Poster |
Message |
kaups |
Grand Cherokee '93-'97 - mida arvate?
ega polegi probleemi kui mööda maastikku ei sõida vaid mööda asfalti.agakui tahad minna ka natuke mööda offroadi lõbutsema siis grandiga pole see lõbu. |
31.01.2004 at 23:47 |
|
HardStep |
'Lagunenud' on siin ainult paralleelvarda otsad... Ei pea just eriliseks h2daks.
Jeep Grand Cherokee 1/4 mile Drag Racing timeslips
01.02.2004 at 04:02 |
Last edited 01.02.2004 at 04:05 by HardStep
|
pärdik |
quote: kaups: ega polegi probleemi kui mööda maastikku ei sõida vaid mööda asfalti.agakui tahad minna ka natuke mööda offroadi lõbutsema siis grandiga pole see lõbu.
Minu auto saab küll nii kruusa, metsa, asfalti jne. Kui ma tegelen ka metsaga, siis ma ei saa sõita ainult mööda asfalti. Kestab ka väga hästi halbadel teedel ja metsas.
Mina kasutan masinat sihtotstarbeliselt nagu jeebile kohane(kruus, mets, lumi, treiler jne) |
01.02.2004 at 13:47 |
|
reimo |
Olen mai algusest saati omanud ´93 Grandi, 4 l mootoriga ja selec-trac vahekastiga (ehk siis selline, millel võimalik sõita tagaveoga või pideva neliveoga) ja võin öelda, et vähemalt 90% sellest ca 7500 miilist, mis ma olen läbi sõitnud on tagaveoga. Kaasa arvatud enamik suvisest metsas käimisest. Talvine mets tahab muidugi nelivedu saada. Praeguste kahtlaste teedega olen linna jõudes (elan ca 20 km Tallinnast Jõelähtmes) neliveo välja lükanud ja kusagil Väo kandis enne 70 ala lõppu sisse. Sellise käitumisega on kesmine bensukulu kusagil 14l/100km.
Seega bensukulu silmas pidades on NP242 kastiga variant ilmselt parim. Limited variantidel ei saa esisilda välja lülitada ja osa Laredodel jälle pole pideva neliveo võimalust.
Ja möödasõitudel jõupuudust nagu ka pole tunnetanud: kui ikka lapatsi põhja vajutad tõusevad muidu maanteel 1500-1800 vahel püsivad pöörded üle 4000 ja see kahetonnine kolakas hakkab liikuma küll .
Ainuke suurem lagunemine mis on seni olnud oli bensupump (auto läbisõit hetkel ligi 125000 miili). Piduritoru lõhkusin ära, kui suutsin auto kapitaalselt põhjpeale hange kinni sõita jõulueelses lumetormis ja järgmine päev greideriga välja tõmmates see lihtsalt kõiega vastu sillatala puruks vajutati .
Edit: See ainult asfaldil sõit tekitas mulle ka täiendava väljamineku: kui ma hakkasin mõõda metsi kolistama ja silla käik eelmisel paaril aastal tavaks olnust suuremaks läks, tuli vahekasti tagumise kardaani simmerling ära vahetada, kardaan nimelt oli asfalil sõites rooste läinud ja lõhkus simmerlingi ära.
01.02.2004 at 16:48 |
Last edited 01.02.2004 at 16:53 by reimo
|
raix_ |
Kuna siin juba Cherokee teema lahkamine on, siis poetaks kah ühe küsimuse:
Hakkas silma üks Jeep Grand Cherokee mis tundub kuidagi kahtlaselt odav? On kellelgi mingit infot antud auto kohta?
Lähen ilmselt teda täna lähemalt vaatama ja "katsuma" ning igasugune info oleks teretulnud |
02.02.2004 at 15:41 |
|
Volvoman |
quote: raix_:
Hakkas silma üks Jeep Grand Cherokee mis tundub kuidagi kahtlaselt odav? On kellelgi mingit infot antud auto kohta?
Odavuse põhjus on ju kirjas:tagavedu
|
02.02.2004 at 15:46 |
|
porge |
mis puutub kütusekulusse siis 4.0 automaat 2wd cherokeega sain Pärnus (loe suht vaikses linnas) 13/14L hakkama, mnt -l 10 -nega
praktiliselt sama kütusekuluga on ka 3.0 w124 mersu ja 2.0 E34 bemm, suurema kütusekuluga on 3,6 V8 audi
ainsa vahega, et eelnevad sakslased parema meelega kulutaksid 98 benssu, aga cherokee R6 saab ka 92 ilusti hakkama |
02.02.2004 at 15:56 |
|
raix_ |
quote: Volvoman: quote: raix_:
Ohhh..
Ma ei pannud suure tuhinaga seda esialgu tähelegi...
|
02.02.2004 at 15:59 |
|
urmas |
quote: Volvoman:
Ilmselt on siiski kirjaviga. Grandidel harrastatakse ka esimesi kardaane suveks lahti lasta. Mulle on millaski Pointingust sellist olendit pakutud. |
02.02.2004 at 17:55 |
|
HardStep |
quote: urmas: quote: Volvoman:
Ilmselt on siiski kirjaviga. Grandidel harrastatakse ka esimesi kardaane suveks lahti lasta. Mulle on millaski Pointingust sellist olendit pakutud.
Pildilt transfer casei shifterit ei paista, ilmselt siis tagavedu ikka.
02.02.2004 at 18:12 |
|
sirr |
quote: raix_: Hakkas silma üks Jeep Grand Cherokee mis tundub kuidagi kahtlaselt odav? On kellelgi mingit infot antud auto kohta?
Lähen ilmselt teda täna lähemalt vaatama ja "katsuma" ning igasugune info oleks teretulnud
Ilmselt on tagavedu näpukas. Aga odavuse põhjus on see, et keegi ei raatsi enam grandi osta. Kõik kardavad suurt bensiinikulu ja kurat teab mida veel. Ma üritasin enda 94 aasta absoluutselt korras isendit müüa aasta otsa. Ja lõpuks oli mul suht kama, mis hinnaga ära anda. Aga keegi ei tundnud huvi.
Ühesõnaga, kui see tundus seal liiga ront olema, siis minu käest võib jätkuvalt normaalse 5.2 grandi saada. |
03.02.2004 at 10:30 |
|
Markko |
quote: sirr: Ilmselt on tagavedu näpukas
Olen kindel, et ei ole näpukas
kuna tagaveolisi toodeti vaid ameerika jaoks
siis antud mudelil ju ka tagasuunad punased
|
03.02.2004 at 11:47 |
|
raix_ |
Ok, kuna on vastakaid arvamusi, siis katsun seal platsil siiski lähipäevil ära käia, ning uurida, millega täpselt tegu. |
03.02.2004 at 13:07 |
|
peep Moderator |
OT: Jäi silma üks tabav lause,
quote: DO NOT BUY A 2WD JEEP; IT'S LIKE BUYING A 2LEGGED HORSE
|
03.02.2004 at 14:18 |
|
PlyVal64 |
quote: peep: DO NOT BUY A 2WD JEEP; IT'S LIKE BUYING A 2LEGGED HORSE
Aga samas on sellised vist päris krapsakaks aluspõhjaks rodile sobilikud Näiteks mõnele vanale 38'Chevkale aluspõhjaks täiskomplektselt.
See bright side of life |
03.02.2004 at 14:37 |
|