register | account recovery | profile | help / abiinfo | search
show today's posts | mark all read
ukraina
tqhq.ee foorum : Vaba teema : Drifti õnnetus Leedus   1 2  
Poster Message
Vanapagan

Drifti õnnetus Leedus
Seletage lollile mis tarvis sellist jama üldse korraldatakse ja mis valu seda vaatama ajab.

24.05.2009 at 18:32
Raceboy

Drifti õnnetus Leedus
quote:
Vanapagan: Seletage lollile mis tarvis sellist jama üldse korraldatakse ja mis valu seda vaatama ajab.

??? Äkki samal eesmärgil, milleks ka dragrace'e, autorallit, ringrajasõitu jt autospordialasid?

24.05.2009 at 18:41
Vanapagan

Drifti õnnetus Leedus
quote:
Raceboy:
quote:
Vanapagan: Seletage lollile mis tarvis sellist jama üldse korraldatakse ja mis valu seda vaatama ajab.

??? Äkki samal eesmärgil, milleks ka dragrace'e, autorallit, ringrajasõitu jt autospordialasid?

Ei usu. See ju ainult kummi põletamine.

24.05.2009 at 18:45
Taavi
Drifti õnnetus Leedus
Pärast seda õnnetust põhiküsimuseks ongi, et kas laiema üldsuse jaoks baltimaades drift ongi nüüd mingite segaste kummipõletajate pool-illegaalne ohtlik paugutamine või suudetakse näha seda ikka edaspidi ka autospordi alaliigina nagu rallit, ringrada jne.

Vanapagan - wikipedia näiteks abiks :)

http://en.wikipedia.org/wiki/Drifting_(motorsport)
24.05.2009 at 18:55 1 edit. Last edited 24.05.2009 at 18:55 by Taavi
wirx

Drifti õnnetus Leedus
quote:
Vanapagan:
quote:
Raceboy:
quote:

Ei usu. See ju ainult kummi põletamine.

aga eks sa proovi siis ntx rapla kardirada läbi sõita nii, et igas kurvis külg ees liiguksid...402m läbi sõitmisega saab vanaema ka hakkama ja kui on veel rikas vanaema sõidab 12seki aja ka mõne automaatkastiga masinaga :p

24.05.2009 at 19:00
Vanapagan

Drifti õnnetus Leedus
quote:
Taavi: Pärast seda õnnetust põhiküsimuseks ongi, et kas laiema üldsuse jaoks baltimaades drift ongi nüüd mingite segaste kummipõletajate pool-illegaalne ohtlik paugutamine või suudetakse näha seda ikka edaspidi ka autospordi alaliigina nagu rallit, ringrada jne.

Vanapagan - wikipedia näiteks abiks :)

http://en.wikipedia.org/wiki/Drifting_(motorsport)

Noojah las ta siis olla sport.Uued ajad, uued kombed.
Male pidada kah spordi alla käima.

24.05.2009 at 19:09
Messer

Drifti õnnetus Leedus
Ei saa aru , mis pidi külg ees sõitmine autosport on aga ju ma olen siis piiratud.

Dodge Dart Swinger`73
Rebel by nature
24.05.2009 at 19:10
partel

Drifti õnnetus Leedus
Jällegi, lihtustatult, et võistlejad & co võiksid aru saada, et nad on "külalised", keda "peremees" võib vajadusel "oma kodust" iga kell välja visata, põhjusi nimetamata.

Kui mina oleksin Peakohtunik ja keegi tuleb räuskama, siis selgub üsna kiiresti, kes territooriumilt lahkub ja lisaks võiks kaaluda võistluskeeldu sobivaks perioodiks. Kaevaku pärast või FIA'le.

Lugupidamatus Peakohtuniku vastu on võib-olla lugupidamatus ka kõikide teiste reeglite vastu ja vastav kodanik on võib-olla vales kohas.

Ei ole vaja mingit taadeldud radarit vms, iga kohtunik oskab visuaalselt hinnata, kas oli 50 või 100 km/h, muidu ta ei oleks ju kohtunik. Kahtluse korral võib ju lihtsalt küsida a la "kas ikka oli 50?".

Võistlejate koosolekul on vastavat asja mainitud iga kord, kui sellest aru ei saada, võiks kaaluda, kas sel kodanikul peaks üldse juhilubagi olema, litsentsist rääkimata.

Karistamisi on IMHO olnud üsna vähe ja peale korduvat hoiatamist. Suhtlen pea kõikide asjaosalistega ja kui kohtunike "omakohus" vms oleks probleem, siis isegi mina teaksin seda.

Samuti ei maksa võistlejatel unustada, et Erkki on Alakomitees võistlejate esindaja, keda kuulatakse tähelepanelikult.

Kõige tähtsam on ikkagi turvalisus. Minu arvates on ohutusnõuete rikkujate korralekutsumine kõikide korrektsetse võistlejate huvides.

Kes tahab oma sponsoritele seletada, kui mõni huligaan mingi jama põhjustas ja see ajalehes on?

24.05.2009 at 19:30
PsychoDad

Drifti õnnetus Leedus
juhul kui keegi videot ka vaatas, siis mulle küll ei tundunud et kiirus selle käest minemise hetkel oleks olnud ala 50kmh. tundus ikka nagu rohkem. aga videole oli ikka päris ränk asi saadud. sellist videot peaks korra enne võistlust näitama rahvale ja võistlejatele et oleks vast natukene meeles mis võib juhtuda kui lähed seisma valesse kohta või lased boksi alas sõõrikuid.
mingil tartuautoklubi dragil sai vist see farmi gabriel nr 46 kummiku jälje kanni peale , selle eest et tegi ka boksi alas sõõrikuid. umbes nii tuttav mainis sealt klubi korraldajate hulgast. vennike visati ürituse alast ka välja. kulus ära, mina arvan.
aga samas kus Tegijaid seal ka juhtub asju. see on tehnika spordi paratamatus.
24.05.2009 at 20:01
anryo
Drifti õnnetus Leedus
quote:
Raceboy:EDIT: Ja mina tean seda vägagi hästi, juhtisingi tähelepanu Tartu Speedestil boksialas "ännitavatele" tsiklimeestele ja Chevelle'ile, mille juht tundis burnout'i võistlusest vist puudust. Peace.
Sorry, minu viga - aga sa tõesti kirjutasid segaselt! :)

24.05.2009 at 21:44
PlyVal64
Drifti õnnetus Leedus
Mehed, kui tahate olla autosportlased ja selle alaga kursis, siis peaksite teadma, et täpselt selline õnnetus on just lähiminevikus toimunud aga veel hullemate tagajärgedega! Käo Sass sõitis ametliku treeningu ajal surnuks oma kaardilugeja ja potensiaalse sponsori, seda Kehala paarisraja juurdesõidul. Ametlik EALis regatud üritus, kuigi ilma pealtvaatajateta, on täpselt sama, mis võistlus. Seda just turvaplaani olemasolu poolelt... ja teadaolevalt vastutas turva eest just Riho.

On ka rallidel rahvasse lennatud, õnneks pole peale selle viimase eriti õnnetu korra enne keegi otseselt surma saanud, küll on haiglasse satutud. Lätis lendasid aastat 10-12 tagasi rallikrossi ajal rahvasse 2 autot, vist sai surma paar pealtvaatajat ja Läti krossikomitee esimees ja äkki ka tema abi said krimkaristuse. Boss vist istus suisa kinni, kuigi rahvas oli kenasti turvalindi taga ja lint "õiges kohas". Faktid ei ole 101% tõesed ja ei viitsi ka peensustesse laskuda, sest see polegi oluline. Mis Käo asjast saab, ootame kohtu otsust.

Driftin ise: üks vanemaid "stiile" autospordis üldse ja pole see üldse pilukatelt pärit. Nemad hakkasid "ilu" hindama, külg-ees-sõitmine on aga pärit jääpealt ja ajast, kui jaapanlased polnud veel "automobiili" uneski näinud... Vanimad teadaolevad jäärajasõidud on veel 19.sajandi rikaste eurooplaste lõbu, rääkimata autorallidest, kus driftimine kuulub kurviläbimise sõidustiilide hulka.
Maailma raudselt kõike kuulsam ehedaim driftimine käib Andros Trophy ehk Trophée Andros nimelisel sõidul, kus autodel on lausa küljeaknal kojamehed :D Samas drift tänases mõistes on raudselt sõiduoskust tohutult arendav ja vaatemänguline ala, misnäiteks minu jaoks asendab kindlasti (minu jaoks mõttetute) 4WD ja FWD ralliautode kolesõitmist rallidel. RWD, kontrad ja driftimine oli vähemalt pool kogu rallist.
24.05.2009 at 22:21
mrtn
Drifti õnnetus Leedus
quote:
Vanapagan:
Male pidada kah spordi alla käima.

laskesporti, noolemängu ja muud vähe jõudu vajavaid alasid sa ka spordiks ei pea? male on päris kuri ajugümnastika.
25.05.2009 at 07:06
wax

Drifti õnnetus Leedus
quote:

Mina ei saa jällegi aru, miks on vaja oma ebapädevust ja kitsast silmaringi niimoodi avalikult välja kuulutada :)

Keegi ütles ilusti - drift on autospordi iluuisutamine :D
25.05.2009 at 08:52
foke

Drifti õnnetus Leedus
quote:
Wolle: Lugedes seda kirjeldust siis võin öelda, et süü EI oleks kindlasti sinule jäänud vaid kõrvalraja võistlejale.
On ju ometigi öeldud, et kõigepealt keerab maha vasak rada ja ALLES SIIS parem rada.

Oli viimasel võistlusel juhtumine kus vasak rada oli väga palju kiirem kui parem rada. Vasak rada keeras küll varem maha kuid parema raja võistleja suutis väga õnnetult otse tagasi liikuvale kaasvõistlejale ette keerata. Õppisid sellest mõlemad ja lubasid, et enam ei luba nad sellisel intsidendil korduda.

Minule keeras kunagi üks kodanik Tartus sel moel ette, järgnes disklaff. Niiet on ka disklaffe tehtud.

Aga mis puutub tagasisõidu kiirusesse, siis saagem aru, keegi ei hakka radariga kiirust mõõtma, asja point on ikkagi ohutus. Kui sellest aru ei saa, siis ei tegele ta õige alaga. Kõiki asju ei ole vaja numbriliselt fikseerida. Võin öelda, et peakohtunik isiklikult on andnud võistlejate koosolekul nõuande - püüda sooritada tagasisõidu manööver "mõistlikult kiiresti". St. kasutage hoo mahavõtul pidureid ja 1 km viimasest pealtvaatajast eemal olles võite sõita ka kiiremini kui 50. Toetan! Vähemalt seni, kuni tagasisõidu tee on võistlustrassi servas, kuhu pealtvaatajad oma jalga tõsta ei saa. Tagasitulekuga venitamine venitab kogu võistlust, järgmine paar ootab.

90% autodest on meil tänavaautod ja tänavaautod sõidavadki tänaval inimeste vahel, maanteel vaid 2 m kauguselt mööda kuni 110 km/h. Loogiline, et pole vaja viimasel 150 m tribüüni või aia ees üle 50 kmh lasta ja ka taga pole tarvis kihutada 150-ga, tuleb käituda mõistlikult! Ja kui ei oska mõistlikult, siis mine koju.

See 50-jutt on formaalne, tegelikult sõidetakse ikka natuke kiiremini, peaasi, et MÕISTLIKULT. Ma pole veel kuulnud, et keegi oleks tulnud ütlema midagi, kui tagasiteel kaugemal otsas 80-90 lased. Seda ei saa arugi, see ei sega kedagi, see pole ohtlik ja see aitab võistluse sujuvusele kaasa. Nii tulebki teha. Kui reegleid kirjutada, siis kuidagi tuleb asjad fikseerida, sestap ka number kirjas. Tegelik mõte on *tagasisõidu kiirus olgu OHUTU' (kirjutatakse 50 kmh).
25.05.2009 at 09:02
vvt

Drifti õnnetus Leedus
Kas ei oleks mõistlik paigaldada tagasisõiduteele mõned kiirust piiravad märgid, kus lubatav kiirus oleks reaalne ja seostatud olukorraga - nt täiesti inimtühi raja kaugem ots 90 kmh, siis piiratakse sujuvalt 50ga ja boksideni jõudes 30 kmh? Ei tohiks suur kulu olla ja märke saab tänapäeval ka rentida.

Need "peakohtunik käseb ja laseb" teemad kehtivad kardetavasti kuni esimese pujääni otsa sattumiseni, kes sanktsiooni vaidlustab ja sellele (võidukale kohtuskäigule) järgnev järellugu mustab kogu õiglast üritust.