Poster |
Message |
California |
Naviseadme ja spido erinevus
quote: Täpselt.
PTS 3.8 ajust:
1) "vss pulses/mile" -- aju jaoks kiiruse arvutusteks.
2) "speedometer pulse dividor" -- speedo jaoks.
Näiteks teeb sensor 31ppr ja ratta ümbermõõt on 2m siis esimene on 1600/2*31= 24800
Spido tahab aga 2000 impulssi miili kohta et õigust näidata, seega teine oleks: 24800/2000=12,4
Tegelikkuses on teine väärtus aga 120 ehk 12,0 ehk 24800/12,0=2066,6 impulssi. See on aga 3,3% suurem kui tegelikkus, täpselt nii ongi.
PTS-i teine probleem on selles, et kõigil on valed rattad all. 215/70R15 oli vist originaal, see on päris suur võrreldes 205/60 vmt
70 kõrgusega on mäletamist järgi 90-91 masinate 14" originaalvelgede rehvid. Hiljem pandi 15" veljed ning rehv madalam. Mul 90 aasta Lumina näitab küll õige mõõduga (70) rehvide korral päris täpselt. Ja G20 van ka ei valeta.
02.10.2009 at 19:32 |
|
v6sa |
quote: kps: Ok, aga minge ja proovige seda erinevust ühtlasel kiirusel näiteks mäest üles ja mäest alla. Minul igaljuhul sel juhul vahe gps'iga väheneb, kuigi vähemalt 100 vennikest on mulle vastu vaielnud, et nii ei saa olla .
Palun selgitust. Mismoodi ja mis tingimustel?
Kas satelliitide arv ja signaali kvaliteet on mõlemal juhul samad? Kiirust hoiab püsikiirusehoidja?
Mina pole vahet täheldanud. Erinevatel päevadel on küll väike erinevus, kuid pigem on selles süüdi satelliitide paigutus (neid on rohkem lõunas ja põhja poole sõites varjab auto katus signaali ära). |
03.10.2009 at 08:01 |
|
mambr |
OT, aga Trans Sportidel on all täpselt need rehvid, mis ukseaugus/benaluugil/kindalaeka luugil/passis/manuaalis/vms kohas kirjas, seega tootja soovitus!
04.10.2009 at 19:58 |
|
Jesper |
See, et GPS ja spido vahe mäge mööda sõites väheneb, on ju väga loogiline:
* spido näitab kiirust teepinna suhtes
* gps tõenäoliselt kujuteldava merepinnaga paralleelse koordinaatteljestiku suhtes
* näiteks 9% tõusu puhul on iga "spido meeter" 1,5cm pikem kui "GPS-i meeter", mis maanteekiirusel teeb umbes 1-1,5km/h võrra üksteisele läheneva näidu
Võimalik, muidugi, et mingid GPS tehnoloogia omapärad veel võimendavad seda vahet, pole nii hästi kursis.
04.10.2009 at 20:11 |
1 edit. Last edited 04.10.2009 at 20:12 by Jesper
|
R.Ott |
See kõrguse muutumisest tekkiv mõõtmisviga tuleneb sellest, et GPS kasutab asukoha määramiseks triangulatsiooni.
04.10.2009 at 20:19 |
|
Jesper |
Nope, ta kasutab põhimõtteliselt nii paljusid satelliite kui parajasti näeb, näiteks 12 kanalit on de facto miinimumvõimekus vastuvõtjate juures. Tavaliselt küll reaalselt näeb vähemaid, aga noh mingi 5-7 ikka, seega vähemalt pentangulatsioon ja kõrguse saab kenasti kätte. Lihtsalt kuna kiirus on tuletatud suurus, siis võimalik et laiatarbe-gpskivi firmware progejal oli kiusatus tuletada seda puhtalt laius-ja pikkuskraadide järgi, võrreldes kolmemõõtmelise arvutusega hunnik tehteid vähem ja tulemuse kõikumine ei oma tähtsust. Sinna otsa tehtud naviseadme progeja jällegi ei vaevu kivist tulnud infot üle kontrollima, lapski ju teab et GPS on sigatäpne, lükati kiirus otse ekraanile ja asi korras. Või siis vastupidi, tont seda teab
04.10.2009 at 23:59 |
|
Sören |
quote: R.Ott: See kõrguse muutumisest tekkiv mõõtmisviga tuleneb sellest, et GPS kasutab asukoha määramiseks triangulatsiooni.
olles veidi positsioneerimisega tegelenud mainiks, et triangulatsioon eeldab nurgainfo olemasolu, niipalju kui mina tean kasutab GPS hüperboolset multilateratsiooni (hyperbolic multilateration, inglise keelse wikipeedia artikkel selle kohta on üsna jama, aga mina ei viitsi seda ka parandada), kus tulemus lähendatakse lähtuvalt kaugushinnangutest satelliitideni (lahendamiseks koostatakse võrrandisüsteem, mida siis erinevaid lineaaralgebra võtteid kasutades lahendatakse, ma lahenduskäiku siia kirjutama ei hakka ). meetod on isenesest päris hea, niikaua kuni kaugushinnangud on täpsed (mida nad GPS puhul enamasti on).
05.10.2009 at 16:08 |
|
charger |
GPS süsteemi veaks lubatakse tavatarbijale kuni 20m ja ilmselt sõltub see hetkel "nähtavate" sateliitide arvust. Piisab silla alt läbisõidust, et koordinaadid hajuks. Juba 8-10 sati nähtavuse korral on viga reaalselt max mõni meeter. Autonavid on suht aeglased, aga pikema aja vältel ühtlasel kiirusel saab siiski usaldusväärse tulemuse.
Minu autol pole küll vahet, kas tehase originaalrehv on uus või kulunud - kiiruse näit navil on sama ja kalpib spidoga 1:1. Ratta raadiuse muutus +/-1,5cm annab erinevust spidoga 1-2km/h.
Olen Chargeril sel aastal katsetanud mitut erineva kõrguse/laiuse suhtega rehvi ja kontrollinud nii Beckeri navi kui ka eraldi GPS-mooduli ning racechronoga. |
05.10.2009 at 19:20 |
|
|