega, kellel polnud võimalust kohale minna, samas tasuta stream teenib ka ala populariseerimise eesmärki. Reklaamimüük on ainus mõistlik tee, iseasi muidugi kui lihtsalt/raskelt teostatav. Korraldajate huvipuudust ei saa neile süüks panna, nende huvi on ju rahvas raja äärde saada, mitte pakkuda võimalust kahevahel olijatel koju jäämise kasuks otsustada.

03.06.2008 at 07:29
mart154

Tere.
Kõigepealt 1 ettepanek viimase võistluse kohapealt :) D-klassi finaali oli natuke nadi vaadata... hunnik rahvast oli kaamera ette roninud :) Tulevikus ehk saaks kuidagi sellega rohkem arvestada :)

Aga tasulisuse kohapealt... IMHO tuleks "tv ülekanded" siiski võimalikult vabad hoida. See aitab kindlasti ala populariseerimisele kaasa. Ma olen kindlasti nõus vaatama mõned reklaamid ülekande vahele... Peaasi, et need päris alwaysi reklaamid poleks :finger

Kindlasti oleks ka mõte SMS eest bandwidthi juurde osta (kes ei vaataks ülekannet parema kvaliteediga)

Üldiselt kardan veel, et pildimaterjali kvaliteet peaks olema parem tasu küsimiseks...
A'la teine kaamera finiši kandis vms. Võib-olla vahepeal lõike lineupist või boksialast.
Intervjuu Pärtliga :D

Ma tean, et need suurendavad kulusid kordades, aga kvaliteetne ülekanne tõmbab kindlasti ka vaatajaid juurde :)
Ja teeks ala populaarsemaks :)

Ps. ma ei tea, kuidas teil on lood serveriressursi ja bandwidth'iga, aga ehk tasuks ülekandele ka rohkem reklaami teha.
03.06.2008 at 08:30 1 edit. Last edited 03.06.2008 at 08:31 by mart154
anryo
Mina lisan juurde sellise mõttetera, et mida mugavamaks ja paremaks te online-vaatamise teete, seda vähem inimesi tuleb kohale seda võistlust vaatama.
Ja see on ju karuteene korraldajale?
Kui on mingi "tele" ülekanne, siis peaks see olema ikkagi kokkuvõtlik ja lühendatud, et säiliks ikkagi huvi kohele tulla, kus saaks kogu värki ikka vaadata.

03.06.2008 at 09:30
veedler
quote:
anryo: Mina lisan juurde sellise mõttetera, et mida mugavamaks ja paremaks te online-vaatamise teete, seda vähem inimesi tuleb kohale seda võistlust vaatama.
Ja see on ju karuteene korraldajale?

Ega see ülekanne pole kunagi mingit suuremat reklaami saanud kui ainult paar foorumit. Idee oligi selles, et võistlus nendeni viia, kes tõesti ei saa kohale minna. Ja kes on ikka fänn ja asja näha tahab, see läheb kohale nagunii. Pealegi, ega need vaatajanumbrid pole kunagi nii suured olnud, et korraldajad sellele halvasti oleks vaatama hakanud. Loomulikult kui sellele suurt reklaami teha, siis ehk jätab paarsada inimest kohale tulemata ja pigem vaatab võistlust kodust.
03.06.2008 at 09:42
jeff01

Hindaksin kindlasti varianti kus ka peale võistlust saaksin koju minna ja asja kodus veelkord läbi vaadata. :)

03.06.2008 at 10:23
jjanno
Tere
quote:
Ühesõnaga küsingi, et kas ja kui palju on inimesi, kes sellise ülekande jälgimise eest oleks nõus mingi sümboolse summa välja käima?
Tasuline teenus tekitab kohe ka mingid ootused. Kui praegu kukkus vahepeal ühendus maha, siis polnud suurt probleemi. Ikka juhtub. Kui aga selle eest maksta, siis ootaks pidevat striimi. Teine mida tahaks kohe tasulise teenusega oleks täpsem info kuvamine. Pean silmas näiteks võistlejate nimesid ja aegasid. Miks mitte ka näiteks puud kuskil kaadrinurgas. Samuti tahaks siis juba näha, mis toimub finishijoonel. Eriti hea oleks muidugi kui saaks seda kõike kaeda digiTV vahendusel hoopis telekast :D
Mõistan, et see kõik toob kaasa lisatööd ning lisainvesteeringuid. Teadmata praeguseid vaatajanumbreid kardan ma, et see investeering ei tasu ära.

jJanno@tugitoolisportlane
03.06.2008 at 10:26
anryo
quote:
jjanno: Teine mida tahaks kohe tasulise teenusega oleks täpsem info kuvamine. Pean silmas näiteks võistlejate nimesid ja aegasid.
Seda peaks olema suuteline meie uus ajavõtusüsteem tekitama. Tal on võimalus reaalajas näiteks html formaadis logi pidada, mida saaks siis kusagilt jooksvalt vaadata.
Kuna testida veel pole jõudnud, siis praegu täpsemalt ei oska rääkida, kuid proovime Raadi ajaks tööle saada.

03.06.2008 at 10:46
gets
Pigem müüge see idee korraldajatele. Las nemad võtavad papi ülekande vaatajate käest ja teie saate paremini tasustatud. Kõik osapooled võidavad.
03.06.2008 at 11:02
Ri-Q.

Maksustamine ei ole parim lahendus. Arvatavasti on ülekannete vaadanute hulgas ka neid, kes otseselt fännid olemata, on seda jälginud protsessi (koju kätte toomise) lihtsuse pärast. Nt, ma olen vaadanud 2 viimast ülekannet fragmentaarselt, võib-olla 40 % näidatu kestusest, peamiselt tuttavate autode pärast. Kui ma pean veel lisaliigutusi tegema, siis pigem loobun (suvisel ajal laupäevade kulutamisele ekraani ees on paremaid alternatiive). Samas, kui ma enne arvasin, et ei lähe kohapeale ühtegi võistlust vaatama, siis ülekanded on tekitanud teatava huvi võistlust vahetult näha.
Ilmselt teine teema on tõsiste fännidega, kel polnud asjaoludel võimalik kohapeale minna.
Seega minusuguste jaoks on ülekanne propageerimisvahend, kui ma tahan vaadata ja pean maksma, siis ma eelistan seda teha kohapeal.

03.06.2008 at 11:29
Jesper

No korvpalli näidatakse ka telekast ja keegi nagu ei kurda, et mida värki, inimesed ei tule enam saali jne. Kui teil kogu tehnika ja knowhow juba olemas on, siis äkki tuleks hoopis Kalev Spordi tegelased laua taha kutsuda, võita on imho kõigil. Kas nüüd just päris terve päeva kestvat otseülekannet teha, on iseküsimus, mingi pool tundi kuni tund pikk lülitus näiteks finaalidest oleks ka juba kõva sõna.

03.06.2008 at 13:17
mth

minumeelest kurdavad inimesed koguaeg, vähemalt foorumites.

ülekanne oli ikka super, ise käisin päeval haapsalus, vaatasin autod üle, toksisin mõnel kummi ja shaslõkki süües vaatasin silmanurgast ajasõite.
peale seda kui öeldi, et kõik ajad on kuskile kadunud, muigasin ja liikusin kodupoole tagasi.
väga mõnus oli finaale sellisel hilisel ajal seltskonnaga telekast vaadata ja õlut rüübata, need vahepealsed tehnised probleemid veidi häirisid, aga ei midagi hullu.

järgmine kord tasuks äkki noorteraadio kutid paremassekohta sättida, kole tihti jäi keegi kaamerale ette aga eks see oli sellest tulevnevalt, et liiga palju sinna mitte kuuluvaid inimesi lasti burnout alasse ja stagemis alale.

tasuliseks tegemine pole hetkel veel minu arvates võimalik, pole otseselt millegi eest seal maksta minumeelest, oleks kvaliteet kõrgem, maksaks küll.
03.06.2008 at 13:55
Vanaisa

Moderator
Tasuline võiks ülekanne olla vabatahtlikkuse alusel. Väike viide sellest mingi pangakonto numbriga vahepeal pildile alla lasta ja korras.
Siis näeb, palju on üldse neid inimesi, kes rahakoti raudu viitsivad paotada - nö. uuring tulevikuks.
Just see õhtune vaatamine oli mõnus küll - ilmselt oleks ka koha peal käinuna finaalide ajaks kodus olnud. liha küpsetamise ja õlle kõrvale oli aias asja lihtsalt lust vaadata.
Vaevalt ülekanne fänne üritusest eemale veab - rehvisuitsu ninaga nuusutada on tükk maad etem, kui diivanil lösutada ;)
Ja veel - kaamerale tõesti vaja paremat (kõrgemat?) kohta.
Muus osas sigarahul.

Väha hea töö!

03.06.2008 at 14:19
otipoiss
Mina usun, et kui mõni seni seda ala mitte millekski pidanud inimene, kes poleks elu sees maksnud seda piletiraha, et minna vaatama, millega tegelikult tegu on, näeb seda ülekannet tasuta siis võib see temas igal juhul huvi tekitada. Järgmine kord tahab juba ehedat mürinat kuulda ja lähedalt vaadata masinaid, ning läheb kohale.
03.06.2008 at 14:36
kuripiiritus

kaameramehed võiks korvtõstukiga ülespoole sättida. :)

järgmine kord peab jälle lootma, et internetti pilt laekub kuna ikka veel eestile pihta ei saa.

03.06.2008 at 15:02
vr_

quote:
Jesper: No korvpalli näidatakse ka telekast ja keegi nagu ei kurda, et mida värki, inimesed ei tule enam saali jne. Kui teil kogu tehnika ja knowhow juba olemas on, siis äkki tuleks hoopis Kalev Spordi tegelased laua taha kutsuda, võita on imho kõigil. Kas nüüd just päris terve päeva kestvat otseülekannet teha, on iseküsimus, mingi pool tundi kuni tund pikk lülitus näiteks finaalidest oleks ka juba kõva sõna.

Mismoodi sa tänasel päeval garanteerid selle, et finaal leiaks aset umbes täpselt see kell kui telekanal on planeerinud lülituse oma saatekavasse?
Korvpall ma olen kuulnud teeb seda umbes nii, et ütleb miskell mäng algab ja miskell mäng lõpeb.

03.06.2008 at 16:22
Pedaal
kui probleemiks on külastatavuse langus ja "tasuta silmade" kasv siis võiks ju teha sõidust salvestuse ja seda näidata näiteks 24....48 h hiljem ?
asi saab nähtud kuid tulemus on teada - pole seda põnevust
piletiga vaatajatel on eelis
ja sõitjad saavad hiljem teha ka kordus ülevaatuse oma ja teiste sõitudest
03.06.2008 at 18:29
Jesper

quote:
vr_:
quote:
Jesper: No korvpalli näidatakse ka telekast ja keegi nagu ei kurda, et mida värki, inimesed ei tule enam saali jne. Kui teil kogu tehnika ja knowhow juba olemas on, siis äkki tuleks hoopis Kalev Spordi tegelased laua taha kutsuda, võita on imho kõigil. Kas nüüd just päris terve päeva kestvat otseülekannet teha, on iseküsimus, mingi pool tundi kuni tund pikk lülitus näiteks finaalidest oleks ka juba kõva sõna.

Mismoodi sa tänasel päeval garanteerid selle, et finaal leiaks aset umbes täpselt see kell kui telekanal on planeerinud lülituse oma saatekavasse?
Korvpall ma olen kuulnud teeb seda umbes nii, et ütleb miskell mäng algab ja miskell mäng lõpeb.

No kuidagi suudetakse ka F1 ära näidata nii et GP2 kaadrisse ei tüki :) Ehk siis atraktiivsemad klassid sõidavad saate ajal finaale no matter what, muidugi kui päris pussnuge ei saja. F1 puhul konkreetselt on seal ikka mega reeglistik ja orgunn et asi saateaja jooksul ära toimuks, kui ikka 5 sekundit kuhugi hiljaks jääd oma käulaga siis sa oled väljas, hiljaks jäämine on hiljaks jäämine. Kuna teleülekannetest tuleb otseselt ja kaudselt (sponsorlus) valdav osa kogu karusselli käimasolevast rahast, siis see on püha lehm ja mingit improviseerimist ei toimu.

Kalev Spordil samas ilmselt oleks suht suva, minuarust ei teata seal saatekavast ööd ega mütsi, haruharva joppab midagi õigel ajal tulema :) Aga ma muidugi väga harva vaatan ka.

Ok, ma tegelt ei tea asja ja kindlasti on sada põhjust miks ei saa jne.

03.06.2008 at 20:26 3 edits. Last edited 03.06.2008 at 20:30 by Jesper
Sgrafito
F1 on ju sellesmõttes lihtne, et ... sajab vihma televaataja rõngas et jube põnev on. Laseb keegi mahlad välja ... tiirutavad paar ringi turvaauto sabas ja jälle on publik rahul kuna vahed nullis ja põnevust kui palju. Samades olukordades dragi puhul on pool tundi heal juhul garanteeritud kus mittemidagi ple näidata, kodus puldil klõps kiire tulema ja vaatajad lännud ... võistlus venib pikemaks kavasse ei mahu järgmine saade pressib peale ja ongi kogu saade ja selle peale kulutatud ressurs tühja läinud.
Selles valguses ei ole Eestis ma kardan et niipea loota otseülekannet teles ... rohkem kokkuvõtteid ... seda võib isegi loota
03.06.2008 at 22:31 1 edit. Last edited 03.06.2008 at 22:40 by Sgrafito
partel

Drag'i TV's laivina näidata läheb raskeks, kuna pausid on ka muidu kui vihm ja õli.

ESPN2 näitab õhtul kokkuvõtet, mille algus mõnikord nagu ikka hilineb ja siis salvestamistaimereid kasutanud fännid ei jõua ära kiruda, et just enne finaale jäi seisma...

Väike näide Meli esimesest FC võidust:

MTV3 vähemalt näitas pooletunnist kokkuvõtet etapist (nii SM kui EM) enne F1.

03.06.2008 at 23:31
Polderon
quote:
partel:

MTV3 vähemalt näitas pooletunnist kokkuvõtet etapist (nii SM kui EM) enne F1.

Jutt käib hetkel Noorteraadio (eesti mastaabis suht noore ja vaese raadioga) interneti ülekandest ?
Enne kui ehitame pilvelõhkujat oleks mõistlikum vundamendi põhitõed endile selgeks teha.

Seega tuleb kuskilt ja mõistlikult alustada, ka Sina Partel ei ole kohe TF tiimi pealikuna sündinud, seega ader vajab õigel ajal vastavalt võimalustele õiget seadistust :)
04.06.2008 at 00:04
Jesper

Polderon, ära trolli.

04.06.2008 at 01:57
partel

Võimaluse korral võiks lisada ka ainult audiocast, kui hetkel juhe ei ole sobivalt jäme.

04.06.2008 at 23:23
tqhq.ee foorum : Vaba teema : Ülekanded Eesti kiirendusvõistlustelt internetti.   1 2  
Log in:
Account recovery

muskelautod | kiirendusvõistlused | tehnika | üritused | autoesitlused | foorum | sõnastik | kalkulaatorid
tqhq'st | sisukaart | e-mail
© tqhq.ee 2000 - 2024. Loe meie materjalide linkimisest ja kopeerimisest.