register | account recovery | profile | help / abiinfo | search
show today's posts | mark all read
ukraina
tqhq.ee foorum : Vaba teema : bhra poolt blockitud üritus või ülepaisutatud jutt?   1 2 3  
Poster Message
Pedaal
bhra poolt blockitud üritus või ülepaisutatud jutt?
quote:
siim_pallav:
quote:
keelu taga on puhas raha ;)

karta on,

ma küll ei usu,et endal sinna asja oleks.... aga lihtsalt hakkas ka huvitama kuna olen nii mõnigi kord rapla rajal sõitmas käinud

quote:
Pedaal:[/b] küsiks siis teemakohaselt

näiteks kui võtame suvalise autoklubi ... olgu siis Daciaklubi MTÜ
tahab teha kaks üritust.
1. rajapäev kõveral rajal, Rapla kardirada näiteks. Lepib kokku raja haldajaga, saab loa ja maksab raja rendi - siis kas ja kus ta peab siis seda veel teavitama või kooskõlastama. Ehk keegi viitab.

vastus on,et ei peagi,kui on rohkem inimesi/autosi oleks ka soovitatav politseisse ja päästesse teada anda

quote:
2. rajapäev sirgel rajal, Haapsalu lennukas näiteks. Lepib kokku raja haldajaga, saab loa ja maksab raja rendi kui seda küsitakse - siis kas ja kus ta peab siis seda veel teavitama või kooskõlastama. Ehk keegi viitab.

mis nagu neil kahel vahet on???

vaadates EAL-i lehelt siis selgub, et need kaks asja nagu drag ja ringrada on siiski erinevad.
siis vaadates üritusi 2008 ei olnud seal nimekirjas näiteks ei Miili ega Kilomeetrit.

aga siiski kui tuleb kokku mingi seltskond/sõpruskond a´la 10...20 inimest - tavaliste tänavaautodega 50....200 kw
kinnisel territooriumil - omades valdaja luba
teavitades päästeametit, et me teeme ja, et võib juhtuda, et vajame teie abi - või, et kui tädi Maali helistab siis teate, et need oleme meie ja teeme seda näiteks 3 tundi.
ja siis tuleb keegi organ ja ütleb, et meie ei luba teha.
uurin sest olen kah ühe "Autoklubi" MTÜ liige ja on kah mõtetes ürituste korraldamine.
EAL-i web on kah vaid otsinguga leitav.

kui muidu ei saa siis tuleb sinna avalehele panna teade: lgp. ürituse korraldaja tuletame meelede, et igasuguse autospordi ürituse korraldus tuleb registreerida EAL-s vastavas alaliidus.
hetkel ma seda ei leia ja tean, et selliseid üritusi on teinud paljud - audiklubi, hondaklubi ...... jne. kas need üritused on registreeritud ?

16.10.2008 at 07:49
Maik

neid ei pea registreerima ,sest need pole SR omad , doh :p

16.10.2008 at 07:58
mikimouse
ehk siis ühesõnaga: asi oli ametlik,ehk kõiki vajalikke asutusi vms oli teavitatud. BHRA trühib lihtsalt natuke valesse liivakasti. vähemalt on mul selline mulje jäänud.

oleks ehk vbl enda käru aja ka järgi proovind:( ametlikel üritustel teie vahvate kommentaatorite aeglaste piimakärude lausmõnitamine mind sinna nüüd sõitma kül ei kutsu. aeglastele kärudele te ju ise üritusi ei korralda ja nagu näha,ei lase seda ka teistel teha.

edu.
16.10.2008 at 08:05
hunt

Äkki on võti mõiste autosport defineerimises ?
Loogika ütleks, et kui autospordi üritusega pole tegu, siis pole see üritus ei EAL'i ega BHRA asi ?!

16.10.2008 at 08:08 1 edit. Last edited 16.10.2008 at 08:09 by hunt
Jesper

quote:
tfr:
quote:
Jesper: Ei ole punkt 1 vastus "ei peagi", lihtsalt hetkel veel ei enforceta. Normaalsetel üritustel on juhend EALis regatud.

Minu senine arusaam asjadest on see, et ainus, mida EAL-is regamisega saavutab, on see, et EAL-i litsentsi omavad sõitjad tohivad sellel üritusel osaleda. Kui ei rega, siis kehtib litsentsiga inimestele keeld (millele nemad on "alla kirjutanud" litsentsi ostes) sellistel üritustel mitte osaleda. Kusagil ei tohiks olla keeldu kellegile sellist üritust mitte korraldada.
No tegelikult see pole nii, aga nagu ma mainisin, klubi- ja külavõistlustele pasunni pole veel sõidetud. Normaalses tsiviliseeritud riigis käib kogu autosport läbi alaliidu, kes omakorda on FIA liige jne. See kõik ei ole niisama kiusamiseks, vaid tegemist on vastutusahelaga turvalisuse tagamiseks. Normaalne tsiviliseeritud riik seab endale eesmärgiks et tal oleks FIA rada, kohtunikud, ajavõtt, turva jne ja siis mida ei saa seda imiteeritakse :), mitte ei keerata mütsinokka viltu ja tümmi põhja ning eeldata, et kui mina olen kuul kutt siis kõik on tsill.

Ma ei taha olla see kes vana asja meelde tuletab, aga klubi rajapäeval on autosid mõlgitud küll, selle teema peategegelase... noh teate ise kah vast.

16.10.2008 at 08:08
Peeter82

Viimased kommenteerijad peksavad kõik mööda. Asi on arvatavasti selles, et Sallul ja mõnel korraldajal veel on EAL litsents. Litsentsi omanikud ei tohi osaleda illegaalsetel kiirendusvõistlustel. Illegaalseks teeb selle võistluse see, et BHRA-lt ei küsitud luba. Mina saan niiviisi aru.

16.10.2008 at 08:11 2 edits. Last edited 16.10.2008 at 08:12 by Peeter82
wax

quote:
Peeter82: Viimased kommenteerijad peksavad kõik mööda. Asi on arvatavasti selles, et Sallul ja mõnel korraldajal veel on EAL litsents. Litsentsi omanikud ei tohi osaleda illegaalsetel kiirendusvõistlustel. Illegaalseks teeb selle võistluse see, et BHRA-lt ei küsitud luba. Mina saan niiviisi aru.

Aga see on ju sõitjate enda probleem, mitte BHRA!!!

Ma ootan, millal keegi BHRA tegelane suudab lõppude lõpuks siia teemasse ära tuua punkti, kus on täpselt kirjas keeld üritust korraldada.

See, et BHRA-s regamata üritusel BHRA litsentsi omavad tegelased sõita ei või, saan ma aru. See on täiesti teine teema ja ei puutu üldse praegu siia.

Aga tooge palun välja punkt, kus on eesti keeles kirjas, et ühtki mootorsõidukitega seotud üritust ei tohi Eesti Vabariigis ilma EAL loata korraldada???
16.10.2008 at 08:23
Raceboy

quote:
wax:

Aga tooge palun välja punkt, kus on eesti keeles kirjas, et ühtki mootorsõidukitega seotud üritust ei tohi Eesti Vabariigis ilma EAL loata korraldada???

Tahaks ka sellist määrust kuskil näha.

16.10.2008 at 08:25
indro

Honda klubi kohta ei oska sõna võtta aga AC Dragid on juba mitmeid aastaid EAL-s/BHRA-s registreeritud. Kui üritustele hakkasid tekkima EAL litsentsiga sõitjad, siis ei olnud lihtsalt muud võimalust. Ja mis puudutab lõppkiirusvõistlusi, siis need registreeritakse samuti BHRA-s, ilma ei saa midagi korraldada.
quote:
Pedaal
hetkel ma seda ei leia ja tean, et selliseid üritusi on teinud paljud - audiklubi, hondaklubi ...... jne. kas need üritused on registreeritud ?
16.10.2008 at 08:39
hunt

quote:
Raceboy:
quote:
wax:

Mingi loogika ütleks seda, et üritustega, kus 90 kmh kiirust ei ületata - ei peaks probleemi olema ....
Üle selle kiiruse sõitmine vist poolitsatele hästi ei meeldi ?!

16.10.2008 at 10:27 1 edit. Last edited 16.10.2008 at 10:27 by hunt
tfr

quote:
hunt: Mingi loogika ütleks seda, et üritustega, kus 90 kmh kiirust ei ületata - ei peaks probleemi olema ....
Üle selle kiiruse sõitmine vist poolitsatele hästi ei meeldi ?!

Avalikuks liikluseks suletud territooriumil pole neil midagi kobiseda.
16.10.2008 at 10:30
vvt

Loo nimetus on selgelt "suhtlemisprobleem".

16.10.2008 at 10:51
carla

Mina näiteks ei saa aru, miks ei suudeta siis kohe asju õigesti ajada? Teavitada BHRA-d, politseid, kiirabit jne keda vaja. Ei ole ju keeruline?

Tartu Autoklubi rajapäev oli ka ainult nö klubi sisene, aga meie teavitasime BHRA-d ja saime sealt loa seda korraldada.

Tegu on siin puhtalt möödarääkimisega streetrace.orgi ja BHRA vahel. Loll on see, et hirmus suureks on vaja mull puhuda... Ja keskmine streetrace.org kasutaja arvabki nüüd, et BHRA on kuri ja paha, kes midagi teha ei luba ja tänavatel kihutada käseb.

just my two cents...

16.10.2008 at 10:55
sallu
Tere.

Ei tunnista ennast süüdi selles plekimõlkkimises millest jutt käis, süü jaotati 50/50.
Aga ma olen teinud sellel aastal kõik et minu tegevused oleksid 100% legaalsed.
Tänu BHRA-le soovib nüüd kaitseliit saada minult paberit politsei, Päästeameti ja valla loaga. Enam ei piisa teavitamisest. Tahavad nad ka BHRA luba näha???? Seega paberite ajamine võtaks aega alates tänaset 2 nädalat.
Novemrikuus me enam Hooaja lõpetamise üritust ära ei tee kahjuks. Liiga külm.

Seega Aitäh BHRA, et te mulle kõigepealt ei helistanud ja küsinud mis üritusega täpsemalt tegu on. Pole mul teiega rohkem sellel teemal millestki rääkida, kahju on põhjustatud.

PS! Ma olen sulle see nädal 2 korda helistanud ja ma olen sinuga suhelnud msnis ja nüüd sa arvad, et mul ei ole sinu kontakte???? Raske oli küsida... Ka Eveliniga olen see nädal olnud tihedas meilivahetuses ja ei midagi.

sallu

16.10.2008 at 11:37 1 edit. Last edited 16.10.2008 at 11:49 by sallu
Jesper

quote:
Raceboy:
quote:
wax:

Ma isiklikult olen seadustes nõrk, aga puht talupojaperspektiivis piisab imho ühest kirstust või muust suuremamahulisest sigadusest ja asja poliitilise kella külge minekust, et tuleks Šveitsi mudel ja kogu hobiautondusel oleks hapnik nii kinni, et siga ka ei söö. Üldiselt on Eestis kombeks, et kui miski asi ei suuda end ise reguleerida, siis see keelatakse ära :)

See on nagu lapse jonnimine rohkem, stiilis et meil on vaba maa, mis seaduse kohaselt see mataõps mind käsutab kodutööd kolmapäevaks esitama, sry.

16.10.2008 at 11:54 2 edits. Last edited 16.10.2008 at 11:57 by Jesper
anryo
Selgitame siis ametlikumalt Alakomitee-poolselt, et oleksite kursis, mis toimub. Keegi ei ole ei BHRA ega ka Alakomitee poolt mitte midagi valesti teinud ega midagi keelanud!

1. Alakomitee liikme käest uuriti kahest allikast, kas 19. oktoobriks 2008 on kiirendusvõistluse läbiviimiseks luba olemas. Selle peale tehti suured silmad - pole kuulnd, pole näind.

2. Selle peale helistati Alakomitee esimehele ja küsiti, et kas tema on antud teemaga kursis. Ei olnud.

3. Seejärel heideti pilk korraks streetrace.org foorumisse. Selgus et teema algataja on Kristjan Salmre (Sallu) - kes on meil siis KEHTIVA Eesti Autospordi Liidu sõitjalitsentsiga isik. Ja kõik hooajalise sõitjalitsentsiga isikud peaksid teadma, et EAL'i litsentsiga sõitja ei tohi sääraseid mitteametlikke ettevõtmisi toetada (ei sõites seal, ammugi mitte korraldus-teamis olla, aega võtta vm) Ja pealegi SR Teamil'le on sel aastal väljastatud ka registreerijalitsents! Ametlik võistlus tähendab seda, et sündmus on EAL'is registreeritud. Sinna kuulub ka klubi-sisene võistlus, juhul kui sellel klubil on registreerija litents. Antud juhul SR Team MTÜ'l see on. Kiirendusvõistluste Alakomitee on volitatud seda EAL'i poolt tegema ja jälgima, et reegleid ka täidetaks. Kui reegleid ei tunta, siis tuleks need endale selgeks teha.

Võistlus on sündmus, milles osaleb kasvõi üksainus auto ja mis omab vahetult konkureerivat iseloomu või millele antakse konkureeriv iseloom tulemuste avaldamise või auhindade jagamisega.
Võivad sisalduda eelsõit või eelsõidud ja finaalid, treeningud ja klassifikatsioonisõidud või olla jagatud ka kuidagi teistmoodi. Võistlus algab ajahetkega, mis on ette nähtud dokumentide kontrolli alguse või tehnilise ülevaatusega.

Kiirendusvõistlus on võistlus täpselt väljamõõdetud sirgel kahe paigalstardist liikuma hakkava auto vahel ja milles esimesena finisijoone ületanud auto saavutab parema tulemuse.

2. Seejärel liikus e-kiri Alakomitee liikmete vahel, kus räägiti sellest, et on kahetsusväärne, et Sallu sellist asja teeb, et mis me teeme, et kas sekkume kohe või võtame alles pärast selle ürituse korraldamist midagi ette? Antud juhul oleks siis kannatanud kõik SR Team MTÜ alt sõitjad. Alakomitee seiskoht oli, et kuna meie sellest midagi ei tea, siis anname ka vastavalt teada küsimustele "kas see on Alakomitees kinnitatud" -et "meil puudub igasugune ülevaade sellest, keegi pole meiega ühendust võtnud ja keegi pole meie poole pöördnud. Meie ei tea, mis seal toimub ning kuidas on täidetud ja tagatud elementaarsed turva- ja ohutusnõuded. Palju siina rahvast koguneb ja kes sealt osa võtavad". Nii sai ka vastatud! Keegi pole ju midagi keelanud!!!!! Alakomitee andis teada, et meie ei tea sellest midagi ja pole kinnitanud.

3. Kaitseliit helistas ja uuris, et mis värk sellega on, et neile olla laekunud taotlus kuskilt firmast avaldus mitte 19-daks, vaid siis järgmiseks pühapäevaks, kus soovitakse korraldada ettevõtte-sisene rehvide testimise päev. (!!!!!) Mille peale vastati Alakomiteest, et meie ei saa küll mingit rehvide testimise päeva keelata või lubada aga on suur tõenäosus, et striitreisserid on selle avadluse taga. Ju nad on siis augu üles leidnud, kuidas saab osavalt kõigist mööda hiilida. Kas see on ühele organisatsioonile väärikas tegu , selle asemel et koostööd teha ?

4. Selle peale teatas Kaitseliit, kui keegi kodanik neile helistas ja küsis, et kas saab siis loa - et nemad enne sellele firmale luba ei anna, kui see firma tõestab ära et tegemist on tõepoolest firma- sisese üritusega. Sellepeale olla öeldud telefonis "nii, me siis lähme tänavale ja koos pressiga" (?)

5. See, et SR Team politseist kooskõlastud ja luba ei saanud - seda küsitagi Eesti Politseist, mitte BHRA'lt. Aga ju siis neil on omad põhjused, sest eks politsei sai ise ka aru, et mingit rehvide testimist seal olema ei saa, kui asi oli väljakarjutud esiteks "SR org hooja lõpetamine " ja siis hoopis "klubisisene testipäev". No andke andeks - igaüks saab ju aru, et Haapsalu lennuväljale plaanitu on võistlus, mitte testipäev!

Antud juhul kõik.
Me ei näe küll selles case's ei BHRA ega Alakomitee-poolseid blokke või muud. Oleks piisanud sellest, et kodanikud korraldajad oleks võinud võtta ühendust ja uurida, et kas peab olema luba või mis tingimustel saab Alakomitee nõusoleku. Ja Alakomitee sesisab alati kahe asja eest:
1. ala areng
2. ohutus ja turvalisus.

Kodanik Kristjan Salmre ja SR Team on korduvalt eelnevalt lube saanud ja and tevad täpselt, kuidas asjaajamine käib. Teadmatuses ei saa neid küll süüdistada.

Loodan, et oli abiks ja teema sai selgemaks. Kui kellelgi on küsimusi, siis palun. Meie oleme olnud alati olemas!

Lugupidamisega,

Anryo Raamat
EAL Kiirendusvõistluste Alakomitee liige
Baltic Hot Rod Association
GSM +372 52 60 001
anryo@bhra.ee
www.bhra.ee

16.10.2008 at 11:58 3 edits. Last edited 16.10.2008 at 12:04 by anryo
sallu
Ok kumb nüüd valetab, kas BHRA või Eesti politsei ja Kaitseliit? Kumb kummale teglikult helistas?
Mix ei võinud BHRA mulle helistada? Kas testipäev on võistlus?

16.10.2008 at 12:04 2 edits. Last edited 16.10.2008 at 12:10 by sallu
wirx

haige värk ikka see BHRA
kui rinkale sõitma tahta minna sõpradega, tuleb lihtsalt raja rent ära maksta ja vsjoo
kui tahta minna sõitma tühjale lennuväljale tuleb maksta raja rent ja katust BHRA-le
Samuti pole ma kuulnud, et kui mõni EAL litsentsiga isik rinkat läheb sõitma EAL-is mitte registreeritud ringraja üritusele, siis jäeb ta litsentsist ilma...

16.10.2008 at 12:31
aivoha

quote:
wirx: haige värk ikka see BHRA
kui rinkale sõitma tahta minna sõpradega, tuleb lihtsalt raja rent ära maksta ja vsjoo
kui tahta minna sõitma tühjale lennuväljale tuleb maksta raja rent ja katust BHRA-le
Samuti pole ma kuulnud, et kui mõni EAL litsentsiga isik rinkat läheb sõitma EAL-is mitte registreeritud ringraja üritusele, siis jäeb ta litsentsist ilma...

Wirx, mis sind vaevab. Sul mingi raha probleem vä. Kes on rääkinud klubisisesel üritusel katuse maksmisest BHRA-le?
Sa pole siiamaani vist aru saanud milles on probleem ja sa vist ei vaevugi süvenema sellesse. Lihtsalt lahmid.
Kordan sinu jaoks üle.

Klubisisese ürituse korraldamisel piisab BHRA INFORMEERIMISEST. On arusaadav. Kust sa selle raha jutu välja lugesid, et maksma peab?

16.10.2008 at 12:58
taimar

Tartu Autoklubi korraldas hiljuti rajapäeva BHRA kooskõlastusega, mingit raha küll ei pidanud maksma. BHRA poolt sooviti lihtsalt veenduda, et kas elementaarsed turvanõuded on täidetud ning juhend koostatud. Minu meelest on see ka normaalne ja elementaarne. Streetrace.org'ile teeb pahameelt ilmselt see, et järjest rohkem arvestab kaitseliit ja politsei BHRA arvamusega. Nii on ka õige. Peab olema järelvalve ja turvalisuse kontroll, autod lähevad järjest kiiremaks ja ala ohtlikumaks, muidu varsti sõidetakse redelitega juba kambakesi lennuväljal omasuva järgi.
16.10.2008 at 13:52 3 edits. Last edited 16.10.2008 at 13:54 by taimar
christian

quote:
sallu:

Jah BHRA miks te ei helista kõigile striitreisseritele iga päev ja ei küsi kas nad äkki täna tahavad kiirendada või mitte,pole ju raske iga õhtu enne magamaminekut helistada kõik huvilised läbi:D
16.10.2008 at 14:45
max000
quote:
astro ext:
quote:
sallu:

Jah BHRA miks te ei helista kõigile striitreisseritele iga päev ja ei küsi kas nad äkki täna tahavad kiirendada või mitte,pole ju raske iga õhtu enne magamaminekut helistada kõik huvilised läbi:D

Mis krdi igast sriitreisserist ja igast õhtust sa räägid.
Nii kui miski jama on on igast tegelasi õhust mingit sodi imemas ja siis seda valimatult ja mõtlematult pritsimas.
Tegemist on üksteisele tuttavate inimeste ja organisatsioonidega,kellest ühel poolel oli raske toru kätte võtta ja helistada,ning üle küsida,et "mis toimub ja kas sa oled selle,selle ja sellega ka kursis".Selle asemel pöörduti otse võimude poole ja tõmmati endale vesi peale,ning nagi organisatsioonidele kohane...hiljem ei suudeta oma kitsarinnalisust tunnistada ja üritatakse pugeda kõikvõimalike endakehtestatud seaduste taha,mis millegipärast ikka kõike ei selgita.

16.10.2008 at 14:54
BENBEN

No mai tea, kas te lugeda ei oska või mida...Anryo postituses punkt kolm selgitab põhjuse. Korraldajatel on nii kehtiv võistlejalitsens kui ka registreerijalitsens. Kes sellest aru ei saa, siis see tähendab kiiii, et on teavitamisekohustus!!!
Aitäh meelt lahutamast!

www.benben.ee
16.10.2008 at 15:02
christian

quote:
max000:
quote:
astro ext:
quote:
sallu:

Mis krdi igast sriitreisserist ja igast õhtust sa räägid.
Nii kui miski jama on on igast tegelasi õhust mingit sodi imemas ja siis seda valimatult ja mõtlematult pritsimas.
Tegemist on üksteisele tuttavate inimeste ja organisatsioonidega,kellest ühel poolel oli raske toru kätte võtta ja helistada,ning üle küsida,et "mis toimub ja kas sa oled selle,selle ja sellega ka kursis".Selle asemel pöörduti otse võimude poole ja tõmmati endale vesi peale,ning nagi organisatsioonidele kohane...hiljem ei suudeta oma kitsarinnalisust tunnistada ja üritatakse pugeda kõikvõimalike endakehtestatud seaduste taha,mis millegipärast ikka kõike ei selgita.

kui ei tahetaks kommentaare selles teemas siis oleks seda privas aetud,kuna tulite sellega avalikuse ette siis saavad kõik komenteerida...lihtne ju
ja õhust sodi ei saaks imeda kui seda sinna eelnevalt suures koguses pritsitud poleks
16.10.2008 at 15:05
v6sa
Siinkohal on vast paras küsida BHRA seisukohta:
Kas suvaline mototehnikaga toimuv mõõduvõtmine, mille käigus VÕIB (aga ei pruugi) sündida võistukiirendamist, tuleb registreerida BHRA-s?

Ehk siis kahemehesõit kodutalu heinamaal, klassivendade võistlus Rapla kardirajal, autoklubi sisemine mõõduvõtt Sauga suurel ringil ja viiekümnele tuhandele pealtvaatajale korraldatav kiirendusautode võistlus kuuluvad sama teavitamiskohustuse alla? Ainult turvameetmete mastaap erineb...

Konkreetne keiss on arusaamatu - kui registreerijalitsents on tegijatel olemas, kuidas siis seda teavitamist ei "teatud"? BHRA avastas SR foorumist ilmse teavitamatajätmise teadaoleva isiku poolt, kuid ei võtnud ühendust asja selgitamaks... Lõhnab nagu ärapanemise järele, suisa mõlemalt poolt.

Ärge samas unustage, et ürituse korraldaja peaks ikka võtma ühendust BHRA-ga, mitte BHRA ei peaks ajama taga kõiki potensiaalseid ürituste korraldajaid...
16.10.2008 at 15:31
tqhq.ee foorum : Vaba teema : bhra poolt blockitud üritus või ülepaisutatud jutt?   1 2 3  
Log in:
Account recovery

muskelautod | kiirendusvõistlused | tehnika | üritused | autoesitlused | foorum | sõnastik | kalkulaatorid
tqhq'st | sisukaart | e-mail
© tqhq.ee 2000 - 2024. Loe meie materjalide linkimisest ja kopeerimisest.