Poster |
Message |
peep Moderator |
Talveks seisma, mida peaks teadma?
Su vette õlivahetusvälp on max 5000 km, mina vahetaks iga 3000 tagant. Selle poweri juures tehase soovitused ei kehti. Värske õli on lisaks korrosiooni teemale vajalik veel seetõttu, et töötanud ölis on osakesi, mis seistes põhja settivad ja pikapeale kokku kleepudes tekitavad ködi, mida sa kevadel ei taha mootoris ringi käiata. Ja mis korrosiooni puutub, siis see on kõrgemal temperatuuril aktiivsem nii palju kui mina tean... |
30.10.2007 at 23:03 |
1 edit. Last edited 30.10.2007 at 23:06 by peep (Moderator)
|
Sören |
quote: Crwq: Sama teema igal sügisel sõbralikus bikerfoorumis.
http://www.biker.ee/phpbb/viewtopic.php?t=36414&start=0&postdays=0&postorder=asc&highlight=
ma viitaks pigem mella poolt koostatud nimekirjale (millele mella ka ise seal bikeri threadis viitas), mis käib küll tsiklite kohta, kuid on kasutatav ka autode puhul:
http://www.pm.ee/bikehelp/tsikkeltalvekorterisse.html
mõned lasevad ka sügisel vana õli välja ja panevad kevadel alles uue sisse - väidetavalt halvenevad õli omadused talve jooksul karteris seistes ja seega tuleks seda vältida.
31.10.2007 at 09:29 |
|
hulgus |
lisaks eelnevale soovitaks kindlasti kõik põranda ja pakiruumi matid välja võtta, eriti kummised. paha ei tee korralikult puhuriga salongi kuivatamine aeg-ajalt. seda va kondensi tuleb ikka seistes.
Kui aku soojas, siis pidevat laadimist küll vaja ei ole. Seistes jahedas vajub pinge paari kuuga 0,5V, st piisab korra paar talve jooksul nõrga vooluga järgiaitamisest. |
31.10.2007 at 11:42 |
|
ERAK |
Panin enda kaunitari ka garaazhi seisma- kuna garaazh kütteta on siis tahan aku kuhugi soojemasse tuua sealt.
Rumalapoolne küsimus siit jälle:
Kas minu masina puhul võib akujuhtme lihtsalt maha sasida? kas mingeid veakoode või signaga mingeid jamasid ei tule sellest?
Auto, millest siin jutt, on 99' T/A
Ette tänades,
ERAK
rehvide müük |
13.11.2009 at 17:27 |
|
Maik |
Jah, vabalt võid maha võtta.
Ise mõtlen,et peaks auto pakkudele tõstma aga samas..kas on mõtet.
Ja,et kas vahetada õli nüüd või kevadel enne garaasist väljaajamist. . Mingi 3000-4000 olen vast suvega sõitnud,rohkem väga ei usu.
13.11.2009 at 17:33 |
1 edit. Last edited 13.11.2009 at 17:35 by Maik
|
ERAK |
quote: Maik: Jah, vabalt võid maha võtta.
ok, tnx
Ma ei ole pädev, seega ei julge soovitada kuid ma ise (siinseid soovitusi kokkuvõttes) oma autojuures piirdun vaid;
matid salongist välja, tihendihooldus, aku maha, rehvidesse lisarõhku...
Paak on ka peaaegu bena täis(nagu siin soovitati) ...kuigi minu autol on vist plastikpaak?
Täiendavaid talveks konserveerimise nippe ei hakka ilmselt ette võtma.
rehvide müük |
13.11.2009 at 19:09 |
|
Maik |
Minul juhtus peale eelmist talve selline asi,et bensunäidik enam lambist ei töödanud korralikult osades asenditest - ilmselt väävli sadestumisest klemmidele jne
asjadele seal loetakse põhjuseks. Nüüd sai välja võetud pump ja andur ära puhastatud ja paagi panen nüüd 98-sat täis 95 asemel - ehk saab parem.... suht ebameeldiv oli suvel sõita.
Plastpaagiga imho ei ole vahet palju seda kütet seal sees on, ei roosteta ju seal miskit.
13.11.2009 at 19:17 |
1 edit. Last edited 13.11.2009 at 19:18 by Maik
|
SPITFIRE |
Ei roosteta jah, aga õhku on bensiinil rohkem millega reageerida
13.11.2009 at 19:55 |
|
kaedoo |
Asi on kondensaadi(vee) tekkes paaki,temperatuuri kõikumistel.Paak peaks ikka täis olema.Kevadel võib juhtuda muidu igasuguseid vigureid sõidu ajal. |
13.11.2009 at 20:33 |
|
ERAK |
oki, lajatan siis kõrini täis paagi- tänud hüvade nõuannete eest
rehvide müük |
13.11.2009 at 20:36 |
|
murukult |
Ma olen mitmeid talvi talvitanud oma autot suhteliselt erineva kütusekogusega. Kord paak ääreni täis ja kord jälle pool tühi.
Ja võin sellest ainult järeldada, et karpa mootori puhul ei ole suurt vahet. Kui aku kevadel täis laadida, siis läheb üsna kiirelt tööle. Ja kui korra tööle läinud, siis käib nagu tavaliselt.
13.11.2009 at 23:44 |
|