register | account recovery | profile | help / abiinfo | search
show today's posts | mark all read
ukraina
tqhq.ee foorum : Hooldus ja remont : Stangi pidurid ning muud pidurid   1 2  
Poster Message
raix_
Stangi pidurid ning muud pidurid
quote:
PlyVal64: Peep, tõsta pidurid äkki tehnika teema alla, muidu mulje, et 5,0 piduriteta isend on...
quote:
peep: Saugal väitis Tarmo Sulger, et klotsimaterjali kettale kleepumise vastu aitab ketta tööpinnale soonte sisselõikamine ehk siis slotted kettad.
Aga nende soonte lõikamine - kas mõte jahutuses ja tolmu eemaldamises? Friktsioonketta tolm ongi ju see, mis metallile sulab. Kas siis tööpinna vähendamise korvab parem jahutus ja selle vähema pinna pidev töökorras olek? Ja klotse tuleb ju siis pidevalt vahetada(Ply`l mul isetekkinud sooned ja oi kui halvasti nad vähemalt trummlites mõjuvad!). Või on sooned "turbiinpõhimõttel"(kaares), et imevad otsast õhku sisse,tolmu lükkavad seestpoolt välja, kuid klotsi ei kuluta?
mul on need soontega kettad. pidurdavad VÄGA hästi. nii külmalt kui ka soojalt. kuid klotse kulub u 2-3x rohkem ;) u 5-6 kuuga sain klotsid õhtule. aga kettad on täiesti puhtad. mingit klotsi sodi sinna ei teki.
siit http://www.hot.ee/raix1234/auto/mobiil_04.jpg pildilt on veidi näha kah.
26.11.2002 at 08:26 Last edited 26.11.2002 at 08:27 by raix_
peep

Moderator
Soontel jahutusfunktsiooni küll ei ole - nende pind on tühine võrreldes ketta kogupinnaga (jahutuskanalid k.a.), tänavaautol määrab ketta kuumataluvuse suuresti tema võime soojust neelata ehk teisisõnu mass.
26.11.2002 at 09:05
PlyVal64
quote:
peep: Soontel jahutusfunktsiooni küll ei ole - nende pind on tühine võrreldes ketta kogupinnaga (jahutuskanalid k.a.), tänavaautol määrab ketta kuumataluvuse suuresti tema võime soojust neelata ehk teisisõnu mass.
Seda ma mõtsi ise kah, et metalli hulk peaks toda jahutamist määrama. A see jälle juhitavust vähendab(teoreetiliselt). Seega oleks äkki kaval installida suurema massiga(reaalse kaaluga) kettad ja vähendada versutamata massi velje-rehviga?
26.11.2002 at 10:24
peep

Moderator
quote:
PlyVal64:Seega oleks äkki kaval installida suurema massiga(reaalse kaaluga) kettad ja vähendada versutamata massi velje-rehviga?

Kas nüüd kaval aga nii ta on. Samas, selline tegevus on väga kalli$ - minu auto puhul läks ainuüksi velje/piduriswap maksma 45 k. + veel uued rehvid 18 k.

Kusjuures veljed olid tavalised, mitte mingid ülikerged - vanade sisse lihtsalt ei mahtunud pidurid ära.

Üks pilt ka selle$t combost - 17" velg ja 13" (330 mm.) ketas.

26.11.2002 at 10:38 Last edited 26.11.2002 at 10:39 by peep (Moderator)
devilc
Moderator
quote:
peep:minu auto puhul läks ainuüksi velje/piduriswap maksma 45 k. + veel uued rehvid 18 k.
Selle tsitaadi ma trükin välja ja kleebin seina peale, et kui tüdruk peaks kunagi torisema hakkama rahakulu pärast, hea näidata, et vaata, mõnel mehel ainult veljed+pidurid sama palju maksavad kui mul kogu hooaeg :D :D :D
26.11.2002 at 10:49
peep

Moderator
:lol, ma võin veel mõningate juppide hindu mainida tqhq'laste pereõnne huvides. Alati kui midagi vaja osta on, saab siis minule viidata.:D
26.11.2002 at 10:55
rustang

Moderator
Tuleb oma viga tunnistada, minu pakutud pukside upgrade kehtib 87-93 Mustangite puhul, seega kahjuks antud 95GT puhul seda rakendada ei saa.
26.11.2002 at 13:52
forced2race
Üks link .
http://www.smartcar.co.uk/bci.htm
Vaadates neid kettaste ,märkasin jalle et slots ,grooves suunatud "vastu päeva" . Ja ka üks quote sealt ,küll trummlitest aga kaaldun et ka kettaste puhul kehtib ka:
incorporates special grooves machined onto the internal face of the brake drum, which continually de-glaze and ventilate the brake shoes. This will reduce brake fade and increase braking efficiency.
otsin veel midagi ...:)

28.11.2002 at 16:28
tqhq.ee foorum : Hooldus ja remont : Stangi pidurid ning muud pidurid   1 2  
Log in:
Account recovery

muskelautod | kiirendusvõistlused | tehnika | üritused | autoesitlused | foorum | sõnastik | kalkulaatorid
tqhq'st | sisukaart | e-mail
© tqhq.ee 2000 - 2024. Loe meie materjalide linkimisest ja kopeerimisest.