Poster |
Message |
peep Moderator |
Vana õli põletamisest
PM või mitte, täna otsustas üks meie tänava tore elanik järjekordselt maja kivisöega kütta. Linnud langesid lennult maha janähtavus oli vaid mõned meetrid. Kui ma oma saunakerist kütan, siis selliseid probleeme ei esine. |
23.12.2007 at 19:50 |
|
vr_ |
Vana õli põletamisest
Kusjuures mul on kuskilt lapsepõlvest meeles, et mul isa ehitas mingi katla kuhu võis suht ükskõik mida sisse visata korstnast tuli ikka ainult kuuma õhu virvendust välja.. asjal oli lihtsalt korralik eelpõleti ja korralik järelpõleti ja mida iganes veel, kõike ma ei mäleta... igatahes sai kogu küla sellest köetuks ja korstnast ei tulnud suitsu poegagi.. nägin ise kuidas demonstratsiooniks visati sisse nii kivisütt kui autokumme - ikka ainult läbipaistvate gaaside virvendus
24.12.2007 at 10:58 |
|
madis |
Vana õli põletamisest
Mida ei näe, seda pole olemas Ehk siis kui suits on läbipaistev, siis ei ole seal raskemetalle ega mürgiseid ühendeid
Täiesti uskumatud paralleelid, kui vana õli ei põleta,siis järelikult lakud p*****. Fuck EU jne. |
24.12.2007 at 13:04 |
|
vr_ |
Vana õli põletamisest
quote: madis: Mida ei näe, seda pole olemas Ehk siis kui suits on läbipaistev, siis ei ole seal raskemetalle ega mürgiseid ühendeid
Täiesti uskumatud paralleelid, kui vana õli ei põleta,siis järelikult lakud p*****. Fuck EU jne.
Kusjuures, mina rääkisin siin ainult tahmast.. mida kivisüsi ja autokumm tekitab, ja endalgi on kogu selle diskussiooni käigus peas mõlkunud mõte, et aga mis sitt sinna läbitöötanud õli sisse kõik ladestub.. kas seda on seal palu või on seda seal ähe ja mis sellest saab kui see ära põletada..
Kas keegi oskab viidata kuipalju ja mida sattub autos läbitöötanud õli sisse?
24.12.2007 at 19:57 |
|
DevilDeVille |
Vana õli põletamisest
rääkides raskemetallidest ja mürgistest ühenditest, siis iga sisepõlemismootor põletab mingi koguse vana või uut õli. tähte närides tahaks küsida, et kas see, kui kalgistunud klapisääretihenditest lekib küttesegusse ja põlemiskambrisse vana õli erineb olukorrast, kus sinna lekib uut õli? täpsemini väljendudes - kas raskemetallid eralduvad ainult vana õli põlemisel ja kui nii, siis mis protsess need sinna vana õli sisse tekitab? ehk on saaled, kolvirõngad ja muu kuluv kola, mille osakesed kulumisel õli sisse satuvad, tehtud raskemetalliühenditest? ehk tuleks sellisel juhul joonelt keelustada sisepõlemismootorite kasutamine ilma saastelubadeta? mürgistest gaasidest rääkides, ei saa üle ega ümber asjaolust, et suvalise põlemisprotsessi tagajärjel eraldub CO2 või CO, mis kumbki inimese elutegevusele just soodsat mõju ei avalda, elik on mürgised. keelustame ka kase-, kuuse-, männi-, tamme- ja saarepuude kasutamise ahjude-katelde kütmisel? kuhu ma tahan oma jutuga jõuda: õigel tehnoloogial põhinev põleti annab kasutatud mootori- vms. õli kasutamisel kindlasti puhtama tulemi, kui paljud "aktseptaablid" lahendid.
25.12.2007 at 00:04 |
1 edit. Last edited 25.12.2007 at 00:05 by DevilDeVille
|
vr_ |
Vana õli põletamisest
quote: DevilDeVille: mürgistest gaasidest rääkides, ei saa üle ega ümber asjaolust, et suvalise põlemisprotsessi tagajärjel eraldub CO2 või CO, mis kumbki inimese elutegevusele just soodsat mõju ei avalda, elik on mürgised.
Siinkohal tasuks vahet teha et CO2 on lihtsalt selline tore gaas mille sisaldus õhus vähendab seal ainult hapniku osakaalu.. CO ehk vingugaasi aga võid küll mürgiseks nimetada see kurjam ei pressi mitte ainult hapniku eemale vaid kukub end vere punalibledega siduma.. ja vot siis on kellad.
Igatahes olen ma enam kui kindel, et lihtsalt CO2 ja minu poolest, üliväikeses koguses ka CO eraldamine on oluliselt ohutum tegevus kui see, et õhku paisatakse ühendeid mille sisse imemine lõpeb sellega et nad ka sinna organismi jäävad ja sealt enam ei välju ..
Küsimus ongi.. kuipalju sellist sitta vanas õlis on... seni on kõik kaagutanud raskmetallidest jms.. aga kas keegi viitaks kus, kuipalju ja millest seda sinna tekkib?
25.12.2007 at 14:06 |
|
DevilDeVille |
Vana õli põletamisest
quote: vr_
Siinkohal tasuks vahet teha et CO2 on lihtsalt selline tore gaas mille sisaldus õhus vähendab seal ainult hapniku osakaalu.. CO ehk vingugaasi aga võid küll mürgiseks nimetada see kurjam ei pressi mitte ainult hapniku eemale vaid kukub end vere punalibledega siduma.. ja vot siis on kellad.
kirjutasin selle CO2 meelega mürgiseks, et asja veidi üle võlli keerata, sest koledused mida meile maalitakse silme ette õli põlemise raskemetallidest on umbes sama jubedad, kui sundida inimene CO2 hingama. et müstilistes kogustes on mõlemad versioonid tapvad
25.12.2007 at 15:27 |
1 edit. Last edited 25.12.2007 at 15:28 by DevilDeVille
|
vr_ |
Vana õli põletamisest
Et asi väga küsimiseks ei jää siis otsisin ja katsusin leida natuke asjalikemaid sortsusid..
Kõigepealt koperdasin ameerika petrooleumi instituudi otsa, kuna nad on aga tööstuse eestkõnelejad sisi vaatasin ka energy departmendis ringi..
Tundub nii, et suur osa kokku kogutud (ohtlik jääde) õlist lähebki põletamisele.. mõni osa ka ümbertöötlemiseks uuesti automootirisse
natuke lugemist, suht värske dokument paistab olema
http://fossil.energy.gov/epact/used_oil_report.pdf
25.12.2007 at 17:04 |
|
Astro SS |
Vana õli põletamisest
quote: vr_: Et asi väga küsimiseks ei jää siis otsisin ja katsusin leida natuke asjalikemaid sortsusid..
Kõigepealt koperdasin ameerika petrooleumi instituudi otsa, kuna nad on aga tööstuse eestkõnelejad sisi vaatasin ka energy departmendis ringi..
Tundub nii, et suur osa kokku kogutud (ohtlik jääde) õlist lähebki põletamisele.. mõni osa ka ümbertöötlemiseks uuesti automootirisse
Kõige tähtsam lause sellest dokumendist:
....... used oils are not classified as hazardous wastes ........
25.12.2007 at 17:21 |
1 edit. Last edited 25.12.2007 at 17:22 by Astro SS
|
Tim |
Vana õli põletamisest
Tõstan vana teema ülesse. Nimelt mida arvata selliset võimalusest garaaži kütta:
http://www.heatechinc.com/Brochures/Thermobile/AT%20Brochure.pdf
Juutuubis on igasuguseid videosid isetehtud õlipõletitest, aga ma arvan, et äkki on need originaalid ohutumad. |
05.02.2008 at 14:43 |
|
partel |
Vana õli põletamisest
quote: Astro SS: quote: vr_: Et asi väga küsimiseks ei jää siis otsisin ja katsusin leida natuke asjalikemaid sortsusid..
Kõige tähtsam lause sellest dokumendist:
....... used oils are not classified as hazardous wastes ........
Meil ka autoõli võib põletada, puhas teine. Samas näiteks trafoõli ei või.
05.02.2008 at 15:13 |
|
|