register | account recovery | profile | help / abiinfo | search
show today's posts | mark all read
ukraina
tqhq.ee foorum : Vaba teema : BHRA   1 2 3  
Poster Message
jaanus

BHRA
Infot? Kas sa oled üldse küsinud? Ülalpool on toodud üks telefoninumber ja ka meiliaadress. Mis vastuseid sealt saab?

Tänaseks on BHRA-ga liitunuid minuteada vaid 2. Neilt saadud liitumistasust jääb pisut väheks, et pidada palgalisi ning hetkel muid tuluallikaid ju ei ole.
Venimine on jah praegu suurim viga, kuid ma ei näe, et tegijate tagant sundimine oleks õigustatud, kui nende vaeva ei ole võimalik hetkel reaalselt kompenseerida. Hetkel vähemalt tehakse BHRA veebi - Palju aega kulus ainult erinevate lubaduste kuulamiseks. Ma maksaks ise hea meelega praegusele veebitegijale, et info kiiremini ülesse saaks, kuid kahjuks kujunes möödunud hooaeg finantsiliselt suht valusaks (+ mõned korraldajad ei ole siiani ajamõõtmistasu ära maksnud).

Kui sul peaks olema soov aidata, siis on üks konkreetne dokument, mille koostamisel oleks ehk pisut abi vaja. Kui soovid aidata, siis palun võta minu või Erkkiga privas ühendust.

18.11.2003 at 20:08
foke

BHRA
Tunnistan, ei ole küsinud, aga kahtlen, et see oleks mõjuvaim viis end kaardile mängida - meili teel infot hankida ja seda siis ametliku infona esitlema minna... mõistad?
Ma ei püüa hukka mõista teiste pingutusi, ammugi ei püüa tulla õpetama, mida võiks ja peaks teisiti tegema, kuid samas olen ma sunnitud nentima, et võistlejate seisukohalt ei ole just kindel jalgealune eelseisva hooaja valguses... kurb, kui asjad on nii, nagu sa ütlesid, väga kurb :(

Ei soovi, et mu sõnavõtt oleks siin mingi asjatu fleimi tekitamine, aga siinse foorumi paljude "natuke nalja ka..." teemade kõrvale oleks igati teretulnud ka mingi asjalikum arutelu tqhq ühe eesmärgi arendamisel ja seda ju drag race on? Mäletan ka Haapsalu võistluse järel välja hüütud lauset, kus just tqhq foorumit peeti üheks võimaluseks vastavat teemat arendada.
Edasi suhtlen siis privas.
18.11.2003 at 23:33
udu

BHRA
BHRA-ga tundub sedamoodi olevat, et ta tahab võtta endale kõik õigused,
aga samas ei viitsi eriti võtta ühtegi kohtustust.

19.11.2003 at 08:54
Fire
BHRA
quote:
jaanus:
Tänaseks on BHRA-ga liitunuid minuteada vaid 2. Neilt saadud liitumistasust jääb pisut väheks, et pidada palgalisi....

Ise ka äraootaval seisukohal, eks rahvas tahab ikka näha, et asi toimib.
Samas võin ka abistada, kui suudate mulle ülesandeid leida. Arhitekti teenuseid teil vaevalt vaja küll läheb, aga võib ka muid asju pakkuda, kui suudan siis aitan.

Corvette ´81
Bronco ´86
Town Car ´97
19.11.2003 at 09:05
jaanus

BHRA
quote:
udu: BHRA-ga tundub sedamoodi olevat, et ta tahab võtta endale kõik õigused,

Kui sul peaks veidi huvi olema kaasa aidata, siis palun defineeri kohustused. Oleksin vägagi tänulik.
Hetkel on BHRAlased juba piisavalt hõivatud, et kompileerida õigustest tulenevaid dokumente (juhendid, regulatsioonid, tingimused, etc)

TIA
19.11.2003 at 09:38
smr
BHRA
quote:
jaanus:
quote:
udu: BHRA-ga tundub sedamoodi olevat, et ta tahab võtta endale kõik õigused,

Kui sul peaks veidi huvi olema kaasa aidata, siis palun defineeri kohustused. Oleksin vägagi tänulik.
Hetkel on BHRAlased juba piisavalt hõivatud, et kompileerida õigustest tulenevaid dokumente (juhendid, regulatsioonid, tingimused, etc)

TIA

Kardan, et teil saab olema suht raske seda asja käima joosta. Jättes kõrvale kõik teiepoolsed organisatsioonilised küsimused, siis ikkagi kavatsevad suur osa ka siinseid inimesi teiekallal iriseda. Ja see ei lõppe ära enne, kui miskit käega katsuda on.

Paar kuud tagasi läks teie asi avalikuse jaoks lahti, kuid siiani on näha paaril autol teie logo ja ühte venivalt korraldatud üritust ... seega nagu ei miskit. Samas räägivad "naised saunas" et teie hakkate kõike kontrollima jne ( vt udu jutt ) :)

Et siis siiani on õnnestunud suur hulk halba populaarsust koguda ainult :)
Iga päev tekitab seda juurde. Pole teil isegi niipalju viitsimist olnud, et võtta 3 minutit ja panna meil ja/või tel nr oma lehele.

Kokkuvõttes: Enne ei usu kui asi käima läheb ka avalikkuse jaoks. Ja enne ei rõõmusta, kui asi hästi käima läheb.

Jõudu ja jaksu!

P.S. Jaanus, sul 5 posti veel ja jõuadki 666 postini ;)
19.11.2003 at 10:39 Last edited 19.11.2003 at 10:45 by smr
jaanus

BHRA
quote:
smr:Et siis siiani on õnnestunud suur hulk halba populaarsust koguda ainult :)
Ilu on vaataja silmis ;) Kui tahetakse halba näha, siis ei saa mina sinna midagi parata - Lipp kätte.
Ega ma eriti ennast sellega heiduta. CTree kogemus näitab, et enamik suhtubki kõigesse stiilis "it's never good enough" .....
Panin veebi ka telf numbri ja meili aadressi ning ootan siis infopäringuid ja konstruktiivseid ettepanekuid ning ka pisut entusiasmi asjale kaasa aitamisel.
19.11.2003 at 11:00
peep

Moderator
BHRA
Kui see klubi ei lähe käima ja ei suuda midagi ära teha, siis pole lihtsalt sellist klubi (kiirendusvõistluste katusorganisatsioon) vaja, simple as that ! Jutumehed oleme kõik kõvad, kui see teema kedagi päriselt kotiks, siis ta liigutaks ka midagi selles suunas. Aga jah, klubilise ühistegevuse harjumuse suutis nõukogude kord meie hulgast päris efektiivselt välja juurida ehk ma saan eelpostitajate mõttemaailmast aru.

Iseasi on, et igas ühiskondlikus organisatsioonis peavad olema liidrid, kes võtavad vabatahtlikult endale selle tänamatu rolli ja kogu asja suunavad ja juhivad. Ma ei suuda väita, et BHRA's see momendil nii on, lihtsalt asi veel nii uus ja värske ja pole eriti midagi toimunud.

Igatahes mina olen oma nõusoleku asjas osalemiseks andnud, ju ma siis olen naiivne, et nõustun millegi hüvanguks tegutsema enne kui see asi ennast "tõestanud" on ja kõik juba toimib kui kellavärk - hüppa ainult selga ja ratsuta...
19.11.2003 at 11:00
jaanus

BHRA
Et rahvas ei eksleks pimeduses otsustasime teha BHRA infopäeva. Täpsema kuupäeva saab kokku leppida siis, kui on enam vähem pilt selge, kui palju kuulajaid tuleb.
Auditooriumi rentimiseks oleks hea teada, kui paljud infonäljased kohale tulevad, seega registreerumiseks saatke palun oma nimi aadressile bhra@bhra.ee
Samuti palun postitage ka oma küsimused, kas emailile või siia topikusse, et saaks infopäeva peetud ilma pikemate viivitusteta.

Tänan
19.11.2003 at 13:33
smr
BHRA
Votsiis, kus hakkas asi susisema :)
Ärge kõiki surkijaid väga südamesse ka võtke, paljud niisama kiibitsevad, paljud ehk kadedad et neid supipoti juurde ei lastud jne..

Jõudu veelkord

smr@pole_usakat_ pole_BHRA´d
19.11.2003 at 13:51
vkx

BHRA
quote:
jaanus: Et rahvas ei eksleks pimeduses otsustasime teha BHRA infopäeva. Täpsema kuupäeva saab kokku leppida siis, kui on enam vähem pilt selge, kui palju kuulajaid tuleb.
Auditooriumi rentimiseks oleks hea teada, kui paljud infonäljased kohale tulevad, seega registreerumiseks saatke palun oma nimi aadressile bhra@bhra.ee
Samuti palun postitage ka oma küsimused, kas emailile või siia topikusse, et saaks infopäeva peetud ilma pikemate viivitusteta.

Tänan
Juba teine päev on minu hot.ee mailiga mingi jama, seega teataks oma huvist infopäeva vastu esialgu siin, esimesel võimalusel registreerun ka maili teel. Mingeid konkreetseid küsimusi ei ole hetkel esitada, kuna ei ole varem ühegi spordiala juhtorganisatsiooni tööga kokku puutunud ega ka millegi sarnasega. Seega soovikski infopäevalt just infot organisatsiooni enda kohta, mis plaanis, mis teoksil, millist abi vaja. Kui ma vähegi oskan ning suudan ja saan millegagi sellele üritusele omalt poolt kaasa aidata, siis ma seda ka kindlasti teen.

20.11.2003 at 00:43
Bikerman

BHRA
Olen ühe suurema tsikliklubi loonud 98.Liikmeid 20.Aga täpselt nagu Peep ütles,et ühiskond ,kust me tuleme ,on klubiliseks liikumiseks raske.(kõik on ootel,et mis me sest saame)(no rikkaks vaevalt,aga fun-i piisavalt).
Kas muidugi see ainuõiguse taotlemine on õige....kahtlen,sest konkurents tõstab taset.
Nagu teate ,mina aitan ka kui abi vajate,mis siis ,et liikmeks veel ei taha.
Iga algus on raske ,tean seda omast käest.
OLGE TUBLID!
20.11.2003 at 01:30
diesel
BHRA
haa, tupli, bhra.ee hakkab tasakesi ärkama. :)
16.12.2003 at 09:49
anti

BHRA
quote:
diesel: haa, tupli, bhra.ee hakkab tasakesi ärkama. :)
Aha, vaatasid selle järgi, et kodulehel miskit üleval? Samas... sama tekst ainult paberkandjal levis ju suve lõpul voldikuna... seega ei näe muud arengut, kui et keegi on viitsinud teksti kopeerida lõpuks kodulehele. Pohhui- vaba maa, ma siis ka ütlen- nii mõnigi projekt jääb sel talvel teostamata, sest sponsorlepinguid võimatu sõlmida kui ala juhtorganist ega järgmise aasta täpsetest plaanidest midagi teada pole.
16.12.2003 at 10:41
peep

Moderator
BHRA
quote:
ega järgmise aasta täpsetest plaanidest midagi teada pole.

Võistluskalender on, reeglid on ja kõik toimub. Korraldaja ei ole ju BHRA vaid konkreetsed isikud/klubid/firmad. Nagu juba mainitud, katusorganisatsioon tekib siis kui seda vaja on. Kui ei teki, siis järelikult pole vaja. Täna ei ole asja veel de-facto olemas. Ehk keda see häirib, hakkab ise kribin-krabin tegutsema, rahulolematu oskab igaüks olla.

Ise üritan abistada ühe ürituse korraldamisel ja reeglite viimistlemisel + midaiganes võiks suvel vaja minna ürituste korraldamisel. OMC tahaks ka ära teha. Paar nädalat tagasi istusime väikese seltskonnaga koos ja käisime reeglid läbi - nagu juba siin teatatud, mingeid olulisi muudatusi ei ole ja punktid mis pidid hakkama uuest aastast kehtima, seda ka teevad. Täpsem inf on endiselt siin:

http://www.tqhq.ee/forum/viewtopic.php?tid=7804

Vaja on veel täpsustada ohutusnõudeid tsiklitele ja outlaw klassile. Outlaw võtsin enda peale, teen kuidas jõuan. Põhi turva küsimused on samad kui muudes klassides nii ehk naa, siin ei tohiks midagi segast olla. Toruraamiga dragsterid on keelatud, vedrustus on kohustuslik, rattad peavad olema kaetud, sõiduk põhinema seeriaautol, nelja ratta pidurid, töötav roolimehhanism jne. Kes konkreetselt midagi ehitama hakkab, on soovitav näiteks minuga kontakteeruda - saab konkreetseid asju arutada. Mitte, et mina oleks mingi jumal taevas ja eks ma vajadusel kaasan teisi otsustajaid. Meil ei ole ju mitmeid kümneid tegijaid, et esialgu ei saa sellise personaalse lähenemisega hakkama ? Kahjuks paremat ei oska välja mõelda, kes oskab see mõelgu ja tehku ära.

Kahjuks BHRA weebi ja muid selle klubi asju ei oska kommenteerida ehk need küsimused on teistele isikutele.
16.12.2003 at 11:12 Last edited 16.12.2003 at 11:13 by peep (Moderator)
anti

BHRA
Tõsi, ise ei tee, teiste tegemisi (tegematajätmisi) arvustan. Natuke alatu jah. Samas... vabandades BHRA ees, siiski kopeerin ühe lõigu nende lehelt..."Septembri algusest on BHRA Eestis ametlik kiirendusvõidusõiduga tegelev ja seda ala esindav ning vahendav organisatsioon. Septembris 2003 kinnitas ja tõendas Eesti Autospordiliit (EAL) BHRA kontrollivaks ja koordineerivaks organiks, mis tegeleb kiirendusvõidusõiduga Eestis, selle ala arendamise ja vahendamisega ning kõikide muude teiste tegevustega, mis on antud valdkonnaga seotud".
Projekt. Eelarve. Potensiaalsed sponsorid, kellele on vaja esineda usaldusväärselt. Ja ametlik ala esindaja EAL-is, kelle visiitkaardil kodulehel on mull. Suunan sponsori infot hankima iga ürituse lehele eraldi. Väga usaldusväärne. BHRA võiks teha Tqhq-ga niipalju koostööd, et saaks oma kodulehele kopeerida nt kiirendusvõistluste mõiste lahtiseletuse :)
Ennetades impeeriumi vastulööki lisan veel :) Tegelikult ala harrastajate juurdeleidmiseks on katusorganisatsiooni vaja, sest raha armastab süsteemi, mitte killustatust. Autode kiirendussport kui ala ei saa elada ja areneda paari üksiku mehe (Lauri-Erkki) ponnistuste najal. Tegijaid on juurde vaja ja neile tegijatele ei piisa oma isiklikust rahast, selge see. Sponsorite kaasamiseks peab olema aga ala kui äriline ettevõtmine selge. Alal on oma võistlussari. Sarjal niipalju etappe, niipalju pealtvaatajaid vanuses x-y, niipalju reklaamikontakte iga sarja etapi kohta eraldi. Meediapartnerid alal-sarjal on raadio x, telejaam y, ajaleht z, ajakiri w, internetiportaal d. Sarjal tervikuna on oma suuremad ja väiksemad sponsorid, kelle lepingus paikapandud nõudmistega tuleb arvestada ka etappide korraldajatel, nt suursponsor viinabrand x ei taha, et mingil etapil oleks näha kohaliku viina y reklaame. Vms. BHRA-d kui katusorganisatsiooni vaja on, ennast ära ta registreerinud on, huvitabki lihtsalt, kas töö käib?
16.12.2003 at 11:47 Last edited 16.12.2003 at 13:02 by anti
partel

BHRA
Ma arvan, et BHRA'le peaks natuke aega andma, et asjad veerema saada.

Kes tahab aru pärida ja kritiseerida -> astugu liikmeks ja siis on igati õigus juhatuse käest aru pärida.

16.12.2003 at 16:32
Jutulind
BHRA
See, et BHRA kodulehel on hetkel vaid tutvustav tekst on puhtalt minu ja minu inimlike ressursside piiratuse küsimus. Hetkeseisuga on üleval tekst, mis sai sinna pandud selleks, et seal ei oleks VAID kontaktandmed. Kahjuks õnnestus selle käigus kontaktandmed sealt ära kaotada. Luban et homme hommikuks ( 17.12.2003, 09:00 ) on lehel infot oluliselt rohkem. Kahjuks viimase paari nädala ~16 tunnised tööpäevad ei ole andnud seda momenti, mil veel infot lehele üles panna.
Ehk siis ... Oeh ... Veel 1 meeldiv unetu öö ...

'06 Fiat Panda 4x4
16.12.2003 at 16:36
Motorsport
BHRA
BHRA-s toimetajad peaks arvestama et töö tahab tegemist ja tööd on palju ja alati 2x rohkem kui plaanitud (oma kogemus).
Kui korraldajana siis tunnen enim uret BHRA toetajate kohta, kuna endal enamus toetajaid olemas siis ei tahaks neile 1 kuu ennem võistlust ära öelda - sry, lähen BHRA toetajatega konflikti.

Muud hullu midagi, häda käes siis BHRA kontakt on ju teada kus infi peaks saama
16.12.2003 at 17:04
jaanus

BHRA
quote:
anti: ..... nii mõnigi projekt jääb sel talvel teostamata, sest sponsorlepinguid võimatu sõlmida kui ala juhtorganist ega järgmise aasta täpsetest plaanidest midagi teada pole.

Kui mina oleksin sponsor, siis ma kindlasti küsiks ka seda, kuidas sponsi küsija vastava alaga seotud on ;)
Olgem realistid - Hetkel saab BHRA öelda vaid Erkki, Lauri ja Riho kohta, et "jah, nemad on tegijad", kuid juhul, kui sponsor teeb päringu kellegi teise kohta, siis ei ole muud teha, kui kehitada õlgu ja tõdeda fakti, et sellist meest ei tea või parimal juhul seda, et mõnel varemasel võistlusel on täheldatud.
Ma kaldun siiski arvama, et need kes soovivad tõsiselt võistelda on nõus ka vastava ala arengus kaasa aitama. Hetkel pakub selleks võimaluse BHRA. Usun, et BHRA suudab oma liikmetele, kes tahavad oma projekti ka sponsorrahasi kaasata, anda kaasa mingi kaaskirja, mis tõendab, et küsija on ikkagi kiirendusvõistleja, mitte suvaline punnitaja, kes soovib oma sõidukit lihtsalt kiireks ja vihaseks teha.
17.12.2003 at 11:01
PlyVal64
BHRA
Nonii, mehed, juba erimeelsused?
Kõigepealt tehke selgeks, mis kontekstis te BHRA nime kasutate, kas EAL'i alaliidu või klubina.
Kui ametliku alaliiduna, siis pole mitte mingit tähtsust sellel, kas küsija on selle klubi liige või mitte. BHRA peab suhtuma absoluutselt kõikidesse kiirendajatesse, nii siiani sõitnutesse, kui järgmisel hooajal sõita soovijatesse ühtmoodi. Alaliiduna peab uueks aastaks olema olemas kalender, tingimused, reeglid jne. ja see peab olema avalikult kättesaadav. Alaliiduna peab BHRA suutma vastata ka küsimusele, kes on järgmise hooaja peasponsor, kui selline üldse tekib. Ja päris kindlasti panema paika(broneerima) võistlusnumbrite ja BHRA-alaliidu peasponsorite reklaamide asukohad autodel. See on soovitatav teha juba uueks aastaks, kui on tõsisemat huvi veidi raha ja võiduvõimelisi autosid juurde meelitada. See kindlasti huvitab potensiaalseid rahastajaid:)
Klubina(assotsiatsioonina) BHRA võib teha oma liikmetele erinevaid soodukaid, neid utsitada tegutsema ja sponsoritele öelda, et "jah, see on tegija ja see mitte ... meie liikmeskonnast". Aga seda vaid ja ainult siis liikmelisuse seisukohast. Hetkeseisuga on kõik(k.a. Erkki, Lauri, Peep jne.) kiirendajad BHRA jaoks "tundmatud" sportlased, kelledel pole ametlikelt võistlustelt mitte midagi ette näidata. Esimene võistlus uuel aastal toimub täiesti "valgelt lehelt", kõik eelnenu võib omamoodi unustada.

Ply@ püüab veidi seltskonda rahustada. Ja C-Tree Teamile ning BHRA'le palju jõudu. Iga algus on raske:(
17.12.2003 at 11:23
anti

BHRA
Ikka täitsa omamoodi igaüks asja näeb :) Sinu jutust Jaanus jääb mulje, et sponsorit peaks huvitama minu seotus BHRA-ga. Ei, sponsorit huvitab mida ta oma raha eest vastu saaks, ehk kui on olemas mingi populaarne võistlussari, millel palju publikut, siis mitmes ma nt olen selles sarjas, palju mind- ehk tema reklaami nö pildi peal näha. Sponsor annaks raha mulle tipptasemel esinemiseks, mitte selle eest, et ma olen seotud BHRA-ga. Eriti kaunid laused on- "...kui sponsor teeb päringu... ja ...anda kaasa mingi kaaskirja, mis tõendab... ". Raha peab ise teie juurde tulema? Kipute nagu ühiskondliku kokkuleppe sõlmijate moodi mehed olema.

Ok, hakkasin lahmima. Püüan olla konstruktiivne, saadan lähiajal maili instantsile :)

17.12.2003 at 11:24 Last edited 17.12.2003 at 11:34 by anti
jaanus

BHRA
quote:
anti: Ok, hakkasin lahmima. Püüan olla konstruktiivne, saadan lähiajal maili instantsile :)
Just :)
Kõik eelpool on minu arvamus, btw. Samuti ka järgnev.
Ma oma vaimusilmas näeksin BHRA ja võistleja suhet siiski sellisena, et võistleja on BHRA liige ning vastu aitab teda BHRA nõu ja jõuga kõiges kiirendusvõistlustega seonduvas. Ehk, kui võistlejal on probleem, siis ta pöördub ennekõige BHRA poole vaatamaks, kas seal on mingeid lahendusi välja pakkuda. Ei tasu karta küsida. Hetkel vist vaid mõned võistlejad on pöördunud küsimustega, et saada täpsemalt hooaja kohta infot ning täpsustusi tehniliste reeglite kohta. Ausalt - hea meel on, kui tuntakse huvi asja vastu, mis sest, et ei ole BHRA liikmed. Samas naised saunas teavad rääkida, et küla peal jauratakse, et BHRA'st ei ole infi saadaval ..... mnjah
Ühesõnaga - areng saab toimuda ainult dialoogi tulemusena. Ei tahaks eriti tekitada mõnede muude autoklubidega sarnast situatsiooni, kus võistlejaile ainult dikteeritakse, mida-kus-kuidas tegema peab.
17.12.2003 at 13:04
Motorsport
BHRA
Aeg läheb ... kas ka lähiajal võib oodata uut ja asjakohasemat inffi BHRA kodulehelt....tundub et ei
07.01.2004 at 10:56
Jutulind
BHRA
quote:
Motorsport: Aeg läheb ... kas ka lähiajal võib oodata uut ja asjakohasemat inffi BHRA kodulehelt....tundub et ei
Töö töö töö töö töö. Ja veel natuke tööd. Ei ole olnud endal aega seda edasi toimetada hetkel - loodan järgmisel nädalal natuke vähemhõivatud olla ja siis peaks saama ka aega et seda edasi teha ...

'06 Fiat Panda 4x4
07.01.2004 at 11:01
tqhq.ee foorum : Vaba teema : BHRA   1 2 3  
Log in:
Account recovery

muskelautod | kiirendusvõistlused | tehnika | üritused | autoesitlused | foorum | sõnastik | kalkulaatorid
tqhq'st | sisukaart | e-mail
© tqhq.ee 2000 - 2024. Loe meie materjalide linkimisest ja kopeerimisest.