register | account recovery | profile | help / abiinfo | search
show today's posts | mark all read
ukraina
tqhq.ee foorum : Vaba teema : Tulekustuti vajalikkusest autos!   1 2  
Poster Message
Märt J
Tulekustuti vajalikkusest autos!
Kas ei ole tavaelus veel nii, et CO2 kustutiga näiteks põlevat inimest ei või kustutada, st külmutad oma sõbra surnuks. Selline miinus siis.
24.12.2009 at 12:00
mambr
Mis siis saab? Millega kustutada? Ma küll ei taha pulbrit ega vahtu teie jutu peale enam oma auto juures kasutada! Kui põlema läheb, siis lasen põleda, ei pea koristamisega hiljem tegelema :)

25.12.2009 at 00:17 1 edit. Last edited 25.12.2009 at 00:18 by mambr
partel

Nagu ütlesin, "Halotron I" on suht tore agent:

(2:50)

25.12.2009 at 10:54
M.J
quote:
Märt J: Kas ei ole tavaelus veel nii, et CO2 kustutiga näiteks põlevat inimest ei või kustutada, st külmutad oma sõbra surnuks. Selline miinus siis.
Et siis surnuks põlemine on parem :)

Aga teemast - mina enda autos ei saa lihtsalt pulberkustuti kasutada. Releesid, plokke, ajusid on niivõrd tohutult kuna minu SL500 pärineb sellest ajast kui veel elektroonika algusaastad autonduses olid (1990).

Aga kui rahvas ütleb, et CO2 kustutiga pole mõtet üldse jamama hakata, siis kohe küsimus kas Eestis on seda Halotron I või miskit muud imeasja ka saada. Sest loen Tamrexi lehelt, et Pulberkustutit ei tohiks autos asendada vahtkustutiga (kardab külma) ega CO2-kustutiga ehk süsihappegaaskustutiga, kuna viimane ei ole mõeldud tahkete ainete kustutamiseks, lisaks on selle kustutusjuga ainult ca 0,7 m pikk ning kustuti efektiivsus on madal. Samas kui pulbriga peale lendan siis ma ei kujuta ette kas pärast sõiduk üldse liikuma kah saab :) Või on Tamrexi sõnad: tahke aine põlemine minu puhul mitte nii luline, sest tavaliselt hakkab ikka õli bensiin leeke võtma. Millegipärast usun, et antud CO2 kustutiga suudab ikka suht suure leegi kapoti all ära summutada. OK kui salongis juba kuri karjas ja armatuuri alt leegid paistavad, siis võibolla tõesti ei ole temast siuremat tolku.
25.12.2009 at 11:26
cipo
OT: tegelikult oleks minu auto kustutamisega vabalt saanud hakkama üks vanakooli vahtkustuti (mis ta võis olla: ca. 5-8-10L?), selline, mis sotsialismiajal ikka meil koridorides seisis, versus mingi 8 tänapäeva suurt pulberkustutit. Olles lapsepõlves huligaansetel eesmärkidel seda tarvitanud, mitte ettenähtud sihtmärkidel, võin kindlasti ütelda, et sealt seda vahtu tuleb!

25.12.2009 at 16:26
tqhq.ee foorum : Vaba teema : Tulekustuti vajalikkusest autos!   1 2  
Log in:
Account recovery

muskelautod | kiirendusvõistlused | tehnika | üritused | autoesitlused | foorum | sõnastik | kalkulaatorid
tqhq'st | sisukaart | e-mail
© tqhq.ee 2000 - 2024. Loe meie materjalide linkimisest ja kopeerimisest.