Poster |
Message |
PTC |
ühisteenused ja keskustes parkimine
see kohustusliku parkimise tasu oleks muidugi idee - sest kui sul juba auto, siis peab see ju kusagil ka parkima, nii nagu kohustuslik liikluskindlustus... |
18.03.2008 at 11:26 |
|
partel |
Jah tuleb ikka uurida kõrgema hoone varianti:
Kõige all metroojaam/parkla, seejärel kaubamaja/kohvikud/restoranid/jne, siis kontorid ja siis (luks)korterid.
Ehk igapäevaelus kasutad ainult lifti...
18.03.2008 at 11:38 |
|
Madlobster |
Selver ongi selle maalapi omanik ja maksab selle eest päris suuri summasi maamaksu plus maalapi korrashoiu eest jne. Ja seda oma klinetinde hüvanguks. Kui seisavad üksikud maalt tulnud parkijad parkla tagumises otsas ei oleks vast ka probleemi. kui aga pargitakse seitsmest seitsmeni poe uksele kõige lähemates parkimiskohtades ja tasuta parkijate hulk hakkab võrduma klientide hulgaga või seda ületama siis tuleb selveril midagi ette võtta. Ja tegelikult ei olegi näuksuda mitte midagi. Kui sa oled maaomanik siis võid seal kehtestada sellised reeglid nagu sa ise tahad. Ostad omale maalapi tallinnasse, siis pargi seal kaua tahad ja nii risti kui tahad. Niikaua kui aga kasutad võõrast maad tuleb kinni pidada maaomaniku kehtestatud reeglitest. Ja ei olegi midagi rohkem näuksuda minuarust! |
18.03.2008 at 11:51 |
|
Jesper |
No minuarust on elementaarne et kaubanduskeskused kui paandunud kapitalistid võiks midagi ka ühiskonnale tagasi anda, kasvõi tasuta WC ja tasuta parkla alustuseks. Loogiliselt on muidugi kõik õige, aga see nutt ja hala kuidas keskuste parklad on järku maainimeste autosid täis, tundub reaalst pilti vaadates kohatu. Parklad pole pea kunagi täiesti täis, võibolla ainult mingite hullude päevade ajal.
Muidu kellegi küsimusele vastuseks: parkimistrahv tuleb koju küll nagu niuhti. Ühisteenustele on suure tõenäosusega vastav ligipääs ARK andmebaasile antud.
18.03.2008 at 12:19 |
|
KaroK |
Kui kõik inimesed oleks mõistlikud ja suudaks ilusti omavahel kokku leppida, polekski mingeid repressioone tarvis.
Endal ei tuleks pähegi autot kuhugi uksejuurde parkida päevaks, kuid tasuline parkimine on ikkagi kuidagi väga võõras.
Selle teema eesmärk oli vist eelkõige inimesi hoiatada.
Eestis kasutatakse lihtsalt seda piitsa ja prääniku meetodit alati valepidi.
|
18.03.2008 at 12:26 |
|
Madlobster |
quote: Jesper: No minuarust on elementaarne et kaubanduskeskused kui paandunud kapitalistid võiks midagi ka ühiskonnale tagasi anda, kasvõi tasuta WC ja tasuta parkla alustuseks.
Et tagasi kommunismi VSJO NAŠI kui sul midagi on siis see on kõigi oma iseenesest mõistetvalt.
Aga palun tee ots lahti st ava oma koduväravad ja silt välja tasuta parkimine, tasuta WC ja tasuta kohvi ka veel koos saiakesega jne. Kui ise ei taha nii teha, miks siis teistelt nõuad seda ja iseenesest mõistetavaks pead.
|
18.03.2008 at 12:38 |
|
Jesper |
No kui mul on näiteks mingi klient või äripartner kontoris, siis on iseenesest mõistetavalt kohv, küpsis, diivanil istumine ja hoovis parkimine tasuta. Isegi kui lõpuks kaubaks ei lähe. Aga ok, see on loll näide.
Parem näide on see, kuidas suured kommertsfirmad tasuta tarkvara arendavad, et oma tooteid paremini müüa, samas soft on kõigile tasuta, mitte ainult toodete ostjatele. Tasuta asjade ära andmine võib vabalt olla parem äri kui järjekindel iga liigutuse eest sendi korjamine, paraku see nõuab juhtkonna teatud valgustatust
Lõppkokkuvõttes on parkla ju nagunii valmis, seal parkimise piiramine ei too kaasa kulude langust. Nüüd on kaks varianti:
a) lüüa kõik niisamaparkijad minema, imetleda tühja parklat, lubada ligipääs ainult neile, kes midagi ostavad - klientide arv on ostjate arv
b) lasta inimestel parkida, kui tahavad, niikaua kuni parkla pole nii täis et ostjate arv väheneb, lootuses et ka parkijad pärast päeva lõppu poest läbi hüppavad - klientide arv on ostjate arv + parkijate arv*mingi koefitsent
Kaubanduskeskused elavad liiga hästi veel miskipärast, pole vist hoolimata kõigest normaalset konkurentsi vms, sest oma kliendi kottimine mingi parkimismeetri vms asjaga on mulle küll täiesti arusaamatu asi, olgu nende muiduparkijatega kuidas on.
Lõppkokkuvõttes mina ei ütle kellelegi, mida nad tegema peavad, pangu või püssimehed parklasse. Aga hääletan vajadusel jalgadega
18.03.2008 at 12:52 |
1 edit. Last edited 18.03.2008 at 12:54 by Jesper
|
Jesper |
Ja tegelt mind nüüd üle mõeldes ajas ikka veidi turri see kommunismi jutt - Eestis ettevõtte tulumaksu pole, seega kõikvõimalikud kapitalistid ei tohiks küll viriseda et raske on ja kommunism on, vaid pigem vait olla ja mitte väga palju kisa tekitada. Ma arvan et Savisaar koos sõpradega ehitaks hea meelega mõned parklad kekslinna piirile, kui talle selle eest antaks õigus näiteks 10% kaupluste tuludest linna kassasse juhtida. Meil on tagurpidine kommunism, auto firma nimele jne., palgatööline on see ainuke loll kes kogu ühiskonda üleval peab.
18.03.2008 at 13:03 |
|
Raits |
Muidu kellegi küsimusele vastuseks: parkimistrahv tuleb koju küll nagu niuhti. Ühisteenustele on suure tõenäosusega vastav ligipääs ARK andmebaasile antud.
Aga asi selles ongi, et ei tohi neil olla ligipääsu nende autode andmetele kes pole parkinud ilma rahata linna tasulise parkimise alas.
Siis kui jätad auto maksmata siniste joonte vahele saad muidugi trahvi koju.
Lihtsamalt - sinist joont pole nemad andmeid ei saa. Kui saavad - küsi kust said, selgitagu mis õigusega, seepeale on neil suu vett täis.
See mida nad kaubanduskeskuste parklates teevad on lihtsalt õngitsemine - kirjutavad 100 paberit neist 50 maksavad ja raha nagu maast leitud.
18.03.2008 at 13:16 |
1 edit. Last edited 18.03.2008 at 13:21 by Raits
|
Fog |
Kus on nende turunduse ajud?
Tšeki alla vöötkood kuupäeva ja kellaajaga, selle eest saad parklast välja +1 tund.
Üle X eegune ost, trükitakse automaagiliselt, alla selle on endal võimalus müüjale öelda, et 1 parkimine kah.
Kokkuvõtteks peab parkija igal juhul läbi käima toiduosakonnast, et müüjalt pilet lunastada, seega ka 90% ta midagi ostab.
Öelge nüüd, kellele selline süsteem ei sobi?
Tööinimene - pargib hommikul, õhtul poest läbi ja koju.
Poodi tulija - pargib, ostab, sõidab minema.
Lühis-teenus võiks aktiivselt kollaste joonte peale parkijaid ära viia, ning öösel ka kõiki teisi.
Süsteemi probleem on lühis-teenuste poolepeal, nende ärimudel on ilma tehnikata, odava tööjõuga palju trahve kirjutada. Kui seda neile mitte lubada, siispole ka diili.
18.03.2008 at 13:18 |
|
Jesper |
quote: Raits:
Aga asi selles ongi, et ei tohi neil olla ligipääsu nende autode andmetele kes pole parkinud ilma rahata linna tasulise parkimise alas.
Lihtsamalt - sinist joont pole nemad andmeid ei saa. Kui saavad - küsi kust said, selgitagu mis õigusega, seepeale on neil suu vett täis.
Ma ei viitsi praegu hakata isikuandmete seadust uurima, aga kas su jutt põhineb õiguspraktikal, mingil siseinfol või lihtsalt õiglustundel? Minu mälu järgi pole inimese aadressi arvatud tundlike isikuandmete hulka, mis tähendab sisuliselt seda, et edastatavate andmete ja nende kasutamise kohta on lihtsalt leping tehtud ja ARK asi on vajadusel kontrollida lepingu täitmist. Eraisikul pole siin midagi teha ega kobiseda.
Näiteks Rahvastikuregistrist saab raha eest suvalise inimese andmeid vaadata: http://www.rita.ee/?id=26318 , kui keegi veel ei teadnud.
Muidugi see õngitsemise asi võib tõsi olla, aga ei usu hästi.
18.03.2008 at 13:40 |
|
Raits |
quote: Jesper: quote: Raits:
Ma ei viitsi praegu hakata isikuandmete seadust uurima, aga kas su jutt põhineb õiguspraktikal, mingil siseinfol või lihtsalt õiglustundel? Minu mälu järgi pole inimese aadressi arvatud tundlike isikuandmete hulka, mis tähendab sisuliselt seda, et edastatavate andmete ja nende kasutamise kohta on lihtsalt leping tehtud ja ARK asi on vajadusel kontrollida lepingu täitmist. Eraisikul pole siin midagi teha ega kobiseda.
Näiteks Rahvastikuregistrist saab raha eest suvalise inimese andmeid vaadata: http://www.rita.ee/?id=26318 , kui keegi veel ei teadnud.
Muidugi see õngitsemise asi võib tõsi olla, aga ei usu hästi.
Ütleme nii, et "Lühisteenused" nagu keegi tabavalt ütles, otsis seda võimalust numbrite ja inimeste vahele seose leidmiseks juba 2006. aastal kui nad seda "teenust" kaubanduskeskustele pakkuma tahtsid hakata. Siis jäi asi just nimelt selle konksu taha pidama.
Probleem polegi isiku aadressis vaid just auto numbri ja isiku omavahelises seostamises. Aadress pole jah nn tundlike isikuandmete hulgas, ka kinnistusregister on ju avalik, aga ARK on juskui riik riigis, sealt on legaalselt andmete saamine juba pagana keeruline. Mitteametlikult võib igast bensujaamast selle info saada kus vormistatakse liikluskindlustust.
18.03.2008 at 14:20 |
|
Madlobster |
quote: Jesper: No kui mul on näiteks mingi klient või äripartner kontoris, siis on iseenesest mõistetavalt kohv, küpsis, diivanil istumine ja hoovis parkimine tasuta.
quote: Jesper: Ja tegelt mind nüüd üle mõeldes ajas ikka veidi turri see kommunismi jutt - Eestis ettevõtte tulumaksu pole, seega kõikvõimalikud kapitalistid ei tohiks küll viriseda et raske on ja kommunism on, vaid pigem vait olla ja mitte väga palju kisa tekitada.
Selge! Palun aadressi. Tulen panen päevaks oma käru sulle hoovi peale, käin joon üleval kontoris tassi kohvi, kusen ja lähen tööle. Õhtul sama, tassi kohvi, äkki ka saiake ning sõidan koju. Räägin sõpradele ka kui tore firma seal on!
Ah et ei meeldi vä? Paned tõkkepuu ette? Aga miks
Aa selge. Oled maaomanik ja selline asi ei lähe kohe oma hoovis mitte. Aga kui nüüd mõni teine oma maal reeglid kehtestab siis ajab kohe karva turri Et parkla sul on ju, mis siis on pargin natuke ja lähen ära.
On kapitalistlikud ühiskonnad ja kommunistlikud ühiskonnad. Tuleb endale selgeks teha kummas ühiskonnas elada tahetakse ja siis vastavalt omale elukoht valida. Kõike ei saa.
Kõigil kellele palgatöö ei sobi on võimalus omale ettevõtted ja maad jms soetada ja autod ettevõtte nimele kirjutada ning selleks pahaks kapitalistiks hakata. |
18.03.2008 at 14:52 |
2 edits. Last edited 18.03.2008 at 14:57 by Madlobster
|
Jesper |
Ma lihtsalt arvan, et ettevõtetel, kes on väga tugevalt sõltuvad maksumaksja raha eest rajatud ühiskondlikest teenustest (rekka sõidab kaubaga poodi mööda linna teid, poevarguselt kinni püütud pätt pannakse riigi politsei poolt riiklike rootsi kardinate taha, soodsat ja läbipaistvat maksusüsteemi kaitseb riiklik maksuamet ja põhimõtteliselt ka näiteks sõjavägi), ei ole laiemas plaanis kasulik selliste asjadega väga ülbeks minna.
Lihtne näide: mõni aeg tagasi oli ajakirjanduses probleem, et turismibussid tulevad vanalinna, Frantsud-Heintsud tahavad pärast pikka reisi tualetti minna, aga vastavat kohta pole. Restod tõstsid kisa, et see kari ründab neid ja üldse ei lase rahus lehte lugeda. Linnavalitsus siis otsustas et on vaja teha mitmekümne miljoniline hange, et avalikud WC-d üles lüüa. Aga kust raha tuleb ja kuhu seda selle tulemusena ei viida?
Selle peale keegi ei tulnud, et neile uksest juba sees olevatele huvilistele midagi maha müüa.
Juhul kui sina arvad teisiti ning otsustad oma ettevõtet juhtida põhimõttel "võtan kõik mis võimalik ja tasuta välja ei anna midagi", siis vaba maa ja vaba valik, mina ei ütle kuidas teised inimesed oma ettevõtteid juhtima peavad. Võidab see kel on surres kõige rohkem asju
18.03.2008 at 15:05 |
1 edit. Last edited 18.03.2008 at 15:14 by Jesper
|
Madlobster |
Ok ongi vaba maa!
Ja kindlasti ma omale kuuluvat kohvikut tasuta turistide peldikuks ei tee, kes siis mult vastutasuks tassi kohvi ostavad või peavad ka seda tassi kohvi loogiliselt tasuta saama. Kui sa arvestad sellega, et saad tasuta peldikut või mis iganes teenuseid/kaupu pakkudes hoopis tulu siis keegi ei keela tasuta jagada mitte midagi. kui aga turistide pidev vool läbi kohviku ja täis situtud peldiku koristamisest siiber saab ning su tavapärased klindid ära hakkava kaduma küll siis uksed kinni paned.
Et väga otiks ei läheks siis. mis puutub kaubanduskeskuste suurtesse parklatesse, siis minu arust oleks suhteliselt ok teema kui osa parklast on eraldatud tasuliseks parklaks maalt tööle tulijate jaoks. hind oleks suhteliselt madal võrreldes kuskil mujal parkimisega, et just meelitada neid sinna parkima. Ja need, kes siis teatud summa eest kuus seal poes sisseoste teevad (kui seal pargid, siis suure tõenäosusega käid ka sealt poest läbi) saavad kas parkimise pealt allahindlust või täitsa tasuta. Lihtne kontrollida mingi kliendikaardiga vms, mille alusel siis tõkkepuud avanevad.
Mis puutub ettevõtete maksustamisse jms millest siin sõna võtad, siis pane mõni ettevõte käima ja vaata millsed on su kulud ja millised on tulud ja mida üks ettevõtte juhtimine endast kujutab.
|
18.03.2008 at 15:29 |
|
Jesper |
A miks peab seda, kas parkija teeb sisseoste mingi summa eest kuus, üldse kontrollima? Ma ei usu et pärast väsitavat päeva auto juurde minnes keegi veel viitsib kuskilt mujalt oma õhtused sisseostud teha, kui sealtsamast poest.
Igaks juhuks ütlen ära, et ma ise elan südalinnas, autot pargin tänaval, saan palka ja ettevõtlusega tegelen hobikorras (aga kasumlikult), seega peaks vist olema selline komplekt mis võimaldab minu isikliku kallutatuse küsimuse arutelust kõrvale jätta
18.03.2008 at 15:41 |
|
anryo |
Aga ikkagi, millele tuginedes nad saavad üle joonte või kollase joone kõrvale parkijaid trahvida? Sellest ma saan aru, et kui nad on kehtestanud parkimise tasu, siis neil nagu oleks õigus küsida trahvi, kui sa tasu ei ole maksnud. Kuigi, kuna neil ei ole ligipääsu andmebaasile, mis seob sinu auto numbri sinuga, siis nagu ei ole ka sul "kohustust" seda maksta.
18.03.2008 at 15:55 |
|
tfr |
Sinna parkla sissesõidu juures olevale plekist tahvlile kirja pandud tüüpi et "juht kohustub parklas täitma liikluseeskirju" ja "LE nõuete ja muude rikkumiste korral kohustub juht maksma leppetrahvi" ja et "parklasse sissesõiduga aktsepteerib juht ülalolevad tingimused". Ja siis kirjutataksegi LE nõuete rikkumise eest leppetrahv välja.
See, kuidas nad selle trahvikviitungiga pärast fekaaloperatsiooni keha puhastamise korral auto omaniku/juhiga seovad, et miski võlamenetlus läbi viia, on juba teine küsimus. Aga vabalt võib olla, et nagu eelpool öeldud, mängitaksegi puhtalt selle peale, et kui 100-st 25 ära maksavad, siis ollakse juba plussis. |
18.03.2008 at 16:03 |
1 edit. Last edited 18.03.2008 at 16:03 by tfr
|
Madlobster |
Kas sa arvad, et kaubanduskeskused hakkasid naljapärast seda teenust ühsiteenustelt ostma? Et raha ongi palju ja ühisteenuses on sõber, kellega hea klotsi jagada ja sellega seoses ka võimalike kliente pedereerida?
Kaldun arvama, et niiöelda tasuta parkijate hulk hakkas liiga suureks minema ja tavakliente segama. Ja tuli midagi ette võtta, et klientidel oleks ruumi parkida ka kuskile lähemale kui parkla tagumisse serva. Ja miks peaks sisseoste kontrollima on see et see maamees ostab kartuli kõrvalt talunikult, munad jms samuti liha ostab turupealt, võid ja piima toodab ise. ning see kilo soola, mida siis poest käiakse ostmas ei ole kindlasti argument et oma moskvitisi poe ukse ees aastast aastasse hoida.
Ma ei saa ikkagi nagu aru mille vastu sa võitled ja mis asi sind nii keema ajab.
Iga äri on üles ehitatud ikkagi kasumi teenimise eesmärgil. Kõik peldikud ja parklad jms on mõeldud ikkagi otsestele klientidele, et neil oleks võimalikult mugav. Sama asi näitek bensukates käte pühkimise paber tankuri kõrval. Kas see on mõeldud kõigile(et mine ja krahma iga hommik omale sealt) või on see mõeldud klientidele, kes peale tankimist saavad käsi pühkida ja tuled puhtaks teha.
Kui arvad et kõigile vabalt krahmamiseks, siis polegi midagi edas rääkida. Sest kindlasti tuleb jorinat kui üks hommik turvamees tuleb ja ei luba endam paberit kotti toppida. Ikkagi ettevõte ja teenib kasumit ja maksumaksja raha ja aktisiisi ja ei tea mida veel. Peaks ju selle eest igast asju täisetiloogiliselt tasuta jagama, mis siis et sealt kunagi midagi ei osta, sest kui klient võib võtta siis täiesti loogiliselt võivad kõik võtta.
Ja oma aadressi sa ikka ei andnud kus ma saan tasuta parkida ja hommikul kohvi juua (kliendiks ei hakka)
Krt vägisi kisub mölaks aga näe ei saa vait ka olla |
18.03.2008 at 16:09 |
|
KaroK |
Kui seltsimees Madlobster kasutab võimalikult pahatahtlikult ja omakasupüüdlikult ära viimase kui võimaluse mingit tasuta kaupa endale koju vedada ei ole see üldse nende inimeste süü, kes seda ei tee.
Anna andeks, kui ma liiga teen sulle, aga mul ei ole küll mõtteski traktoristide kätepuhastuspaberit pagassi toppida, ega poest kassa juurest kilekotirulli koju viia, sest seal ei ole hinda peal.
Ja üleüldse on mul sinust kahju, kui sa iga oma sammu eest raha küsid. Olgu see siis lapsena kodus nõude pesemine, teeääres puksiirköie ulatamine või enda tühjana seisva parkimisplatsi kellegile kasutada lubamine.
Seltsimehed, elu on ilus, kevad on käes.
|
18.03.2008 at 16:25 |
|
Madlobster |
quote: KaroK: Kui seltsimees Madlobster kasutab võimalikult pahatahtlikult ja omakasupüüdlikult ära viimase kui võimaluse mingit tasuta kaupa endale koju vedada ei ole see üldse nende inimeste süü, kes seda ei tee.
Anna andeks, kui ma liiga teen sulle, aga mul ei ole küll mõtteski traktoristide kätepuhastuspaberit pagassi toppida, ega poest kassa juurest kilekotirulli koju viia, sest seal ei ole hinda peal.
Ja üleüldse on mul sinust kahju, kui sa iga oma sammu eest raha küsid. Olgu see siis lapsena kodus nõude pesemine, teeääres puksiirköie ulatamine või enda tühjana seisva parkimisplatsi kellegile kasutada lubamine.
Seltsimehed, elu on ilus, kevad on käes.
EI OLE VÕIMALIK Selliseid järeldusi minu jutust teha. Aga tundub, et on. Aga vahet pole, kes tahtis sai aru, millest ma rääkisin, kes ei tahtnud ei saa seda ka peale 10 lk pikkust topict seega EDU!!! |
18.03.2008 at 16:33 |
|
5.0 |
Öelge millistest poodidest konkreetselt jutt käib, et teised ka teaksid eemale hoida? |
18.03.2008 at 16:36 |
|
Vanaisa Moderator |
Lisaks siia väikse tähelepaneku - kas nüüd just talunikud vms Järvel probleemiks on, aga Järve keskuses töötab mingi 600 inimest - kui neist ka pooled oma autodega tööle tulevad, siis palju sul enam ostja, seal ruumi parkida on?
18.03.2008 at 16:41 |
|
Madlobster |
quote: 5.0: Öelge millistest poodidest konkreetselt jutt käib, et teised ka teaksid eemale hoida?
IRW
mina just tahaks teada selle mõttega, et neid pood ainult külastaks, sest parklas on kord majas risti parkijaid ei ole parklas on ruumi, ma ei pea oma kottidega tagumisse nurka tuiama ning kommuniste ka vähem, kes arvavad, et kõik hüved on piiramatus koguses kõigile tasuta tarbimiseks. |
18.03.2008 at 16:42 |
|
mart154 |
quote: Vanaisa: Lisaks siia väikse tähelepaneku - kas nüüd just talunikud vms Järvel probleemiks on, aga Järve keskuses töötab mingi 600 inimest - kui neist ka pooled oma autodega tööle tulevad, siis palju sul enam ostja, seal ruumi parkida on?
ise töötasin mingi hetk järve keskuses...
Kus kuradi päralt ma siis auto panema pean, kui ma sinna tööle tulen
Üle tee, raudtee juurde parki või |
18.03.2008 at 16:43 |
1 edit. Last edited 18.03.2008 at 16:44 by mart154
|
|