Poster |
Message |
porge |
Auto ületalve hoidmine.
kogenud mehed (n: minu vanaisa, elupõline autopervert) teavad rääkida kogemustest veel seda, et alati mõjub auto säilitamisele paremini pigem hõre puukuur, kui umbne ja soe garaash |
23.01.2004 at 15:13 |
|
Sarv
|
Auto ületalve hoidmine.
quote: porge: kogenud mehed (n: minu vanaisa, elupõline autopervert) teavad rääkida kogemustest veel seda, et alati mõjub auto säilitamisele paremini pigem hõre puukuur, kui umbne ja soe garaash
Loogika olemas! Hõredas kuuris ventileeritakse ülearune niiskus ja külmas säilivad asjad kauem nagu me kõik teame (keemilised protsessid aeglasemad). 
|
23.01.2004 at 15:57 |
|
kaku |
Auto ületalve hoidmine.
Seoses seismisega - kuidas suhtuda nendesse masinatesse, mis müügiplatsil (BRC, E-Autoline) on seisnud üle talve ja suve veel takkapihta? Kas neid käib keegi vahepeal liigutamas ka või roostetavadki lihtsalt kinni ja lähevad tuksi? |
26.08.2004 at 10:07 |
|
Astro SS |
Auto ületalve hoidmine.
quote: kaku: Seoses seismisega - kuidas suhtuda nendesse masinatesse, mis müügiplatsil (BRC, E-Autoline) on seisnud üle talve ja suve veel takkapihta? Kas neid käib keegi vahepeal liigutamas ka või roostetavadki lihtsalt kinni ja lähevad tuksi?
Ilmselt liigutavad neid ainult potensiaalsed ostjad, kui neid ei ole siis mädanebki kohapeal.
26.08.2004 at 10:16 |
|
Vanaisa
Moderator |
Auto ületalve hoidmine.
Endal kogemus olemas (rekord 1,5 aastat E-Autoline, II koht brc - 1,2 aastat) - kui ise ei käi vahepeal liigutamas, siis seal nad mädanevadki. Ja kui pole proovisõitu ka keegi teinud, siis lõpuks võib ka kuusk läbi salongi kasvada...
26.08.2004 at 10:19 |
|
raix_ |
Auto ületalve hoidmine.
quote: Vanaisa: Endal kogemus olemas (rekord 1,5 aastat E-Autoline, II koht brc - 1,2 aastat) - kui ise ei käi vahepeal liigutamas, siis seal nad mädanevadki. Ja kui pole proovisõitu ka keegi teinud, siis lõpuks võib ka kuusk läbi salongi kasvada...
Mul umbes sama kogemus BRC'ga. Auto oli juba nii lume alla mattunud, hea üldse välja paistis. Ei nad käivita vahepeal ega midagi kui huvi ei tunta. Suure lunimisel peale anti see kävitusaparaat, et säh mine, pane ise oma auto käima.
Autole mõjub üldiselt seismine vist 3x hullemini kui isegi päevast-päeva kruusateel sõitmine |
26.08.2004 at 10:41 |
|
13piisab
|
Auto ületalve hoidmine.
quote: kusjuures:Kui aga pool aastat on niisama seisnud siis tasub m6elda 6lide ja filtrite vahetamisele enne esmast käivitamist.
õlivahetus eeldab ikka sooja mootorit, niiet "pärast esmast käivitamist" ehk ikka
küsimus ühe "vanakooli" huvitava mooduse kohta kolvirõngaste lahtisaamiseks - silindrisse vee valamine. Kui palju on mõistlik? Diislitel EI TOHI seda ilmselt teha (suur surveaste+silindris vedelik, mida ei anna kokku suruda => jama). Antud meetod pidi petrooliga mängimisest hulka-hulka efektiivsem olema - kas keegi on praktiseerinud?
26.08.2004 at 13:15 |
|
BENBEN
|
Auto ületalve hoidmine.
Ma vaatasin eile peale u. paari-kolmenädalast seismist, tungiga üles tõstes, kumm viskas ikka päris hästi, see vanade pastelde allapanemine on asjalik mõte.
26.08.2004 at 13:46 |
|
pelle
|
Auto ületalve hoidmine.
E-Autoline paltsil seisab juba pikemat aega üks Blazer. Paar nädalat tagasi tahtsin autot vähe lähemalt näha, seepeale öeldi putkast et autol on aku tühi ja uksed lukus ning keegi pole midagi välja viitsinud mõelda. Kui just kindel ostusoov, siis võime ju mingi lahenduse leida. Selline mulje jäi küll, et parem kui keegi seda osta ei tahaks. Sinna see asi jäi ja nii ta edasi mädaneb. Alt näeb ilmeslt seismisest selline välja:
|
26.08.2004 at 13:55 |
|
13piisab
|
Auto ületalve hoidmine.
quote: 13piisab:küsimus ühe "vanakooli" huvitava mooduse kohta kolvirõngaste lahtisaamiseks - silindrisse vee valamine. Kui palju on mõistlik?
mõtlen näiteks harju keskmisel masinal, kus karpalõõri taga 4silindrikest pesitseb. Kui julgelt vett karpasse valada?
26.08.2004 at 14:00 |
|
Lembit |
Auto ületalve hoidmine.
quote: 13piisab:mõtlen näiteks harju keskmisel masinal, kus karpalõõri taga 4silindrikest pesitseb. Kui julgelt vett karpasse valada?
Lased mootori soojaks, keerad õhufiltri maha, pöörded mingi ~3000 peale kapoti alt ja siis peene nirega valad, gaasiga hoiad pöördeid üleval.
Kui kokku lased, ära mind süüdista. Kui mõistus peas, saad protseduuri läbiviies ise aru, kuidas asi käib.
|
26.08.2004 at 15:00 |
|
Vanaisa
Moderator |
Auto ületalve hoidmine.
Lembitu kirjeldatud operatsiooni sai vanasti mosse 407 peal väga edukalt kasutatud - nii 0,33 liitrit sisse niristatud ja sai rõngad lahti küll (vesi ei tohiks küll just kaevust võetud olla)

26.08.2004 at 15:14 |
|
ollo |
Auto ületalve hoidmine.
Lisaks kolvirõngaste lahtisaamisele aitab vesi kuuldavasti ka muid kõrbenud elemente põlemiskambrist eemaldada. Mina olen vett pruukinud mitmel erineval autol, ilma kõrvalnähtudeta. Viimati sai Subarust aastake tagasi liitrijagu vett läbi lastud - voolik sisselaskekollektori külge, teine ots veepurki ja imeb ise purgi tühjaks. Kollektori küljes tuleks muidugi valida mõni selline koht, mis on enne hargnemist.
Vesi oli kaevust võetud. Kohalikust puurkaevust. |
26.08.2004 at 15:37 |
|
Astro SS |
Auto ületalve hoidmine.
Kui juba jutt veevärgi peale läks,siis :
Jahutussüsteemis tuleks ka kasutada puhast allikavett (ka talvel). Oled sa näinud kinnikülmunud allikat ? ei ole , vot selles peitubki allikavee võlu - ei jäätu . 
edit: no mine lolle tea : allikavee kasutamine omal vastutusel !!
26.08.2004 at 15:43 |
Last edited 26.08.2004 at 15:44 by Astro SS
|
martti17
|
Auto ületalve hoidmine.
Minu Mosse 412 1969, seisis enne ostmist 2 aastat ühe kohapeal. Selle ajaga tekkisid tutikatesse diagonaalrehvidesse praod, kuid ainult esimestesse.Mootor käivitus esimest pöördest kui bensiini sai. Ja töötas ühtlaselt kuigi sidur oli juba läbi aga see vaevalt kuidaki seismisega seotud olla saab(siduri kulumine). Muide auto seisis selle aja õues, mulla peal.
16.10.2004 at 21:38 |
|
Caddy73 |
Auto ületalve hoidmine.
quote: hellraiser: quote: peep: Mina ei paneks mingit presenti, see ainult kriimustab värvi ja kuu aja ärast võib selguda, et asi on auto külge korralikult kinni jäätunud, kui vahepeal sula on ja siis külm.
Mul seisis eelmine talv kenasti sellise kilemoodi katte all. Müüakse teda vist koormakatte nime alla üldiselt. Algselt proovisin Ben-ist osta spetsiaalse katte, aga ükski neist mu autole lihtsalt peale ei ulatanud, kuigi karbi mõõtude järgi ta seda oleks pidanud tegema.
See koormakate aga läks kenasti üle ning kevadel oli igatahes auto kui uus sealt alt välja võttes.
Auto külge polnud küll midagi kinni jäänud.
Seda teha küll ei soovitaks. Kui vähegi tuul peale käib siis tolm ja koormakatte teevad ilusti liivapaberi tööd kevadeks kõik teravamad nurgad haljad. Caddy vahest kattab sellise koormakattega kaatrit, sest ei raatsi suurt katusealust ehitada.
24.10.2004 at 20:19 |
|
kristjan_l
|
Auto ületalve hoidmine.
Tervitus.
Õpin Kunstiakadeemias hobi korras restaureerimist ning ühe loengukursuse raames oli vaja teha lühike ettekanne hobiauto hoiustamisest sisetingimustes. Ettekande (PowerPoint, 5MB) võivad huvilised leida siit:
http://kristjan.fmce.ee/fmce/hobiauto/
Loomulikult on oodatud ka kommentaarid ja parandused!
21.02.2008 at 12:39 |
1 edit. Last edited 21.02.2008 at 13:24 by kristjan_l
|
mart154
|
Auto ületalve hoidmine.
nii kommentaari korras oma ja tuttavate kogemustest...
Vahepeal lubade puudumisel jäi igapäevasõiduk "nii kuidas juhtus" suvila muru peale kuuks ajaks seisma.
Selle ajaga suutis salong hallituse haisu juurde võtta, aku surra ja igasugu elektrikalad tekkida. Masin käivitus väga suure veenmise peale.
Teine case... ~10 aastat räästa all seisnud mosse 401. Vajas uut õli, küünlaid, küünlajuhtmeid ja 76 bensiini 
vändast 2 matsu ja käis. Kerele see seismine muidugi hästi ei mõjunud...
Aga samas ei mõjunud kerele ka see kuu aega muru peal.. :S |
21.02.2008 at 13:01 |
|
antoine
|
Auto ületalve hoidmine.
http://www.carcapsule.com/
21.02.2008 at 22:26 |
|
Maik
|
Auto ületalve hoidmine.
Kas topic mingi "Auto ülesügise hoidmine" ei peaks olema pigem ?
22.02.2008 at 00:21 |
|
amatöör
|
Auto ületalve hoidmine.
Imelik on see et kui autol nahksisu siis kipup kopitama vähemalt 4 x hiljem kui velüür sisuga autol. Minu keiss on vähemalt selline.
Talvel miinus 18 juures jätsin mõlemail autol uksed pärani lahti peaaegu et terveks päevaks 
kord kuus viin puhuri sisse ja soendan korralikult seest üles,seni kuni akendelt ei kao udu ära (tsirka lahtiste akendega)
Need siis minu nipid hallituse ja niiskuse eemale hoidmiseks.
Mõlemad autod pesitsevad kahjuks õues
22.02.2008 at 08:02 |
|