Poster |
Message |
peep Moderator |
V8 Camaro igapäevasõiduks
quote: tws:eks ma netis olen kolanud ka.
kuid ilmselt eesti teed ja siinsed varuosade hinnad (mis oli minu probleemi sõlmpunkt) erinevad vist siiski .com lehtedel mainitust?
Igatahes Michiganis olid täpselt samasugused auklikud teed nagu siin ja lumi/sool ning külm oli ka. Ehk oleneb regioonist. Hindade teadasaamiseks on üks lihtne reegel, võta USA hind ja korruta kahega. Saad hinna meie poodides. Võib juhtuda, et on natuke odavam siin aga see on selline konservatiivne lähenemine, et shokki vältida kui tegelikult pead mingit juppi ostma hakkama. |
23.09.2003 at 20:53 |
|
Cama2 |
to Timmu:
----------------------------------------------------
Sry OT. Miks Camaro V6l on tehasekulu 3liitrit suurem kui Z28l?
ei tea kus kohast sa sellise infi võtsid?
sellel aadressil usakate kütusekulud
http://www.fueleconomy.gov/feg/findacar.htm |
23.09.2003 at 23:08 |
|
PlyVal64 |
quote: erik: [Selle autoga talvel sõites peab mõistust üle keskmise olema, samuti tasuks esimeste vihmadega ettevaatlikum olla. Ja mitte üldse muretseda, kui viletsa ilmaga lumeplägas "nii vägeva autoga" piruka-renoodele ja -seatidele maanteel jalgu jääd. Nähtavuse ja tulede osas nõustun Peebuga.
Üks, mis kindel, Mossest kehvem pole mitte üks USA-raud. Kõik see, mis Peep ja teised kirjutavad, on kindlasti tõsi, kuid "hull" on selline auto vaid mõne uue ja kaasaegse autoga võrrelduna. On läbi aegade selle väga halva juhitavusega Mossega udjatud ja mingid pesoo-kaubikud küll mööda ei kimanud Ikka vastupidi. Lihtsalt vajab kombo raske nina-jäik tagasild veidi mõistlikumat lähenemist ja talvel kitsast head rehvi.
To tws:
Mul värskeimad näited ju LeMansiga tavapärase 275 mõõdus "slickiga" sõitmisest vs. 225 maasturi rehv. Tänase kerge niiskusegagi juba ei võinud eriti gaasi anda, selline vahva külg ees kiirendus tuli Stimonti ees Pärnakale keerates. Maastikurehv, mida rahvarallil 0-autot sõites kasutasin, lubas ikka kordi julmemalt tallata ja seda ka treppis kruusateel. Igatahes Mosse poleks eales järel püsinud, pigem kippus väga hästi autosõitmist valdav nais-rallipaar Kadett GSI'ga jalgu jääma.
No ja Ply'ga polnud 175/R13 Gislaved NordFrostiga isegi kiilasjääl vajadust 100 km. jooksul sõidusuunda korrigeerida. Pikk teljevahe teeb oma töö, kui rehv õige. Sama kehtis mul ka see talv esimest korda Mossega kvaliteet-naelrehviga sõites - hoopis teine auto kohe!
Kuid üks, mis kindel - "treppi" tasub karta, olgu mistahes rehv autol all
Muidugi, Peep võrdleb Camarot ju oma "talveautoga" - Audi S6 ei ole just kehv masin libedal sõitmiseks |
23.09.2003 at 23:09 |
|
peep Moderator |
Olen nõus, et minu auto konkreetselt on natuke kehvemate igapäevasõidu omadustega kui stock 3-gen Camaro ,ehk võib-olla pole asi nii hull ja saab sõidetud. Aga mina ise ostaks piiratud eelarve puhul ikkagi 20-30 k. maksva "talveauto" millega uisutada, kui ilmad halvad ja millest pole kahju kui midagi juhtub. Näiteks sigar audi vms. suurt ja odavat. Ja kui tee kuiv/ilm ilus siis sõidaks Camaroga. Neil usa rehvidel pea kõigil m+s külje peal ehk eraldi talverehve camarole pole vaja osta. |
24.09.2003 at 08:28 |
|
vvt |
Veel lisaks:
4 gen ei tea, aga mäletamistmööda oli 3gen häda just libedal auto teele otseks saamisega, kuivõrd võimsus on suur, jamama hakkab suvalise käiguga ning IMHO ülevõimendatud ja suht tundevaba rool ei anna erilist tagasisidet mis asendis esirattad on.
Talvel tasuks osta KORRALIKUD naelkummid (Gislaved, GY) ja mitte mängida nende ookeanitaguste "poolnaelkummidega" või suva M+S-ga (Cooper, Firestone, BFG) mis on küll odavad ja laias mõõdus, aga pidamist libedal ei mingisugust. Vahe näiteks naelte arvus ning kummisegu materjali elastuses miinuskraadidega on pehmelt öeldes masendav. Pluss veel see tähelepanek, et pooled vennad lasevad talvel ringi küll M+S tähisega, aga tegelikkuses kesklääne oludele vastavate kummidega - vähemalt kui korraliku naelaga sõidan, siis väikest numbrit taga nähes on üks silm peeglis kogu aeg. |
24.09.2003 at 08:35 |
|
camsist |
quote: vvt:4 gen ei tea, aga mäletamistmööda oli 3gen häda just libedal auto teele otseks saamisega, kuivõrd võimsus on suur, jamama hakkab suvalise käiguga ning IMHO ülevõimendatud ja suht tundevaba rool ei anna erilist tagasisidet mis asendis esirattad on.
Üldiselt õpid sa autot tunnetama, kui oled temaga vähekenegi juba sõitnud ja paar ekstreemsemat situatsiooni ka läbi elanud. Ma küll ei väidaks, et camaro otse hoidmisega mingeid erilisi probleeme oleks ja talvel temaga kellegile jalgu jääks. Siis kui teised sõitsid talvel mingi 80ga ja ma neist rahulikult 110ga möödusin ei saanud ma aru, miks nad uimerdavad. Kui autost välja ronisin ja hoobilt sellili lendasin siis pani alles mõtlema. Lisaks veel igasugu situatsioonid kui kiiruse pealt kurvis külje ette viskab kergelt, aitab aind väike rooli ja gaasi reguleerimine asja otseks saamiseks.
Kummid olid mul siis 195/65-15 hakkapelitad, mis nägid küll rõvedalt peenikesed välja aga hoidsid hästi ja paskus lumes ronis ka rahuladavalt.
Ja mingit hüper mugavust ei saagi temast loota aga ta on piisavalt mugav, et 200 kildine ots ühe hooga ära lasta.
24.09.2003 at 09:18 |
|
foke |
täitsa nõis eelkõnelejaga, külglibisemise kontrollimine väga lihtne, nii märjal asfaldil kui kruusal.. talvel libedaga nõuab suur väändmoment juba madalal pöördel valvsust, talvise sõidu osas oma kogemuse baasil (ka 195/65R15 hakkapelita) auto taltsutamist keerukamaks ei loe kui nt. 2-liitrist Sierrat.
PS! soojaks läheb salong kiiresti ja ka 20-kraadise külmaga on sees kui saun |
24.09.2003 at 11:47 |
|
vvt |
Ei ei, ega temaga talvesõidus midagi võimatut pole, aga kasutada, omada või proovida on olnud suht palju märksa parema tunnetusega autosid ja sealhulgas ka usa omi.... |
24.09.2003 at 15:05 |
|
mr. RocknRoll |
quote: Cama2: to Timmu:
Sry OT. Miks Camaro V6l on tehasekulu 3liitrit suurem kui Z28l?
ei tea kus kohast sa sellise infi võtsid?
sellel aadressil usakate kütusekulud
http://www.fueleconomy.gov/feg/findacar.htm
Sirvisin suvel autokataloogi ja taga oli antud. Samas andmete õigsuses võib kahelda-mõne margi puhul olid andmed teised.
25.09.2003 at 22:30 |
Last edited 25.09.2003 at 22:39 by mr. RocknRoll
|
mr. RocknRoll |
IMHO ülevõimendatud ja suht tundevaba rool ei anna erilist tagasisidet mis asendis esirattad on.
Täpselt sama cougariga.
25.09.2003 at 22:34 |
|
anti |
Ühesõnaga otsustasin, et pole mõtet omada hobiautot, mis enamuse ajast seisab garaazis pukkide peal (mingeid talviseid ehitusplaane ju pole). Ajasin õue ja kavatsen aastaringselt kelgutada. Et mul siis nagu kevad käes juba |
01.11.2003 at 16:13 |
|
Vanaisa Moderator |
Jah, sel aastal jäi talv suht lühikeseks
01.11.2003 at 16:17 |
|
Alex |
quote: Vanaisa: Jah, sel aastal jäi talv suht lühikeseks
ära hõiska ennem talve...
01.11.2003 at 22:58 |
|
deville 66 |
quote: Alex: quote: Vanaisa: Jah, sel aastal jäi talv suht lühikeseks
ära hõiska ennem talve...
pole miskit nii pealinna vanasõna - enda eks 5,0 RS manuaal kestis kaks talve vaba sõitu, hilisem uus omanik otsustas aasta läbi mitte kasutada Ja üks soosvitus - võimalusel on kasulik lasta naelad kummidesse ise panna ja panna paketibussi naelad ja võib ka üle normi panna - Pealinna moditud vanasõna |
18.11.2003 at 22:21 |
|