Poster |
Message |
Madlobster |
Split: mitte teemasse jutt AA kommentaaridest
Ega ei lähegi pankrotti kui sa just päevast päeva sula sitta kokku ei raiu. Suur osa ju päeva teenistusest ei ole vigade otsimine vaid tava hooldus ja remont. Kui palju klientuurist käib siin foorumis lugemas arvan, et mitte kuigi suur hulk. Samas on ju paljudel ka positiivseid kogemusi. Kuna ise pole AA s käinud ja foorumi lugejana on teiste rem kohtade kohta läbivalt positiivne tagasiside aga AA kohta miskipärast tuleb läbivalt neg tagasisidet siis suure tõenäosusega minust AA klienti ei saa. Kui ma aga poleks foorumi lugeja ja esimene kogemus oleks positiivne siis arvan, et kuni esimese totaalse jamani käiksin ja kiidaksin.
Nagu olen ka varem öelnud siis need rem kohtade kiidu ja nutulaulude teemad on suht kahtlase väärtusega.
Ja kui vaatad selle poole pealt, et pintsaklipslane, kes selles foorumis pole kunagi käinud käib seal oma uue escaldega (raha pole probleemiks ja teadmised auto siseelust null st osi vahetada ja mulli ajada saab päris pikalt) versus selle foorumi tegelane oma vana rääbis hobiautoga, millel vigu rohkem kui korras asju (raha vähe aga teadmisi autost natuke rohkem seega mulli ajamine nii lihtsalt ei lähe) Ja vbl AA selliste vanade rääbiste remost polegi väga huvitatud ja see osa klientuurist suht kama. Vot ei tea. Aga eks sealne peremees ise teab kuda oma asju planeerib ja millist turu osa püüab. Ja samuti on ka klientuuril õigus valida, kellele ja mis mahus oma raha viib ning millisest allikast kuuldud jutte endale tähtsaks peab ja arvamuse kujundab. |
23.02.2010 at 10:56 |
|
viplala |
quote: vvt: Justnimelt. Eestis pole keegi valmis maksma kvaliteedi eest, 99% üritab läbi saada võimalikult odavalt. Sestap on ka enamike ( mh probleeme tekitavate) töökodade eksistents kenasti kindlustatud ka lähitulevikus. Ja kui keegi avab töökoja ja garanteerib 100,00% kõikide probleemide lahendamise esimesel katsel, siis ilmselt on tal pankrot kindel. Esiteks tema hind saab olema väga-väga kallis ("ja ükski raha lugeda oskav ja teenust nõudev tark rott" sinna ei lähe) ja teiseks tõmbavad sellised kohad ligi probleemseid autosid, millega mujal hakkama ei saada. Nendega läheb palju aega ja tulemus pole kindel, kuid majandamiseks on vaja müüa võimalikult suur kogus teenust ja kaupu ajaühikus, sest töökoja püsikulud on enamasti justnimelt ajas väljendatavad. Seepärast pole sellist töökoda Eestis tänini sündinud ega ilmselt ei sünni kah.
Siin on lihtsalt (nagu alati) palju toredaid inimesi särki rebimas ja iga võimalikul juhul lõugu laiutamas - kes arvavad, et nad teavad. Tegelikult nad ei tea.
Panen siia ühe nädala pärli eelmisest postist
quote: Kirutakse küll, aga peaasi, et hästi odav oleks.
Huvitav, kui töökoda vaatab kuidas lollide töölistega oma kasum iga hinnaga kätte saada, siis on kõik ok. Kui aga klient vaatab kuidas temale suurem osa rahast tasku jääks, siis on tegemist toreda inimesega, kes särki lõhki rebib ja lõugu laiutab ning maksta ei taha.
Autoremont ei erine teistest analoogsetest aladest eriti. Ei ole kusagil õigustatud argument- ma olen loll, ma ei saa hakkama, palun minu lollusest tekkinud kulutused silma pilgutamata kinni maksta.
Kui hakkama ei saa, tõsta käed üles ja tunnista seda. EI, ikka on vaja hambad ristis proovida, äkki saab, pohhui, küll klient kõik kinni taob.
Ja mis kuradi kvaliteedist me räägime mingi anduri või geneka vahetusel. On töökultuur ja korralikult ning professionaalselt tehtud töö. See peab olema reegel mitte erand.
Ei ole mõtet õigustada oma ebaprofessionaalsust kliendi rahakoti suurusega.
Su jutust selgub, et suurem osa autodest ongi üle mõistuse vigadega ja ükski töökoda ei saa nendega hakkama ilma, et oma kooliraha kliendi arvelt tasuda.
Ma soovitaks siinkohal sellistele töökodadele olla vähemalt aus. Pangu hinnakirja avalikult töö hinnaks näiteks:
1. Hind kujuneb vastavalt meie töömehe teadmistele.
2. Hinnale lisandub alati meie töökoja arvestuslik kasum, olenemata töö positiivsest või negatiivsest lahendist.
3. Hinnale lisandub alati kõikide vajalike ja mittevajalike juppide vahetuse maksumus.
4. Kuna klient on loll ja meie oleme jumala staatuses siis vahetamist vajavate juppide üle otsustame meie.
5. Hinnale lisandub kõikide vahetatud juppide maksumus.
6. Meie poolt tehtav töö on alati kvaliteetne , isegi kui auto korda ei saanud, ka see lause tuleb teil kinni taguda.
7. Meie poolt tehtud tööde üle valitseb püha oreool, seega kõik hilisemad vaidlused meie tehtud tööde üle vaielge omaette.
8. Meil on alati õigus ja see fakt ei kuulu edasikaebamisele ega internetis lõualõksutamisele.
9. Meie hind on kallis ja töö kvaliteetne.
10. Külastage meid jälle.
|
23.02.2010 at 11:40 |
|
vvt |
No näed, teoreetiline teadmistepagas on juba olemas ja attitude kah. On jäänud vaid see kõige väiksem asi - see töökoda reaalselt tööle kah panna. Kliente peaks ju jalaga segada olema
23.02.2010 at 12:31 |
|
krooks |
Lihtne sildike igale töökojale:
23.02.2010 at 12:35 |
|
Jesper |
Ausus jah on põhiasi, ega keegi ei pea kõike teadma aga ärgu vähemalt olgu siga. Kui mul on ikka häda käes, auto ei sõida ja juba vedeleb töökojas lahtivõetuna, siis suure tõenäosusega leiab mingi kõiki osapooli rahuldava kokkuleppe, a kui hakatakse vaikselt seljataga susima stiilis et "ehk läheb läbi", siis on halva emotsiooni tekkimine võrldemisi kindel.
Samas ma olen kindel, et viletsad teenindused lähevadki pankrotti, kunagi . Kõik mu autovõõramad tuttavad eelistavad käia aastaid ühes kohas kõigi oma muredega, kohta ei vahetata seni kuni tala ei panda. Igasugu netifoorumites tulev ebakonstruktiivne sõim on imho väga hea infoallikas, kuna vahel ikka küsitakse soovitusi a'la "kas sinna tasub minna", siis soovitamisel lähtun põhimõttest, et üks jama võrdub disklaffiga, vähemalt ei jää ise lolliks pärast.
Ma ei usu et valdav osa teeninduste kliendibaasist on "rotid", lihtsalt neid viskab ka sekka ja nad jäävad meelde. Samas kui sa näiteks teed baari siis sa pead arvestama et kuigi 99% inimestest on korralikud, siis vahel satub ikka paar riiukukke ka läbi astuma, ja maine huvides probleemi ennetama.
23.02.2010 at 12:37 |
1 edit. Last edited 23.02.2010 at 12:41 by Jesper
|
partel |
Ikkagi, miks inimesed käivad soss-seppade juures? Kas sellepärast, et on masohhistid?
Vaevalt küll. Ikka sellepärast, et neil pole raha korraliku teenuse jaoks! Eesti on ikkagi väga vaene riik, kliendid lihtsalt ei suuda üleval pidada korralikku teenust.
Mis töömeestesse puutub, siis kui nad oskaksid ennustada kõiki hädasid ning sendi täpsusega hindu, siis miks nad peaksid autosid remontima? Ennustagu parem börsikursse ja teenigu kõvasti rohkem!
Võib-olla on pole siiski kliendid masod ja töömehed sulid, probleemiks on ikkagi vaesus.
Ja järjest hullemaks läheb, EL riigid on põhim pankrotis, nagu ka USA, börsiindeksite tõusud on lihtsalt keskpankade hullumeelse rahatrükkimise tulemus. Kuhugi peavad need triljonid ju minema. Mis majanduse paranemisest saab rääkida rekordilise tööpuuduse juures?
Aga noh, päris mitmeid sõdu on ju üle elatud, samuti on ju Zimbabwe veel maakaardil.
Egas need autod ja remonditöökojad viimseni kao veel mõnda aega.
23.02.2010 at 13:39 |
|
Pierre |
quote: partel: Ikkagi, miks inimesed käivad soss-seppade juures? Kas sellepärast, et on masohhistid?
Vaevalt küll. Ikka sellepärast, et neil pole raha korraliku teenuse jaoks! Eesti on ikkagi väga vaene riik, kliendid lihtsalt ei suuda üleval pidada korralikku teenust.
Mis töömeestesse puutub, siis kui nad oskaksid ennustada kõiki hädasid ning sendi täpsusega hindu, siis miks nad peaksid autosid remontima? Ennustagu parem börsikursse ja teenigu kõvasti rohkem!
Võib-olla on pole siiski kliendid masod ja töömehed sulid, probleemiks on ikkagi vaesus.
Minuarust on auto remont niigi üks suhteliselt kallis teenuse valdkond, kus töötunnid maksavad rohkem kui ntx keskmise palga teenija ise tunnis teenib + jupid jms. Et kui nüüd veel selle raha eest vahetatakse täiesti valesid tükke ja "remondi" tulemus on negatiivne siis mis see korralik teenindus veel maksab!? Alla 100tuhandest autot pole mõtet teenindusse viiagi, kuna arve selle remo eest saad $$$ ? Ega me Monacos ei ela või ? Kõigil pole jah uut ferrarit ja kui pole siis tähendab neile võib sitta tööd teha, sest nad ikkagi on vaesed ja siis pole oluline kas nad oma raha eest ka üldse midagi saavad?
Ma arvan, et mitte ükski jõukas inimene ei sooviks maksta mingi sellise teenuse eest mida ta pole saanud, sest siis varsti ta pole enam jõukas.
"Kes kopikat ei korja see rublat ei saa" |
23.02.2010 at 14:24 |
|
rivo09 |
Minuarust on auto remont niigi üks suhteliselt kallis teenuse valdkond, kus töötunnid maksavad rohkem kui ntx keskmise palga teenija ise tunnis teenib + jupid jms.
Kuule mõtle ka enne kui sellise lause kirja paned !!! Oled sa kunagi mõelnud palju maksab korraliku teeninduse ülalpidamine,sisseseade jne. nüüd kui sitad ajad kätte jõudnud hakatakse kohe kommunismi taga igatsema. Paha kapitalist (teenindus ) nöörib abitut töölisklassi (klient ),oleks kõik meie (vsjo nasa) küll me siis alles elaks. Pärtlil jumala õigus, süüdi on selles jamas eesti vaesus. Siis kui olid head ajad arjuti ära uhkete teenindus ruumide ja korraliku sisseseadega ning selle eest oldi nõus ka rohkem tasuma nüüd aga tahetakse samasuguseid tingimusi kuid enda makse jõuetust ei suudeta tunnistada ja süüdistatakse selles teenuse pakkujat. Ma ei tea mitte ühtegi teenindust mida ei ole viimasel ajal sitaga üle kallatud ja enne vist teada ei saagi kuni meil eestis asjad jälle paranevad või kuulutatakse välja kommunism ja saamegi teha 20 h tööd küsides selle eest 3 tunni raha, ehk viisastak kahe aastaga. |
23.02.2010 at 15:38 |
|
STW |
quote: rivo09:
Minuarust on auto remont niigi üks suhteliselt kallis teenuse valdkond, kus töötunnid maksavad rohkem kui ntx keskmise palga teenija ise tunnis teenib + jupid jms.
Kuule mõtle ka enne kui sellise lause kirja paned !!! Oled sa kunagi mõelnud palju maksab korraliku teeninduse ülalpidamine,sisseseade jne. nüüd kui sitad ajad kätte jõudnud hakatakse kohe kommunismi taga igatsema. Paha kapitalist (teenindus ) nöörib abitut töölisklassi (klient ),oleks kõik meie (vsjo nasa) küll me siis alles elaks. Pärtlil jumala õigus, süüdi on selles jamas eesti vaesus. Siis kui olid head ajad arjuti ära uhkete teenindus ruumide ja korraliku sisseseadega ning selle eest oldi nõus ka rohkem tasuma nüüd aga tahetakse samasuguseid tingimusi kuid enda makse jõuetust ei suudeta tunnistada ja süüdistatakse selles teenuse pakkujat. Ma ei tea mitte ühtegi teenindust mida ei ole viimasel ajal sitaga üle kallatud ja enne vist teada ei saagi kuni meil eestis asjad jälle paranevad või kuulutatakse välja kommunism ja saamegi teha 20 h tööd küsides selle eest 3 tunni raha, ehk viisastak kahe aastaga.
Ei saa aru küll kuidas on raha selle teemaga seotud, ega sa poes ei taha ka ju osta asju mida sul vaja pole, olenemata oma majanduslikust seisust.
Üldiselt tekivad sellised probleemid ikka halvast suhtlusest kliendi ja teenindaja vahel. |
23.02.2010 at 15:44 |
|
partel |
Kui teeninduse arve käib üle jõu, siis on lihtne ju - auto kasutamine käib üle jõu.
Teadagi inimesed elavad sageli üle võimete, kuigi karm tõde võib olla, et Lasnamäe korter ja trammisõit ongi kõik, mida võib lubada.
Kui keegi arvab, et auto on inimõigus, siis võiks inimõiguste kohtust järgi küsida, võib-olla vastatakse, et see on hoopis kliimamuutust põhjustav surmapatt!
Nagu ma ütlesin, siis lääneriigid on pankrotis, isegi USAs tuli hiljuti esmakordselt ajaloos Social Security (pension) väljamakse suurem kui sissemaksed, kuna ülikõrge töötuse tõttu lihtsalt maksjaid vähem. Lääneriigid ei suuda pensione, arstiabi jne kulutusi enam maksta. Tööstus on Hiinasse pagendatud, naftat ja gaasi pole jne.
Ehk juhtuda võib mida iganes, kõikvõimalikud maksutõusud, hüperinflatsioon, devalveerimine, pangahoiuste konfiskeerimine, dzhiipide rekvireerimine märulipolitsei jaoks jne.
Rääkimata mingist sõjast Iraanis vms. Siis ole õnnelik kui süüa saad.
Seevastu maailma suurimas autoturus Hiinas, täpsemalt Aasias, sellist probleemi pole, kuna pensione pole, eluasemelaene pole, riigivõlga pole, hoopis suured reservid jne.
Ma ei taha maailmalõputeooriaid arendada, aga minu arvates tõeline kriis alles tuleb, mitte tingimata homme, aga varem või hiljem siiski. Praegu sai lihtsalt "valuvaigistit" süstitud, ühtegi probleemi pole lahendatud, süüdlased ikka pukis jne.
Seda võiks siis auto ja eeslinnamaja ostmisel arvestada.
23.02.2010 at 15:59 |
|
imre007 |
Kõik algab ikkagi suhtlusest kliendi ja klienditeenindaja vahel ja samuti,kuidas suheldakse maja siseselt.
Kui on kokkulepitud näiteks,et N päeval ja N kellaajal tulen konkreetse inimese juurde ja siis selgub,et tollel on vaba päev.
Vot sellised asjad võiks kõigepealt üks normaalne firma paika panna,et selliseid asju ei juhtuks.
Eeestist pole raha ära kadunud,vaid tuleb ta ülesse leida aga sita teeninduse jne puhul ei saagi seda raha kätte.
23.02.2010 at 16:00 |
|
viplala |
quote: vvt: No näed, teoreetiline teadmistepagas on juba olemas ja attitude kah. On jäänud vaid see kõige väiksem asi - see töökoda reaalselt tööle kah panna. Kliente peaks ju jalaga segada olema
Usu mind, ma olen pannud nii mõnegi töökoja ja tootmise püsti, mille tänasest edust ei oska sa undki näha. Üheks nende edu saladuseks on olnud just selliste, sisse juurdunud suhtumise (nii klienti kui ka suhtlemisse temaga) muutmine. Alati on mõtekam kulud ja mitte oskused jagada suurelt üle käivete, kui hakata näpuga järge ajama iga üksik juhtumi kallal (mida kokkuvõttes ei ole palju), mis omakorda toob pettunud ja vihaseid, suure suu ja kättemaksu himulisi, kliente juurde, mis omakorda tõkestab tee edule.
To partel
Ära topi neid maailma probleeme siia. Küsimus on töökultuuris ja selle vastu aitab aeg, konkurents ning mis seal salata ka MASU. Kui rahval raha vähe, hakatakse vaatama kuhu oma auto remonti viia. Pankrotti lähevad just need, kes mõtlevad viisil: Kui teeninduse arve käib üle jõu, siis on lihtne ju - auto kasutamine käib üle jõu.
Ja kui teeninduse arve käib üle jõu tänu sellele, et mingi töömees on oma kodused tööd tegemata jätnud või on tal puudulikud oskused, siis ei tähenda see veel seda, et auto kasutamine üle jõu käib.
Ma kordan veelkorra. Auto remontimine ei ole mingi jumalate teadus. Seda tuleb teha samamoodi nagu teile tehakse restoranis süüa. Kui teile toodud söök on tulisoolane, siis te ju ei maksa selle eest, või kuidas? Kokk ei hakka ümber tehtud söögi eest teile arvet esitama.
Milles siis asi on kui töömees viga üles ei leia? Kliendi vaesuses või töömehe oskustes? |
23.02.2010 at 18:47 |
|
partel |
Restoran: kui klient vaatab menüüd ja kukub seletama, et söögid peaksid poole odavamad olema, on ikka sulide urgas vms ja siis turvateenistus ta välja juhatab, kas see on ikka restorani viga?
Kui kellegi arvates on kõik kohad kehvad, siis peaks ju väga suur nõudlus olema kvaliteetse koha järele ja kehvad kohad pankrotti minema. Ka aga väidetavalt kehvad kohad on aastaid tegevad ja kvaliteetseid millegipärast ei teki, siis äkki on mingi põhjus ka?
Mis maailmas toimuvasse puutub, siis kust see MASU tuli? Kõige suuremas osas USA Föderaalreservi (keskpank) tegevusest 2001-2007 (mitte ainult muidugi). Puudutab vast pea igaühe elu, või mis?
Ma ei saa ju soovitada inimestele, et laenake end lõhki ja ostke big-block vms. Olen pealt näinud, kuidas projektid pooleli jäävad, mis on vast kõige hullem asi. Töökoja ülesanne ei ole olla pandimaja, inkasso ja pank...
Suurel osal inimestest pole paraku erilist aimu, kui palju asjad maksavad ja üldse kuidas asju teha ja nii need arusaamatused tulevad paraku.
Korralikum projekt ei ole külmkapi ost, et hind on täpselt teada ja asi kestab "igavesti".
23.02.2010 at 22:48 |
|
madis |
"Usu mind, ma olen pannud nii mõnegi töökoja ja tootmise püsti, mille tänasest edust ei oska sa undki näha. Üheks nende edu saladuseks on olnud just selliste, sisse juurdunud suhtumise (nii klienti kui ka suhtlemisse temaga) muutmine. Alati on mõtekam kulud ja mitte oskused jagada suurelt üle käivete, kui hakata näpuga järge ajama iga üksik juhtumi kallal (mida kokkuvõttes ei ole palju), mis omakorda toob pettunud ja vihaseid, suure suu ja kättemaksu himulisi, kliente juurde, mis omakorda tõkestab tee edule. "
Ma ei taha norida, kuid nimetad äkki mõne neist ? Näiteks ühe tootmise ja ühe töökoja.
Teaks eeskuju võtta. |
24.02.2010 at 00:01 |
1 edit. Last edited 24.02.2010 at 00:02 by madis
|
madis |
Aga autoremondist.
Vahur Carservicest vahetas mul esidifri, jändas laagritega, tegi nipet-näpet vahekastiga jms. Tipp topp.
Arve oli miskit 15k tuuri.
Kui peaks otse oma taskust maksma.. oleks valus.
Aga kui vaadata teisest otsast, siis ma ei saa aru kuidas sellise rahaga ära majandab, mina analoogse töömahu eest oleksin 30-40k vähemalt küsinud.
Nii et viga pole selles, et töökojad on kallid vaid selles et eestlased on vaesed. Aga lohutage ennast sellega, et 10-20 aasta pärast õpime normaalselt tööd tegema ja tootma, siis läheb lihtsamaks. |
24.02.2010 at 00:05 |
|
Fog |
quote: Pierre:Minuarust on auto remont niigi üks suhteliselt kallis teenuse valdkond, kus töötunnid maksavad rohkem kui ntx keskmise palga teenija ise tunnis teenib + jupid jms...
See tunnihinne on täiesti õigustatud.
Kahjuks on meie vabariigis sellised asjad nagu maksud, ning kuna ka töömees, kellel ka oskused on, tahab keskmist palka saada. Selleks, et seda maksta, tuleb klientidelt küsida kaks korda keskmist palka, kuna pool läheb maksudeks.
Lisame siia mitte-100% täituvuse, seadmete liisingu, ruumide rendi ja kopika kasumit, ning tulemus ongi selline nagu see on.
Mis kogu sellesse splitti puutub, siis võib vist kokku võtta nii:
Kui töömees on piisavalt kindel et vahetada tuleb osa X, siis peaks teenindus ka selle finantsriski võtma, et osa X võib aasta-kaks laos seista kui välja tuleb, et selles viga polnud.
Kui sellisest reeglist kinni pidada, oleks vist paljudel teenindusse kergem minna.
24.02.2010 at 09:03 |
|
Stealth |
Vot siis, missugused lood. Viid auto remonti ja saad veel peksa ka pealekauba
24.02.2010 at 16:19 |
|
viplala |
Ühe töökoja veepeal hoidmine või tunnihinnad on momendil täiesti muu teema.
Küsimus on, kas on õigustatud töömehe ebaprofessionaalsusest tulenevalt, juppide vahetus katseeksitus meetodil ja sellest tuleneva lisakulu kliendi kraesse söötmine.
Nagu ma aru saan madis ja partel soosivad sellist tegevust.
Sa partel töötad vist Erkki Engineeringus, kas seal käivad asjad samamoodi? |
24.02.2010 at 22:37 |
|
tõnisson |
quote: viplala: Ühe töökoja veepeal hoidmine või tunnihinnad on momendil täiesti muu teema.
Küsimus on, kas on õigustatud töömehe ebaprofessionaalsusest tulenevalt, juppide vahetus katseeksitus meetodil ja sellest tuleneva lisakulu kliendi kraesse söötmine.
Nagu ma aru saan madis ja partel soosivad sellist tegevust.
Sa partel töötad vist Erkki Engineeringus, kas seal käivad asjad samamoodi?
Kuule mind hakkas ka huvitama, äkki tõesti mainid ühe töökoja ja tootmise? See unes nägemise jutt tekitas päris huvi kohe.
24.02.2010 at 22:54 |
|
madis |
"Nagu ma aru saan madis ja partel soosivad sellist tegevust."
Valesti saad aru.
Aga kuidas nende sinu tehaste ja töökodadega on ? Või praalisid niisama ? |
25.02.2010 at 00:28 |
1 edit. Last edited 25.02.2010 at 00:28 by madis
|
DevilDeVille |
quote: partel: Kui kellegi arvates on kõik kohad kehvad, siis peaks ju väga suur nõudlus olema kvaliteetse koha järele ja kehvad kohad pankrotti minema. Ka aga väidetavalt kehvad kohad on aastaid tegevad ja kvaliteetseid millegipärast ei teki, siis äkki on mingi põhjus ka?
Põhjus lihtne - kui teadaolevasse korralikku kohta 5 minuti pärast aega ei saa (kuna seal tõesti pidevalt järjekord), minnakse teadaolevalt nii mõnigi kord kehva tööd teinud kohta, lollis lootuses, et ehk minu massina puhul läheb kõik hästi jne.
25.02.2010 at 07:59 |
|
vvt |
quote: viplala:Usu mind, ma olen pannud nii mõnegi töökoja ja tootmise püsti, mille tänasest edust ei oska sa undki näha. Üheks nende edu saladuseks on olnud just selliste, sisse juurdunud suhtumise (nii klienti kui ka suhtlemisse temaga) muutmine. Alati on mõtekam kulud ja mitte oskused jagada suurelt üle käivete, kui hakata näpuga järge ajama iga üksik juhtumi kallal (mida kokkuvõttes ei ole palju), mis omakorda toob pettunud ja vihaseid, suure suu ja kättemaksu himulisi, kliente juurde, mis omakorda tõkestab tee edule.
Ühinen eeskirjutajate sooviga eeskuju võtta. Tahaks eeskujude nimekirja
quote: Küsimus on, kas on õigustatud töömehe ebaprofessionaalsusest tulenevalt, juppide vahetus katseeksitus meetodil ja sellest tuleneva lisakulu kliendi kraesse söötmine.
Vaata tänapäeva automobiil on selline kompleksne massin, mille hingeelust täielikuks arusaamiseks jääks ka kahekordsest magistrikraadist (üks mehhaanika-autonduse ja teine tänapäeval elektroonika vallas) kaugelt väheseks. Eriti kui asi kapotialust puudutab. Et iga kord on kohe viga selge ja professionaalne töömees kõike lennult tabab. Tegelikkuses ei ole see nii lihtne ja särki on siin kõik kõvad mehed rebima. Eestis ongi tase selline, et mõni % juhtumitest jääbki lahendamata, sest viga kuskilt vastu ei karju ja elektriku kahe nädala töötunde+varuosade hunnikuid ei jaksa/ei taha keegi kinni maksta. Need autod käivad käest kätte või maanduvad varuosadoonorina. Need, kes ise selliseid probleemasju näinud-teinud on, ei kipu siin väga särki rebima, eks teavad omast käest, kui keeruline see on. Kui tore on mingite poolkõvas seisus elektrijuppidega autot reanimeerida.