register | account recovery | profile | help / abiinfo | search
show today's posts | mark all read
ukraina
tqhq.ee foorum : Vaba teema : Slikkidest.....   1 2  
Poster Message
anryo
Slikkidest.....
quote:
jeff01:Esialgne summutisüsteem sai valmis mõeldud ja ka seda arvestatud, et hädapärased sõidud võin selle autoga tänavalgi teha....(poolenisti legaalselt) Pole küll valmis veel uus summuti aga sellel on ka lõpupütt, mis pole otseläbi aga peaks siiski kerge hingamisega olema, kuna on suurima siseavaga mis leida õnnestus (63cm nagu ka toru ja resonaator)
Sumbutite osas võid mõelda ka selles sihis:
http://www.quicktimeperformance.com/QTEC/index.php

10.02.2008 at 22:09
partel

Slikkidest.....
quote:
Mell:
siiski igaks juhuks mainin,et selle laiusega vast hulluks ka ei maksa minna nii vähese j6u puhul...
kunagi sai korra Kaubalifti rulle tavalise (tänavak6lbuliku) Omega 3.0 150kw lauda all katsetatud ja tulemus:60ft paranes kyll 0.3-0.4 sek,kuid l6ppaeg k6igest 0.1-0.2 sek ja l6ppkiiruses oli mitu kmh kaotust...ehk oluliselt suurem veeretakistus teeb oma töö?

Mitte veeretakistus vaid inerts, rattad on nagu suured hoorattad, kujuta ette, et ratas pöörleb lõppkiirusega, palja käega seda peatama vast ei hakka...

11.02.2008 at 07:31
jeff01

Slikkidest.....
Kui suur abi on minu lahjal autol külgseina kõrgusest? Lugu selline, et ise plaanisin euro mõõtude järgi 205/60/15 slikki ja sellega lõpetaks praeguse ülekandega 3manda käiguga 6200rpm mis selle R6-e lagi pmt. Nüüd pakuti aga väga hea hinnaga madalaid slikke 205/45/15 tootja neil jah sama (M/T) aga just se külgsein või õigemini selle puudumine teeb muret. Nende madalate slikkidega muutuks praegune ülekanne paremaks (Sain juba aru, et ülekanne valitakse viimasena aga siiski....) nendega lõpetaksein neljanda käiguga 5000 rpmi kandis ja aksel annab selle rehvimõõdu ja minu ülekande korral veidi kiirema aja (0,1-0,2s) kui kõrgematega aga kas se ka tegelikult nii on kui ma külgseina puudumise tõttu stardis siiski korralikult minema ei saa?
Kas slikid vananevad naga tavarehvid, et aasta-aastalt muutuvad kõvemaks?

11.02.2008 at 09:00
Olds

Slikkidest.....
quote:
jeff01:Kas slikid vananevad naga tavarehvid, et aasta-aastalt muutuvad kõvemaks?
Üldiselt mitte. Nende hoiustamine on lihtne - õhk välja ja nurka seisma. Kevadel ennem kasutamist käid külgseinad näit. WD40 ja pehme lapiga kergelt üle ja rehvid ongi uuesti kasutamiseks kõlblikud.

11.02.2008 at 10:30
Silwer
Slikkidest.....
Drag'i rehvide kohta ma täpselt ei tea aga ringraja rehvid küll vananevad ja päris kiiresti. Mõned aastad vanad rehvid enam tipptasemel sõitmiseks ei sobi. Lisaks vananeb rehv kuumenemistsüklitega. Kummi võib veel peal kõvasti olla aga kui rehvid on juba palju kordi kuumaks lastud siis ta lõpus enam lihtsalt normaalselt ei tööta. Seetõttu on müügis ka palju kasutatud slikke millel mustrit veel jagub aga nende toimimine rajal on suures osas loterii...

11.02.2008 at 10:56
Gsinut
Slikkidest.....
odoot Olds. Vana dragirehvi ma nüüd küll ei ostaks. Need vananevad ka ja mitte vähe.
11.02.2008 at 10:58
Olds

Slikkidest.....
quote:
Gsinut: odoot Olds. Vana dragirehvi ma nüüd küll ei ostaks. Need vananevad ka ja mitte vähe.
Ei,ei....pidasin ikka silmas uue rehvi niiöelda üle talve hoidmist

11.02.2008 at 13:41
Gsinut
Slikkidest.....
Seda minagi, et siin üle talve võid hoida, kuid teist talve enam pole mõtet, sest rehv muutub kõvaks ja kõlbmatuks. Omal kogemus olemas, ei soovita. Isegi kui paistab, et oh selle hooaja sain ära ja näe mustrit dragi rehvil veel alleski, siis ikkagi on mõislik osta uued, pidamise vahe on väga suur.
11.02.2008 at 23:32
gets
Slikkidest.....
Ei teagi, omal paar aastat vanad pisikesed 24.5/8.0-15 ET Drag'id pidasid ~300 jõudu väga hästi kinni. Väga suvaliselt känkras jääkülmas garaažis hoitud. Nojah, mul start ka 1.5k pöördelt muidugi.
12.02.2008 at 09:43 1 edit. Last edited 12.02.2008 at 09:43 by gets
partel

Slikkidest.....
Väike video 8000 hj 530+ km/h Funny Car'i slikkide elust (no sound):

18.02.2008 at 13:33
jeff01

Slikkidest.....
Äratan vana teema üles, et jagada oma esmakogemust ja küsida veidi nõu.

Sai ostetud 24,5x8x15 MT slikid (205/60/15) Sest laiemate korral peaksin koopaid modima ja laiemad veljed sebima, lisaks ei mõju ka originaal sidurile 100% pidamine hästi ja erilist üleliigset finantsi pole kahjuks :(
esmane reakstioon oli selline, et selliste õhukummidega saan küll vaid 2 korda startida ja sedagi siis, kui korraga ühe alla panen.
Häda algas siis, kui oli tarvis rehvid velgedele panna (Velgedeks tavalised 7 tollised alumiiniumveljed) Leidsin rehvilt kirja, mis keelas rehvidesse üle 35 psi lasta aga 2,4 bariga ei suutnud ma neid mingit moodi veljele saada....sai veelkord servadest lahti lükatud ja ohtalt määret vahele pandud ja riskides rehvi lõhkumisega sai neisse rõhku lastud seni, kuni nad lõpuks pauguga õigesse kohta hüppasid. Peale veljele saamist näeb asi juba parem (Vastupidavam) välja.
Olen nendega teinud vaid ühe ainsa ebaõnnestunud stardi aga vahe tänavarehviga on vägagi suur :) Vigadeks oli see, et ei soendanud rehve üles ja harjumusest startisin väga madalalt nagu tavarehviga ja tundes pidamist vajutasin põhja. 60 feeti tuli 2,0s Rehvides oli rõhku 1,1 bari ja peale sõitu kontrollisin rehvi tööpinda, mis oli keskelt karestunud aga servadest mitte täielikult ja kohati veel sama sile kui uuel rehvil.
Kui palju peaksin rehvidesse rõhku laskma? ilmselt veidi vähendama? (Tagasillale mõjuv raskus vaid 500kg)
Mitu soendamist ja starti peaks saama selliste rehvidega teha? (Jõudu pole palju)
Kuidas rehve õigesti soendada ? (teise käiguga, kuni tunned veekastist välja lastes pidamist?)
Kuidas rehve ladustada mitte sõitmise ajal ? (Õhk välja, tuppa laua alla?)
Kui hull teema saab olema nö velje vahetus (Slikk maha ja uuele veljele peale)
Kas kohe peale sügavusmärke ongi riie ja nö kasulikku osa vaid 5mm ?

Ehk kellelgi näpunäiteid selle kohta, kuidas slikkidest rõõmu kauemaks jaguks :)

07.06.2008 at 19:12 1 edit. Last edited 07.06.2008 at 19:14 by jeff01
gets
Slikkidest.....
Hehe, ise ei teadnud sellest rõhupiirangust midagi ja 4at läks sisse, sest rohkem kompressor ei löönud. Siis paar laksu kummihaamriga ja hüppas peale.

Kui palju peaksin rehvidesse rõhku laskma? ilmselt veidi vähendama? (Tagasillale mõjuv raskus vaid 500kg)
Rõhuga pead balanseerima pidamise ja lõppkiiruse vahel. Liiga tühi rehv kukutab kohe paar pügalat lõppkiirust ja ka ET'd. Nõrgal autol on eriti märgata. Sama mõõduga rehvi sain korraliku lõppkiirusega üle kogu pinna pidama küll.

Mitu soendamist ja starti peaks saama selliste rehvidega teha? (Jõudu pole palju)
Kaks-kolm hooaega kindlasti kannatavad. Nii ametlikke, kui külavõistlusi. Minu vanadel kolmas hooaeg jookseb ja pole väga hellitatud.

Kuidas rehve õigesti soendada ? (teise käiguga, kuni tunned veekastist välja lastes pidamist?)
Väikese jõuga pole üldse soojendamist vaja, suts prahist puhtaks ja valmis. Tootja minumeelest ütleb, et "a little or no burnout" või midagi sellist. Ise alguses suitsetasin päris mehiselt, kuid pärastpoole vaatasin, et suurt vahet pole. Manuaali start on muidugi teine, kui 1.5k rpm automaadi oma, niiet proovimise asi.

Kuidas rehve ladustada mitte sõitmise ajal ? (Õhk välja, tuppa laua alla?)
Mis neist ikka väga eriliselt ladustada? Ei näe vajadust väga punnitada. Mul nad ka lapiti rehvivirna all pannkoogistunud ja ikka sõidavad.

Kui hull teema saab olema nö velje vahetus (Slikk maha ja uuele veljele peale)
Sama nagu eelmine jutt - rehv nagu rehv ikka. Endal erinevad tuttavad neid laenasid ja kogu aeg peale-maha sai lapatud. Hea tahtmise ja pumba olemasolu korral peaks peale-maha ka käsitsi saama.

Kas kohe peale sügavusmärke ongi riie ja nö kasulikku osa vaid 5mm ?
Märgid pole veel päris ära kadunud. Praegu veel selgelt aimatavad ja rehvid töötavad nagu alguses. Servast on rohkem kulunud (räägiti, et olin kivikühmu vastu burnoutinud) ja riie nagu ei ole, kuid tundub, et kleepuv pind on läinud küll. Tartus võid uurima tulla.
07.06.2008 at 20:30 1 edit. Last edited 07.06.2008 at 20:35 by gets
jeff01

Slikkidest.....
Tänan, sain nii mõneski asjas targemaks ja nii hullult põdeda pole tarvis...
tahan sõita selle hooaja vaikselt ja tasakesi ka järgmise..... kui see õnnestub siis on nad oma eesmärgiga hakkama saanud.

07.06.2008 at 20:44
tqhq.ee foorum : Vaba teema : Slikkidest.....   1 2  
Log in:
Account recovery

muskelautod | kiirendusvõistlused | tehnika | üritused | autoesitlused | foorum | sõnastik | kalkulaatorid
tqhq'st | sisukaart | e-mail
© tqhq.ee 2000 - 2024. Loe meie materjalide linkimisest ja kopeerimisest.