register | account recovery | profile | help / abiinfo | search
show today's posts | mark all read
ukraina
tqhq.ee foorum : Vaba teema : Usa raud ja suur kütuse paak?   1 2  
Poster Message
dodge
Usa raud ja suur kütuse paak?
quote:
tarmo179:
quote:
dodge: Tolli- ja Maksuameti lehelt:

Mootorikütus
Reisija ja tema mootorsõiduki saabumisel Eestisse on lubatud ühe päeva jooksul esmakordsel Eestisse saabumisel maksuvabalt kaasa tuua mootorikütust:
mis on on mootorsõiduki standardses kütusepaagis (sh veemootorsõiduki standardses kulutankis ja -paagis), samas mootorsõidukis tarbimiseks
lisaks paagis olevale kütusele kuni 10 liitrit kütust mootorsõiduki kohta

See 160L jutt on ebatõene arvatavasti.

See 10l ei toimi enam kuna vene pool ei luba seda üle tuua vähemalt siin lõuna eestis. ja praegult on seal nii hirmas järjekorrad et anna abi. Ise käin ainult oma januse bussi tarbeks toomas tasub ära kyll enadal 125l bensiin ja 150l gaasi igati asjalik

Koidula või Luhamaa?
10.02.2010 at 20:15
tarmo179

quote:
dodge:
quote:
tarmo179:
quote:
dodge: Tolli- ja Maksuameti lehelt:

Mootorikütus
Reisija ja tema mootorsõiduki saabumisel Eestisse on lubatud ühe päeva jooksul esmakordsel Eestisse saabumisel maksuvabalt kaasa tuua mootorikütust:
mis on on mootorsõiduki standardses kütusepaagis (sh veemootorsõiduki standardses kulutankis ja -paagis), samas mootorsõidukis tarbimiseks
lisaks paagis olevale kütusele kuni 10 liitrit kütust mootorsõiduki kohta

See 160L jutt on ebatõene arvatavasti.

See 10l ei toimi enam kuna vene pool ei luba seda üle tuua vähemalt siin lõuna eestis. ja praegult on seal nii hirmas järjekorrad et anna abi. Ise käin ainult oma januse bussi tarbeks toomas tasub ära kyll enadal 125l bensiin ja 150l gaasi igati asjalik

Koidula või Luhamaa?

Luhamaa on täiesti kinni sealt ainult ühekorra sai üle käidud ja seegi väga pikka ootamisega enam ei lähe. Koidulas vähe parem oli eelmine aasta, kuid nüüd kui viimane kord käisin siis eelmine nädal ja ootsin ka juba 2,5 h sinna ja sama palju tagasi. tuleb vältida tipp tunde õhtul alates 16.00-20.00

10.02.2010 at 20:46
dodge
Ma ainult öösiti olen käinud.
11.02.2010 at 08:22
tarmo179

eks ta õigem ole jah.

11.02.2010 at 13:42
Motorist

Vene härra kes varem econolinega käis ja all oli üle 200l paak enam ei saanud üle piiri kui toll vaatas et paagid kurguni.
Kuigi oli tehase paagid all. Võttis maha ja tegi ümber selle 60 ja 85 paagile ja siis polnud probleeme. Kuna ise pole käinud siis ma ei oska täpset viidet seadusesse näidata.

11.02.2010 at 13:42
mikimouse
teemast mööda kül, aga kas keegi oskab kosta, et kas eesti siseselt ringi sõites paarsada liitrit kütust kanistritega autos, võib ka probleeme tekkida?

08.03.2010 at 13:10
Jesper

60 liitrit on maksimum. Ohtlike veoste autoveo eeskiri § 2 lõige 1 punkt 8a.

Me oleme tavaliselt sedasi toiminud, et ei ütle politseionule kui kütust rohkem pardal on :) Seda loomulikult terve mõistuse piires, minuarust 200l on sõiduautos juba seal terve mõistuse piiri peal või natuke edasi isegi.

08.03.2010 at 13:31 2 edits. Last edited 08.03.2010 at 13:35 by Jesper
jan22

Chevrolet Express Conversion van paaki läheb üle 130l ja Suburban K1500 paaki mahub üle 160l, ise ära proovitud.
Tankida tuleb paagikorgini ja siis natuke liigutades mahub veel mõni liiter.

09.03.2010 at 08:57
Steelrider

§ 2. Erisused

(1) Määruse nõudeid ei rakendata riigisisesel autoveol järgmistel juhtumitel:
1) füüsilise isiku poolt teostataval autoveol, juhul kui veos on jaemüügi pakendis, määratud isiklikuks või koduseks kasutamiseks, puhkuseks või sportimiseks. Jaemüügi pakend normaalsetes veotingimustes ei tohi lekkida. Jaemüügi pakendiks ei loeta paaki, vahekonteinerit ja suurpakendit;

Mul tekib tõlgenduse kohta küsimus. Kas antud juhul peaks peaks loetletud tingimusi käsitlema nõude mitterakendamise võimalike juhtudena või üksteist täiendavate tingimustena? Ühel juhul saan 200l vaadi silma pilgutamata isiklikku kaubikusse veeretada ning nt misiganes motosporti tegema minna, teisel juhul...
09.03.2010 at 17:53
Jesper

200l vaadi jaemüügi pakendiks lugemine on üpris, khm, huvitav tõlgendus :) St sa ju ei saa osta bensukast virret koos tünniga.

Kui see kõrvale jätta, siis paar lõiku altpoolt leitava paagi definitsiooni järgi võiks ju läbi minna küll.

09.03.2010 at 19:41 1 edit. Last edited 09.03.2010 at 19:49 by Jesper
tfr

Ma saan aru, et Steelrideri küsimus seisneb selles, et kas võib vedada "jaemüügipakendis või isiklikuks kasutamiseks" või "jaemüügipakendis ja isiklikuks kasutamiseks" :)
09.03.2010 at 19:46
Jesper

No need punkti kõik tingimused peavad ikka korraga täidetud olema. Jaemüügipakendis AND füüsiline isik AND isiklikuks kasutuseks. See punkt kaotaks OR puhul igasuguse sisu, sest piisaks kui füüsiline isik veab ja kõik on lubatud.

Täiendus: ma ei ole mingi ekspert muidugi, ja väga sügavasse teooriasohu ei viitsi ka laskuda sellest küsimuses, praktika on et 60l või sündsuse piires natuke üle ja that's it. Kui tahad sõita näiteks 4h võidusõitu, siis pead sebima mõne litsentsiga firma kes sulle vaadid rajaäärde toob või koguse mitme auto vahel laiali jaotama. 4 kankut 3 asemel ma arvan pole reaalselt probleem, aga pakuks et 200l vaadiga vahele jäädes sa edasi ei sõida, pärast võid ju minna kohtusse vms aga võistlus on siis juba läbi.

09.03.2010 at 19:52 3 edits. Last edited 09.03.2010 at 20:03 by Jesper
rain333
Ohtlike ainete veose seadus lubab vedada ohtlike aineid kuni 60 liitrit. See kehtib kõrge ohuklassiga ainete puhul. Seaduse lisas on välja toodud, et naftat kui vähem ohtliku ainet tohib olla kuni 1 tonn ja bensiini kuni 300 liitrit ( selles osas võin mõnekümne liitriga eksida ). Olen läbinud antud teemas ka ühe kohtuasja ja võitsin nii politseid kui ka maksu ja tolliametit. Kui politsei tee peal kinni peab siis hakkab ta loomulikult seletama seda 60 liitri teemat, sest nad pole selle seaduse lisaga kursis ja tagajärjeks on trahv. Selle trahviga peab ettevõtma kohtutee, kuna üldises plaanis on eesti politsei selle kohapealt täitsa rumal. Muidugi peavad nõud ja mahutid olema ka vastavad ja võimalusel kinnitatud nii et nad ei pääseks vabalt liikuma pidurdamisel ja kiirendamisel...... Mis puudutab econoline siis on enamusel vanema variandi econolinedel 2 standard paaki millede kogu mahuks on ca 160 liitrit, esimene ca 70 ja tagumine ca 90. Mingite 450 liitriste tehase paakide jutt on rumalus. Kõik bussid tulevad tehasest selliste standard paakidega. Piirkoguste määramisel lähtubki toll sellest 160st liitrist ja kogus mis ületab 160 liitrit kuulub konfiskeerimisele. Toll konfiskeerib kütuse ja kui on vastu vaidlemisi teeb päringu tehasesse ja minu teada pole kunagi keegi seda vaidlust võitnud. Kiirabide ja muude ekstreemide eelis on see, et nad on veerenud tehase väravast välja lõpetamata kujul ja tänu sellele pole nende kohta andmeid. Mis puudutab seda 450 liitrit siis selliseid pille liigub aga see eeldab esimest 150 liitrist paaki (mis eksisteerivad uuema variandi ühepaagilistel ) ja tagumist 300 liitrist paaki ning seda saab mahutada ainult pika kerega variandile ja siis on see paak ka silla talaga peaaegu tasa. Rohkem ma ei hakka üksikasjadesse laskuma kuna seda foorumit loevad ka kindlasti võimu esindajad ja liigne inf pole ka hea. Skeptikutele teadmiseks , et olen vahelduva eduga veerenud econolinedega eesti ja vene vahet 4 aastat ja tean mida räägin. Edu
11.03.2010 at 21:14
dodge
Piirkogus Econoline jaoks? Kas tollis töötavad juba selgeltnägijad?
Seaduslikke akte palun siia teemasse...
11.03.2010 at 21:53 1 edit. Last edited 12.03.2010 at 07:03 by dodge
rain333
Ma kirjutasin oma eelnevas postituses , et kõik vana malli 2 paagiga econolined väljuvad tehasest paakide kogumahuga ca 160 liitrit. Sellest aspektist toll lähtubki ja ma rõhutan veelkord , et kõik bussid väljuvad sellise paakide mahuga. Jutt nagu oleks kellelgi tehasepaagid mahuga 450 liitrit on BS. Selline buss oleks hindamatu väärtusega ja vedajad maksaksid sellise pilli eest hinge hinda............Seaduse punkt millest toll lähtub on üleval pool ka ära mainitud................. Standard paaki võib erandkorras ( kui pole originaal paake enam saada ) asendada paagiga mis vastab tehnoülevaatuse nõuetele, kuid siin hakkab toll lähtuma ikkagi sellest 160 liitrist..... Seaduse punkte pole mul sulle näidata ( ma lihtsalt ei viitsi neid otsida ), mul on selliste asjade jaoks advokaadihärra, kes valdab asja minust paremini. Tolliga on selles paakide asjus kunagi ka kohut käidud( mitte küll mina ) aga paraku kaotati see lahing. Vastavate ametkondade seisukoht on selline, et euroopa liidu sees tee põhimõtteliselt mida tahad, peaasi et ülevaatuse läbid. Liitu sisenedes aga kehtib ülal mainitud seadus
13.03.2010 at 13:35
DevilDeVille

nuh riigiametite bussidele pannakse siiski tehasest suured paagid alla.

14.03.2010 at 22:37
tqhq.ee foorum : Vaba teema : Usa raud ja suur kütuse paak?   1 2  
Log in:
Account recovery

muskelautod | kiirendusvõistlused | tehnika | üritused | autoesitlused | foorum | sõnastik | kalkulaatorid
tqhq'st | sisukaart | e-mail
© tqhq.ee 2000 - 2024. Loe meie materjalide linkimisest ja kopeerimisest.