Poster |
Message |
Madlobster |
Split: liiklusrikkumised ja sellega seonduv, hilisöised-varahommikused mõtted...
ply kle kas mitte vahet pole kus kohast sa sisse keerad parklas on lihtsalt selline kiiruse piirang ja ausalt öeldes need parklas kihutajad mulle ei meeldi kohe üldse, seal on lapsed, kes on põlve pikkused ja ei paista kohe mitte autojuhile kätte, kui ta kuskilt järsku ette astub lisaks veel need ära nühitud autod, sest ju hirmus kiire on ja pole aega ringi vahtida. |
13.01.2008 at 14:16 |
|
supp |
Split: liiklusrikkumised ja sellega seonduv, hilisöised-varahommikused mõtted...
siinkohal ei saa mainimata jätta, et kord sõitsin peterburi mnt 50 alas 70-nega esimeses reas ja kõrval oli üks vangla buss, algul oli mul kiirus 60, siis 65 ja siis juba 80 km/h, buss ikka teises täpselt kõrval, kui korraga tuli bussi mõgafonidest: "kas vähe kiireks ei lähe või" |
13.01.2008 at 14:19 |
|
Martin460 |
Jääb mulje, et politsei teenib meie lugupidamise ja kiidusõnad ainult siis kui pigistab liikluseeskirjade rikkuja avastades silma kinni?
13.01.2008 at 15:48 |
|
Madlobster |
quote: Martin460: Jääb mulje, et politsei teenib meie lugupidamise ja kiidusõnad ainult siis kui pigistab liikluseeskirjade rikkuja avastades silma kinni?
Tahtlikus ja ohtlikus oleks märgusõanad siin kohal. Vaevalt ta siin kiidusõnu teeniks kui laseks maani täis juhi minema suulise hoiatusega. |
13.01.2008 at 17:29 |
|
mambr |
Ajutine kiirendus möödasõidu eesmärgil ei olegi eeskirjade järgi keelatud (kui ei sõida just 200km/h), aga see, et mõni politsei selle eest selge ilmaga hea nähtavusega lõigul rajalt maha võtab, on norimine!
Parkla kohta seda, et ega ma ka ei salli parklas rallijaid, aga see on SÕIDUTEE, mitte õueala (kui pole viimasena tähistatud) ja seal ei tohigi inimesed suvaliselt töllerdada ja oma võsukesi lahti lasta (mida aga tihti tehakse) ja hoopis see ajab närvi kui mõni keset teed jalutab!
13.01.2008 at 18:27 |
|
hunt |
quote: mambr: Ajutine kiirendus möödasõidu eesmärgil ei olegi eeskirjade järgi keelatud (kui ei sõida just 200km/h), aga see, et mõni politsei selle eest selge ilmaga hea nähtavusega lõigul rajalt maha võtab, on norimine!
Ei ole norimine, vaid nende igapäevane lemmiktegevus.
hunt@ 2007 aastal möödasõidukiiruse eest 6800 EEK-u trahvi maksnud.
13.01.2008 at 18:38 |
1 edit. Last edited 13.01.2008 at 18:39 by hunt
|
PlyVal64 |
Vabanda, Madlobster aga mina keeran sisse sealt, kuskohast see on loogiline! Tee ei käi mitte LÄBI tankla vaid seal kõrval on tavaline asulaväline võrdse ristiga asfalttee. Või peaks ma peale tankla külastamist keerama maanteele ja siis sisse Muuseas, kiirus 52 km/h 22.26 tühjal asulavälisel teel on pigem venimine. Aga pole see isegi kiirus tipptunnil.Ma isegi ei teadnud seda, et sinna foori alla on mingi märk tekkinud. Ma keerasin sealt sisse vast 3-4 aastat tagasi. Sealtkaudu sõidetakse välja.
Ja see, et keegi midagi arvab... so what? Kas on märk või ei ole. See on õigusriigi põhimõte.
Paar pilti ka:
Üldvaade maanteelt sisse keerates.
Pilt teest, mis kaarega lõppeb ARS-Monumentaali juures ehk Maksimarketi taga. See tee oli vanasti sirge, peale ehitust aga mõnusa kurviga.
Ja ainumas liikluskorraldusvahend seda kaudu Maksisse sõites. Käin 8-tonniste ja raskemate veoautode kohta.
|
13.01.2008 at 18:39 |
|
Valmet |
Politsei peaks karistama ainult juhul kui keegi tekitab konkreetse ohuolukorra, mitte pedereerima iga nurga peal. Suuline hoiatus väiksemate rikkumiste puhul peaks olema reegel, mitte erand.
13.01.2008 at 18:45 |
1 edit. Last edited 13.01.2008 at 18:48 by Valmet
|
PSV |
Sellist situatsiooni tuli aidata tuttaval lahendada kõne all olevas parklas. Toyo liikus ristmikult maaaluse parkla poole, Seat poe poolt teiste autode vahelt ja tahtis vasakule ristmiku poole pöörata.
Miks sellest räägin.
Ka süüdlasel oli OMA arvamus maailmast ja kõik teised olid lambad ja ajasid kiusu. Küll andis õigust juurde laiemal teejupil liiklemine, küll parkla liikumise skeem posti küljes. Sai ka avariigrupp välja kutsutud. Miski aja pärast ( pea tund politsei ootamist ) siiski tuli ja andis oma allkirjad süüdlase kohale. Mainis veel , et niikuinii tehakse ta süüdi, olgugi, et tema autos oli kõrvalistujaks politseiteenistuja.
Loo moraal. Järjekordne isik, kes on harjunud liiklema ja elama mingi, vaid temale arusaadava korra ja tavade järgi. Ilmselge üllatus, et paljud käitumisreeglid on omavahel kokku lepitud ja seadusesse valatud.
Ka juhul, kui seadus jätab võimalused laiemaks õiguseks, jääb juhile alles hoolsuskohustus, elik sellises parklas ei ole sobilik sõita kiirusega üle 10 km/h. Haritud inimesel jätkub enesedistsipliini, et oma käitumist viia ümbritsevaga kooskõlla. Ja suuta ennast ka väiksema ärrituse juures kontrollida. Kui tehti liiga, siis on selleks võimalus ka kohapeal selgitusi anda ja õigus koguda tõendeid.
Kui on ära määratud piirkiirus ( LS ja LE ei ole selles suhtes üksmeeles) siis tuleb ka suuta selles piires sõita. Kes ei suuda, see peab oma vaimse tervise tõttu loobuma sõidukijuhtimisest.
Kui keegi leiab, et lollid politseinikud tegid talle kavalusega ära, siis on ta ju neist rumalam. Rumalam ka siis, kui ei suuda oma väiteid esitada ja tõendada.
Ei ole ise ei abi- ega ka päris politseinik .
|
13.01.2008 at 19:22 |
|
Madlobster |
Ok ma ei hakka päris kindlalt vaidlema kuna minu LE lugemine ja õppimine jääb juba rohkem kui 10 aasta taha. Aga kas kuskil LEs mitte ei ole märgitud suurim lubatud kiirus parkla territooriumil? Kui seda ei ole siis on sul ply põhimõtteliselt õigus. Aga mul on miskipärast tunne et see on reguleeritud ja see 90 peaks siis idee järgi lõppema sellest kohast kus sa sõidad bena jaamast mööda ja parkla territooriumile sisse. Ja noh mu eelmine sõnavõtt parklas kiirustamise kohta kehtib autode ja jalakäiate vahel kihutamisega. Vahest talvel seal bena jaama poolses otsas kui see tühi on olnud olen isegi käinud kässariga lollusi tegemas. Nii et ma ei tea mis moodi su poiss seal vahele jäi. Kui tõepoolest oli see kiirus selline, kus autosi ja inimesi polnud siis oleks pidanud olema (minuarust) suuline hoiatus, sest ohtlikust ei olnud. Kellegi sõnavõtt siin et mis te lasete siis lapsi lahti ja töllerdate seal parklas sa mees tee endale mõned lapsed ja vaata kui äkki nad suudavad su silma alt ära kaduda. Eriti veel siis kui sul poest tulles on käed kinni ja otsid kuidagi taskust autovõtmeid ja tubaka pakki. Ei tea kas mu närvikava on oluliselt tugevam aga pole parklas aeglaselt sõitmine mul veel kordagi üle maksa visanud.
Trahvidega riigikassa täitmine on minuarust täiesti haige asi. Riigi sissetulekute hulgas on selle trahvist laekuva rahaga juba arvestatud suurus on teada. St et vahet pole kui tublid me kõik oleme see raha on vaja kätte saada ja siis leitaksegi igast mooduseid kuidas see norm täis saada ja peedistatkse kõiki kes kuskil kuidagi silma hakkavad.
Teemaalgatjale soovin igaljuhul edu. |
13.01.2008 at 20:10 |
|
tfr |
quote: Madlobster:Trahvidega riigikassa täitmine on minuarust täiesti haige asi. Riigi sissetulekute hulgas on selle trahvist laekuva rahaga juba arvestatud suurus on teada. St et vahet pole kui tublid me kõik oleme see raha on vaja kätte saada ja siis leitaksegi igast mooduseid kuidas see norm täis saada ja peedistatkse kõiki kes kuskil kuidagi silma hakkavad.
... ja nende sissekirjutatud trahvisummadega eelarve on vastu võtnud seesama Riigikogu, kelle me siin kõik valisime. Mina, Sina ja PlyVal64 kaasaarvatud. |
13.01.2008 at 20:34 |
|
mambr |
quote: Madlobster: ... sa mees tee endale mõned lapsed ja vaata kui äkki nad suudavad su silma alt ära kaduda. Eriti veel siis kui sul poest tulles on käed kinni ja otsid kuidagi taskust autovõtmeid ja tubaka pakki. Ei tea kas mu närvikava on oluliselt tugevam aga pole parklas aeglaselt sõitmine mul veel kordagi üle maksa visanud.
IRW...
Mul 2 last ja suitsu ei tee, seega jäta see paha ka teisi tappev harjumus maha ja ongi vaba käsi lapse jaoks olemas! Mul väga elava loomuga lapsed, aga kui nemad asjadest tähtsamad on, siis ei kao nad kuskile silmist.
13.01.2008 at 20:43 |
|
Madlobster |
quote: mambr: quote: Madlobster: ... sa mees tee endale mõned lapsed ja vaata kui äkki nad suudavad su silma alt ära kaduda. Eriti veel siis kui sul poest tulles on käed kinni ja otsid kuidagi taskust autovõtmeid ja tubaka pakki. Ei tea kas mu närvikava on oluliselt tugevam aga pole parklas aeglaselt sõitmine mul veel kordagi üle maksa visanud.
IRW...
Mul 2 last ja suitsu ei tee, seega jäta see paha ka teisi tappev harjumus maha ja ongi vaba käsi lapse jaoks olemas! Mul väga elava loomuga lapsed, aga kui nemad asjadest tähtsamad on, siis ei kao nad kuskile silmist.
Ok ok
mul ka kaks ja suitsetamise jätan ka kunagi maha aga see selleks las see topic jääb selleks milleks ta loodi |
13.01.2008 at 23:07 |
|
PlyVal64 |
PSV, ma tuletaks Sulle ja ka kõigile teistele mistahes parklates ja parklate moodi kohtades sõitjatele meelde ÜHE liikluseeskirja punkti:
§ 92. Juht peab andma teed järgmiselt:
1) parklast, puhkekohast, teega külgnevalt alalt, õuealalt või nende juurdesõiduteelt või pinnasteelt teele sõites igale teel liiklejale;
Seega, kui Sina (ehk Sinu tuttav) käisid poes ja parkisid oma sõiduvahendi ilusti kahe valge joone vahele, siis Sa nõustusid sellega, et sa olid parklas. Seega annad Sa teed sealt lahkudes absoluutselt kõigile! Mingit "parema käe reeglit" ei ole. Sest bensujaamast tulija ei tea sellest nn "parklast" mitte midagi ja tema sõidab mööda teed! Ja vaat see on teistega arvestav liiklemine. See, kuidas seal, aga ka teistes kaubanduskeskuste "parklates" sõidetakse, on suisa jube. Muuseas, täpselt samasugune seis on Mustika keksuse parkla ja see tänav, mis sealt kõrvalt läbi läheb (Hesburgeri juurest IFini Laki tänaval). Miskipärast ei eelda keegi, et see ei oleks tänav või et seal võib teisele ette sõita? Samamoodi võiks tolle tänava kiiruseks 10 km/h kuulutada. Ka seal ei ole selget parkla ja tänava eraldatust kõnniteega või mingite liikluskorraldusvahenditega.
Edit: PSV pildil on süüdlane vaid ja üheselt punane Ibiza. Seal ei ole midagi isegi arutada.
Edit2: vaata Maa-ameti kaardirakenduselt katastritunnust 72703:001:0149 ja Sa näed, et Sinu viidatud avariikoht kuulub Vanamõisa küla/Riigimaantee T-4 Tallinn-Pärnu-Ikla transpordimaa koosseisu. See jupike foorialusest sissesõidust tagumise kurvini on suisa maantee osa ja kuulub riigile. Seega on ka seal ees olev silt "eramaa" ebaseaduslik ja desinformeeriv. Põhimõtteliselt põrkas punane Ibiza kokku teega külgnevalt alalt välja sõites maanteel sõitva Corollaga. |
14.01.2008 at 01:52 |
2 edits. Last edited 14.01.2008 at 02:14 by PlyVal64
|
PSV |
Jah, midagi sellist ma eeldasingi, kui publiku arvamuse kallutamiseks selget süüdlast ei maininud.
Olen õppinud seadust lugema, kuid arvan, et ei oska seda siiani.
Kui ma ei ole oma väites kindel, siis ma väljendan ennast korrektselt ja mainin, et "ma arvan".
Kategoorilisi väiteid esitav isik ei kutsu minus esile usaldust, kui tegu pole just arvamusliidri või oma ala spetsialistiga. Ainult ühe normi põhjal ei saa teha põhjalikke järeldusi. Eriti, kui ei tea ka tehiolusid.
Elu on tunduvalt valutum, kui teatakse, millised kokkulepped ühiskonnas toimivad, kuidas need on tekkinud ja olla kursis nende muutustega.
Süüdi on antud LÕ-s hall Avensis. See on minu arvamus, sama meelt on nii politsei kui ka kindlustus. Mõlemad sõidukid liiguvad teel. Tee mõiste tuleb Teeseadusest. Antud juhul on teed võrdväärses staatuses. Ei loe sõidutee laius, pikkus ega ka tema asetsemine parkimiskohtadega risti ega piki. Ja kehtib parema käe reegel.
Erinevates kohtades on eesõigus erinevalt määratletud või omaniku poolt märgistatud. Kui aga pole päris kindel, siis tuleb lugeda ennast kõrvalteel sõitjaks. Enamus parklatest on parema käe reeglitega.
Tuua argumendina tee omandisuhet on pehmelt öeldes rumal. Pealegi puudub sel juriidiline kate.
Kaartidele kantud andmed omavad vaid informatiivset iseloomu. Seda ka erateede tuvastamisel näiteks Regio abil. Põhimõte, et kui on kaardil, siis on tegemist avaliku teega, on väär.
Nii me siis sõidamegi. Keegi arvab, et ta teab, kuidas õige on, teised sõidavad reeglite järgi. Mina sõidan ettevaatlikult, sest ma arvan, et keegi teab...
Ja levitades pseudotõdesid ( möödasõidul võib piirkiirust ületada ) teeme oma lugejaskonnale karuteene. Kui blondiin lugeja seda poolitsale mainib, siis peaks teisele ohutuseks tema juhtimisõiguse peatama.
Kahjuks on LE tehtud väga viletsalt. Kui mäletada, siis sellega oli ka ülim tuli takus. Sestap ei loe sealt ka tihti lihtsamaidki asju välja. Sestap tulebki pöörduda algallikate elik seaduste poole.
Küll on aga abiks kohtulahendid. Kui mõnigi läbi lugeda, siis maailm läheb vähe avaramaks ja mõnigi uus mõte tuleb juurde.
|
14.01.2008 at 18:25 |
|
v6sa |
Olles ise viimatimainitud kaubanduskeskuse iganädalane külastaja ei ole ise selle pealegi tulnud, et seda asfaltplatsi võiks jagada "teeks", mille liikujatel on eesõigus ja "parklaks", kust tulijad peavad kõigile teed andma...
Seda kiirusepiirangu puudumist tanklapoolses otsas olen isegi imestanud.
PlyVal, mis on Sinu jaoks tee?
Ja mis parkla?
Palun, kas sa oleksid nii hea ja defineeriksid need. Nagu näha, olen mina üks neist paljudest, kes Su mõttekäigust seekord sotti ei saanud. |
14.01.2008 at 18:57 |
|
malloc |
Vastan ply eest, parkla on ala, mis on algab parkimisala algusmärgiga, ning lõppeb parkimisala lõpumärgiga. Parklal peavad kõik seaduslikult lubatud sisse- ja väljasõiduteed olema eraldatud nende märkidega. Kui parklaala on piiratud aiaga, siis kehtib parkla liikluskord vaid selle ala sees, kui märk vastupidist ei väida.
Ja parklatel on ka parkimiskord märgitud, kui ei ole maas üheseltmõistetavaid parkimisjooni. |
14.01.2008 at 19:49 |
|
matu387 |
Sõitsin paar päeva Tartus ringi nii, et üks tulepirn oli ära kustunud...lõpuks siis helistas keegi Tartu konstaabel(nime ei mäleta), et mine tanklasse ja osta uus pirn. Ütles, et näegi mind juba mitmendat korda ühe tulega sõitmas(kuna oli firma auto, siis number auto peal). Oli jällegi tegemist Politsinikuga |
14.01.2008 at 19:51 |
|
mambr |
Parkla on vastava märgiga tähistatud ala ja seal kehtib parema käe reegel kui pole teisiti määratud. Ja "parem käsi" kehtib igal pool, VA triipude vahelt startijatele! Parkimiskohtade vahel sõites asud sa "teel" ja ükski kodanik ei või seal sõiduki liiklemist takistada olenemata sellest kas ta on 2WD või 4WD. IRW... Parklast väljudes on loomulikult teine lugu, aga väga paljud ei saa sellest aru. Siis peab tõesti KÕIGILE teed andma.
aga jälle sai täiesti OT
14.01.2008 at 19:59 |
|
PlyVal64 |
Tänane elik siis esmaspäevane kogemus esimese astme kohtust. Andku mulle miilitsad andeks aga nii rumalat inimest ei tasu ka kohtusse riiki esindama saata. Lisaks sellele, et selline raiskab meie raha (viimases hädas tuleb tal nüüd postimiilitsad Sauelt märtsis kohale tarida), ei oska sellised suurt midagi mõistlikku ka küsida. Minu küsimusvastusele "Miks ma peaks?" ei tulnud sealt muud peale lollaka mõmina. Näidaku mulle seadusesäte, kus mina lapsevanemana pean tegema piiratud juhtimisõigusega pojale kõrvalistuja jaoks lihtkirjalise volituse ehk volikirja. Aga nemad peavad kohtuvälise menetlejana otsust tehes välja selgitama kõik asjaolud, poolt- ja vastuargumendid, süüd raskendavaid ja kergendavaid asjaolusid arvestama etc. Sinna hulka kuulub ka selles case'is alaealise vanematega ühenduse võtmine ja volituse olemasolu kohta uurimine. Jne.
Vaatsin siis ka arutlusele tulevaid kohtuasju, Liivalaia kohtumaja kolmandal korrusel paistsid paljud olema LJVO vastu ehk väga palju kaevatakse ebaõiglaseid liikluse asju asju edasi. Palju neist võidetakse... pole viitsinud uurida. Aga üldiselt, EMTA ja Politsei toimivad täpselt samadel alustel ning EMTA, kaotades enamuse protsesse miljonites kroonides hakkas lõpuks tööle. EMTA enam ei lahmi vaid kui midagi teeb ja karistab, siis seaduslikult ja kõiki menetlusreegleid järgides.
Nende kogutud tõendid Kohtus hakkavad neid "tõendeid" aga tõestama. Aga trahvi ei tule enne ära maksta, kui selle otsuse õigel ajal (15 päeva otsuse kättesaamisest) edasi kaebad. Sellisel juhul otsus jõustub alles peale kohtuotsust, senimaani ei tohi see isegi rikkumisena kirjas olla. Siis võib kõige sitemal korral peale kahte-kolme istungit tulla siiski süüdimõistev otsus ja alles siis on aeg raha maksta. Ja esimeses astmes ei ole vaja advokaati palgata, mõni juurahariduse ja kohtukogemusega sõber aitab kokku kirjutada ja teeb seadusandluse selgeks. Muidugi, parem on, kui on oskaja esindaja... Soovitan samamoodi miilitsad kohtusse nõuda ja ameerikaliku ristküsitlusega risti lüüa. Valetaja lüüakse lõpuks igal juhul lõhki aga õige peas müts ei põle...
quote: BlueStang: aga ebaseadusliku juhtimisõiguse peatamise ajal juhtimise eest saadud trahvisummasid tagasi saada ei õnnestunud
Sellest ma nüüd aru ei saa. Kas Sa kaebasid ikka ettenähtud 15 päeva jooksul edasi? Sellisel juhul ei saa ka juhtimisõigus peatuda, kuna seda tehakse sama otsusega. See on VTMS § 199. Kohtuvälises menetluses tehtud otsuse ja määruse ning kohtuotsuse ja määruse jõustumine
(1) Kohtuvälises menetluses tehtud otsus jõustub, kui selle peale ei ole kaebust esitatud ja kaebuse esitamise tähtaeg on möödunud.
Ja sinna otsa ehk ette sama seadustiku § 4. Süütuse presumptsioon
Kedagi ei tohi käsitada väärteo toimepanemises süüdlasena enne, kui väärteo eest karistamise otsus on tema kohta jõustunud. |
15.01.2008 at 02:27 |
2 edits. Last edited 15.01.2008 at 03:06 by PlyVal64
|
mikihiir |
quote: PlyVal64:
Nende kogutud tõendid Kohtus hakkavad neid "tõendeid" aga tõestama. Aga trahvi ei tule enne ära maksta, kui selle otsuse õigel ajal (15 päeva otsuse kättesaamisest) edasi kaebad. Sellisel juhul otsus jõustub alles peale kohtuotsust, senimaani ei tohi see isegi rikkumisena kirjas olla. Siis võib kõige sitemal korral peale kahte-kolme istungit tulla siiski süüdimõistev otsus ja alles siis on aeg raha maksta. Ja esimeses astmes ei ole vaja advokaati palgata, mõni juurahariduse ja kohtukogemusega sõber aitab kokku kirjutada ja teeb seadusandluse selgeks. Muidugi, parem on, kui on oskaja esindaja... Soovitan samamoodi miilitsad kohtusse nõuda ja ameerikaliku ristküsitlusega risti lüüa. Valetaja lüüakse lõpuks igal juhul lõhki aga õige peas müts ei põle...
quote: BlueStang: aga ebaseadusliku juhtimisõiguse peatamise ajal juhtimise eest saadud trahvisummasid tagasi saada ei õnnestunud
Sellest ma nüüd aru ei saa. Kas Sa kaebasid ikka ettenähtud 15 päeva jooksul edasi? Sellisel juhul ei saa ka juhtimisõigus peatuda, kuna seda tehakse sama otsusega. See on VTMS § 199. Kohtuvälises menetluses tehtud otsuse ja määruse ning kohtuotsuse ja määruse jõustumine
(1) Kohtuvälises menetluses tehtud otsus jõustub, kui selle peale ei ole kaebust esitatud ja kaebuse esitamise tähtaeg on möödunud.
Ja sinna otsa ehk ette sama seadustiku § 4. Süütuse presumptsioon
Kedagi ei tohi käsitada väärteo toimepanemises süüdlasena enne, kui väärteo eest karistamise otsus on tema kohta jõustunud.
Täpselt nii ongi, et jõustumata otsus ei tohiks olla karistusena mendi arvutis kirjas. Omal oli seesama juhus, millest wirx paar lehte eespool kirjutas. Sain kätte otsuse 1800 eeki ja samal õhtul vormistas järgmine ment mulle 2820 krooni, kuna eelnev oli 1800, siis tema pidi tegema rohkem, et mina ikka vigadest õpiksin jne. Kuna mulle ei saa teha trahvi, võttes aluseks jõustumata otsust, siis seda ma ka kohtus seletasin. Ning kohus ka sellest aru sai. Ussikesed lubasid sisinal edasi kaevata, aga mõistust pähe võttes siiski loobusid.
pets1
|
21.01.2008 at 14:42 |
1 edit. Last edited 21.01.2008 at 14:42 by mikihiir
|
Madlobster |
quote: PlyVal64:Soovitan samamoodi miilitsad kohtusse nõuda ja ameerikaliku ristküsitlusega risti lüüa. Valetaja lüüakse lõpuks igal juhul lõhki aga õige peas müts ei põle...
Vot selle valetamisega ei tea. Äkki nad ise ka tõsimeeli uskusid seda, mida radarist nägid ja siis raiuvad mõlemad, et neil on õigus.
Aga kui on nende poolt tõesti see asi pahatahtlikult fabritseeritud, siis selliste värdidega pole tõepoolest midagi teha kui sitamaja taga kuul pähe lasta.
Sa lase kohtu palvel sama situatsioon uuesti lavastada sama koha peal. Las mendid istuvad rooli üks ette teine taha ja proovivad siis järgi, kas on võimalik sellise tandemiga sellise kiirusega sõita ja siis õige kohapeal seisma jääda, kui ei tulnud neil see asi välja siis kaebad nad tagakiusamise pärst uuesti kohtusse ja nõuad valuraha. |
21.01.2008 at 16:07 |
|
BlueStang |
nonii, sain oma laksu ka kätte
kuigi vastulauses eitasin oma süüd ja põhjendasin A reas sõitu vajadusega parempööret teha, siis otsuses seisis:
... esitas vastulause, milles tunnistab enda süüd ja esitas selgitvaid asjaolusid...:8
raskendavad asjaolud: puuduvad
kergendavad asjaolud: süü tunnistamine
Otsus: rahatrahv 480.- eek
|
29.01.2008 at 16:07 |
|
Taurus_93 |
sain ka just kiiruse eest trahvi koomilne on see kergendav asjaolu...
raskendavad asjaolu... puuduvad
kergendavad asjaolu... selgitused ja süü tunnistamine
Trahviks siis 200 eeku alla maksimumi.
poleks viitsinud mässida selle vastulausega, siis oleks vist ikka täislaksu saanud...
Ex: Chrysler 300M 00´
Yamaha YZF-R6 |
29.01.2008 at 16:34 |
|
owerdrive |
Tean kuidas tuttav sõdis ka ja andis kohtusse kuna tal oli asulas u.110km aga piirang oli 5o km ja võitis sellega kuna mendid olid kilomeetripostidega protokollis puusse pannud ja sai ainult vis 600eek trahvi. |
30.01.2008 at 07:55 |
|
|