Poster |
Message |
mrtn |
Boikoteerima Tanklaid ...
quote: DevilDeVille:mhmh, jube lihtsalt käib sul see asi. isegi reisisaatja kohti pole savipätil piisavalt pakkuda
savipäti-reisisaatja töökohad ei ole normaalse majanduse ilming, seda ei saa "isegi" alla mingil moel liigitada. kuidas oleks nt ise töökoha loomisega? sellise, mis loob lisaväärtust, mitte ei teeni maksumaksja rahaga kellelegi valimishääli. ei viitsi? |
21.03.2010 at 14:20 |
|
Koit |
Mismoodi näiteks inimene, kes ei jõua poest saiagi osta, seda töökohta looma hakkab? Selle ülimalt keerulist teed pidi saadavat 40k stardiraha kasutades, mida riik pakub?
Pontiac Grand Amr
Cadillac DeVille 32V
Cadillac DeVille 4,9 V8
Thunderbird SC
Cadillac Deville 4,9 V8 '95 |
21.03.2010 at 14:23 |
|
Motorist |
Ei tahaks nyyd küll ülesse kutsuda kõiki siin avalikult seadustega pahuksisse minema kuid lisan oma teema.
Kuna siin Lõunaosariikides on putini odavam küte lihtne saada siis olen külmade möödudes koheselt jälle üle läinud sellele nn odavale kütusele. Väga harva ostan tanklast kui kuivale hakkan jääma. Sain terve talve tunda rahakotiga mis tähendab riigimaksuga kütus ja selle riigi mõttetuaparaadi toetamine. Krt no ikka liiga kulukas on ja samas polnud see lubatud -32 ka ikkagi õige. -25 ja küte kinni no krt mille eest ma siis ikkagi maksan. Jätsin tanklasse raha viimata ja panin putini soljarkale külmakindluse lisandit juurde ja enam polnudki probleeme.
Mina pooldan üleüldse nende kaupade mustalturult ostu ,millel on räige riigikoormis peal. Küte ja Kehaküte(vodka) , meie rahas saad 130 eeki eest 1 l väga kõrge klassiga duty free vodkat. Riigipaksude koormisega sarnane vodka plekiks poes ca 300-400 eeki. No ei lähe ju oma rahakotti mõrvama.
Saan aru küll et teisalt ei laeku teatud makse riigile aga samas kui riigiaparaadi tööga rahul olla ei saa siis ei ole patroitismist ja isamaalisusest haisugi. MA EI TAHA MAKSTA MAKSE SEST SELLE RAHAGA EI TEHTA ASJU AUSALT JA ÕIGLASELT! Kõik on alati kuradima JOKK.
Seega mina lisaks read et Boikateerime üleüldse raskete maksudega kaupu!
Üldiselt ei suuda ma aru saada miks riigiisad oma künka otsast ei näe ääremaadele, kui kütus on väga kallis võrreldes riigi reaalse keskmise palgaga siis ei hakka keegi ju legaalkütusega seal lõunas sõitma. Sest rahakott ei kannata. Kui nüüd jõustub 1 maist uus seadus 40 liitri kütuse kohta siis saab olema maapiirkondadel tänu lisateenimise vähenemisele veel raskem kui ta üldse on olnud. Sealsete piirkondade elu suretatakse üpriski välja. Tundub et kui riik keerab kõik kraanid kinni kuidas aga saab ja üritab oma nahka veel nuumata ilma midagi inimestele vastu pakkumata siis lõpuks sureb seal elu väga välja.
Eile oli just vaja Edgariaania külje alt läbi käia ja paraku ka tankida, deeeem kus on hinnad, tunnen kaasa teile kilulinnamehed!
Okei saame ka aru et edgariaanias on palgad ja kõik muu vähe teisem kui taaralinnas kuid kui ma vaatan kui palju veel hinnad erinevad ntx võru, räpina ja valgamaa suhtes siis on kole küll.
Maapiirkondades paneb igale väiksele asjakesele poes hinda otsa just riigimaks ja tänu kütusele ka kohaletoimetustasu.
Taaralinnas on kohti kus on näha kuis ööpäev läbi vuravad masinad muudkui garaazi ja piirile ja nii väga tihti. Üks tuttav hakkas ka vedama kuna lihtsalt ei leia tööd, on kõike proovinud ja oma kahe kõrgharideusega ta ei lähe ometi koristusfirmasse transaks. Tänu vedamisele suudab ta pere ülalpidada ja talutavalt hakkama saada. mees vaatas mureliku näoga 1 mai poole ja ütles et peab hakkama vist hinda kergitama ja kaks korda rohkem aega raiskama. Mees ütles et otsib tervele perele kaugemale tegevust kui siin eestis see võimalik on. Naisel 1 kõrgaharidus, laps ka veel ja nii lahkubki see põlvkond ära sest siin ei ole võimalik olla.
Arvan et pekinäod seal saalis ei saanud aru et nad saevad omaenda jalga kui igale asjale aktsiise otsa keerama hakkasid. Sellest võidab ilmselt väiksem osa eestist kui suurem osa kaotab läbi selle.
Elagu maksuvaba küte ja viin!
Peace!
tervitused salakaubitsejatest kubisevast lõunast!
21.03.2010 at 14:30 |
|
madis |
Ei maksa ise ennast kusikuks tembeldada ja luua endale maailmapilt "riigiisadest" jms. Et kusagil kõrgel midagi tehakse ja sellest sõltub "rahva" heaolu ja igaljuhul mis tehakse, see on jama ja mina "tark" ei maksa maksu jne jne.
Kui palju hoiab raha kokku salaviina ja salakütusega ? 1000,- kuus ? On see vaeva väärt ? Võiks millegi loovaga tegeleda, nt ennast täiendada.
Eestlase popsimentaliteet: minul pole raha, keegi teine on süüdi ja kuna mul raha pole siis järelikult sülitan seadustele. |
21.03.2010 at 15:00 |
|
mrtn |
quote: Koit: Mismoodi näiteks inimene, kes ei jõua poest saiagi osta, seda töökohta looma hakkab? Selle ülimalt keerulist teed pidi saadavat 40k stardiraha kasutades, mida riik pakub?
ostad siis leiba või ootad nii kaua, kuni raha täiesti otsa saab? need boikoteerijad sõitsid koondamisrahadega kuuks ajaks Taisse, nüüd tõesti pole saiaraha. kui mind viimati koondati, oli rahareform ja olukord kordades hullem kui praegu. ma ei jäänud oma mõnesajast rublast vahetatud kroonide lõppemist ootama lootuses, et äkki mõni korruptant mulle töökoha loob. kas stardiraha saamine on võimatult keeruline? "minu ajal" ei pakkunud keegi sentigi. |
21.03.2010 at 15:05 |
|
hunt |
quote:
savipäti-reisisaatja töökohad ei ole normaalse majanduse ilming, seda ei saa "isegi" alla mingil moel liigitada. kuidas oleks nt ise töökoha loomisega? sellise, mis loob lisaväärtust, mitte ei teeni maksumaksja rahaga kellelegi valimishääli. ei viitsi?
Mrtn, kui palju sa elu jooksul neid töökohti loonud oled ?
21.03.2010 at 15:06 |
|
mrtn |
quote: hunt:Mrtn, kui palju sa elu jooksul neid töökohti loonud oled ?
enda raha eest? 10. |
21.03.2010 at 15:07 |
2 edits. Last edited 21.03.2010 at 15:08 by mrtn
|
hunt |
quote: mrtn: quote: hunt:Mrtn, kui palju sa elu jooksul neid töökohti loonud oled ?
enda raha eest? 10.
Tubli !?!
21.03.2010 at 15:15 |
|
Koit |
Selle stardiraha saamine on tõepoolest 95% võimatu. Täiesti kohutav paberimöll ja kindel pole, kas selle saadki. Ja kui saad, siis misasja sa selle metsiku summaga looma hakkad? Point on selles, et kellel on räigelt raske, sellel pole see väljapääsu leidmine üldse mingi lihtne asi. Taisse lendasid ikka väga vähesed, üldse vähesed reisisid oma rahad maha, sest kui natukene selle uue töölepinguseadusega kursis olla, siis selle kopikaga ei sõida hästi saaremaalegi, mis nn. lõpparvena laekub. Vene ajal oli kindlalt lihtsam ennast jalule ajada, kolhoosid värgid, kõik virutasid endale kraami kokku millega hiljem siis oli võimalik mingisugust asja ajama hakata. Ma ei pea praegu Sind silmas, pole aimugi kuidas Sa need 10 töökohta lõid.
Pontiac Grand Amr
Cadillac DeVille 32V
Cadillac DeVille 4,9 V8
Thunderbird SC
21.03.2010 at 15:16 |
|
PlyVal64 |
quote: madis:Kui palju hoiab raha kokku salaviina ja salakütusega ? 1000,- kuus ? On see vaeva väärt ?
Madis, Sul on teine võimalus, mida miskipärast Eesti edukad kohe mitte ei kasuta. Leiad endale tõesti raskustesse sattunud korraliku Eesti pere ja toetad neid OMA RAHAKOTI pealt, miks mitte mõnda lõunaosariikide peret mägede vahelt. Leiad veel 9 sama suhtumisega sõpra juurde, kellel on see 1000 krooni lihtsalt üle ja selliste vastu olalkse surmani tänulik.
Praegu teenib pereisa kütuseveoga 10 000 aga kodus pole ta peaaegu tundigi ehk lastele pole isa olemas. Iga eriti seduskuulekas kannab oma arvelt kuus üle olevad 1000 krooni ja sealpool on lastel ja kogu perel palju ilusam elu. Selle asemel, et bensu vedada, läheb pereisa varsti põllulapile, lükkab vaod sisse ja paneb kartuli maha. Ja teeb kõike muud aega nõudvat majapidamistööd, millega on reaalselt võimalik palju raha kokku hoida. Sügisel saad veel preemiaks puhast kartulit ja kindlasti ei keelata mõnda suve nädalavahetust looduskaunis kohas veetmast.
PS: mõtle nii, et IGA ketkel 1000 eeku kokku hoidev tegelane toetab tegelikult teisi peresid. Minu arust tuleks salakütusega sõitjatele ausammas panna, mitte bensujaamast tankijatele... |
21.03.2010 at 15:28 |
1 edit. Last edited 21.03.2010 at 15:31 by PlyVal64
|
madis |
Kui mul oleks piisavalt raha siis toetaks pigem üksikemasid. Sest kui täiskasvanud, täisjõus mees võtab teiselt - võõralt inimeselt - toetust vastu, siis sorri, tegu on kas joodiku või viimse tropiga ja selliseid ei toetaks.
Ega elu ei peagi lihtne olema, lihtsalt minu soovitus oleks üritada porist kõrgemale tõusta ja mitte oma konnatiigis solberdada. |
21.03.2010 at 16:24 |
|
Sören |
quote: Koit: Selle stardiraha saamine on tõepoolest 95% võimatu. Täiesti kohutav paberimöll ja kindel pole, kas selle saadki. Ja kui saad, siis misasja sa selle metsiku summaga looma hakkad? Point on selles, et kellel on räigelt raske, sellel pole see väljapääsu leidmine üldse mingi lihtne asi.
...
ma ei tea millist stardiraha sa silmas pead, aga üks firma, millega ma väga tihedalt seotud olen, on neid erinevaid toetusi ikka taodelnud ja saanud ka. loomulikult ei tööta see nii, et lähed ja küsid ning kohe antakse ka raha. selleks, et kuhugi jõuda tulebki vaeva näha ja alguses tuleb seda vaeva ikka ebaproprotsionaalselt palju näha, ilma et võib-olla otsest tulu tõusekski.
teed näiteks aastajagu tasuta tööd oma vabast ajast (samal ajal palgatööd tehes, et perele leiba teenida), matad veel oma raha ka sinna sisse ja siis ehk jõuad nii kaugele, et töötajaid on kümne ringis, aga see veel ei tähenda, et siis saad jalad seinale lüüa.
21.03.2010 at 16:25 |
|
Koit |
Arusaadav...aga jutt käib inimesest, kes on näiteks nii kuiv kui kuiv igasugustest rahadest, et missugust "oma raha" ta sinna nö. turgutuseks tambib aasta otsa? Loomulikult saab juba töötava asja peale rahasid, pole probleem. Pangad, erinevad toetused jne.
E: Mis laulu siis lauldaks, kui ise ühel päeval sellises situatsioonis ollakse, et mittemidagi pole? Ja kuskilt ei saa ja kedagi ei huvita? Mina vahetevahel, kui kass peale tuleb ja kõik tundub jube sitasti olevat, mõtlen selliste õnnetute perede peale ja stressamise isu kaob pikaks ajaks pealt ära.
Pontiac Grand Amr
Cadillac DeVille 32V
Cadillac DeVille 4,9 V8
Thunderbird SC
21.03.2010 at 16:28 |
1 edit. Last edited 21.03.2010 at 16:44 by Koit
|
Madlobster |
Tegelikult on asi nii et on kahte tüüpi inimesi.
On need, kes saavad ettevõtlusega hakkama ja on neid, kes ei saa ja ei saa isegi siis kui head rahad taga oleks. Ja need inimesed kes ei saa, ei pruugi üldse olla mingid saamatud lollid vaid palgatööl erinevatel elualdel väga hinnatud töölised.
Lihtsalt loomuses ei ole juhtival kohal töötamine (kuigi kuskil sügaval hingesopis selline unistus olemas on. See unistus on tegelikult vist kõigil sest arvatakse et ülemuse elu on moosi söömine) ja ta ei saa sinna mitte midagi parata. Ja ei ole võimalik, et kõik järsku siin hakkavad ettevõtjateks.
Teisel jälle on annet ja iga ettevõtmine sujub ladusalt.
Midagi ei ole teha osad oskavad laulda teised võivad harjutada palju tahes ikka kraaksuvad nagu varesed (nagu minagi )
Kala mädaneb ikkagi peast ja praeguses olukorras ei ole minuarust küll mõistlik süüdistada kogu seda töötute armeed saamatuses. Praegune kurb statistika ja majanduslik olukord hakkab ikkagi oluliselt kõrgemalt pihta kui sellest pingitöölisest.
Tanklate boikoteerimise jutt siin tegelikult on sorry aga minu arust totrus kuubis
Edit täiesti reaalne olukord täna:
Mees õppis keevitajaks (amet meeldis ja oli ka lubav töö puuduse käes mitte kannatamiseks) Naine on lasteaia kasvataja. Mõlemal oli tööd ja leiba varsti otsustati võtta väike kodulaen ja osteti kuskil eesti väikeasulas suhteliselt mõistliku hinnaga korter. Pandi saiad ühte kappi ja kaugel see tittki siis enam.
Naine tuli lasteaiast ära jäi dekreeti. Masu hakkas pihta ja mees koondati sest lähedal asuv tehas kus ta oli töötanud aastaid (ja oma oskuste ees väga head palka saanud) pandi tööpuuduse pärast kinni. Kuna mees tundis omandatud ametit hästi sai ta veel hakkama siin seal kas ajutiselt töötades või haltuurat tehes. Varsti sai aga pidu läbi. Mõnda aega sai elatud veel emapalga ja koondamise rahade ja töötukassa rahadest varsti aga lõppesid needki. Igakuiselt oli vaja tasuda korterilaenu, telefone, elektrit, internetti, gaasi, prügivedu, vett, autoga seotud püsikulusi. Ning oh seda imet pere vajas ka süüa, riideid, majapidamisvahendeid, hambaravi jms.
Töökohti sai otsitud aina kaugemalt ja kaugemalt ja lõpuks oligi võimalus minna tööle olematu palga eest 60 km kaugusele. Väike arvutus aga tegi selgeks, et see raha mis töölkäimisest üle jääb on nii pisike, et ei suuda katta ühtegi maksu. Mis edasi? nüüdseks on tekkinud võlad panga ees ja ka korteriühistu ees. Kaks kuud on praetud ämma käest saadud kartuleid. Kohtutäiturite kaarnad hingavad kuklasse ja on hakanud panga kontosi sulgema.
Mis me siis sellele perele soovitame, et see keevitaja võiks hakata nüüd järsku firmajuhiks (amet millest tal pole õrna aimugi oleks see asi teda huvitanud siis äkki ta oleks juba varem äri juhtimist vms majandust õppinud mitte selle kuradi keevitamisega oma kallist aega raisanud) Sama hästi võiks siin neid pintsakuga tegelasi keevitajateks panna kui ettevõtlus enam nii hästi ei suju.
Kuigi see jutuke on mul välja mõeldud siis tegelik olukord on sellele üsna lähedal. Aga jah alati on võimalus, et see keevitaja on loll laisk ja joodik ning naine on lihtsalt lammas, kes arutult lapsi ilmale toob kuigi ise neid üles kasvatada ei jaksa.
Jah eks kõik oleneb sellest mättast mille otsas ise parajasti ollakse.
|
21.03.2010 at 16:45 |
3 edits. Last edited 21.03.2010 at 18:25 by Madlobster
|
Koit |
Aamen selle peale! Ja selliseid korteri ostmise (õigemini laenamise) muresid ei tea jällegi need "meie aja inimesed" üldse, aga paraku on tänapäeval olukord selline, et kui pangalt võetakse laen korteri jaoks, siis lõviosa keskmisest sissetulekust justnimelt selle alla lähebki, ehk elementaarse eluks vajaliku asja jaoks. Natukene varasemal ajal saadi neid va eluasemeid vist tsipake lihtsamalt? Niiet ei maksa siin võrrelda midagi, et "omalajal" oli kõik palju raskem. Igal ajal on omad asjad.
E: Boikoteerime tanklaid sedamoodi, et enam üldse keegi kütust ei ostagi...näiteks aasta aega. Onju...noh, nüüd peaks teemasse kah olema. Asi on JOKK
Pontiac Grand Amr
Cadillac DeVille 32V
Cadillac DeVille 4,9 V8
Thunderbird SC
21.03.2010 at 17:25 |
1 edit. Last edited 21.03.2010 at 17:28 by Koit
|
vr_ |
Madlobster, kui ma soovitan kelellgi ettevõtjaks hakata sisi miks mitte alustada ühest töökohast, iseenda töökohast.
Oled keevitaja ja sind lastakse lahti..
Koondamisraha ära kulumise eel oleks ehk pidanud miski kabedama keevitusriista endale soetama ning midagi kokku keevitama hakata..
See on üks näide.. keegi ei soovita kohe kümmet töökohta teha ja hirmsaks juhtkamandajaks hakata..
Kui su seis on nii lootusetu, et maksudeks raha pole, siis miks pagana pärast pole interneti, telefoni jms teenustest loobutud
Sa püha müristus, sul pole sissetulekut ja sa lubad endale selist asja nagu autoga seotud püsikuled, mis need on? jälle liising?
Kui mina leks paljas kui püksinööp ja mulle tiksub iga kuu -5k maksudest korterilaenudest jms..
Ja mul on valida, kas ma käin tööl ja suudan selle tiksuva miinuse -1k peale viia mis sest et kõiki makse ära maksta ei saa.. siis ma valikisn ilmselt ikak töölkäimise..
21.03.2010 at 17:38 |
|
Madlobster |
quote: vr_: Madlobster, kui ma soovitan kelellgi ettevõtjaks hakata sisi miks mitte alustada ühest töökohast, iseenda töökohast.
Oled keevitaja ja sind lastakse lahti..
Koondamisraha ära kulumise eel oleks ehk pidanud miski kabedama keevitusriista endale soetama ning midagi kokku keevitama hakata..
See on üks näide.. keegi ei soovita kohe kümmet töökohta teha ja hirmsaks juhtkamandajaks hakata..
Kui su seis on nii lootusetu, et maksudeks raha pole, siis miks pagana pärast pole interneti, telefoni jms teenustest loobutud
Sa püha müristus, sul pole sissetulekut ja sa lubad endale selist asja nagu autoga seotud püsikuled, mis need on? jälle liising?
Kui mina leks paljas kui püksinööp ja mulle tiksub iga kuu -5k maksudest korterilaenudest jms..
Ja mul on valida, kas ma käin tööl ja suudan selle tiksuva miinuse -1k peale viia mis sest et kõiki makse ära maksta ei saa.. siis ma valikisn ilmselt ikak töölkäimise..
Järjekordne näide väiksest mättast.
Selleks, et midagi hakata kokku keevitama oma ostetud kabedama keevitusapastraadiga on kõigepealt vaja teha firma või hakata fieks
Eks mees seda proovisgi aga naine viskas ta vannitoast välja koos keevitusapraadiga aga näe pole raha ei garaazi üürimiseks ega ka materjali ostmiseks. Ja et siis mis see midagi siis oleks mida kokku keevitada. Et kui oleks midagi kokku keevitada olnud seal kandis vast poleks see tehaski pankrotti läinud. Et mitte nälga surra on mees käinud ka naabertalu talumehel abis traktorit remontimas ja sõnikulaoturi tiislit keevitamas. Kuna aga talumehelgi lillepidu pole sai selle eest koti täie porgandeid.
Autoga seotud püsikulud on kindlustus, ülevaatus, remont/hooldus ja bensiin (huvitav, et seda siin foorumis tutvustama peab)
Internet on ainuke vahend töö otsimiseks ja maksude maksmiseks pangas. Lähim pank on 15 km kaugusel ja sinna viib suure tee pealt buss suure teeni on aga 2,5 km kõndimist (suht raske imiku olemasolul ka autost loobuda). Aga Tallinna inimesena on vist raske ette kujutada, et ka selliseid kohti on Eestis olemas.
Telefon? noh tänapäeva ühiskonnas on keeruline ette kujutada ilma telefonita elamist (aga eks kindlasti saab. Saab ka ilma elektrita (kunagi ju sai))
Tegelikult saad sellest rääkida alles siis kui ise sarnases olukorras oled. Sest see on teada vanasõna, et keegi pole nii loll, et teisi õpetada ei oskaks.
|
21.03.2010 at 17:55 |
1 edit. Last edited 21.03.2010 at 19:16 by Madlobster
|
krooks |
Sitt aeg tuleb üle elada. Vaata ringi mis kasutust pole tükk aega leidnud müü maha. Müü maha kõik mis on kulu. Unusta emotsionaalne kiindumus mingisse asja mis su pere olukorda müügi korral kergendaks. Leia aega end maha kerida, see aitab asju uues valguses näha. Sõida sitema autoga, perse see naabri arvamus. Ära kuluta raha ebavajaliku peale(dvd, kiirtoit, kallis suits, mõttetud sõidud 2 tänavat edasi asuvasse poodi, hoia silm peal neil postkasti topitavatel reklaamidel odavama toidukauba suhtes, räägi elukaaslasega asjadest/plaanidest närvitsemise ja masenduses olemise asemel, laps ei pea bakugani kõige viimast mudelit saama, garaazis tükkaega vedelenud veljed müü maha, puhuriga kütmine unusta ahju ja puude olemasolul ära, veeboiler keera nupust ekomaks). Ja veel: müü maha kõik mis on kulu ja mis on kasutu. FUN on lahe ja fun asju omada on kihvt aga kui ikka nädal makarone sibulaga närid siis pole see fun seda väärt. Perse need kes asjadest kinni hoiavad sel ajal kui naine pea tühja külmkappi vaadates ajusid ragistab mida millest süüa teha.
Ja veel, kui sa jäid tööst ilma siis alusta konkurentidest. Kui neil miskit sinu alal pole siis tuleta kõik vanad tutvused meelde. Helista neile. Ära kurda ja virise vaid räägi olukorrast nagu on ja uuri, et äkki keegi kuskil on miskit mõnest tööotsast kuulnud. Valehäbi pole vaja tunda, enda jaoks ju teed seda kõike. Elu pole film, et miskit pead kellegile etendama.
21.03.2010 at 18:31 |
1 edit. Last edited 21.03.2010 at 21:53 by krooks
|
Madlobster |
Kuigi jutus on omajagu tõtt sees siis ei kujuta ette, et oma suure teleka ja maja ees seisva V8 vorsti vastu tahaks vahetada
PS et igaksjuhuks et jutt ei olnud minust Ja tegelikult see asjade müümine on selline nii ja naa asi. Ning pakub leevenudst ainult ajutiselt ja edasi oled veel suuremas masenduses. |
21.03.2010 at 18:41 |
|
hardtop |
to: Madlobster
Üsna nõus sinuga, olles ise Lõuna osariigi elanik, siis ma näen seda elu head ja halba külge siin kogu aeg.
Lõuna osariikidesse on raske ka investoreid meelitada ja asutada firma,mis aasta või paari pärast on omadega pankrottis pole ka mõtet.
Jätame siinkohal juhtimis ja rahaga ümberkäimise vead välja. Lihtsalt elu kallidus on juba selline,et see sööb kõik teenitud ära ja tuleb veel puudu ka.
|
21.03.2010 at 19:08 |
|
krooks |
quote: Madlobster: Kuigi jutus on omajagu tõtt sees siis ei kujuta ette, et oma suure teleka ja maja ees seisva V8 vorsti vastu tahaks vahetada
PS et igaksjuhuks et jutt ei olnud minust Ja tegelikult see asjade müümine on selline nii ja naa asi. Ning pakub leevenudst ainult ajutiselt ja edasi oled veel suuremas masenduses.
Ei olnud sinust.Jutt sellest, et oma muredega üksi kuskil toakeses passida ja kõiki teisi süüdistada, väljapääsu otsimata, on vale. Tuleb üles ärgata ja aru saada, et nüüd on kapitaalselt perses ja hakata välja rabelema. Mitte otsida süüdlast vaid lahendust.
21.03.2010 at 19:44 |
2 edits. Last edited 21.03.2010 at 20:22 by krooks
|
hunt |
quote: Ja veel: müü maha kõik mis on kulu ja mis on kasutu.
Mis krdi müügist siin räägitakse ?
Parem kingi ära ja vii veel kohale ka !
Rahvas ei käi pappi enam söögi ja viina peale kah välja ju ?
Aga sõbrakesed,
See kuhu me välja oleme jõudnud alles on alles ALGUS !!!
Ehitus ja sellega seonduvad alad on juba käpili, kohe on põllumajandus koos tõpramajandusega ka ...
siis igasugune teenindussektor jne ....
Aga uuest aastast on meil JEURO ja siis ... ah läheb pikaks juba see jutt
21.03.2010 at 20:59 |
|
ervin |
quote: krooks: Sitt tuleb üle elada. ...
Vot see on õige. Kulutuste kärpimine, isiklik eelarvestamine - uskuge mind, see lähenemine teeb imet. Minul õnnestus isegi enda püsikulusid vähendada umbes kolmekordselt ning siinkohal ei räägi ma mitte sellistest kulutustest nagu kommunaalmaksed ja muu selline, mida puhtalt vähem tarbimisega saab reeglina oluliselt kahandada.
Asjast. Statoil ja Neste (nagu ka kõik ülejäänud bensiinijaamad) on kasumit taotlevad äriühingud, milliste üksainus eesmärk on omanike rahalise heaolu tagamine. Seni kui jätkub inimesi kes ei pea kütust piisavalt kalliks et enda sõite optimeerida ning ära jätta ebaolulised sõidud, või siis neid vajalike sõitudega ühendada, on igati mõistlik hindu tõsta. Ei ole ka muud kütusejaamad siin mingid inglid - Olerex, Lukoil jne võiksid vabalt hindu odavamaks korrigeerida ja mitte kaasa minna hiiglaste poolt "dikteeritava" hinnakõikumisega kuid ometigi nad sellist praktikat ei rakenda. Mis boikoteerimisest me siin siis rääkida saame? Oleme hetkeks sinisilmsed ning eeldame, et kõik tuttavad lähevadki selle boikotiga kaasa ja hakkavad kütust mujalt ostma. "Hiiglaseks" saab mõni siiani tühise turuosaga kütusemüüja kes oma eelisseisu hakkab samamoodi kurjalt kasutama ning hindu määrama. Reaalselt ei muutu mitte midagi.
Tulles tagasi postituse esimese lõigu juurde - kulutuste kärpimine. Kui nüüd kõik sellesamuse boikoteerimise asemel piiraksid läbisõitu ja kütuse tarbimist, langeksid kütusehinnad paljugi tõenäolisemalt - nõudlus dikteerib turuhinna.
PS. Minu igakuine kütusearve jääb suurusjärku 10'000kr ning uskuge mind, ma oleksin vägagi rõõmus kui hinnad oleksid 90-te tasemel. |
21.03.2010 at 21:37 |
|
smr |
quote: ervin: ... ning uskuge mind, ma oleksin vägagi rõõmus kui hinnad oleksid 90-te tasemel.
Mmmm, liiter maksis 3,5
Mul on kuskil veel tsekk ka alles
|
21.03.2010 at 21:48 |
|
tfr |
Arvamus, et Statoil & co jaedivisjonid bensumüügist ratsa rikkaks saavad, on üsna vale kusjuures - kütuse hinnast on jaama marginaal ikka väga marginaalne osa. Maksude (aktsiis + käibekas) osa on kütuse hinnast praegu ligi 60% kui ma õigesti mäletan, omahind ka maha, jääb marginaali tugevalt alla 10%. Seega jääbki 2 varianti - kas Neste-tüüpi automaatjaamu pidada, või siis Statoili kombel hotdogide ja kohvi müügist jaama + personali üleval pidada. |
21.03.2010 at 21:49 |
|
|