Poster |
Message |
Indrek_S |
Probleemi tekitav: ostetud auto(varuosadeks) ilma registreerimiseta
provokatsioonidele ei tasu alluda. Siin jäi silma kellegi ettepanek, et tasub võtta seisukoht, et auto ostati varuosadeks ja ülejäänud kere utiliseeriti. Tõestagu keegi vastupidist või jäägu vait
24.01.2008 at 14:45 |
|
kkerem |
Selle probleemi lahendamiskes on ju suhteliselt kindel rida samme. Esiteks peab see tegelane suutma tõendada, et auto on tema oma (see kes nõude esitas). Teiseks peab ta suutma tõendada, et tal on õiguslik alus nõue pöörata sinu vastu.
Ehk, et teema, ma arvan, et teie kodanik A võlgnete minule kui kodanikule B x summa, kuna ma müüsin oma auto kodanikule C ei kära. Jah, oma tagalat tasub kindlustada sellega, et tõendada auto ost kodanik B käest, kui see vähegi on võimalik.
Süüdistada saab ta sind teoreetiliselt veel sõiduki ärandamises, omavolilises kasutamises ja vara hävitamises, kuid taaskord on seda vaja tõendada. Tõsi, sel juhul on see tõendamine tema töö koos politsei ja prokuratuuriga, kuna tegemist oleks kriminaalasjaga.
Seega, katsu see kodanik B ülesse leida, teha temaga kasvõi lihtkirjalik leping, kui sul seda ei ole.
Alati on võimalik ka oma ütlustest taganeda. Võid sellele vennale öelda, et sa ei mäleta midagi ja kes tema on. VT ka tänane ekspressi lugu räägib ütlustest taganemisest .
Lõpetuseks on siin olukord lihtne, kõigepealt tuleb veenduda, et nõue on ja jääb nimetatud 2800 krooni. Ja las nad siis võimlevad selle nimel. Otsivad vettpidavaid tõendeid, et nad just sinult selle raha peaks saama.
----
very OT
meenus, et parim kaitse on rünnak. Kui ta järgmine kord helistab, siis ütle, et just siin arutasime advokaadiga ja tegelen paberitega. Homme saadan kutse välja, arutamaks minu vaikse eraelu rikkumist alusetute nõeutega, mille järel on toimunud järsk ning pöördumatu tervise halvenemine. Moraalsest solvamisest ma ei räägigi. Esialgne nõue on paarsada tuhat.
24.01.2008 at 15:26 |
1 edit. Last edited 24.01.2008 at 15:38 by kkerem
|
Madlobster |
Nu just ma ei saa aru mida võimelda.
PRAMOTTI KÄEST PUDELI VIINA EEST SAADUD KÄPUTÄIT VARUOSI EI OLE VAJA EI OSTU/MÜÜGI LEPINGUGA KINNITADA, EGA KA REGISTRIS KINNITADA. Ei ole sul vaja seal kedagi üles otsida ja oma elu täiesti mõttetu venna vaidluse tõttu keeruliseks teha ja mingeid pabereid otsida. Varuosadega ei anta kaasa pabereid. Lihtsalt ütled et joobar näitas enne romu ära viimist sulle ostu/müügi lepingut millega tõestas, et sara on tema oma. Ja dokumendid jättis ta oma kätte et hiljem vajadusel vajalikud registri toimingud sooritada.
quote: vvt
Kuid alati on inimesi, kes oma ego pärast on valmis kasvõi 1 krooni protsessima. Mina sinu asemel üritaks leida kokkulepet ja loeks talle makstud nt 1000 krooni koolirahaks, et edaspidi mingeid poolkõvade paberitega romusid mitte osta. Kui asja taga on mingi haige vend, siis minuarust ei tasu summa ära neid kulutatud närvirakke.
Just minu ego ongi just nii kõrge et mitte alluda mingi veits mõraga mehe provokatsioonidele ja talle kähku pappi anda. Kõnealuse mehega lõppeks jutt väga kiiresti head päeva soovides ilma protsessimata ega vaidlemata.
Kõigile head päeva soovides: Mait |
24.01.2008 at 15:46 |
1 edit. Last edited 24.01.2008 at 15:48 by Madlobster
|
vvt |
quote: kkerem: Selle probleemi lahendamiskes on ju suhteliselt kindel rida samme. Esiteks peab see tegelane suutma tõendada, et auto on tema oma (see kes nõude esitas).
Auto on ju väidetavalt registris nõude esitaja (st A) nimel (või tema isa nimel- mis asja ei muuda eriti). Kui on olemas kehtiv registreerimistunnistus, siis ARK-st saab iga kell minna ja nõuda duplikaadi või väljatrüki andmebaasist.
quote: Teiseks peab ta suutma tõendada, et tal on õiguslik alus nõue pöörata sinu vastu.
C vastu ei saagi A seda 2800 krooni nõuet pöörata. Selle saab pöörata ainult B vastu.
quote: Jah, oma tagalat tasub kindlustada sellega, et tõendada auto ost kodanik B käest, kui see vähegi on võimalik.
Näed, milleski hakatakse üksmeelele jõudma
quote: Süüdistada saab ta sind teoreetiliselt veel sõiduki ärandamises, omavolilises kasutamises ja vara hävitamises, kuid taaskord on seda vaja tõendada. Tõsi, sel juhul on see tõendamine tema töö koos politsei ja prokuratuuriga, kuna tegemist oleks kriminaalasjaga.
Ei, mitte tingimata. Kui suudetakse ette näidata ostu-müügi leping, et heauskne ostja C ostis pahauskselt müüjalt B, siis kriminaalasja kokku ei venita. Äärmisel juhul kaheldava edukusega tsiviilhagi vara hävitamise eest teadmatusest. Küsimus on lihtsalt selles, kas sa pidid sellest segaste omandisuhete asjast teadma või mitte.
quote: Seega, katsu see kodanik B ülesse leida, teha temaga kasvõi lihtkirjalik leping, kui sul seda ei ole.
Jep, selle lepingu olemasolu väldib suurema suhtlemise politseiga. Selle lepingu puudumine juhul, kui ei suudeta leida muid vara liikumist kajastavaid pabereid, annab isehakanud katusepakkuja A-le võimaluse süüdistada C-d tema vara tahtlikus hävitamises.
Ja jutt teemal "parmati käest varuosadeks auto ostmisel pole pabereid vaja" vms siis enam ei päde. Loevad soovitatavalt kirjalikud tõendid nagu nt ostumüügi leping
quote: Lõpetuseks on siin olukord lihtne, kõigepealt tuleb veenduda, et nõue on ja jääb nimetatud 2800 krooni. Ja las nad siis võimlevad selle nimel. Otsivad vettpidavaid tõendeid, et nad just sinult selle raha peaks saama.
Ei võimle, nad üritavad mõjutada C-d maksma, ähvardades vastasel juhul viia politseisse avalduse A vara hävitamise kohta C poolt. Kui selle auto keskmine turuhind venitab krimasja alammäära välja, siis võib asjas isegi jumet olla.
quote: meenus, et parim kaitse on rünnak. Kui ta järgmine kord helistab, siis ütle, et just siin arutasime advokaadiga ja tegelen paberitega. Homme saadan kutse välja, arutamaks minu vaikse eraelu rikkumist alusetute nõeutega, mille järel on toimunud järsk ning pöördumatu tervise halvenemine. Moraalsest solvamisest ma ei räägigi. Esialgne nõue on paarsada tuhat.
Toimib juhul kui A ei oska oma võimalusi ise hinnata. Kui tegemist on nt mõne maailma peale kibestunud politsei kingaosakonna töötajaga, siis naerab ta selle jutu lihtsalt välja. Mina naeraks ka, kui mõni vennike üritab fikseerimata telefonisuhtluse peale mingite täiesti alusetute hagidega ähvardada.
Aga btw, mis selle auto orienteeruv turuhind võiks olla? Kui 2800 krooni oli kuumakse, siis võib päris kallis auto ju olla