register | account recovery | profile | help / abiinfo | search
show today's posts | mark all read
ukraina
tqhq.ee foorum : Vaba teema : Liikluseeskiri   1 2 3 4 5 6 7 ..  
Poster Message
rat_013

Liikluseeskiri
quote:
viplala: Ma ei saa aru miks sind peaks segama kuhugile tee äärde pargitud auto? Sõida mööda teed. Peale üldkasutatavate teede on asulaväliselt ka kõikvõimalikke muid kohti, kuhu inimesed oma auto pargivad. Näiteks riigimaaga ümbritsetud elamud, kuhu suubuvad riigiteed, külapoed mille ees ei ole parklaid, ujumiskohad, kalastuskohad jne.
Pimedast ajast on jutt ju... Ja pahatihti on need kõrvalisemad kohad ja teed üsna kitsad, öösel on see tõesti ohtlik kui seal valgustamata autosid pargitakse ju.. Aga see on võibolla vaid minu nägemus, ega ma ei pretendeerigi absoluutsele tõele..

08.08.2010 at 13:56
madis
Liikluseeskiri
Kuule gorjatsi parin, LE kehtib SÕIDUTEEDEL mitte sinu tagahoovis. Seetõttu ei ole vaja täpsustada stiilis "va. magamistoas, peldikus, katusel jne".
08.08.2010 at 17:26
Pedaal
Liikluseeskiri
ei lähe pealkirjaga 100% kokku aga siiski
soovitan lugeda seda dokumenti - Liiklusseaduse eelnõu seletuskiri - kas see ka 100% ulatuses lõpuks seadusesse saab ei tea sest tegu on siiski eelnõu seletuskirjaga

seal on kõik välja toodud miks ja mida kuskil kirja pandi - ise olen alustanud lugemist aga pole jõudnud süveneda veel sisse - võtab aega.

09.08.2010 at 11:14
Jesper

Liikluseeskiri
Mida sa täpselt ei tea, seadus oma kuu aega tagasi vastu võetud ju?

Panen siis veelkord lingi, tundub et puuduliku informatsiooni leviku tase on päris kõrge: http://www.riigiteataja.ee/ert/act.jsp?id=13335732

09.08.2010 at 11:56
Pedaal
Liikluseeskiri
quote:
Jesper: Mida sa täpselt ei tea, seadus oma kuu aega tagasi vastu võetud ju?

Panen siis veelkord lingi, tundub et puuduliku informatsiooni leviku tase on päris kõrge: http://www.riigiteataja.ee/ert/act.jsp?id=13335732

jah seda küll aga tegu oli ju seaduseelnõu seletuskirjaga - eelnõust seaduseni on jupike maad kus võib sisse tulla muudatusi. kas need muudatused kajastuvad selles seletuskirjas oligi minu teadmatuse koht.
lihtsalt panin selleks, et aitab ehk lahti mõtestada või siis seletada seadust.
09.08.2010 at 12:30
aarekas
Liikluseeskiri
Tegelikult praegu teadlikult veel ei promota uut seadust. Sügisel pidi aktiivne uute punktide reklaam lahti minema. Ühes autokoolis õpetajatega oli just teema üleval, et liiga vara ei saa sellega pihta hakata, sest osa inimesi ei saa ju aru millal miski seadusepunkt kehtib!

10.08.2010 at 10:25
markmax
Liikluseeskiri
leidsin, vast sobib siia. Maanteeamet avas liiklusseaduse muudatusi tutvustava veebilehe

liiklusseadus 2011

you can go up on a steep hill in Las Vegas and look west, and with the right kind of eyes you can almost see the high water mark -- that place where the wave finally broke and rolled back.
14.09.2010 at 20:52
armasjumal

Liikluseeskiri
quote:
rat_013:
quote:
viplala: Ma ei saa aru miks sind peaks segama kuhugile tee äärde pargitud auto? Sõida mööda teed. Peale üldkasutatavate teede on asulaväliselt ka kõikvõimalikke muid kohti, kuhu inimesed oma auto pargivad. Näiteks riigimaaga ümbritsetud elamud, kuhu suubuvad riigiteed, külapoed mille ees ei ole parklaid, ujumiskohad, kalastuskohad jne.
Pimedast ajast on jutt ju... Ja pahatihti on need kõrvalisemad kohad ja teed üsna kitsad, öösel on see tõesti ohtlik kui seal valgustamata autosid pargitakse ju.. Aga see on võibolla vaid minu nägemus, ega ma ei pretendeerigi absoluutsele tõele..

Pimedal ajal, halva nähtavusega teel valid ikka sobiva sõidukiiruse. Mis vahet seal on, kas on valgustamata sõiduk või valgustamata metsloom.

15.09.2010 at 10:36
vr_

Liikluseeskiri
quote:
viplala: Ühte teist siinset teemat lugedes, sattusin sirvima ka uut liikluseeskirja. Leidsin sealt mõndagi huvitavat.
§ 13
(3) / 2) saastata keskkonda kütuse või määrdeainetega ega vahetada mootorsõidukil õlisid kohas, mis ei ole selleks ette nähtud.

Mida kuradit teeb selline punkt LE's? Et nagu, Ärge valage jahutusvedelikku maha! Ärge visake oma vanu rehve sinna mitte ettenähtud kohta! jne.

See punkt on juba pikki aastaid seal sees olnud.
quote:

(5) Õuealal ja lähemal kui kümme meetrit elamust ei tohi peatatud või pargitud sõidukil mootor töötada kauem kui kaks minutit.
Edaspidi saate talvel näha, nuka taha peituvat stopperiga politseid, kuni te oma töötava auto aknaid puhastate.

Samuti pikki aastaid..
quote:

§ 14
(6) Foori lubav tuli või reguleerija lubav märguanne ei peata liiklusmärgi, välja arvatud kõrvalteega lõikumise hoiatusmärk, samaliigiliste teede ristmiku hoiatusmärk ja eesõigusmärgid, ja teemärgisega ettenähtud korda.

Hm, teemärgiseks loetakse ka stoppjoont, või olen ma sellest punktist miskit valesti aru saanud või saaks seda punkti veelgi raskemini esitada? Nagu A.Rüütli jutt juba.

Oled valesti aru saanud, siin on ju selgelt välja toodud, et need välja arvatud cased saavad foori poolt üle kirjutatud, muud liikluskorraldused jäävad paika.

quote:

§ 17(2) Liikleja peab andma teed sõidukile, millel on sisse lülitatud sinine vilkur koos erilise helisignaaliga või ilma, ja niisuguse sõidukiga saadetavale sõidukile, samuti teel töötavale sisselülitatud kollase vilkuriga sõidukile ja niisuguse sõidukiga saadetavale sõidukile. Vajaduse korral peab liikleja tee andmiseks seisma jääma.
No tule jumal appi. Anda teed tähendab:
1) anda teed (mitte takistada) on nõue, et liikleja ei jätkaks ega alustaks liikumist ega teeks manöövreid, mis võiksid sundida teist liiklejat järsult muutma liikumissuunda või -kiirust;
Milleks on vaja risustada mingite kommidega LE'd... Vajaduse korral peab liikleja tee andmiseks seisma jääma...nui nahui...sama hästi võiks ta vajadusel kõrvade peal käia?

Ilmselt on see seal igaks juhuks kirjas inimeste jaoks kellel puudub erinevate punktide seostamise võime. või loogiline mõtlemine.
quote:

§ 19.
(2) Liikleja ei tohi raudteed ületada:
2) sulguva, suletud või avaneva tõkkepuu korral, sõltumata foorituledest;

Ma ei teadnudki, et jalakäijate jaoks on samuti tõkkepuud?
4) viivitades.
Ja nüüd vanurid... Tähelepanu, valmis olla, tuld!

See on juba norimine norimise pärast... ilmselt saad sa ka ise aru, et siin on mõeldud mitte teadlikult mökutama jäämist kui on võimalik kindlamalt tegutseda.
VAnur ei viivita, viivitamine on mingi viite lisamine mingite sündmuste ahelale.
Vanur ei lisa oma aeglasele töllerdamisele viidet, ta liigubki maksimaalse võimaliku kiiirusega mis paraku on sinu jaoks ehk teosamm vms.

quote:

§ 20.
(8) Pimeda ajal tohib väljaspool asulat sõidukit parkida ainult parklas või puhkekohas.

Teie, kes te elate väljaspool asulat. Palun parkige oma auto, enda, naabri või võõrast hoovist (garaazist) ära parklasse, enne kui uus LE kehtima hakkab. On's seda jama vaja?

(9) Enne sõiduki juurest lahkumist peab juht rakendama abinõusid, mis väldiksid sõiduki iseenesliku liikuma hakkamise ja tõkestaksid selle omavolilise kasutamise.
Kas teil on ka kombeks oma autot omavoliliselt kasutada? See peab ära lõppema, ja kohe!

LE kehtib meil teadupärast teede peal mitte sinu hoovis.
Omavoliline omab meil siiski kahte tähendust.
üllataval kombel on iseseisev tegutsemine ära toodud alles teisel kohal
Jõudu lugemiseks: http://www.eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=omavoliline&F=M
quote:

§ 22. Jalakäija asukoht teel
(6) Organiseeritud inimrühm, välja arvatud käesoleva paragrahvi lõikes 7 nimetatud koolieelikute ja algklasside õpilaste rühm, võib liikuda ainult sõidutee parema ääre lähedal või jalakäijat takistamata ka kõnniteel, kõige rohkem neli inimest kõrvuti. Rühma juht peab tagama ohutuse asjakohaste vahenditega, näiteks märgulipud, pimeda ajal lõike 8 kohased helkurid, laternad või muu selline.

Seega alates neljandast klassist, tipptunni ajal, kesklinnas mööda Pärnu mnt'd, peaksid lapsed kõndima sõiduteel, max 4 last kõrvuti, vä?

Jälle punkt mis seal juba aastaid aastaid sees on olnud..
quote:

§ 23. Jalakäija kohustused lapse ohutuse tagamisel
Koolieelikut saatev täiskasvanu peab jälgima last ja vältima lapse ootamatut sattumist sõiduteele.

Mida kuradit nüüd sellega öelda tahetakse? Et nagu tavaliselt ei jälgigi või kuidas? Või, et kohe kui kooli läheb, siis enam ei pea jälgima?

§ 24. Sõidutee ületamise kohad
(1) Jalakäija tohib ületada sõiduteed käigusilla või -tunneli, ülekäiguraja või ülekäigukoha kaudu (väljumata selle piirest) või ristmikul.

(2) Kui käigusillale või -tunnelisse mineku koht, ülekäigurada, ülekäigukoht või ristmik ei ole kaugemal kui 100 meetrit, peab jalakäija sõiduteed ületama ainult nende kaudu. Nimetatud kohtadest kaugemal kui 100 meetrit tohib jalakäija sõiduteed ületada ainult siis, kui sõidutee on mõlemas suunas hästi näha ja sõidutee ületamisega ei tekitata liiklusohtu.

Miks peaks jalur ronima 100m ristmikuni, kui seal ei ole ühtegi ülekäigurada? Ringtee on ka ristmik, miks sinna?

Tallinnas nagu väga ei teagi ringteid millel pole ülekäiguradasid ehitatud igale otsale.
ristmikul ilmselt oskab autojuht paremini oodata sind teed ületamas?
Igatahes on seegi punkt aaastaid sees olnud.
quote:

§ 25. Sõidutee ületamise nõuded
(1) Sõiduteed ületades ei tohi jalakäija asjatult viivitada ega seisma jääda. Rula, rulluiske või -suuski, tõukeratast või -kelku või muid sellesarnaseid vahendeid kasutav jalakäija peab sõidutee ületama jalakäija tavakiirusega.

Vau, uus sõna... jalakäija tavakiirus. Huvitav, kas Erki Noole või Ita Everi oma?

Mina saan siit aru, et eesmärk on takistada eiteakust teele ilmuvaid ja vuhinal üle tormavaid jalgrattureid või uiskajaid keda autojuht unes ka ei oska oodata..
Norida võib alati.
Just oli jutt, et ärgem mingem pedantseks, et katsume inimlikuks jääda, see siin on üks inimlikult arusaada punkt ja kohe vaja siis räuskama hakata:)
quote:

(2) Jalakäija peab sõidutee ületama lühimat teed mööda, ohutussaare olemasolul selle kaudu.

Seega ristmikul, soovides jõuda diagonaalis üle tee paistva punktini, siis nii tehkegi... risti üle, täie pasaga.

Oleks sa ometi lugenud veel ülejärgmise ja üleülejärgmise punkti samast eeskirjast oleks sa tuvastanud kuidas ristmikul käituda:)

§32. Reguleeritaval ristmikul või ülekäigurajal peab jalakäija sõidutee ületamisel juhinduma foorituledest, reguleerija olemasolul aga tema märguannetest.

§33. Reguleeritaval ristmikul, kus ülekäigurada ei ole teekattel tähistatud, peab jalakäija ületama sõidutee kõnniteede kulgemise suunas, ohutussaartel asuvate fooride korral aga nende saarte kaudu. Kui roheline tuli lubab jalakäijal ristmikku ületada kõikidel sinna suubuvatel teedel korraga, tohib ta üle minna mis tahes suunas. Kui ristmikul jalakäijafoor puudub, peab jalakäija juhinduma sõidukifoori tuledest.

See kõigis suunas ja täie pasaga diagonaalis üle toimib näituseks nmme keskuse juures.

Muide, ka need punktid on liikluseeskirjas juba ürgajast saati.

quote:

(7) Reguleerimata ülekäigurajal peab jalakäija enne sõidutee ületamist hindama läheneva sõiduki kaugust ja kiirust, andma juhile võimaluse kiirust sujuvalt vähendada või seisma jääda ja veenduma, et juht on teda märganud ning sõidutee ületamine on ohutu.

Jumala pärast, ärge reguleeritud ülekäigurajal nii käituge. See ei oma mingit tähtsust, kas sõidutee ületamine on ohutu ja juht on sind märganud või mitte, sulle jääb ikka õigus, das draastvujet pervaja maja, ura pljät!

Liig pikk, homme edasi vajadusel.

Ainus mis ma siit välja loen on, et Viplala peaks homempäev teooriaeksamile saatma ning enne seda peaks ta hoolega tudeerima, sest ta ei saa pooltest eeskirja punktidest selgelt aru:) ning 90% LE punktidest on seal sees olnud juba 10a.
Soe soovitus kõigile, lugege see õnnetu eeskiri läbi, paar korda aastas..
asjad kipuvad meelest ära minema ja ma ei tea siiani ühtegi juhtumit kus aastaid sõitnud ja eksami ammu ammu teinud autojuht suudaks paugust teooriatestid ära teha arki lehel demo omad.
M'letan kui see uus eelnõu vms tuli sisi ohkid R2 saates Olukorrast Riigis isand idioot Muuli ennast haigeks, et mis lisakaristus see nüüd sisse viidud on, et kui aastaga pole aegunud juhiluba vahetanud, siis peab eksami tegema..
Ohkis ühtepidi et on paha, ohkis teistpidi et on paha tehtud ja uus seadus ei kõlba kuskile..
Unustades ära, et see kord on samuti juba 10a kehtinud.

Sitt lugu on see, kui tõehetk saabub peale matsu ja selgub, et vot polnudki meeles see või too punkt ja nüüd oled süüdi:)

15.09.2010 at 11:18
armasjumal

Liikluseeskiri
§ 20.
(8) Pimeda ajal tohib väljaspool asulat sõidukit parkida ainult parklas või puhkekohas.

Teie, kes te elate väljaspool asulat. Palun parkige oma auto, enda, naabri või võõrast hoovist (garaazist) ära parklasse, enne kui uus LE kehtima hakkab. On's seda jama vaja?

(9) Enne sõiduki juurest lahkumist peab juht rakendama abinõusid, mis väldiksid sõiduki iseenesliku liikuma hakkamise ja tõkestaksid selle omavolilise kasutamise.
Kas teil on ka kombeks oma autot omavoliliselt kasutada? See peab ära lõppema, ja kohe!

Omavoliline omab meil siiski kahte tähendust.
üllataval kombel on iseseisev tegutsemine ära toodud alles teisel kohal
Jõudu lugemiseks: http://www.eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=omavoliline&F=M
quote:

See punkt tundub küll liiast. Tähenab siis seda, et ööseks kalale minna ei tohigi autoga.

15.09.2010 at 12:53
VANFAN

Liikluseeskiri
quote:
armasjumal:
LE kehtib ikka kogu EV territooriumil
15.09.2010 at 14:36
vr_

Liikluseeskiri
quote:
VANFAN:
quote:
armasjumal:
LE kehtib ikka kogu EV territooriumil

Praegu kehtiv LE
§ 1. Käesoleva määrusega kehtestatakse liikluskord Eesti teedel.

Kehtima hakkav liiklusseadus:

§ 1. Seaduse reguleerimisala

(1) Käesolev seadus sätestab liikluskorralduse Eesti teedel, liiklusreeglid, liiklusohutuse tagamise alused ja põhinõuded, mootorsõidukite, trammide ja nende haagiste ning maastikusõidukite registreerimise ja neile esitatavad nõuded, juhtimisõiguse andmise, mootorsõidukijuhi töö- ja puhkeaja ning liiklusregistri korraldamise ja pidamise nõuded ning vastutuse liiklusreeglite rikkumise eest.

(2) Käesolev seadus reguleerib ka maastikusõidukite maastikul liiklemist.

.......

Palun ärge ajage enam joga ennem kui olete süvenenud teemasse

15.09.2010 at 14:58 1 edit. Last edited 15.09.2010 at 14:59 by vr_
Harry_R
Liikluseeskiri
quote:
armasjumal:
quote:
rat_013:
quote:

Pimedal ajal, halva nähtavusega teel valid ikka sobiva sõidukiiruse. Mis vahet seal on, kas on valgustamata sõiduk või valgustamata metsloom.

Ei tea, miks inimesed enda aju kasutada ei taha? Eeldan, et sa ei mõista ka seda, miks inimesed helkurit peavad kasutama, kui metsloomad neid ei kanna.
15.09.2010 at 19:00 1 edit. Last edited 15.09.2010 at 19:01 by Harry_R
armasjumal

Liikluseeskiri
quote:
Harry_R:
quote:
armasjumal:
quote:
rat_013:
quote:

Ei tea, miks inimesed enda aju kasutada ei taha? Eeldan, et sa ei mõista ka seda, miks inimesed helkurit peavad kasutama, kui metsloomad neid ei kanna.

Paraku eeldad valesti. Aga kas tõesti tekitab suurt ohtu metsatee teepeenral pimedas parkiv auto. (aju kasutav inimene pargib auto nii, et see ei takistaks liiklust) Küll aga tunnen mina, et selline seadus piirab oluliselt minu isiklikku vabadust.

edit: Mitte, et ma tihti autot pimedas metsa jätaksin, aga edaspidi polegi võimalust

16.09.2010 at 19:23 1 edit. Last edited 16.09.2010 at 19:24 by armasjumal
viplala
Liikluseeskiri
quote:
armasjumal:
quote:
Harry_R:
quote:
armasjumal:
quote:
rat_013:
quote:

Paraku eeldad valesti. Aga kas tõesti tekitab suurt ohtu metsatee teepeenral pimedas parkiv auto. (aju kasutav inimene pargib auto nii, et see ei takistaks liiklust) Küll aga tunnen mina, et selline seadus piirab oluliselt minu isiklikku vabadust.

edit: Mitte, et ma tihti autot pimedas metsa jätaksin, aga edaspidi polegi võimalust

Mitte ainult metsa, vaid ka näiteks hamburgeri putka, mõne küla poekese või korterelamu-maja ette, kus ei ole parasjagu vastavat märki väljas.
16.09.2010 at 20:14
Harry_R
Liikluseeskiri
armasjumal, millisel metsateel sul teepeenar on? Sellist asja leiab ehk ainult suurematel maanteedel. Kruusateedel ja isegi väiksemaltel asfaltteedel ei ole selline luksus võimalik, kui just nelja rattaga kraavis või põllu peal ei pargi, kuid seda ju ometi keegi ei tee. Lisa pimedusele veel vihm, udu, lumi jne. ning ehk mõistad ise ka, et see on ohtlik, kui "pime" auto pooleldi teel vedeleb. Aga mõni kahjuks ei saagi enne aru, kui ise tunda on saanud.
17.09.2010 at 17:59
viplala
Liikluseeskiri
quote:
Harry_R: armasjumal, millisel metsateel sul teepeenar on? Sellist asja leiab ehk ainult suurematel maanteedel. Kruusateedel ja isegi väiksemaltel asfaltteedel ei ole selline luksus võimalik, kui just nelja rattaga kraavis või põllu peal ei pargi, kuid seda ju ometi keegi ei tee. Lisa pimedusele veel vihm, udu, lumi jne. ning ehk mõistad ise ka, et see on ohtlik, kui "pime" auto pooleldi teel vedeleb. Aga mõni kahjuks ei saagi enne aru, kui ise tunda on saanud.

Mis see teepeenar siia puutub? Sa ei tohi mitte kusagil riigimaa peal parkida, pimedal ajal, väljaspool asulat, mujal kui parklas või puhkekohas.
17.09.2010 at 20:58
armasjumal

Liikluseeskiri
quote:
Harry_R: armasjumal, millisel metsateel sul teepeenar on? Sellist asja leiab ehk ainult suurematel maanteedel. Kruusateedel ja isegi väiksemaltel asfaltteedel ei ole selline luksus võimalik, kui just nelja rattaga kraavis või põllu peal ei pargi, kuid seda ju ometi keegi ei tee. Lisa pimedusele veel vihm, udu, lumi jne. ning ehk mõistad ise ka, et see on ohtlik, kui "pime" auto pooleldi teel vedeleb. Aga mõni kahjuks ei saagi enne aru, kui ise tunda on saanud.

ei tea kas asi minus, aga ikkagi ei saa aru, millise kiirusega peaks sõitma mingit kruusateed, et teeääres parkiv auto (õigesti pargitud, ka arvestatud piiratud nähtavusega) jääb märkamata. Kui öösel sõita, siis peab ju arvestama ka teele kukkunud puudega jne. Autol on üldjuhul ka helkurid. Ei tea kas viimase aastate jooksul on juhtunud palju õnnetusi, kus korrektselt pargitud autole on öösel sisse sõidetud..

18.09.2010 at 07:03
armasjumal

Liikluseeskiri
quote:
viplala:
quote:

Mis see teepeenar siia puutub? Sa ei tohi mitte kusagil riigimaa peal parkida, pimedal ajal, väljaspool asulat, mujal kui parklas või puhkekohas.

hetkel ikka veel võib ju?

18.09.2010 at 07:05
vr_

Liikluseeskiri
quote:
armasjumal:
quote:
viplala:
quote:

hetkel ikka veel võib ju?

Redaktsiooni jõustumise kpv. : 01.08.2010
Redaktsiooni kehtivuse lõpp : Hetkel kehtiv

1. peatükk
ÜLDSÄTTED

.....

§ 146. Pimeda ajal tohib väljaspool asulat sõidukit parkida ainult parklas või puhkekohas.

versus

Redaktsiooni jõustumise kpv. : 06.02.2001
Redaktsiooni kehtivuse lõpp : 08.03.2003
Avaldamismärge : RTI, 03.02.2001, 15, 66

....

§ 146. Pimeda ajal tohib väljaspool asulat sõidukit parkida ainult parklas või puhkekohas.

Ehk siis aastast 2001 on see punkt olnud kehtib ja kehtib edasi. Järjekordselt saab tõestust, et tegelased kes kisavad uue seaduse vastu ei ole isegi vanast absoluutselt teadlikud.
Teiseks ma toon siis veelkord välja, et 2001 aastast alates ja ka 2011 alates kehtib liikluseeskiri siiski eesti teedel mitte riigimaal.
Viplala, sa oskad jube hästi kirjutada, aga lugeda nagu ei mõista või ei taha?

18.09.2010 at 14:48 1 edit. Last edited 18.09.2010 at 14:49 by vr_
viplala
Liikluseeskiri
quote:

Teiseks ma toon siis veelkord välja, et 2001 aastast alates ja ka 2011 alates kehtib liikluseeskiri siiski eesti teedel mitte riigimaal.
Viplala, sa oskad jube hästi kirjutada, aga lugeda nagu ei mõista või ei taha?

Asulavälisel teel tuleb sõiduk peatada või parkida parempoolsel teepeenral. Pimedal ajal ei tohi isegi seal.

§ 21. Sõiduki peatamis- ja parkimiskeeld
12) haljasalal ilma selle omaniku või valdaja loata;

Nüüd võta omale üks päevake vabaks ja mine sõida mööda külakesi ringi. Mine vaata kuhu need pisi teekesed viivad ja kes neil pargivad.
Siis võid huvipärast kusagil karup..ses minna kellelegi näiteks bussi vastu, pimedal ajal. Oodates 20 min hilinevat bussi, pead sa autoga niikaua ringi sõitma, sest parkida ei ole sul LE järgi võimalik. Või on?
18.09.2010 at 15:21
spinner
Liikluseeskiri
Parkimise all mõistetakse sõiduki ettekavatsetud seismajätmist kauemaks, kui seda on vaja sõitjate peale- või mahaminekuks või veose laadimiseks.

Peatumise all mõistetakse sõiduki ettekavatsetud seismajätmist sõitjate peale- või mahamineku või veose laadimise ajaks. Termin ei hõlma seismajäämist koos liiklusvooluga või reguleerija või liikluskorraldusvahendi nõudel.
18.09.2010 at 16:45
mart050
Liikluseeskiri
(11) Juhil on keelatud:
1) tegeleda juhtimise ajal toimingutega, mis võivad segada juhtimist või liiklusolude tajumist, sealhulgas kasutada telefoni ilma käsi vabaks jätva vahendita, sõiduki liikumise ajal hoida telefoni käes;

Ei oskagi nagu kohe midagi öelda...

History: 89´G20 Sherrod, 94´E150 Mark III, 95´G20 D Starcraft GT, 93´G20 D Starcraft GT, 92´E150 Chateu, 92´Le Baron LX, 03´Sebring LX, 99´ Montana LX, 92´Bonneville SSE, 97´ Grand Prix GTP Supercharged
23.09.2010 at 17:08
tfr

Liikluseeskiri
Tipptunnil kesklinnas ei tohigi enam SMSi saata sõidu ajal :(
23.09.2010 at 17:12
Wolle

Liikluseeskiri
quote:
tfr: Tipptunnil kesklinnas ei tohigi enam SMSi saata sõidu ajal :(

Sa ei tohi telefoni isegi taskust välja võtta, et vaadata kes helistab. Veel hullem on see, et kui su telefon ei toeta häälkäsklusi või (juhul kui toetab) muckib selle ära näiteks nime ütlemisel siis palju õnne rääkimisel vale inimesega isegi kui sul on "käed vaba" süsteem.

Ford. At least they circled the problem.
23.09.2010 at 17:15 1 edit. Last edited 23.09.2010 at 17:16 by Wolle
tqhq.ee foorum : Vaba teema : Liikluseeskiri   1 2 3 4 5 6 7 ..  
Log in:
Account recovery

muskelautod | kiirendusvõistlused | tehnika | üritused | autoesitlused | foorum | sõnastik | kalkulaatorid
tqhq'st | sisukaart | e-mail
© tqhq.ee 2000 - 2024. Loe meie materjalide linkimisest ja kopeerimisest.