Poster |
Message |
Ri-Q. |
Trailblazer vs Grand Cherokee WJ
Kui mõne aasta pärast on Jeep veel üht-teist väärt, siis Chevy ei maksa tõenäoliselt midagi. Ehk mulle tundub, et suurem taasmüügiväärtus aitab Jeebi värava sellest pallist puutumatuna hoida.
03.04.2009 at 21:41 |
|
speedbird |
Trailblazeri kohta nüüd raske midagi rääkida, aga ega need Jeebid ka teab-mis-palju ei maksa suuremas vanuses. Tahoe hoiaks kindlasti paremini väärtust kui Jeep.
03.04.2009 at 22:03 |
|
Soul |
Milline see grand chero nüüd nii edukalt hinda hoiab? 99-00 aasta isendeid vahelduva eduga võib pidevalt leida hinnaga alates 65k eeki.
Chevrolet Astro 4x4 Tiara
Lincoln Mark VIII ´97
Cadillac STS 1997
Thunderbird 3.8 LX |
03.04.2009 at 22:08 |
|
trs200 |
Sai Grand järgi proovitud. Talasillad ja ka vedrustuse omapära tagavad pideva ujumise ja väga tüütult juhitava külmkapi tunde. Kütusekulu oli suur, proovisõidu ajal linnas üle 20l ja maanteel vast alla 12-13 saamiseks tuleb juba pingutada. Overland on seest suht viisakas ja liigub ka maasturi kohta normaalselt, nii et alla selle pole nagu mõtet vaadata. Tüüpvigadeks on veel esimeste aastate omadel pidurid, kapotiamordid, kliimaga variantidel õhusiibrite võllid, istmesoojendused jne. 3.1 diisel on üks suur probleem. 4.0 mootor on ka suht ajast ja arust kui võrrelda minekut ja kütusekulu V8-ga. Kokkuvõtlikult on igapäevasõitudeks küllaltki kulukas ja tülika juhitavusega linnamaastur(läbivus on küll TB-ga võrreldes teisest klassist, aga enamik Grande ei satu tõenäoliselt kunagi sinna, kus linnamaasturite läbivusest väheks jääb).
Trailblazer jättis suht viisaka mulje ja tõenäoliselt tulebki üks lähiajal siiapoole. Välimuse poolest meeldis rohkem ja tänavapildis on ka veidi haruldasem viimasel ajal "rahvamaasturiks" muutuvast Grandist. Ameeriklase hõngu on sees ja väljas rohkem kui Jeepis igatahes. Ainukeseks miinuseks minu silmis on kahe silindri puudumine, aga mineku poolest ei jää Jeepi V8-st oluliselt maha. Ka siin pole ökonoomsusega eriti hõisata. |
04.04.2009 at 00:34 |
|
hunt |
Kas seda oled vaadanud ?
http://www.auto24.ee/webcache_kasutatud/649/auto_php-id=590649-www_auto24_ee.html
04.04.2009 at 05:56 |
|
trs200 |
Ei ole vaadanud veel, aga võtan kavva.
Edit: Kus oleks Tallinnas kõige parem lasta GC ja TB üle vaadata? Vaja oleks siis diagnosti ja pädevaid tegelasi, kes oskavad sildade+kasti ning ka üldisi vigu tuvastada. Hinnad võiks mõistlikud olla, seega esindusse ei taha. |
04.04.2009 at 11:04 |
1 edit. Last edited 04.04.2009 at 16:09 by trs200
|
mart050 |
Car Service(Vahur), American Beauty,Ameerika auto.Peaks piisavalt pädevad olema ja hingehinda mitte küsima.
History: 89´G20 Sherrod, 94´E150 Mark III, 95´G20 D Starcraft GT, 93´G20 D Starcraft GT, 92´E150 Chateu, 92´Le Baron LX, 03´Sebring LX, 99´ Montana LX, 92´Bonneville SSE, 97´ Grand Prix GTP Supercharged |
04.04.2009 at 17:25 |
2 edits. Last edited 04.04.2009 at 17:27 by mart050
|
raimo |
quote: trs200: Sai Grand järgi proovitud. Talasillad ja ka vedrustuse omapära tagavad pideva ujumise ja väga tüütult juhitava külmkapi tunde. Kütusekulu oli suur, proovisõidu ajal linnas üle 20l ja maanteel vast alla 12-13 saamiseks tuleb juba pingutada. Overland on seest suht viisakas ja liigub ka maasturi kohta normaalselt, nii et alla selle pole nagu mõtet vaadata. Tüüpvigadeks on veel esimeste aastate omadel pidurid, kapotiamordid, kliimaga variantidel õhusiibrite võllid, istmesoojendused jne. 3.1 diisel on üks suur probleem. 4.0 mootor on ka suht ajast ja arust kui võrrelda minekut ja kütusekulu V8-ga. Kokkuvõtlikult on igapäevasõitudeks küllaltki kulukas ja tülika juhitavusega linnamaastur(läbivus on küll TB-ga võrreldes teisest klassist, aga enamik Grande ei satu tõenäoliselt kunagi sinna, kus linnamaasturite läbivusest väheks jääb).
Trailblazer jättis suht viisaka mulje ja tõenäoliselt tulebki üks lähiajal siiapoole. Välimuse poolest meeldis rohkem ja tänavapildis on ka veidi haruldasem viimasel ajal "rahvamaasturiks" muutuvast Grandist. Ameeriklase hõngu on sees ja väljas rohkem kui Jeepis igatahes. Ainukeseks miinuseks minu silmis on kahe silindri puudumine, aga mineku poolest ei jää Jeepi V8-st oluliselt maha. Ka siin pole ökonoomsusega eriti hõisata.
Sulle sattus sellisel juhul siis väga romu prooviauto. Mina ei ütleks, et WJ on külmkapp - vastupidi, tegemist on väga mugava autoga.
4.0 mootorist.
AMC I-6 mootorid on tõepoolest ajast ja arust, nimelt aastast 1964 ja on pidevalt täiendatud kuni aastani 2006.
4.0 mootor on Jeebi ajaloos kõige õnnestunum mootor.
"The 4.0 is regarded as one of the best 4x4 off-road engines."
"The 4.0 AMC six has many after market parts due to its longevity and durability."
"The 4.0 is probably the most recognizable and longest-running Jeep powerplant in the brand's history."
"The 4.0 straight six is probably the best engine to ever wear the Jeep marque."
"The ample low end torque is ideal for trailing and rock crawling."
Mina olen oma 04 Grandi korralikult mudas lammutanud ja uputanud - küünlad maha, vesi välja, õlivahetus ja sõidab uuesti ilma probleemideta. |
07.04.2009 at 12:08 |
|
Vanaisa Moderator |
üks pluss veel - Jeebu 4.0 mootori saab suht soodsate hindadega strokeda 4,6 liitriseks
Siis on asjal ka särtsu ja minekut.
07.04.2009 at 12:49 |
|
speedbird |
Ma ei oska kahjuks rääkida WJ seeria kohta, kuid see peaks põhjalt üsna sarnane olema ZJga. Igatahes ZJ kallutas meeletult kurvides ja kippus loksutama ka mõnuga. Näiteks Suburbaniga võib linnas 50-60ga kurve võtta ja ei kalluta suurt üldse. Jeebiga poleks ma seda iial teinud. Kui Trailblazeril ka parem veermik selles osas, siis mina eelistaks 99% linnasõitude puhul seda viimast varianti.
07.04.2009 at 13:56 |
|
raimo |
quote: Vanaisa: üks pluss veel - Jeebu 4.0 mootori saab suht soodsate hindadega strokeda 4,6 liitriseks
Möödunud aastal, kui näppude vahelt jooksis rohkem krõbisevat läbi ja liikus igasuguseid mõtteid oma mootori strokemisest, suhtlesin ühe AMC 4.0 guruga - Dino Savva-ga.
Tema tegi mulle päris soodsa komplekti mis andis välja 255hp.
Samas on ta teinud komplekte mis annavad välja üle 300hp ja strokeb 5.0-ni
Näide:
4.06" offset-ground stroker crank
Jeep 4.2L 5.875" rods
Small Block Chevy UEM-KB142 hypereutectic pistons
11.1:1 CR
Crane #751111 238/248 degree solid lifter cam
Ported big valve 2.02"/1.60" cylinder head
OEM 0.051" head gasket
0.038" quench height
Flometrics F&B 68mm billet TB
3.0" exhaust system
Ford 30lb/hr injectors with adjustable FPR or MAP adjuster
Custom PCM programming
328hp @ 5250rpm, 375lbft @ 3800rpm
EDIT: Kui kedagi huvitab, siis siin on Dino koduleht. http://www.jeep4.0performance.4mg.com/index.html |
07.04.2009 at 23:19 |
1 edit. Last edited 07.04.2009 at 23:27 by raimo
|
R.Ott |
Käisin tegelase kodulehel ja hakkasin just mõtlema, mis see stroker veel Wrangler-i peal teha võiks... Läksin siis kaaluvahesid kontrollima ja tuleb välja, et wrangler on paarkümmend kilo raskem. 1470 vs. 1420 (kaalud on 4.0 mootor +kepikast) Lisaks oli Wrangler vähemasti euroopas uuest peast ka kallim kui Chero. Nõndapalju siis üllatusmomentidest.
Edit - kirjavead ja täpsustused
07.04.2009 at 23:59 |
2 edits. Last edited 08.04.2009 at 00:00 by R.Ott
|
Nicholas |
quote: raimo: quote: Vanaisa: üks pluss veel - Jeebu 4.0 mootori saab suht soodsate hindadega strokeda 4,6 liitriseks
Möödunud aastal, kui näppude vahelt jooksis rohkem krõbisevat läbi ja liikus igasuguseid mõtteid oma mootori strokemisest, suhtlesin ühe AMC 4.0 guruga - Dino Savva-ga.
Soetan igapäeva sõiduki, et hakata seda kunagi "tuunima" , tundub nagu mõtetuna.
Võttes korraliku TrailBlazeri on koheselt 273 hp olemas .
Kõnealuses hinnaklassis TB või GC seotamisega, kahtlusan, et õnnestub saada vaid väga pikaajalise peavalu.
Kuna vaevalt, et antud hinnaga müüjad neid korralikult hooldanud on, sry.
08.04.2009 at 11:19 |
|
raimo |
quote: Nicholas: quote: raimo: quote: Vanaisa: üks pluss veel - Jeebu 4.0 mootori saab suht soodsate hindadega strokeda 4,6 liitriseks
Soetan igapäeva sõiduki, et hakata seda kunagi "tuunima" , tundub nagu mõtetuna.
Võttes korraliku TrailBlazeri on koheselt 273 hp olemas .
Kõnealuses hinnaklassis TB või GC seotamisega, kahtlusan, et õnnestub saada vaid väga pikaajalise peavalu.
Kuna vaevalt, et antud hinnaga müüjad neid korralikult hooldanud on, sry.
No mida?
Ma ei ostnud Jeepi, et seda kunagi tulevikus tuunida, vaid mul oli rohkem pappi käes ja mõtlesin, miks mitte tuunida. Suur vahe. |
08.04.2009 at 22:02 |
|
Nicholas |
quote: raimo:
No mida?
Ma ei ostnud Jeepi, et seda kunagi tulevikus tuunida, vaid mul oli rohkem pappi käes ja mõtlesin, miks mitte tuunida. Suur vahe.
...seda, et hetkel toimub soetusvalik ju kahe sõiduki vahel TB ja GC, seega võimalus võtta ju koheselt võimsama mootoriga liikur.
Sry., ei midagi isiklikku
09.04.2009 at 18:09 |
|
trs200 |
GC peaks mineku poolest ikkagi parem olema kui TB. See 11kw ei muudaks nagunii midagi, niiet võimsuse põhjal siin otsust teha ei saa. Emotsionaalsest aspektist on GC plussiks v8 mootor.
4.0 mootori tuunimisest võib teha teise teema. Neid Cherokee ja Wrangleri mehi peaks olema, keda selline teave huvitab. Paraku selle auto puhul ei ole mootori ümberehitamine eriti reaalne ettevõtmine. Originaalis on tegu suht mõttetu mootoriga võrreldes 190kw 4.7 V8-ga antud auto peal. See stock 4.0 mineku kiitmine Cherokee omanike seas on ülse suht naljakas nähtus, kui võrrelda teiste 80-90 sarnase töömahuga mootoritega(näiteks BMW 4.0 v8 või kasvõi 3.5 R6 mootorit). Sellel riistal on suht madalal momenti küll, aga mingit särtsu või jõulist "minekut" pole ma veel stock Cherokees tundnud. Võimalik, et on siis kõik sõidetud Cherokeed piisavalt kohvid olnud või Grandi peal on see 4.0 nii palju teravamaks aetud. Aga seda võiks ikkagi mõnes teises teemas edasi arutada.
Huvi oleks pigem millegi sellise vastu, mis stockis on vastupidav, suht odav remontida, normaalse minekuga, mugav ja 4wd oleks veel kirsiks tordil. Ühesõnaga ostan auto, teen elementaarsed hooldused/vahetan vajalikud jupid ja sõidan paar aastat ilma vajaduseta üle kuu TopPartsi või mõnda konkurenti haruldaste ja kalliste vidinate tellimisega tüüdata=jupid peavad olema kättesaadavad, mõistliku hinnaga ja neid ei tohiks liiga tihti vaja minna.
Tegelikult on juba Trailblazer Saksast suht kindlalt tulekul, niiet edaspidine vaidlus ja arutlus on ehk mõne järgmise autovalija jaoks aktuaalne. |
09.04.2009 at 19:06 |
|
hunt |
quote:
Huvi oleks pigem millegi sellise vastu, mis stockis on vastupidav, suht odav remontida, normaalse minekuga, mugav ja 4wd oleks veel kirsiks tordil. Ühesõnaga ostan auto, teen elementaarsed hooldused/vahetan vajalikud jupid ja sõidan paar aastat ilma vajaduseta üle kuu TopPartsi või mõnda konkurenti haruldaste ja kalliste vidinate tellimisega tüüdata=jupid peavad olema kättesaadavad, mõistliku hinnaga ja neid ei tohiks liiga tihti vaja minna.
Tegelikult vastab sellistele tingimustele Cherokee (ilma Grandita).
Teemaalgatajal küll seda valikus polnud, aga näit. minu eelistuse võitis Chero just tänu oma eriti sõiduautolikele omadustele asfaldil.
Ja peale selle on ta veel nii kole .... et lihtsalt ILUS !
09.04.2009 at 20:18 |
|
|