Poster |
Message |
askeldaja |
Automaks tulekul ?
quote: erik: quote: SAAB99:
Eestis lihtsalt ei ole kombeks valida töökohta elukoha lähedale või vastupidi. Sest mugavam on autoga tööl käia
Ega hakkagi kombeks (niipea) olema. Töökohti pole sugugi niiväga valida, kui just erialase (tihti) kõrgharidusega spetsialistina kuskil kodulähistel nõudepesijaks ei kipu.
Lisaks on töökohti, kus ajaliselt pole hõlbus kodusuunas liikuda. Taksosõit 20km peale iga vastavat vahetust (tööaja lõpp hommikul 3-4 vahel...) oleks ka liig. |
04.10.2005 at 21:03 |
|
Madlobster |
Automaks tulekul ?
kodanik erik
tundub et sa oled selline natuke auto vihkaja kes ütleb autokasutajate kohta autopede. Sel juhul kasutad sa vale foorumit. Enamus siinsetest foorumi kasutajatest omavad suurte mootoritega autosi ja lisaks veel hobiautosi garaazi nurgas (pole teiste ehk siis sinu asi öelda kui korras või mis iganes seisus need on ja kui tihti neid ehitatakse remonditakse) ning kasutavad oma suksusi igapäev ja kui vaja siis kaks autot teine abikaasale ja kui vaja siis veel rohkem pole jällegi teiste asi.
See maks on tühiasi rikkamale rahvale. Väiksema sissetulekuga inimestel kellel oleks ka võibolla huvi omada usa rauda tehakse selgelt liiga. Seega kui minu arvamused sinust kodanik erik vastavad tõele siis võiksid minna kijutama kuskile we we we punkt rohlised punkt ee. Kui aga mitte siis ei mõista ma sinu juttu miks sa autohuviliste foorumis autosi maha teed palun mine sõida oma bussiga nii, et süda paha aga jäta siinsed rahule. Ma ei kavatse bussiga hakata sõitma ka siis kui automaks ületaks mu sissetulekut. Põhjused on siin: Autot ei pea ootama ta on alati olemas ja valmis minema siis kui mina tahan ja sinna, kuhu mina tahan. autos on alati iste koht. autos on selline temperatuur nagu mina tahan ning mängib selline muusika nagu mina tahan ja täpselt nii kõvasti nagu mina tahan ning oma autos võin ma peeretada täpset nii kõvasti kui mina tahan. Sa räägid siin ummikutest mine sõida nju jorgis natuke ja tule siis rääkima siin ummikutest. see et sa tahad et linnas elav inimene ei sõidaks 2km kaugusele tööle ei pea kannatama inmene kes elab maal 5 km kaugusel ühistranspordist ja 35 km kaugusel oma töökohast ja hommikul lähevad erinevatesse suundadess võibolla 3 pere liiget. Krt panen parem punkti enne kui liiga palju ütlen kuna su jutt ajas mul tõesti natuke karva turri sry.
Edit jutt sai natuke kandiline ja ilma kirjvahemärkideta aga ma ei viitsi neid panema ka hakta loodan et loed välja mida ma öelda tahtsin |
04.10.2005 at 21:07 |
Last edited 04.10.2005 at 21:10 by Madlobster
|
PTC |
Automaks tulekul ?
et siis pööbel käigu jala või kui saab ühistranspordiga et isad lahedalt tänaval kimada saaks..? ja oma maja ette parkida - äkki akkaks endast pihta - müüb auto näiteks maha või oiab seda astangul garaazhis? |
04.10.2005 at 21:11 |
|
tfr |
Automaks tulekul ?
quote: Madlobster: See maks on tühiasi rikkamale rahvale. Väiksema sissetulekuga inimestel kellel oleks ka võibolla huvi omada usa rauda tehakse selgelt liiga.
Vabandust, aga enam idiootsemat põhjust sellele maksule vastu vaielda ei saa vist põhimõtteliselt olemas olla. |
04.10.2005 at 21:25 |
|
Madlobster |
Automaks tulekul ?
quote: tfr: quote: Madlobster: See maks on tühiasi rikkamale rahvale. Väiksema sissetulekuga inimestel kellel oleks ka võibolla huvi omada usa rauda tehakse selgelt liiga.
Vabandust, aga enam idiootsemat põhjust sellele maksule vastu vaielda ei saa vist põhimõtteliselt olemas olla.
Idiootsem saab olla see, et sa oma ninast kaugemale ei näe. Meie rahvas on euroopas väga madalate sissetulekute juures väga kõrgelt maksustatud.
Ning mina ei saa ammu juba aru millest elavad madalama sissetulekuga inimesed.
|
04.10.2005 at 21:47 |
|
Stealth |
Automaks tulekul ?
Prääksuks omalt poolt ka miskit siia sekka. Lihtsalt mõtteid.
No selle võimaliku kehtiva automaksu suhtes selline pilt nüüd vaevalt avaneb, nagu näiteks Poolas, kus peaaegu kõik või siis suurem osa rahvast käristab ringi sõita Polski Fiati erinevate aastakäigu kulguritega, kuna neil (ilmselt) turukaitse kehtimas ja sissetoodavatele autodele roppkallis maks kehtestatud on. (Vist pidi nii asi olema,ma arvan).
Ja see oleks ikka f***ing awful vaatepilt küll, kui sama asi 4,5,kasvõi isegi 10 aasta pärast siin peaks avalduma
Aga kui see huijoovina(ma ei oska sellise "ühe järjekordse seadusliku vaimusünnitise" kohta muud omadussõna öelda) ka käiku lastakse, siis ilmselt inimesed hakkavad oma masinatega siin sõitmiseks seaduse suhtes erinevaid alternatiive otsima. Ega sellepärast sõidud sõitmata jää.
Kas siis hakatakse ennast karjakaupa Lätti või Leetu arvele võtma või midagi veel samalaadset. Tehakse mingi väike OÜ, kogutakse kasvõi mingi teatud hulk autosid selle OÜ arvele ja siis tipa-tapa Läti ARK-i. See võib olla üks variant.
(Tegelikkuses võib asi muidugi erineda või hoopiski keerulisem olla nii et see on oletus ainult.)
Eks see nüüd oleneb selle väidetava maksu suurusest ja kuidas ja mis suuruses missugustele masinatele määratakse.Püütakse vist nii jubedalt Skandinaaviamaade moodi tegutseda, ise üldse selle peale tulemata et esiteks sellised elementaarsed asjad nagu palgatasemed on täiesti erinevad võrreldes Soome või Rootsiga, rääkimata Norrast-Taanist.
Ise kaldun ka arvama,lugedes siin eespool kõlanud rahva kahtlusi, et arvestades seda riigiametnike silmaklapilisust, milles nad endid juba mitmeid kordi edukalt tõestada suutnud on, tuleb suuremamootoriliste masinate omanikel hakata oma kukrut rohkem tühjendama kui mingi "1-koma-millegagi" ja/või "2-koma-millegagi" litraazi omava masina omanik.
Mis on alla igasugust loogilist mõtlemist. Tegelikult.
Igatahes ma arvan et sellise taktikaga "maksud siia ja maksud sinna" need vesipead seal mäe otsas tõmmavad omale sujuvalt loputuskastist solinal vee peale sest et egas siis need, kelledel auto on peres ikka tähtsuselt järgmine vahend peale eluaseme, ega need risti ette lööma ei hakka. Alati on on võimalik nö. mürgile vastumürk leida
Samas,lõpetuseks lisaks siia et ok, linnas elav inimene saab ehk veel oma sissetulekute juures hakkama(oleneb muidugi tema enda ellusuhtumisest, palgatasemest ja haritusest) aga kahju on nendest inimestest kes võibolla eluaeg maal elanud ja kellede sissetulek sõltub nii ilmataadist, ostuvõimelisest (ja ostuhuvilisest) elanikkonnast jne. jne.
Ma pidasin siis sellega põllumehi ja karjakasvatajaid silmas.
Neil ju pea iga kroon arvel, eriti kelledel oma majapidamine on ja see ka neile ainuke sissetulek siin ilmas ja kui neil nende kahe eelnimetatu ülalpidamiseks koduses majapidamises peaks suuremas koguses liikuvat tehnikat olema(milles ma ei kahtlegi) ja mis on ju ka teadupärast suht suurt töömahtu omavate mootoritega, siis neid tabab selline matakas kõige valusamalt.
Ma mõtlen et peavad ikka head närvid neil maal elavatel inimestel olema, arvestades missugust verbaalset idiootsust ollakse võimelised nii stenbocki (või võib seda varsti vaat et seewaldiks hakata nimetama?) majas kui ka selles 101-pealises karjas lagedale tooma, ja määramata aeg siis see üks kõige väiksema sissetulekuga leibkond vaadaku ise kuidas hakkama saavad...
Tavaline töölisklassi perekond pole ka samas paremas olukorras kus pereliikme sissetulek on näiteks 5000 krooni neto.Sest et ok, auto autoks aga elada on ju ka vaja: süüa-juua ja riided selga. Ja kui väike(sed) laps(ed) ka veel peres, siis asi sellevõrra teravam.
Igatahes vastureaktsioonita selline vastloodav seaduslik (mis ta ju tegelikult ongi) ei jää, selles ma olen kindel. Kas nüüd lausa revolutsiooni ongi keegi huviline-suuteline tegema/korraldama aga mingi koha pealt mõne aja pärast see pauk tuleb teisipidi tagasi, mis sunnib selle nõndanimetatud "maksu" lihtsalt ära kaotama.
Elame- näeme.
|
05.10.2005 at 00:38 |
Last edited 05.10.2005 at 00:42 by Stealth
|
raix_ |
Automaks tulekul ?
Nojah, eks ta ajab närvi, nagu bensu hindki, kui ta nii 2-3eeku korraga tõusis. Aga sellega harjub ära. Enam ei tundugi nii hull.
Ning ega see ca 1K automaksu nüüd kah kedagi ei tapa.
Mingi 83.- kuus pole ju tappev. Jätad 2.5 "nelipakki" ostmata ning ongi olemas |
05.10.2005 at 07:15 |
|
Fog |
Automaks tulekul ?
quote: Navigator:...nagu näiteks Poolas, kus peaaegu kõik või siis suurem osa rahvast käristab ringi sõita Polski Fiati erinevate aastakäigu kulguritega, kuna neil (ilmselt) turukaitse kehtimas ja sissetoodavatele autodele roppkallis maks kehtestatud on...
Pole midagi nii kole, arvestades mida eestis toodetakse, siis euroriisi asemel on estfieldid ja siinse foorumi seltskond sõidab cobradega
05.10.2005 at 07:26 |
|
sten666 |
Automaks tulekul ?
quote: erik: Ühistransport peab olema oluliselt odavam kui autosõit, siis läheb. Ja ühistransporti odavamaks ei saa - pigem tuleb teha autosõit sissetulekute osas ebaproportsionaalselt kalliks.
Ei ole mina väitnud, et ühistransport kallis on. Suhteliselt mõistliku hinnaga on ainuke jama on see et bussiliine pole: maakohtades on 10 km raadiuses 1 bussijaam kus tööpäevadel käib 2 bussi päevas ja talvel vbl ei käi ühtegi.
|
05.10.2005 at 08:09 |
Last edited 05.10.2005 at 08:09 by sten666
|
madis |
Automaks tulekul ?
Maksud on "pahad" aga arvestage et järgmine aasta tulumaks ju langeb.
Mis mulle pinda käib on jutt et "Eestis on ju nii madalad palgad". Ei, Eestis on tööjõud lihtsalt vähetootlik. Kuid olukord paraneb ning palgad ju tõusevad pidevalt. Üle 10k palk ei ole ammu enam pangatöötajate privileeg, enamus müügimehi ja insenere teenib rohkem. Ka lihttööliste palk läheneb 10k, meil Voltas vähemalt. Ja PUHTALT tänu tootlikuse kasvule.
|
05.10.2005 at 10:01 |
|
armasjumal |
Automaks tulekul ?
mis siin ikka, minu lihtne ja võhiklik maailmapilt näeb seda nii,
et meie valitud valitsus, kes iganes nad seal ka ei oleks, tagasi valitaks, andsid enne valimisi lubadusi pensioni tõsta... (pensionäride protsent valijaskonnast)
ja kuna seda otsust on kritiseeritud, et eelarve miinustesse, siis vaja olukorra parandamiseks lahendusi.
kuna kütusepealt aktsiisina koguneb piisav summa, miks siis autote pealt ei peaks kogunema...
kahjuks on inimesed lühinägelikud...
kui kõik kallineb, ega sõidud sõitmata jää (kui siis mittevajalikud, aga palju on veel mettevajalike sõite?)
lihtsalt inimesed tarbivad vähem teisi tooteid, (ei osta lapsele piima, vaid joob kraanivett) siis lehmapidaja ei saa enam piima müüa ja ei saa ka bensiini osta jne.
ei tea kas keegi sellest jutust aru ka sai...
aga sellised mõtted siis |
05.10.2005 at 11:21 |
Last edited 05.10.2005 at 12:39 by armasjumal
|
rai |
Automaks tulekul ?
Minu järgnev jutt võib olla sotsialistlik või mida iganes, aga minu arvamuse järgi tuleb suuremad ja kallimad autod maksustada nimetatagu seda luksus või keskkonna maksuks või mõne kolmanda nimega. Ja 1000krooni aastas on ilmselgelt vähe. Väide selle kohta, et see paneb põllumeestele põntsu on ka jama, kui enamus tõsiseid põllumehi sõidab 600 ja rohkem tuhat maksvate autodega, siis peost suhu elamise jutt on ikka liiast. Auto on üldse eestlase jaoks nagu mingi püha lehm ja eriti maastiku auto. Minu arvamus on see, et mõtetud tarbimist tuleb maksustada näiteks üle kahe liitri bensiini mootori puhul kirves selga ja üle 2,5liitri diisel mootori puhul sama. See, et rahvas jääb sellega vaesemaks on jura sellise asjaga muudetakse tõenäliselt rahva tarbimisharjumust ja lõpp tulemusena jääks inimestele rohkem raha järgi muudele võimalustele kui kütust osta. Kes siiski tahab veel suuremate ja võimsemate autodega sõita, siis hobid ongi kõige kallimad lõbud.
P.S Loodan, et mu tööandja ei pahanda. |
05.10.2005 at 15:45 |
Last edited 05.10.2005 at 15:46 by rai
|
TeeTL |
Automaks tulekul ?
Väide 1:
olemasolevatele autodele maksu kehtestamine ei tee neid ökonoomsemaks.
Väide2:
Konstantne aastamaks morjendab suure läbisõiduga autokasutajaid vähem, kui neid, kes suhteliselt kasinalt sõidavad.
Järeldus1:
Keskkonnale kasulik mõju on tühine või saabub alles kusagil tulevikus, ja sedagi ainult siis, kui maksustamine astub piisavalt tõhusalt omaniku ja bensiinipaagi kõri peale.
Enamvähem samasuur tuleviku-mõju keskkonnale oleks saavutatav ka ainult edaspidi soetatavate liigsuurte autode maksustamisega, kuna vanad kaoksid niikuinii "käibest" ja autopargi äkilist ning täielikku väljavahetamist võiks oodata ainult täielik idioot.
Järeldus2:
Maksu on ikkagi vaja eelkõige eelarve täitmiseks (mille kehtestamine ei kohusta andma asjalikke selgitusi maksumaksjale) ja mille "efekt" seisneb peamiselt selles, et tarbijalt võetakse ära raha, mille too muidu kulutaks autoga sõitmise peale.
|
05.10.2005 at 16:28 |
|
ollo |
Automaks tulekul ?
quote: wagoneer: See arusaam jah natuke jama on, et suur mootor= suur saastamine.
Näide. Käisin eile oma 97´ 5,9L dodgega(cummins diisel) ülevaatusel. Minu ees oli 1,7 diisel astra aastast 2002. Tema tossutest andis tulemuseks lubatud 2,5 ühikust 1,7 ühikut. Läksin siis mina testi. Kuna polnud pikalt lapats põhjas sõitnud kästi natuke lõõrid enne testi läbi "tuulutada". Asi tuulutatud pandi andurid külge ja piinama. Peale esimest tulemust tuli kommentaar" no ei ole võimalik" ja paluti luba igaks juhuks sooritada uus test. Ja ka selle tulemus pani kodanikud jahmatama,et nii suur mootor ja tulemus tummiselt alla 1 ühiku lubatud 2,5-est. Tegime ka kolmanda testi ja tulemus ikka sama.
Wagoneer@kahe käega nõus protesti aktsioonile alla kirjutama ja oma auto peal tõestama,et 5,9L tossas vähem kui 1,7L
Kusagil keegi kenasti ütles, et passiivse lolluse võib välja kannatada, aga aktiivsega tuleb võidelda.
Koolis selles tunnis ikka käisid, kus protsentarvutust õpetati? Kõik ÜV-l mõõdetavad arvud on suhtarvud, tegelik saaste aga absoluutväärtus. Diisli suitsususega sisuliselt sama lugu, kuigi mõõtühik ei ole %.
Kui Volts, kes saab 5900 krooni palka, annetab sellest 1 protsendi TQHQ-le ja Ants, kes saab 1900 krooni palka, annetab sellest 1,7 protsenti TQHQ-le, siis kumb on sinu arvates TQHQ'd rohkem toetanud?
Sinu vastus tundub olevat Ants, aga mõtle veel...
Väljuva heitgaasi kogus on üsna oluline parameeter, mis sul arvestamata on jäänud. Seda ÜV punktis ei mõõdeta.
Mu 1.9l VW traktori keskmine kulu viimase aasta jooksul on 6.6 l/100, sellest ~pool linnasõitu, põhiliselt <5km otsad... palju su "vähesaastaval" Cumminsil on?
Don't get me wrong, mul ei ole midagi hobiautode ega suurte mootorite vastu ega automaksu poolt sellisel kujul. Auto maksustamise asemel on minu arvates mõistlikum maksustada tarbimist (ehk kütust), mida juba ju tehakse. Aga kui sa tahad oma Cumminsit hobiks pidada, siis nutad ja maksad nagunii, sõltumata maksusüsteemist. Vähest saastet ei tasuks sellegipoolest sul oma autole süüks panna.
See itk, et "põllumehed lähevad pankrotti"... ema, anna padruneid Ma olen elus ilmselt way rohkem põllumehi näinud, kui 99% eestlastest, suure mootoriga maasturiga ei sõida mulle teadaolevatest põllumeestest keegi, vähemalt mitte vajaduse pärast. Kartuliveoks ja lume lükkamiseks on neil traktorid ja maja juurde viib tee. Samuti ei korja nad kümneid rappeid aia äärde pühas lootuses neist kunagi vinge custom teha. |
05.10.2005 at 16:41 |
|
Madlobster |
Automaks tulekul ?
Teeme nüüd kenasti nii, et bussisõidu fännid ja võibolla veel kibestunud inimesed kel opljaa pee all ja kes arvavad, et natuke suuremat autot omavate või siis tõsi fännidele kes vaatamata maksust omale pisarad silmas toidu kõrvalt customeid teevad tuleb suurest kadedusest kirves selga lüüa siin enam eriti sõna ei võta. Ja lasevad igal (põllu)mehel ise otsustada mitu rapet nad aia ääres peavad ja mitu vinget customit nad tulevikus neist ehitavad. See foorum on USA raua austajate foorum. Ja pole vaja meile tulla rääkima pisikesest armasast riisiterast ja ja lõpp ägedast bussisõidu kogemusest mille vanema põlvepeal istudes said. Kui arvad, et aint suured bossid tohivad jeebuga sõita ja ülejäänd rahva surume (kirves selga maksuga) polski fiatidesse. Siis way olen 99% kindel olete kogemata valele lehele sattunud. www.delfi.ee sinna võib kommentaaride alla oma arvamuse kirja panna aga ära palun tee seda siin. |
05.10.2005 at 17:07 |
|
madis |
Automaks tulekul ?
Kommunistidele: KUI meil on demokraatia ja enamvähem proportsionaalne (siiski veidi progressiivne) tulumaks, siis EI aja juttu stiilis "need kellel on" peaksid "rohkem" maksma.
Need maksavad igal juhul rohkem. Tulumaks+sotsmaks 10000 krooni pealt on nii umbes 2200+3300 krooni ehk siis 5500 krooni riigile ja 7800 töötegijale.
3000 krooni pealt aga 240+1000 krooni ehk 1240 krooni ehk palju palju vähem kui 30% eelmise maksumaksja panusest.
Ja see 3000 kroonine tarbib reeglina rohkem riigiteenuseid (arstiabi ja toetused). Ja võiks õnnelik olla, et meil on sotsiaaldemokraatia. Mitte iriseda ja näppe tööinimese tasku ajada. Mis siis saaks kui makse polekski ? 3000 kroonised sureksid nälga. MOTT. |
05.10.2005 at 19:11 |
|
RannoT |
Automaks tulekul ?
Lisaks ainult, et on meil ju tulumaks 24% - urraaa
No nyyd siis tuleb see puudjääv 2% kätte saada.
Näitab järjekordselt EV riigimeeste absoluutset suutmatust.
Muus minu arust küsimust polegi.
Reaalsus on, et kõik seda laadi maksude lisamised - tõstavad ainult üldist elukallidust nagu ka vee, elektri ja kütte hinna tõstmine.
Et siis ei muutu ju miskit - tuleb autopargile maks otsa, tõstame hindu, et maksuraha kätte saada.
Et siis jee hinnarallile...
Muuseas tuleb meelde 10 aasta tagusest ajast Soome TV-s olnud debatt teemal tööstus-maksud (soome riik tahtis seal irmsasti makse tõsta, et saaks riigile raha) - ja stuudios oli ka Elcoteqi omanik/juhataja wse. - kes siis ütles ilusti - tõstke -tõstke - kolime tööstuse Soomest minema.
Selle peale ministrid vastasid, ehhee kuhu te ikka kolite, ega see nii kergelt käi.
No ja kuda siis läks - elcoteq ees ja ülejäänud tööstus järel - hiinasse...
Kogu see EV majandamine käib nagu lasteaias, ainult, et liivalosside asemel - kukuvad päris elamised uppi.
05.10.2005 at 20:11 |
|
ollo |
Automaks tulekul ?
quote: Madlobster: Teeme nüüd kenasti nii, et bussisõidu fännid ja võibolla veel kibestunud inimesed kel opljaa pee all ja kes arvavad, et natuke suuremat autot omavate või siis tõsi fännidele kes vaatamata maksust omale pisarad silmas toidu kõrvalt customeid teevad tuleb suurest kadedusest kirves selga lüüa siin enam eriti sõna ei võta.
Kui see nüüd minu pihta pidi käima, siis sa vist ei saanud üldse millestki aru.
See, et siin on USA raua foorum, ei tähenda, et siin peaks tõsise näoga mingit iba tõe pähe ajama ja kõik sellele järgi kummardama. Selle jaoks on huumorifoorumid. Midagi muud polnd mul kavas oma eelmise postiga öelda. Ela rahus oma "suure" mootoriga, kui mul kunagi igav hakkab, ostan omale ka. Pead võib sellest hoolimata ka muuks kasutada, kui kauboikaabu hoidmiseks. |
05.10.2005 at 20:36 |
|
armasjumal |
Automaks tulekul ?
igatahes maks maksuks, ja maksu eesmärgid
aga kindlasti on ebaõigane maksustada mootori litraasi järgi.
mu 3.8 tuksub 1500 pöörde juures terve linna läbi,
samas mingi "riiisikas" ulub seal 5000 ringis
võiks siis juba sumpaotsa õhulugeja plommida ja co sisalduse mõõta ja korrutada või teha mida iganes nende tulemustega ja sellejärgi maksta siis...
ja ma ei usu et minu 20k maksnud auto eriline luksus oleks mida peaks oluliselt rohkem maksustama kui 300 000 maksnu 1,4 saia. |
06.10.2005 at 10:29 |
Last edited 06.10.2005 at 10:36 by armasjumal
|
udu |
Automaks tulekul ?
absoluutset õiglaseid makse polegi, alati tehakse kellegile liiga. Tulebki teha selline enam-vähem, muidu läheb keeruliseks, tegelt võikski teha kõigile 500 eek aastas ja kogu moos.
kurb on selle maksu juures see, et pool rahast läheb maksu kokku korjamisele-jälgimisele jms.
ntx liikluskindlustus on ka väga ebaausa süsteemiga tehtud, aga kõik on ära harjunud ja ei virise.
ei saa mina aru, miks peaks olema liikluse hind kilowati pealt, kui tahta mingi loogiline asi teha, siis peaks olema siiski registrimassi pealt, mitte kilowatilt.
06.10.2005 at 11:06 |
|
diesel |
Automaks tulekul ?
pöörduge kodanikud oma murega selle rahvaesindaja poole keda riigikokku valisite. või selle erakonna poole, kuhu teie valitet persoon kuulub. ja esitage oma protest. siia vaevalt keegi lugema tuleb ja seega ei saa otsustajad ka aimu, mida rahvas asjast arvab.
isiklikult aga usun, et sarnane plaanitav maks ennast ei õigusta ja eriti õiglane ka kindlasti pole. kindlasti on administreerimisele minevad kulud väga suured ja söövad suure osa rahast ära.
kui tulumaksu langetuse auku lappida vaja kangesti, siis mina soovitaksin pigem tõsta käibemaksu.
usun, et see oleks õiglasem ja kulusid adminnile ka eriti poleks.
spekulatsioon: tõstes näiteks ühe prossa võrra käibemaksu, saaks riik miljoniautolt jämedalt seitse kilo raha korraga kätte. automaksuna tilguks see palju aastaid ja erilist tulu riik ei saakski.
samuti toimiks asi ka kütuse ja varuosade puhul. romu ja/või suure küttekuluga auto tooks käibemaksuna puhast raha riigile.
imho, on omandi maksustamine palju ebaõiglasem kui tarbimise maksustamine.
|
06.10.2005 at 12:06 |
|
imre007 |
Automaks tulekul ?
tegelikult peaks mudelautod ju kah maksu alla minema
06.10.2005 at 12:14 |
|
Jamez |
Automaks tulekul ?
Mina leian ,et ilmselt ainuke väljapääs igasuguste uute ja huvitavate maksude eest on järgmistel valimistel üldrahvalik valimiste boikoteerimine.Siis ei ole vaja nii hirmus palju kokku lubada vaestel poliitikutel....ja kui ka lubavad siis kui keegi kedagi ei vali ei ole ka põhjust rahva rahakotist oma lubadustele katet näppama hakata:P
Kahjuks on reaalsuses selline olukord küll võimatu aga kena wake up call oleks küll toompeale kui tõesti järgmiste valimiste aktiivsusprotsent oleks mingi 0,3 näiteks ))
06.10.2005 at 12:51 |
|
anryo |
Automaks tulekul ?
Mina näiteks boikoteerin juba käesolevaid valimisi - see teema on neil ikka eriti haigeks läinud sel aastal...
06.10.2005 at 12:59 |
|
tfr |
Automaks tulekul ?
Valimiste boikoteerimine tähendab meie riigis suuresti Keskerakonna valimist. Teie valik. |
06.10.2005 at 13:01 |
|
|